NYDALEN

Fernanda Nissens gate 2 B

Prisantydning

7 450 000 kr

Omkostninger: 198 749 krTotalpris: 7 648 749 kr
Etasje
4
Byggeår
2014
Soverom
3
Areal (P-ROM)
83 m²
Type / Eierform
Leilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje, Heis, Veranda
Fellesutgifter
3 467 kr

Lekker 4-roms hjørneleil. m/solrik og usjenert utsiktbalkong på 18m2+vinterhage - 1(2) garasjepl. - livsløpsstandard

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Nyere og meget attraktiv 4-roms hjørneleilighet i 4. etasje med heis. Usjenert, luftig og solrikt med flott utsyn fra store utsiktsvinduer. Leiligheten er påkostet og innholdsrik med høy standard. Lekkert kjøkken med utvidet skap-/benkeplass og integrerte Miele hvitevarer. Romslig hjørnestue, flislagt, tidløst bad/wc, 3 soverom og mye skapplass. Høy standard med enstavs eikeparkett på gulv, flotte materialvalg og lekre farger som gir leiligheten høy trivselsfaktor.

Vestvendt balkong på hele 18 kvm. med sol fra ca kl 12.00 til sen kveld, samt en innglasset balkong på 9 kvm. gir en fantastisk dimensjon til leiligheten.

Garasje med lader til el-bil i oppvarmet garasje med heisadkomst.
Mulig kjøp av ekstra garasjeplass for 400.000,-.

Stor kjellerbod og mye intern lagringsplass.

Velkommen!

Eiendommen

Fernanda Nissens gate 2 B, 0484 OSLO 
Gårdsnummer 77, bruksnummer 41, seksjonsnummer 34, kommunenummer 301

Områdebeskrivelse

Fernanda Nissens gate ligger i grønne og frodige omgivelser ved Akerselven, og er et perfekt sted for den som ønsker nærhet til både natur og storbyliv. Leiligheten ligger i et attraktivt område i Nydalen med gangavstand til alt du trenger i hverdagen. 

Storo Storsenter som i dag huser 130 butikker fordelt på 50 bransjer, er kun 5 minutters gange fra boligen. Her finner man bl.a. Vinmonopolet, Coop Mega og Sats treningssenter. Av populære serveringstilbud i nærområdet kan Åpent Bakeri på Sandaker, Godt Brød samt Nydalen Bryggeri og Spiseri i Nydalen nevnes. 

Fernanda Nissens gate har en fantastisk, tilbaketrukket beliggenhet inntil idylliske Akerselven. Det har de siste årene blitt opparbeidet fine turstier helt fra Maridalsvannet i nord, forbi Nydalen og Grünerløkka og ned til Oslo sentrum og Bjørvika. Her er det bare å knyte på seg joggeskoene og ta beina fatt på turstien som ligger rett utenfor boligen. Her kan man følge elven nordover og finne flott urørt natur og ulike badeplasser, eller sydover mot urbant storbyliv. 

For den som er glad i å trene innendørs ligger treningsstudioet SATS både på Storo Storsenter og i Nydalen. Treningssenteret Fitness Xpress i Sandakerveien er ca. 4 minutters gange fra boligen. 

Svært gode kollektivmuligheter i området. Gangavstand til T-banen i Nydalen og på Storo, trikk fra Grefsenveien/Sandaker og buss fra Nydalen. Kort vei til flybussen samt 23 og 24-bussen på Ring 3. Bussrute 37 har også nattruter. 

Leilighetens beliggenhet:
Meget attraktiv ende-/hjørnebeliggenhet i "ny" (2014), flott bebyggelse i 4. etasje med heis. Nydelig utsikt og mye sol. 
Leiligheten har et fantastisk utgangspunkt for aktiv bruk av alle byens fasliliteter. Her er det lett å trives.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Bhg. Lillohøyden FUS barnehage (0-6 år) 0.3 km
Bhg. Mor Go'hjertas barnehage (1-5 år) 0.4 km
Bhg. Badebakken barnehage (1-6 år) 0.5 km
1-10 kl. Nordpolen skole 1.1 km
1-7 kl. Fernanda Nissen skole 0.3 km
1-10 kl. Bjølsen skole 1.3 km
8-10 kl. Morellbakken skole 1.1 km
Vgs. Nydalen videregående skole 0.8 km
Vgs. Blindern videregående skole 3.7 km

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 97 kvm
Totalt bruksareal: 92 kvm
Totalt primærrom: 83 kvm

Bruksareal:
Entré/gang, stue/kjøkken, bad, 3 soverom, innglasset balkong: 92 kvm

Primærrom:
Entré/gang, stue/kjøkken, bad, 3 soverom: 83 kvm

Sekundærrom:
Innglasset balkong: 9 kvm

I tillegg disponerer boligen 1 bod på ca. 6 kvm i underetasje.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.06.2017 og oppdatert 11.02.2020 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 3.593 kvm tilhørende sameiet.

Parkering

En garasjeplass medfølger leiligheten. Garasjeplassen har opplegg for lading av el-bil med egen måler.

Opsjon på kjøp av ytterligere en garasjeplass for kr. 400.000,-. Her er det montert oppheng for takboks til bil. Mulig å montere opplegg for lading av el-bil.

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.600,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 600,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:

Det er kun påvist normal bruksslitasje av leiligheten.

Det er påvist forekomst av skjeggkre i leiligheten. Bekjempelse av skjeggkre er krevende, og det er vanskelig å oppnå en fullstendig fjerning av skjeggkre fra en bolig. Mycoteam har foretatt en kontroll av sameiet og kommet frem til at skjeggkre har oppstått grunnet fukt i betongen. Dette er reklamert på til utbygger. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 29.10.2014. 
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår at gjenstående arbeider på Hus 4 og resterende del av garasjeanlegg fullføres.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at midlertidig brukstillatelse ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid. 

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Standard

Entré/gang:
Romslig, presentabel entré. Enorm HTH skyvedørsgarderobe i hele gangens lengde med god hengeplass og hyller. Én-stavs eikeparkett på gulv, malte vegger og malt himling, samt kontrastvegg med steintapet. Dørcalling med videoskjerm.

Bad/wc:
Lekkert, tidløst rom, bestående av servant på skap, speil med integrert belysning, vegghengt klosett og dusjhjørne med innfellbare glassdører. Mekanisk vifte. Flislagt gulv med varmekabler, flislagte vegger og malt himling med downlights. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Vaskemaskinen og tørketrommelen (Miele) medfølger ikke boligen, men kan kjøpes etter nærmere avtale.

Soverom I/hovedsoverom:
Romslig, deilig rom med god plass til "king-size" seng. Stor skyvedørsgarderobeskap medfølger. Én-stavs eikeparkett på gulv, malte vegger og malt himling. Utgang til fantastisk vinterhage.

Vinterhage/innglasset balkong:
Et nydelig areal på 9 kvm. som gir en fantastisk dimensjon til boligen. Flotte solforhold på dag og kveld. Strømuttak med mulighet for montering av varmelampe.
 
Soverom II:
Fint rom med plass til både seng og nattbord. Rommet passer alternativt ypperlig til barnerom, gjesterom, kontor e.l. Én-stavs eikeparkett på gulv, malte vegger og malt himling.

Soverom III:
Fint rom med plass til både seng, nattbord og plass til klesoppbevaring i stort garderobeskap fra HTH. Rommet passer alternativt ypperlig til barnerom, gjesterom, kontor e.l. Én-stavs eikeparkett på gulv, malte vegger og malt himling.

Kjøkken:
Åpen løsning mot stuen med stor spiseplass i forlengelsen av kjøkkensonen. Lekker, tidsriktig HTH-innredning med hvite, glatte fronter, benkeplate i kompositt, nedfelt rustfritt beslag og ett-greps armatur. Kjøkkenet er påkostet i forhold til standsrdleveranse og har mye (og utvidet) skap- og benkeplass. Delikat, lettvasket glass mellom benk og overskap. Ventilator med uttrekkskanal. Integrerte hvitevarer fra Miele; kjøleskap, komfyr med induksjonstopp og oppvaskmaskin. Én-stavs eikeparkett på gulv, malte vegger og malt himling. 

Stue/spisestue:
Særdeles tiltalende og romslig hjørnerom med supre lysforhold fra store vindusarealer i to himmelretninger. God plass til sofagruppe og stort spisebord. Rommet
ligger i åpen løsning til stort kjøkken, og til sammen med balkongen gi en fantastisk flott ramme til selskapeligheter og opptil mange gjester. Meget lyst og solrikt. Én-stavs eikeparkett på gulv, malte vegger og malt himling, samt kontrastvegg med steintapet. Utgang til balkong. 

Balkong:
Vestvendt hjørnebalkong på hele 18 kvm. God plass til sittegruppe, grill, m.m. Sol fra ca kl 12.00 til sen kveld på sommerstid.
Balkongen er luftig og høyt hevet over bakkenivå, uten sjenerende innsyn. Flott utsikt over nær-og fjernområdene.

Bod:
Det medfølger en kjellerbod på ca. 6 kvm.

Garasjeplass:
Det medfølger en garasjeplass i underjordisk garasjeanlegg med direkte adkomst via heis til leiligheten. P-plassen har tilkobling for lading av el-bil med egen måler. Det er også mulig å kjøpe en ekstra garasjeplass. Denne har opplegg for skiboks. Plassen kan kjøpes for kr. 400.000,-

Sykkelparkering:
Felles sykkelbod.

* Nytt i 2014.
* God planløsning der hver kvadratmeter er utnyttet
* Duse, lekre farger og materialer
* Store vindusflater med gode lysforhold
* Påkostet, oppgradert kjøkkeninnredning med god skap-/benkeplass
* Mye garderobeplass
* Solrik balkong på 18 kvm
* Plisségardiner i alle vinduer
* Dimmerfunksjon på alle taklamper
* Balansert ventilasjon
* 4. etasje med heis
* Garasjeplass
* "Flytt rett inn"

Oppvarming

Oppvarming via radiatorer (inkludert i felleskostnader). Elektrisk oppvarming. Varmekabler i gulv på baderom.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket C1

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Lillohøyden 2 sameie, med sameiebrøk 85/4632.
Sameiet består av 61 leiligheter.
Sameiet har egen hjemmeside: https://lillohoyden.no/
Forretningsfører er USBL, tlf. 22 98 38 00.
Sameiet har avtale om vaktmestertjeneste.
Dyrehold er tillatt såfremt dette ikke er til sjenanse for øvrige beboere.

Foretatt påkostninger de senere år / sameiets arbeider:
Styret jobber med oppfølging av sak med Selvaag vedrørende manglende bro over Kristoffer Aamots gate. Det jobbes i dag med å inngå forlik i saken.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 25. Pantet er begrenset oppad til 1G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst 19 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om bebyggelse, vann/kloakkledninger, skur, vei, gjerde og rett til adkomst.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger, forretning, kontor, bevertning og allmennyttige formål - barnehage, undervisning, håndverk og kultur i henhold til reguleringsplan S-4350 datert 14.11.07 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR521785

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.467,- pr. mnd. og inkluderer bl.a. varmtvann, kabel-tv, internett, fyring, renter og avdrag andel fellesgjeld, kommunale avgifter, forretningsførsel, revisjon, forsikring av
bygningsmasse, strøm til fellesarealer og generell drift av eiendommen.
I tillegg kommer kr 300,- pr. måned pr. garasjeplass. Utgifter for strømforbruk for lading av elbil avregnes og faktureres separat.
Det er planlagt en økning av fellesutgiftene på 5% fra 01.07.2020.

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2019 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen , men basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca 1.943,- for 2019 dersom boligen benyttes som primærbolig. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 4.500 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv. Dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.639.859,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 5.903.492,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 15.995,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 31.12.2018

Sameiet har ikke lån.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører, inkl eierskifte garasjeplass kr 6.465,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.643.964,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Boligkjøperforsikringen kan ikke tegnes dersom boligen kjøpes for utleie til andre enn kjøpers nærmeste familie. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. 
 
Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: Fastpris 64.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 3.950,-
SmartAnnonsepakke: kr 12.500,-
Visningshonorar: kr 2.000,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Christoffer Borgenvik
Daglig leder / Eiendomsmegler

Christoffer Borgenvik

Telefon
Mobil 93672825

Lurer du på noe

Christoffer svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!