Solgt: 2 950 000 kr

Sundhagavegen 2A

2 850 000 kr
51 m²
1 soverom
Velkommen til Sundhagavegen 2 A - En pen, lys og stor 2-roms selveier beliggende i 2.etasje i en seksmannsbolig.
Daniel Andersson
Presenteres av
Daniel Andersson
Fjerdingby
SOLGT
 • Prisantydning
  2 850 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  65 696 kr
 • Omkostninger
  74 234 kr
 • Totalpris
  3 089 930 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1957
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  51 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 135 kr
 • Energimerke
  Oransje F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Sundhagavegen 2 A - En pen, lys og stor 2-roms selveier beliggende i 2.etasje i en seksmannsbolig. God, intern beliggenhet gir leiligheten fantastiske lys-, sol og utsynsforhold. God planløsning kombinert med en generøs takhøyde i store deler av leiligheten bidrar til å gjøre det til et hyggelig hjem. Leiligheten har et pent, adskilt kjøkken fra KVIK med plass til egen spiseplass. Videre har leiligheten et flislagt bad fra 2011, pent soverom, stue med koselig peis og utgang til sydvendt balkong, entre og to boder i kjeller på hhv. 5.3 kvm og 4.9 kvm. Beliggenheten er helt ypperlig, med kort gangavstand til barneskole, ungdomsskole, videregående, bibliotek, butikker, idrettsanlegg, slalåmbakke. lysløype m.m. Det er kun 250 meter til busstopp. Parkering på tomten.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sundhagavegen 2A, 2008 FJERDINGBY
Kommunenummer 3027, gårdsnummer 102, bruksnummer 54, seksjonsnummer 104, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 56 kvm
Totalt bruksareal: 51 kvm
Totalt primærrom: 51 kvm
2.etasje: P-rom: Entré/gang, bad, soverom, kjøkken og stue.
I tillegg disponerer boligen 2 boder i kjeller på 5,3 m² og 4,9 m².
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.09.2021 utført av Taksator Lars.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur- og trekonstruksjoner. Etasjeskillere i trekonstruksjoner. Grunnmur i betong samt betongsåle støpt på antatt fast grunn (fjell) samt faste, komprimerte
masser. Yttervegger over grunnmur i bindingsverkskonstruksjoner, utvendig kledd med liggende kledning. Saltak tekket med papp/shingel.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder de punkter som har fått tilstandsgrad to eller lavere.
Følgende har fått tilstandsgrad to:
- Ventilasjon: Bygningen har den naturlige ventilasjon som var vanlig på byggetiden. Ventilasjonsløsningen er enklere enn det som benyttes i dag. Naturlig ventilasjon gis på generelt grunnlag tilstandsgrad 2 da dagens strenge krav til ventilasjon ikke er oppfylt, til tross for at denne typen ventilasjon er normalt for boliger/ leiligheter bygget i denne tidsperioden.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Sundhagavegen 2 A - En pen, lys og stor 2-roms selveier beliggende i 2.etasje i en firemannsbolig. God, intern beliggenhet gir leiligheten fantastiske lys-, sol og utsynsforhold. God planløsning kombinert med en generøs takhøyde i store deler av leiligheten bidrar til å gjøre det til et hyggelig hjem. Eier har lagt nytt gulv i hele leiligheten, lagt gips i stue og malt hele leiligheten.
Entré
Hyggelig entré med plass til å henge fra seg yttertøyet. Rommet er holdt i lyse toner, og gir et godt førsteinntrykk.
Stue
Stuen er romslig, med god takhøyde og store vindusflater. Her får du godt med naturlig lys, fantastisk utsikt og en takhøyde på opp til 3 meter som gir en god romfølelse. Rommet har god plass til sofakrok og spisebordløsning, og en koselig peisovnen som varmer godt på kalde vinterdager. Fra stuen har du adkomst til sydvendt veranda på ca. 7 kvm, med gode solforhold.
Kjøkken
Kjøkkenet er utstyrt med innredning fra KVIK(2013) med profilerte fronter, laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum og integrerte hvitevarer som platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Godt med skap- og benkplass.
Bad
Flislagt bad fra 2011 med varmekabler i gulv. Badet er holdt i moderne, naturlige toner. Rommet er innredet med servantskap med heldekkende servant, høyskap, speil, dusjkabinett og toalett.
Soverom
Leiligheten har et soverom av god størrelse. Her har du god plass til dobbeltseng, nattbord og oppbevaringsmøblement. Fra vinduet har du flott utsikt mot Øyeren.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør. Alle hengende taklamper følger ikke med. Fastmonterte
lamper på soverom ved siden av seng medfølger ikke.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Peisovn i stue. Varmekabler på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1957.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Eier disponerer to boder i kjeller. Disse er ikke seksjonert ut, men benyttes i dag av selger. Ifølge de godkjente bygningstegningene er arealet i kjelleren betegnet som felles vaskerom, fellesrom, tørkerom, bod- og matrom og tilhører derav ikke den enkelte leilighetseier.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 101374, tinglyst 21.02.1986, type heftelse: Erklæring/avtale. Sameiet har panterett med kr 20.000,- uten opptrinnsrett med prioritert etter 90% av lånetakst.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
Dagboknr 3842, tinglyst 05.09.1957, type heftelse: Festekontrakt. Festeavgiften skal til enhvertid ligge 2% over Norges banks diskonto dog minimum 4 %. Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget. Fester kan alternativt kreve tomten innløst. Ved en evt. forlengelse løper festeforholdet videre på samme vilkår, men bortfester har rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien, maksimalt på kr. 12.208,- pr. dekar tomt.
Dagboknr 100058, tinglyst 08.01.1959, type heftelse: Skjønn. Rettighetshaver; Lillestrøm kommunale vannverk
Dagboknr 101792 tinglyst 21.05.1963, type heftelse: Erklæring/Avtale. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Dagboknr 104188, tinglyst 13.11.1963, type heftelse: Erklæring/Avtale. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Dagboknr 100506, tinglyst 01.02.1967, type heftelse: Elektriske kraftlinjer.
Dagboknr 101019, tinglyst 04.03.1969, type heftelse: Erklæring/avtale. Vedtagelse av betingelser for tilknytning til kommunalt ledningsnett.
Dagboknr 101597, tinglyst 23.03.1973, type heftelse: Skjønn. Bestemmelse om veg.
Dagboknr 101374, tinglyst 21.02.1986, type heftelse: Erklæring/avtale. Sameiet har panterett med kr 20.000,- uten opptrinnsrett med prioritert etter 90% av lånetakst.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. En seksjonseier har rett til å leie ut sin seksjon, men leier må godkjennes av styret. Godkjenning kan bare nektes dersom det er saklig grunn til det.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger i et rolig, attraktivt og etablert boligområde på Fjerdingby. Fra eiendommen er det utsikt over Øyeren Naturreservat. Her finner vi Nord-Europas største innlandsdelta, med et yrende liv av fisk, fugl, dyr og planter. Med andre ord en flott utsikt å våkne opp til!
Fjerdingby ligger sentralt til i populære Rælingen kommune. Aamodt senter som kun ligger 2 minutter gange fra boligen finner man en stor Kiwi dagligvarehandel, frisør, kafè og helseforettning. I nærområdet finner man også Marikollen med flotte turmuligheter både sommer og vinter. Slalåmbakke, nytt idrettsanlegg og svømmeshall. Gangavstand til offentlig kommunikasjon med bussholdeplass på Aamodt.
Med bil tar det kun 5 minutter til Lillestrøm med de fleste bymessige fasiliteter og stor kollektivterminal med blant annet flytog og busstasjon. Det er ca. 20 minutter med bil til Oslo sentrum og ca. 30 minutter til Gardermoen.

Adkomst

Se kart. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 55.648 kvm. Tomten er fellesareal og opparbeidet med hellelagte gangstier. Plenareal, busker, blomsterbed og diverse beplantning, samt en romslig, felles gårdsplass.
Festeavgiften er kr 52.980,- pr. år. Festetid: 99 år fra 03.07.1957. Siste regulering var i 2017 . Neste regulering er iht. USBL i 2024. Iht. Festekontrakt Dagboknummer 3847 Tinglyst i 1957 skal festeavgiften til enhvertid ligge 2% over Norges banks diskonto dog minimum 4 %. Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget. Fester kan alternativt kreve tomten innløst. Ved en evt. forlengelse løper festeforholdet videre på samme vilkår, men bortfester har rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien, maksimalt på kr. 12.208,- pr. dekar tomt. Beløpet reguleres årlig iht. KPI. Kontakt megler
for nærmere informasjon. Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke. Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Felles utendørs parkering for beboere og gjester. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 9 851,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Fellesutgiftene er kr 3 135,- pr. mnd. og inkluderer: Bygningsforsikring, forretningsførsel, betjening av fellesgjeld, grunnpakke kabel-tv og internett, avsetning til vedlikehold rørprosjekt, nedbetaling av vinduer, festeavgift, drift og vedlikehold av sameiet m.m.
Felleskostnadene blir fordelt på følgende poster:
Felleskostnader: kr 1.327,-
Kapitalkostnader: kr 328,-
Telia: kr 384,-
Avsetning vedlikehold rørprosjekt 2-roms: kr 796,-
Nedbetaling av vinduer: kr 300,-
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. Årlig festeavgift for sameiet er kr. 52 980.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 8.593 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett, og grunnpakken er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 9.851,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 8.593 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett, og grunnpakken er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 653 487,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 352 553,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 35 744,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 65 696,- pr. 03.09.2021
Total fellesgjeld for sameiet er kr 37.569.691,- pr. 03.09.21 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 83987182663, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 03.09.2021: 2.74% pa.
Antall terminer til innfrielse: 272
Saldo per 03.09.2021: 17 441 400
Andel av saldo: 65 696
Første termin/første avdrag: 30.05.2019 ( siste termin 30.04.2044 )
Nedbetalingsplanen fra Handelsbanken viser at lånet skal innfris i 2022, men mest sannsynlig skal refinansieres
Lånenummer: 83987187207, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 03.09.2021: 2.74% pa.
Antall terminer til innfrielse: 337
Saldo per 03.09.2021: 20 128 291
Andel av saldo: 0
Første termin/første avdrag: 30.01.2020 ( siste termin 30.09.2049 )

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.989.930.
Av dette beløpet utgjør kr 65 696,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Magnus Gjellan og Iselin Kristensen

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Aamodthagen Boligsameie, med sameiebrøk 478/115379.
Sameiet består av 196 boliger.
Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl, tlf. 22 98 38 00.
Dugnad, trappevask, snømåking og gressklipping må påregnes. Det er utstyr til dette i felles bod. Eierne eller beboerne i den enkelte boligseksjon er pliktig til å sørge for renhold av sitt eget inngangsparti, inkludert trapper i oppgangen og kjellergangen.
Dyrehold er tillatt på vilkår.
Bruk av gass- og elektrisk grill er tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Rørprosjekt på Spellemannsplassen - fullført i 2020.
- Etablert tre nye el-bil ladere på Spellemannsplassen.
- Oljefyr på Spellemannsplassen er bygget om til biodiesel-fyr - fullført i 2020.
- Get(Telia) har lagt inn kraftigere internettlinje til alle bygninger.
- Fullføring av trefellings-prosjekt- gjennomført i 2020.
- Det er byttet brannslokkere i alle leiligheter.
- Det er lagt ny asfalt i Granåsvegen 12-14, en veistubb sameiet selv drifter.
- 21 dører i trehus, som har vært utsatt tidligere, har blitt byttet. Prosjektet med bytte av dører og vinduer fra 2016, er dermed fullført.
- Nødvendig vedlikehold på bygninger er gjennomført, og vannskader er fulgt opp.
Planlagte påkostninger:
- Fortløpende vedlikehold etter behov
Styret fikk i 2018 utarbeidet en rapport om tilstanden på rørene i sameiet
- Startet sparing til rørprosjekt i trehusene - planlagt 2028. Rapporten konkluderte med at alle vann- og avløpsrør i blokkene måtte byttes innen
fem år, og i trehusene innen ti år. Når rørene skal byttes, må også alle baderommene rehabiliteres. Styret har økt felleskostnadene som er øremerket til rørprosjektet(kr 796,- for 2-roms). Styret har ikke planer om ytterligere økninger i sparingen før prosjektet nærmer seg realisering.
Det tas opp ekstra lån i tillegg til oppsparte midler for å fullfører rørprosjektet når den tid kommer.
Kontakt megler for nærmere informasjon ved renovering av bad.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 30.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 17.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 61-0059/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Lørenskog
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR61.2159

Dato

Sist oppdatert: 12. oktober 2021 kl. 09:47

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.