Solgt: 4 925 000 kr

Sandslimarka 263

5 100 000 kr
106 m²
3 soverom
Romslig og overbygget altan med gode lys- og utsiktsforhold
Sandsli
Lys og nyere 4-roms hjørneleilighet med heisadkomst, 3 soverom, 2 bad, vaskerom og utgang til vestvendt og solrik altan.
 • Prisantydning
  5 100 000 kr
 • Omkostninger
  128 842 kr
 • Totalpris
  5 053 842 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  2019
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  106 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 161 kr
 • Energimerke
  Grønn C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til en ny og moderne eierleilighet med store vindusflater, lyse flater og gode kvaliteter. Leiligheten ligger i byggets 4. etasje med heisadkomst fra inngangsparti. Boligen har god planløsning med gang som inneholder garderobe, vaskerom/bod, 3 stk. soverom, 2 stk. helflisede bad/wc hvorav det ene er tilhørende hovedsoverom. Åpen stue med store glassflater og delvis åpen kjøkkenløsning med lys HTH innredning. Stue rommer plass til spisegruppe og salong og fra kjøkken er det utgang til stor altan med gode solforhold til sent på kveld. Sportsbod med direkte inngang fra garasjeanlegg.
- Heisadkomst
- Bybanen er 300 m unna
- Vannboren varme, varmekonvektor og balansert ventilasjon
- 3 soverom
- 2 bad/wc og vaskerom/bod
- Utgang til overbygget og solrik altan
- Sportsbod i kjeller

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sandslimarka 263, 5254 SANDSLI
Kommunenummer 4601, gårdsnummer 116, bruksnummer 273, seksjonsnummer 73, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 116 kvm
Totalt bruksareal: 106 kvm
Totalt primærrom: 106 kvm
Primærrom
4. etasje: 106 kvm: Stue, kjøkken, gang/entre, 2 bad, vaskerom/bod og 3 soverom.
I tillegg disponerer boligen 1 bod i byggets kjelleretasje på ca. 2,6 kvadratmeter.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.01.2021 utført av Anticimex Bergen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. rapport fra takstmann boligbygg oppført i 2019. Grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av betong/trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med fasadeplater. Etasjeskillere av betong. Flatt tak (ikke besiktiget).
Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Vi i Krogsveen har gleden av å kunne presentere en nyere og smakfull 4-roms eierleilighet med moderne standard og god planløsning. Fra inngangsparti i første er det trappeadkomst og heis til hver av etasjene med felles gang.
I ende av gang i 4. etg. er det gatedør til leiligheten.
Inngangsparti med vinkelgang har lys hvitlasert eikeparkett på gulv, malte vegger og malt tak med takpunkt. Garderobe med speil skyvedørsgarderobe og dører mot øvrige bruksrom. Porttelefon med video og fjernåpning.
Første dør til høyre er til bad/wc 1 med fliser og varme i gulv, fliser på vegger og malt i tak med spotter. Baderomsinnredning med skuffer og dusjnisje med svingdører i hjørnet av rommet. Vegghengt toalett og mekanisk avtrekk i tak. Varmeregulator innenfor luke på vegg for vannboren gulvvarme.
På motsatt side av bad ligger første soverom med lys hvitlasert eikeparkett på gulv, malte vegger og malt tak med takpunkt. Rommet har plass til seng og pult i tillegg til garderobe.
Neste rom i gangen er vaskerom/bod med fliser på gulv, malte vegger og malt tak. Opplegg for vaskemaskin og sluk i gulv. Vaskemaskin er løsøre og medfølger ikke. Rommet har god lagring ved etablering av hyllesystemer. Balansert ventilasjon med ventilasjonsaggregat. Sikringsskap med automatsikringer og kobling for internett tilgang.
I ende av gang er det inngang til kjøkken, stue og soverom 2 og 3.
Soverom 2 ligger i front for gang og har lys hvitlasert eikeparkett på gulv, malte vegger og malt tak med takpunkt. Plass til enkeltseng, arbeidsplass og garderobe.
Vegg i vegg med soverom 2 ligger hovedsoverommet med eget bad/wc. Soverom 3 har lys hvitlasert eikeparkett på gulv, malte vegger og malt tak med takpunkt. Plissègardin er montert i vindu for skjerming av lys. Taklampe medfølger ikke i handelen.
Bad/wc 2 har fliser og varme i gulv, fliser på vegger og malt i tak med spotter. Baderomsinnredning med skuffer og dusjnisje i hjørne av rommet. Vegghengt toalett og mekanisk avtrekk i tak.
Stuen er åpen med store vindusflater med delvis utsikt over nærområdet og naboblokkene. På gulv er det lys hvitlasert eikeparkett og veggene er malt. Taket er malt og har takpunkt. Innfelt viftekonvektor i overgang mellom stue og kjøkken. Plissègardiner er montert på vinduer mot sør. Lampe over spisebord er møbellampe og medfølger ikke i handelen.
Kjøkken er delvis skjermet fra stue med halvvegg og gjennomgang fra stue i tillegg til direkte utgang mot gang. Gulvet har lys hvitlasert eikeparkett, veggene er malt og taket er nedsenket og malt med takpunkt. Innholdsrik kjøkkeninnredning fra HTH med hvite høyglansfronter og integrerte hvitevarer som platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin i tillegg til løst kjøleskap. Utgang til vestvendt altan på ca. 14 kvm med delvis overbygg fra overliggende altan. Lamper over kjøkkenøy medfølger ikke i handelen.
Hjertelig velkommen til visning i en stor og smart leilighet!

Oppvarming

Oppvarming med varmekonvektor i stue. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 25.11.2019.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 10 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om bebyggelse. Vann og kloakkledninger. Erklæring/avtale BKK nett AS om adkomstrett, bebyggelse, drift vedlikehold og fornyelse av frittstående nettstasjon og tilhørende kabelanlegg. Bestemmelse om rett til å ha brokonstruksjon med tilhørende anlegg, bestemmelse om vedlikehold. Bestemmelse om veg. Erklæring/ avtale om infrastruktur. Bestemmelse om parkering
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leilighetene på Sandslihøyden har en meget bra beliggenhet med Bybanen, turområder og fritidsaktiviteter like utenfor gatedøren. Bybanestoppet ligger ca. 5 minutter unna fra man går ut fra leiligheten og det tar ca. 10 minutter til Nordahl Grieg videregående og Lagunen Storsenter. Turområdene er mange med altfra grusvei rundt Skranevannet, til noe lenger tur mot Storrinden. Herfra kan man også jogge eller sykle tilnærmet bilfritt rundt Sandsli/Steinsviken via Lagunen eller om man ønsker seg rundt Nordåsvannet. Nærmeste krøllgressbane er over veien fra bybanestoppet ved Sandslivegen og er bare en liten spasertur unna. Herfra er det igjen ca. 5 minutters gange til Skranevatnet skole med ytterligere krøllgressbane i tillegg til bane for sandvolleyball og Sandslihallen for inneaktiviteter. I tilknytning til skolen ligger også Ytrebygda kulturhus. Ved Biltema i sørlig retning ligger Sandsli videregående skole. Fra området er det gangavstand på ca. 8 min. til daglivarebutikk, frisør, fysioterapi og treningssenter med tillegg av squash og fremtidig Padle Tennis baner. Det er kjøreavstand på ca. 3 km til Lagunen, ca. 4 km til Bergen Lufthavn, ca. 6 km til Nesttun og ca. 13 km til Bergen sentrum.

Adkomst

Fra Bergen sentrum kjører man på E39 over Danmarksplass og videre langs Fjøsangerveien og videre over på Fritz C. Riebers veg mot Lagunen. Fra Lagunen er det rett videre igjennom to rundkjøringer, den siste ved Rådal. Følg deretter Flyplassvegen i ca. 2,5 km og ta første avkjørsel i rundkjøring ved Biltema/Sandsli. Deretter tar man 2 avkjørsel i rundkjøring overfor Biltema og fortsett nordover langs Sandslimarka. Fortsett helt frem til Sandslimarka bybanestopp og videre rett frem. Fortsett igjennom en mindre rundkjøring og videre opp bakken. Første blokk på høyre side ved innkjøring til garasje er nr. 261. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler i nærheten:
Skranevatnet skole (1-10 kl.)
Aurdalslia skole (1-7 kl.)
Ytrebygda skole (8-10 kl.)
Sandsli videregående skole
Nordal Grieg videregående skole
Barnehager i nærheten:
Akrobaten barnehage (0-6 år)
Norlandia Capella barnehage (0-6 år)
Sandslimarka Kanvas barnehage (0-5 år)
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 6 581,3 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal med unntak av deler som er tillagt den enkelte seksjon. Eiendommen er opparbeidet med innkjøring til garasjeanlegg under Sandslimarka 261. Gangveier og åpne areal mellom blokkene er belagt med betongheller/-stein og i tillegg er det opparbeidet lekeapparater, sandkasse, bordtennisbord og klatrestativ i front av eiendommen.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser. Dagens eier leier uteparkering ved innkjøring til sameiet for kr. 1 000,- pr. mnd. og en i felles garasjeanlegg under sameiet for kr. 1 100,-. Om ny eier ønsker å overta må dette avklares før budaksept.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse i henhold til reguleringsplan 61500000 "Ytrebygda. gnr. 116 bnr. 107 mfl. Sandsli vest" datert 08.12.2015.
Hensynssoner:
Infrastruktur - Konsesjonsområde fjernvarme Flesland - Sentrum.
Støysone - Gul støysone - Fana skytterlag.
Planer i nærheten:
Reguleringsplan 64740000 "Ytrebygda. Gnr. 116 bnr 115, Sandslihaugen" - Planlegging igangsatt.
Reguleringsplan 61170000 "Ytrebygda. Bybanen Rådal - Flesland" - Vedtatt arealplan.
Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen;
Gnr 115, bnr 275 - Flere frittliggende boligbygg på 5 etasjer eller mer.
Gnr 116, bnr 272 - Flere frittliggende boligbygg på 5 etasjer eller mer.
Gnr 116, bnr 272 - Flere frittliggende boligbygg på 3 og 4 etasjer.
Gnr 116, bnr 272 - Garasjeuthus anneks til bolig
Gnr 116, bnr 277 - Stort frittliggende boligbygg på 5 etasjer eller mer.
Igangsettingstillatelser er gitt på samtlige tiltak.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Tv og internett, strøm fellesareal, normal drift og vedlikehold og bygningsforsikring.

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 7 890,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er pt. ikke fastsatt og vil komme i tillegg til kommunale avgifter.
Fellesutgiftene er kr 2 161,- pr. mnd. og inkluderer: Tv og internett, strøm fellesareal, normal drift og vedlikehold og bygningsforsikring.
Det foreligger ikke oversikt over nåværende eiers strømforbruk.
Boligen er tilknyttet Telenor/Canal digital som leverandør av kabel-tv/internett grunnpakke og er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2019 beregnet til kr 1 088 106,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig).
Formuesverdi er pt. ikke fastsatt og formuesverdien er hentet fra skattetatens kalkulator.
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3 917 181,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten er pt. ikke fastsatt og vil komme i tillegg til kommunale avgifter.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 5.228.842,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Nikolai Kragebøl Thomassen og Hilde Rolfsnes

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sandslihøyden Sameie, med sameiebrøk 106/8762.
Sameiet består av 116 leiligheter fordelt på 4 bygg.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning.
Bygget er oppført i 2018 og fremstår som nytt. Det pågår utbedring av feil mangler i forbindelse med 1 årskontroll med 2 sprekker overgang mellom tak og vegg i stue og 1 sprekk i dørkarmen på badet til hovedsoverom. Dette skal utbedres. I tillegg pågår en sak for sameiet for justering av fjernvarme.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 79-0174/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bergen Sentrum
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR79.20174

Dato

Sist oppdatert: 15. april 2021 kl. 16:35

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.