Solgt: 4 160 000 kr

Elgveien 9

4 100 000 kr
142 m²
2 soverom
Elgveien 9 formides av Krogsveen.
Jacob Koren
Presenteres av
Jacob Koren
Mosseskogen
Enebolig med de fleste rom til daglig bruk på én flate, samt innredet kjeller. Garasje, hagebod og innredet anneks.
 • Prisantydning
  4 100 000 kr
 • Omkostninger
  103 842 kr
 • Totalpris
  4 263 842 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1961
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  142 m²
 • Bruksareal
  158 m²
 • Tomteareal
  691,2 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Enebolig på Mosseskogen med lettstelt og solrik hage
 • Oppgradert, tilbygget og ombygget etter byggeåret
 • De fleste rom samlet på én flate i hovedetasjen
 • Full kjeller med stort potensial ved videre utvikling
 • Innmat i sikringsskap skiftet ut, nye kurser til kjeller og garasje
 • Vestvendt veranda med sol fra tidlig ettermiddag til sen kveld
 • Isolert og innredet anneks fra 2016 med innlagt strøm
 • Frittstående enkelgarasje, hagebod fra 2019 og vedbod fra 2013
 • Enkel tilgang til marka i Mosseskogen
 • Barnehage og dagligvareforretninger i nærområdet
 • Gang-/sykkelavstand til sentrumskjernen

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Elgveien 9, 1534 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 3, bruksnummer 701

Innhold

Informasjon hentet fra tilstandsrapport:
Totalt bruttoareal: 173 kvm.
Totalt bruksareal: 158 kvm.
Totalt primærrom: 142 kvm.
Bruksareal pr. etasje:
U. etasje: 60 kvm.
1. etasje: 98 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
U. etasje: Trappegang, gang, kjellerstue og soverom.
1. etasje: Entré, gang, bad, 2 soverom, kjøkken, 2 stuer og spisestue.
Følgende rom inngår som sekundærrom:
U. etasje: 2 boder og 2 kott.
Innhold:
U. etasje: Trappegang, gang, kjellerstue, soverom, 2 boder og 2 kott.
1. etasje: Entré, gang, bad, 2 soverom, kjøkken, stue og spisestue.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.04.2020 utført av Moss Eiendomstaksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte bolig iht. tilstandsrapport:
Grunnmur på antatt sålefundamentering. Underetasje med støpt gulv på grunn. Yttervegger i underetasjen med innvendig påforet kledning.
Ingen opplysninger om oppgradert drenssystem. Yttervegger over grunnmur oppført i isolert bindingsverk. Fasader med tømmermannskledning. Nyere kledning fasade syd, 1. etasje. Saltak med kaldtloft. Det opplyses tak røstet om/hevet i 1997. Tak tekket med takplater i metall type Plannja/Powertekk el. tilsv. Montert snøfangere, renner og nedløp i stål, beslag på kåpebord, pipe med helbeslag.
Vinduer og terrassedør med ramme og karm i tre med 2-lags isolerglass. Nyere vinduer på bad og i entre, fra hhv. 2007 og 2009. Kjellervindu fra byggeår med enkle glass.
Byggemåte garasje:
Uisolert trekonstruksjon på Leca ringmur og støpt gulv på grunn. Yttervegg med vindsperre. Saltak med sutakplater, tak tekket med takstein. Renner og nedløp i stål. Leddport i tre med portautomatikk. Tilbygget vedbod i bakkant.
Byggemåte uthus:
Uisolert trekonstruksjon montert på Lecablokker på terreng. Saltak med papptekking, renner og nedløp i plast. Innlagt elektrisitet.
Byggemåte bod:
Redskapsbod oppført i uisolert trekonstruksjon på Lecablokker på terreng. Pulttak tekket med shingel. Gulv med terrassebord.
Fasader med liggende kledning. Plassbygget 2-fløyet dør.
Begrenset romhøyge i kjeller på boligen, 1,94 - 2,0 meter.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Fuget skjøt/skade belegg i innerhjørne i dusjsone. Innbygget klosettsisterne uten etablert drensåpning i vegg for synliggjøring av event.
lekkasje på sisterne. Tilluft ikke etablert. TG:2.
Skjevheter i gulv i kjeller. TG:2.
Enkelte utdrag fra selgers egenerklæring:
11. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Svar: Ja - Sprekk i grunnmur mot garasjen, var her når vi kjøpte huset, uforandret siden.
14. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr,
ventilasjon, varmepumpe)?
Svar: Ja.
14.1 Hvem er arbeidet utført av? Eventuelt firmanavn og navn på håndverker opplyses
Svar: Byttet innmat i sikringsskap, nye kurser i kjeller og garasje, Råde Elektro AS Vi har hatt service på varmepumpene hvert andre
år, vi har blitt kontaktet av sevicemann på telefon fra Proff Varme.no (Neste gang høst 2020).
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Boligen ble oppført i 1961 og er gjennom påfølgende år både til- og ombygget samt modernisert i flere omganger. Overflater og utstyr har derav ulik alder og varierende grad av naturlig bruksslitasje.
Romløsningen omfatter en første etasje som også utgjør hovedetasjen, samt full kjeller med et betydelig ekstra areal. I praksis er alle rom til daglig bruk samlet på én og samme flate i hovedetasjen, som blant annet inneholder to stuer med god plass til familiens felles opphold. Hovedstuen er utstyrt med downlights i himlingen, varmepumpe og oppmuret peis med innsats. Ytterligere et ildsted er montert i hallen, her i form av en klassisk jernovn.
Et separat kjøkken av god størrelse vil av mange oppleves som praktisk, fremfor en åpen løsning mot stuene. Kjøkkenets skapinnredning er av nyere årgang og todelt med motstående koke- og vaskesoner. En rekke skuffer og skap på begge sider gir til sammen mange oppbevaringsmuligheter for utstyr til daglig bruk. Det er for øvrig verdt å fremheve gulvet som her er av dekorative skiferfliser og lagt terskelfritt videre til gangen mellom kjøkkenet og vindfanget.
Badet finner du mellom kjøkkenet og vindfanget, og oppleves tilbaketrukket fra etasjens sosiale rom. Badet er renovert av tidligere eier i 2009 - deriblant møbler med omfangsrik skapmengde. På bakgrunn av forventet levetid på overflater og konstruksjon bør det påregnes oppgradering av badet i overskuelig fremtid, alternativt innsettes dusjkabinett for å redusere vannpåkjenning mot gulv og vegger. Det ble i 2015 montert ny varmtvannsbereder med vannstopper, samt vannstopper i dagens vaskerom.
Boligens to soverom er tilgjengelig fra hallen og stuen, og er arealmessig velfungerende som henholdsvis hovedsoverom og barnerom. Førstnevnte er i likhet med vindfanget utstyrt med skyvedørsgarderobe. Et tredje soverom kan det være mulig etablere i dagens spisestue, ved å stenge av mot stuen.
Kjellerens romløsning er i likhet med hovedetasjen noe ombygget, i tillegg er de fleste rom blitt innredet og endret fra de opprinnelige formål som fremkommer av godkjente bygningstegninger. Det foreligger imidlertid ikke godkjent bruksendring for de respektive rom, som for øvrig heller ikke tilfredsstiller krav til varig opphold. To av kjellerrommene benyttes i dag likevel som henholdsvis kjellerstue og soverom. Kjelleren inneholder også et vaskerom med dels forhøyet gulv, samt boder med gode oppbevaringsmuligheter.
Overflater og innredninger:
Gulv: Hovedsakelig laminat, skifer, fliser og belegg.
Innervegger: Hovedsakelig tapeter, malte tapeter, panel, malt panel, teglstein og malt teglstein.
Himlinger: Hovedsakelig plater, panel og malt panel.
Kjøkken: Skapinnredning med laminerte glatte hvite fronter og laminerte mørke benkeplater. Plater på vegger over benker. Nedfelt dobbel stålservant med 1-greps armatur. Integrert platetopp og stekeovn. Rør-opplegg til oppvaskmaskin. Avtrekksventilator.
Bad: Skapinnredning med laminerte glatte hvite fronter. Helstøpt porselensservant med 1-greps armatur. Speilskap med integrert belysning. Dusjhjørne med hånddusj og svingbare glassdører. Veggmontert klosett.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet, supplert med vedovn. Montert varmepumpe luft-luft i begge etasjer. Det opplyses det har vært utført jevnlig vedlikeholsservice på varmepumpe. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
I henhold til brev fra Moss Interkommunale Brannvesen (MIB) fremkommer følgende:
Ved siste tilsyn med fyringsanlegget utført 19.01.2015 ble det avdekket følgende feil og mangler:
- Alle fire sider av en teglskorstein er innekledd i kjeller.
Det ble gitt tilbakemelding etter tilsynet om at avvikene er rettet. Feierseksjonen har ikke vært der siden.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1961
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Kommunen kommenterer i merknad følgende: Enebolig godkjent for oppføring i 1961. Garasje godkjent for oppføring i 2006.
Soverom og kjellerstue i underetasjen er opprinnelig byggemeldt som tørkerom og sykkel-/redskapsbod jf. mottatte bygningstegninger fra Moss kommune. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Videre finnes det ingen tegninger eller søknader til Moss kommune om tilbygget inngangsparti. Det vites derfor ikke om dette er godkjent oppført. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3002/3/701:
13.02.1961 - Dokumentnr: 528 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3002 Gnr:3 Bnr:1297
22.06.2000 - Dokumentnr: 5476 - Grensejustering
Gjelder denne registerenheten med flere
22.06.2000 - Dokumentnr: 5476 - Målebrev
03.06.2003 - Dokumentnr: 4701 - Grensejustering
Gjelder denne registerenheten med flere
03.06.2003 - Dokumentnr: 4701 - Målebrev
01.01.2020 - Dokumentnr: 563062 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0104 Gnr:3 Bnr:701

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.
I henhold til tilstandsrapport fremkommer følgende:
Radon-måling med sporfilm utført i 2015, resultat ok, ref. eier.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Oppvaskmaskin og innebygd komfyr, samt taklamper som henger oppe ved visning medfølger boligen.
Kjøleskap og fryser i begge etasjer samt vaskemaskin og tørektrommel medfølger ikke.
Selger opplyser at spisestuevindu er defekt, samt sprekk nederst i glasset på skyvedørsgarderobe.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligområdet Mosseskogen er veletablert og har en attraktiv plassering mellom byen og marka med samme navn. Vakre turområder er bare få meter unna ytterdøren og egner seg godt for blant annet hverdagslige treningsturer. Verdt å besøke er blant annet vakre Molbekktjern med gamle fornminner og sjeldne plantearter. Ta gjerne også turen ut til Mossemarka der du finner et større nettverk av stier og veier, inkludert lysløype og preparerte skispor samt kunstsnøanlegg.
I nærområdet og innenfor et fåtall minutters gange finner du blant annet Verket barnehage og to dagligvareforretninger. Til sentrumskjernen er det også gangavstand, blant annet via den nye og fremtidsrettede bydelen Verket der det i takt med utviklingen også er ventet at nye tjenester og kulturelle tilbud vil komme på plass.
En mer rustikk og historiefylt atmosfære opplever du i sjarmerende Møllebyen med serveringssteder samt byens kino og bibliotek. I sentrum for øvrig finner du kjøpesenter med flere titalls forretninger, samt en rekke spisesteder. Med bil tar du deg raskt og enkelt over til kjøpesenteret Mosseporten med ytterligere shoppingmuligheter.
En helt ny og moderne togstasjon er under bygging i sentrum av Moss, men med utgangspunkt i Mosseskogen er også den pendlervennlige stasjonen på Kambo et reelt alternativ om du skal i retning Oslo. Ved Kambo stasjon er det gode parkeringsmuligheter og en reisetid til Oslo S som i dag er på kun 43 minutter. For øvrig stopper ekspressbusser til hovedstaden og Gardermoen ved Mosseporten.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 691,2 kvm.

Parkering

Parkering i garasje eller på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

I brev mottatt fra Moss kommune datert 23.03.2020 omfattes eiendommen av reguleringsplan Trolldalen mellom Elgveien, Osloveien., Peer Gynts Vei og Grindvoldveien med formål boliger og kjørevei, vedtatt 06.09.1982 med plannr.149. Eiendommen omfattes i tillegg av kommuneplan KP0104 med formål bebyggelse og anlegg nåværende, vedtatt 20.06.2011. Eiendommen ligger i gul og rød støysone iht. T-1442.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 13.392,- for inneværende år.
I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten utgjør kr 5.520,- pr år og er inkludert i overnevnte beløp.
Det er 6 terminer i Moss kommune.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 20.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.815,-
Boligen er ikke tilknyttet kabel-tv. Dagens eier benytter parabol og mobilt nett. Eier har sagt ja til tilkobling av telenor fibernett antatt levert våren 2020.
Boligen er tilknyttet E-security, alarmselskap som koster kr 99,- pr. år. Eier har kjøpt eget alarmanlegg av leverandør fra Jablatron. Dette kostet 38.000. Anlegget kan følge med mot tillegg i pris.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 953.784,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3.433.623.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.203.842.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,5 % av salgssummen
Foto & stylingsrådgivning: kr 5.750
Tilrettelegging kr 13.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 10.000
Offentlige opplysninger: kr 3.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0035/20
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.2035

Dato

Sist oppdatert: 24. august 2020 kl. 11:14

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.