Solgt: 2 150 000 kr

Vårliveien 19B

2 190 000 kr
37 m²
1 soverom
Vårliveien 19B formidles av Krogsveen.
Knut Dahl
Presenteres av
Knut Dahl
Vårlitunet, Halmstad
2-roms endeleilighet fra 2019 med moderne standard. Balkong med ettermiddags-/kveldssol. P-plass. Gangavstand til tog.
 • Prisantydning
  2 190 000 kr
 • Omkostninger
  56 092 kr
 • Totalpris
  2 206 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2018
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  37 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  949 kr

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Moderne 2-roms selveier fra 2019 i Vårlitunet, midt i Halmstad
 • Attraktiv plassering ved den vestre enden av andre etasje
 • Arealeffektiv og praktisk romløsning med god standard
 • Balkong med ettermiddags-/kveldssol sommerstid
 • Bod på balkongen og eksternt på bakkenivå
 • Egen parkeringsplass internt i sameiet
 • Nærhet til alle Halmstads forretninger og tilbud
 • Bussholdeplasser i Ryggeveien, like om hjørnet
 • Gangavstand til togstasjon - ca. 50 min. videre til Oslo

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Vårliveien 19B, 1580 RYGGE
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 104, bruksnummer 247, seksjonsnummer 8, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 41 kvm.
Totalt bruksareal: 37 kvm.
Totalt primærrom: 37 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
2. etasje: Entré, bad, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
I tillegg disponerer boligen en utebod på terrassen på ca. 2 kvm, samt utvendig sportsbod på ca. 3 kvm merket med nr. 26.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.05.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte iht. boligsalgsrapport:
Boligbygg over to etasjer samt kaldtloft. Gulv på grunn av betong. Yttervegger og etasjeskillere av trekonstruksjoner. Fasader utført i liggende
kledning. Takkonstruksjonen er utført i saltaksform utvendig tekket med takstein(ikke besiktiget). Glatt entrédør av tre med elektronisk kodelås fra
Yale. Terrassedør og vinduer med karmer av tre og tre-lags glass fra 2018.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Bad: Klemring i sluk er feilmontert og lekkasje kan ikke utelukkes. Ytterligere undersøkelser anbefales. TG:2.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten ble oppført i 2019 og har gjennomgående god standard som blant annet inkluderer parkettgulv og glatte malte flater på vegger og himlinger.
Romløsningen er svært effektiv, blant annet er stuen og kjøkkenet samlet i åpen løsning i leilighetens sydlige del. Stuen har vinduer vendt i samme himmelretning som fremmer gode lysforhold og i tillegg slipper solen inn på ettermiddag/kveld, avhengig av årstid. Lang avstand til motstående bebyggelse i nabolaget innebærer at stuen i praksis er uten direkte innsyn.
For best mulig arealutnyttelse er kjøkkeninnredningen plassert langs stuens bakvegg, slik at den åpne gulvflaten i rommet for øvrig kan møbleres helt etter egne ønsker. Kjøkkeninnredningen har stilren helhet med glatte hvite fronter og oppbevaringsplass for det essensielle til daglig bruk. Hvitevarer i form av komfyr og kjøleskap med fryser medfølger.
Leilighetens bad og soverom er praktisk plassert vegg i vegg og tilgjengelig fra gangen mot entreen. Soverommet har adkomst gjennom to plassbesparende skyvedører som kan lede inn til hver sin side av en dobbeltseng; én fra gangen og én fra entreen. Soverommet er for øvrig innredet med dobbelt garderobeskap, ytterligere oppbevaringsmøbler finnes det rom for i gangen.
På badet er gulv og vegger utført med henholdsvis grå og hvite fliser, himlingen med hvitmalt panel og downlights som kan dimmes. Badets utstyr inkluderer moderne hvite møbler med oppbevaringsplass i både servantskap og speilskap, samt dusjhjørne, rør-opplegg til vaskemaskin og klosett montert på synlig sisterne.
Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser i entré og på bad, for øvrig tre-stavs eikeparkett.
Innervegger: Fliser på bad og flisfelt på kjøkken, for øvrig malte gipsvegger.
Himlinger: Panel med downlights på bad, for øvrig hvitmalte gipsplater.
Kjøkken: Skapinnrending med glatte hvite fronter og laminert grå benkeplate. Nedfelt stålservant med ett-greps blandebatteri. Veggmontert avtrekksventilator. Komfyr. Kombiskap innfelt i nisje. Tilkoblingsmulighet for oppvaskmaskin av smal type.
Bad: Servantskap med glatt hvit front og heldekkende porselensservant med ett-greps blandebatteri. Speilskap med overbelysning. Dusjhjørne med hånddusj og faste skjermvegger med skyvedører. Veggmontert klosett på synlig sisterne. Rør-opplegg for vaskemaskin. Veggmontert varmtvannsbereder.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet. Gulvvarme på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 14.02.2018.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
I henhold til rekkefølgebestemmelser §6.2 skal kvartalslekeplassen L1 være opparbeidet vår 2018, arbeidene skal være utført innen 15.mai 2018. Før det kan gis ferdigattest skal gjenstående arbeider være utført og nødvendig dokumentasjon sendt til Rygge kommune.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr 120805, tinglyst 10.02.2015, type heftelse: Erklæring/avtale.
Overenskomst om rettigheter og plikter ved oppføring, drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon, med flere bestemmelser.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
I tillegg er det tinglyst følgende på eiendommen:
Dagboknr 1274845, tinglyst 15.11.2017 - Seksjonering.
Snr. 8. Formål: bolig. Tilleggsdel: grunn. Sameiebrøk 36/3174.
Dagboknr 433036, tinglyst 15.04.2021 - Reseksjonering.
Snr. 8. Formål: bolig. Tilleggsdel: grunn. Sameiebrøk 36/3216.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Erverver og leier av seksjon må søkes skriftlig til styret.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Kjøleskap og komfyr m/koketopp medfølger.
For øvrig informerer selger om følgende:
Knirk i gulv i stuen, sesongbetont.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattesten for denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

I Vårliveien vil du bo tilbaketrukket blant både etablert og ny boligbebyggelse midt i Halmstad og Rygge. Dette er et spennende vekstområde som opplever stor popularitet og økt tilflytting. Her møter du både barnefamilier, unge etablerere og godt voksne som har flyttet fra en enebolig til noe mer lettstelt og praktisk. Denne varierte sammensetningen legger grunnlaget for et godt bomiljø som du selv også kan bli en del av.
Så nær som de fleste fasiliteter og tilbud i Halmstad er lett tilgjengelig innenfor en radius på få hundre meter. For en liten familie er det spesielt verdt å merke seg nærheten til barneskolen med idrettshall og kunstgressbane, og ikke minst også den nye tufteparken - en moderne aktivitetspark med masse boltreplass for barna og et naturlig samlingspunkt i nærmiljøet.
I det utvidede nabolaget finner du både to dagligvareforretninger, konditori, apotek og en håndfull småforretninger, samt et tjenestetilbud innenfor personlig pleie som til sammen langt på vei dekker de fleste hverdagslige behov.
Fra Halmstad får du et svært godt utgangspunkt for utflukter i det solrike og frodige Ryggelandet som er rikt på historie og har et stort antall turmuligheter. Her ligger også Evje Golfpark som har vakkert banelandskap helt ned til vannkanten. Veien er heller ikke lang til sommerperler som Larkollen og Fuglevik langs kysten.
Skal du med toget, er det kjekt å vite at Rygge stasjon er lett tilgjengelig kun gode 700 meter unna på fortau og smågater gjennom nabolaget. Fra stasjonen er reisetiden videre til Oslo S i dag på like over 50 minutter, og etter den planlagte utbyggingen av jernbanen vil reisetiden reduseres betraktelig.
Langs Ryggeveien finner du i tillegg holdeplass for ekspressbuss mellom Oslo og Sarpsborg, og ved E6 stopper flybuss til Gardermoen. Med bil er det svært enkel tilgang til E6 og kun gode fem minutter til de urbane områdene omkring Moss.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 12 734 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.
Til seksjonen medfølger det et eksklusivt uteareal på ca 12,6 kvm. Dette iht. seksjoneringsbegjæringen og opplysninger fra kommunen.

Parkering

disponerer biloppstillingsplass merket med 19 B. Øvrig parkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei videre inn på privat vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 12.05.2021 omfattes eiendommen av reguleringsplan Halmstad felt C-F med formål lekeplass, annen veigurnn/grøntareal og boligbebyggelse/konsentrert småhusbebyggelse, vedtatt 01.11.2012 med plannr.M196. Eiendommen omfattes i tillegg av "Kommuneplanens arealdel 2021-2032" med formål friområde nåværende, park fremtidig og boligbebyggelse nåværende og fremtidig. Eiendommen ligger i gul og rød støysone iht. T-1442.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene dekker bla.: felles bygningsforsikring, kommunale avgifter (kun renovasjon), tv/internett (kun grunnpakke), styrehonorar, forretningsførsel, revisjon og andre driftskostnader.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. Neste regulering vil bli 01.07.2021 i følge forretningsfører. Nye fellesutgifter blir da kr 1.049,-.
I tillegg må seksjonseier betale kommunale avgifter kr 6 023,- for inneværende år.
I dette inngår gebyr for vann, avløp og eiendomsskatt.
Eiendomsskatten utgjør kr 2 322,- for inneværende år og er inkludert i det ovennevnte beløp.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 585 882,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 109 175,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 2 322,- pr år.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 5 255,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 687,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er iflg. forretningsfører leverandørgjeld og det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.246.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Fredrik Johan Gjestvang

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Vårlitunet Boligsameie, med sameiebrøk 36/3216.
Sameiet består av 66 leiligheter.
Forretningsfører er BDO AS.
Dugnad må påregnes.
Det er tillatt med dyr i boligselskapet under forutsetning av at eier aksepterer boligselskapets regler for dyrehold. Signert erklæring om dyrehold vedlegges søknad. Ved utleie/fremleie aksepteres ikke husdyr i boligsameiet.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen og dokumenter for sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: fastpris kr 35.000,-
Tilrettelegging: kr. 13.500,-
Markedspakke: kr 8.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto/plantegning/stylingrådgivning: kr. 6.000,-
Offentlige opplysninger: kr 3.500,-
Visninger pr. stk.: kr 1.850
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0173/21
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.21173

Dato

Sist oppdatert: 07. juni 2021 kl. 13:46

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.