Solgt: 2 990 000 kr

Dietrichs vei 12

2 990 000 kr
114 m²
3 soverom
Velkommen til Dietrichs vei 12!
Tønsberg/Heimdal
Lys, innholdsrikt og tiltalende rekkehus over 3 plan. Solrik hage, stille og rolig, men gangavstand til alt!
 • Prisantydning
  2 990 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  216 000 kr
 • Omkostninger
  8 957 kr
 • Totalpris
  3 214 957 kr
 • Byggeår
  1949
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  114 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 543 kr
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til dette lyse og tiltalende rekkehuset som går over 3 plan. Her er det god utnyttelse av plassen og god plass til hele familien!
Boligen vil få ny kledning, bli malt og etterisolert våren 2020!
I boligens første etasje er det gang med trapp opp til 2.etg. og ned til kjelleren. I tillegg er det kjøkken med rikelig skapplass. Vinduet på kjøkkenet gir lys inn i leiligheten allerede fra morgenen. Koselig stue med plass til spisestue - og utgang til vestvendt terrasseplatting og hage. Her kan sommerdagene nytes til det fulle!
I andre etasje er det gang, 3 soverom og flislagt baderom fra 2007. Badet inneholder toalett, servant i baderomsinnredningen og dusjhjørne.
I kjelleren er det trapperom, kjellerstue og vaskerom med toalett.
I tillegg er det et uinnredet loft på ca 13 kvm.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Dietrichs vei 12, 3117 TØNSBERG
Kommunenummer 3803, gårdsnummer 1010, bruksnummer 72
Andelsnummer 2, Kilen IV Borettslag, organisasjonsnummer 955 019 601

Innhold

Totalt bruttoareal: 148 kvm
Totalt bruksareal: 133 kvm
Totalt primærrom: 114 kvm
Primærrom:
Kjeller: 32 kvm: Trapperom, kjellerstue, "vaskerom/wc
1. etasje 41 kvm: Trapperom/gang, kjøkken og stue
2. etasje 41 kvm: Trapperom/gang, 3 soverom, bad/wc
Sekundærrom:
Kjeller: 6 kvm: Bod
3. etasje 13 kvm: Uinnredet loftsrom
1 felles utebod med to naboer. 1 redskapsbod i hagen.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.01.2020 utført av Boligtakst Vestfold AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at innredningen av kjelleren ikke er omsøkt.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre over grunnmur i 1949. Andelsleilighet/rekkehus beliggende i flermannsbolig. Boligen er oppført i 2 etasjer, innredet kjeller - samt uinnredet loft.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Rapporten er en forenklet utgave som kun gjelder innvendig i denne leiligheten. Utvendig fasader, felles arealer etc. er felles ansvar og derfor ikke vurdert.
Det er etablert vaskerom i kjeller i 2010-2012. Arbeidene ble uført ved egeninnsats. Rommet har ikke sluk og tilfredsstiller ikke dagens standard og krav til utførelse. Rommet betraktes derfor ikke som våtrom.
Balkong har noe værslitasje.
Diverse skjevheter i etasjeskillere.
Enkelte fliser løsnet på badet og dette ble utbedret av et firma i 2012. Riss i enkelte fuger.
Innvendige avløpsledninger/bunnledninger i soil/støpejern fra 1949.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Meget innholdsrikt, lyst og tiltalende rekkehusleilighet over tre plan.
I boligens første etasje er det gang med trapp opp til 2.etg. og til kjelleren. I tillegg er det kjøkken med rikelig skapplass. På kjøkkenet er det ny stekeovn og platetopp i 2017 og ny oppvaskmaskin i 2019. Stue med plass til spisestue - og utgang til vestvendt terrasseplatting og hage - her er det sol fra 11.30 -19.30.
I andre etasje er det gang, 3 soverom. Det ene minste soverommet ble pusset opp i 2018 og fremstår som delikat og innbydende. Flislagt baderom fra 2007. Badet inneholder toalett, servant i baderomsinnredningen og dusjhjørne. Skiftet dusjvegger og dusjarmatur i 2014. Varmekabler i gulvet.
I kjelleren er det trapperom, kjellerstue og vaskerom med toalett.
I tillegg er det et uinnredet loft på ca 13 kvm.

Oppvarming

Varmekabler i bad i 2.etasje samt i del av gang i 1.etasje. Vedovn i stuen. Vedovnen er ny i 2016 og kjøpt og montert av Varmeøkonomi. Forøvrig elektrisk oppvarming.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 17.06.1949. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
Kjeller er opprinnelig byggemeldt som boder jf. byggetegninger i 1947 og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.»

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
27.09.1948 - Dokumentnr: 3155 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Festetid: 100 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 151
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
----------
Diverse påtegning
Nye vilkår
27.09.1948 - Dokumentnr: 3154 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3803 Gnr:1010 Bnr:6
01.01.2020 - Dokumentnr: 899632 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0704 Gnr:1010 Bnr:72

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Taklampen på barnerom, over trapp i 2.etasje og over spisebordet medfølger ikke.
Taklampe i hjørne i kjellerstua, taklampe i yttergangen medfølger heller ikke.
Vestfold Interkommunale Brannvesen utførte tilsyn med fyringsanlegget den 21.01.2019. Følgende avvik ble konstatert under tilsynet:
Gradering 1, avvik 1. Beskrivelse av avviket: Teglskorstein er kledd inn på 1 side (tapet), en halvsteins teglskorstein skal være synlig for kontroll og stå minst 10 cm fra brennbart materiale.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leilighet har en meget fordelaktig beliggenhet nær hjertet av Tønsberg sentrum med få minutters gange til sykehuset og alt av sentrumsfunksjoner samt buss -og togforbindelser, butikker, kaféer, restauranter
og vårt hyggelige bryggeområde. Her har du teater og flere kulturtilbud i umiddelbar nærhet. Grønne friområder og flotte tur- og rekreasjonsområder bør du heller ikke gå langt for å nyte. Fra leilighten er det også kort avstand til Kilen Handelsområde med et mangfold av butikker og dagligvareforretninger. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud.
Det er i underkant av 400 meter til Meny og Evo treningssenter, med lange åpningstider. Tross den supersentrale beliggenheten ligger leiligheten tilbaketrukket og i et stille og rolig område.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Byskogen barneskole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Tomten er felles festet tomt Festeavgfiten er inkludert i fellesutgiftene.
Festet tomt på 831,7 kvm. En meget solrik og hyggelig hagedel som vender mot vest. Hagen er opparbeidet med plen, avskjermet med hekk og levegg mot nabo. På den solfylte terrasseplattingen kan man møblere med både spisegrupper og hagemøbler. Med sin praktiske plassering på utsiden av stuen, gir dette på sommerstid en forlengelse av hele stuen - og deilige sommerkvelder kan nytes med venner og familie til langt på kveld. I hagen er det sol fra allerede 11.30 til ca. kl 19.30.
Kopi av lov om tomtefeste og kopi av festekontrakten kan fåes ved henvendelse til megler.
Tønsberg kommune er bortfester av tomten. Festekontrakten utløper i 2048. Grunneier har forkjøpsrett. Denne etteravklares ved at megler sender prospekt og kjøpesum til kommunen.

Parkering

1 parkering på felles gårdsplass for beboerene. Forøvrig vanlig gateparkering.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 22.05.2019 er avsatt til boligbebyggelse - nåværende.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4 543,- pr. mnd. og inkluderer: kommunale avgifter, utvendig forsikring, festeavgift, grunnpakke Altibox/fiber og snømåking.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2020.
Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 14.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av internett og er inkludert i fellesutgiftene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 12.558,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 216 000,- pr. 01.12.2019
Total fellesgjeld for boligselskapet er 2.606.595,- pr. 31.12.2018 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 3,10% (flytende)
Lånets løpetid: 18 år og 5 mnd.
Borettslaget har tatt opp et lån på kr. 850.000,- i forbindelse med skifting av kledning m.m. Den totale fellesgjeld vil bli fordelt pr. andel.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3.214.957,- Av dette beløpet utgjør kr 216 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. Se forøvrig punktet vedr. økning i fellesgjeld.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Silje Farmen Bakkevig og Bendik Farmen Bakkevig

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Kilen IV Borettslag.
Borettslaget består av 12 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Husdyrhold er tillatt, men styret skal i hvert enkelt tilfelle underrettes på forhånd, og borettshaver skal levere søknad om dyrehold til behandling av styret. Her fremgår også krav til dyreholdet.
Foretatt påkostninger de senere år: utbedringer av rør fra bolig til kommunal avløp. Utført av, "Nytt rør" (via borettslaget).
Borettslaget har i mars i år bestemt seg for å legge ny kledning på huset i tillegg til å etterisolere og male. Boden utenfor vil bli tatt ned siden den er falleferdig, dette innebærer bedre plass til parkering. Det er påregnelig med en økning av fellesutgiftene i forbindelse med dette, kontakt megler for mer informasjon om dette.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Det er ikke anledning til individuell nedbetaling av fellesgjeld.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 30.000 av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0002/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.202

Dato

Sist oppdatert: 20. januar 2021 kl. 13:50

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.