Solgt: 3 050 000 kr

Keysers gate 4

2 890 000 kr
25 m²
Velkommen til Keysers gate 4 - Presentert av Tom Martinsen i Krogsveen
Tom Martinsen
Presenteres av
Tom Martinsen
St. Hanshaugen
Lys og sjarmerende selveierleilighet. Rolig enveiskjørt gate. Perfekt førstegangskjøp/pendlerleilighet! Lave felleskostn
 • Prisantydning
  2 890 000 kr
 • Omkostninger
  73 592 kr
 • Totalpris
  3 123 592 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1890
 • Primærrom
  25 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  1 429 kr
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Vi har gleden av å presentere en lys og lekker 1-roms selveierleilighet som ligger rolig til i en enveiskjørt gate.
Store vinduflater som i kombinasjon med den gode takhøyden på 2,78 m gir bra med naturlig lys inn i boligen.
Leiligheten har en svært god planløsning og byr på flere møbleringsmuligheter. Veldig lave felleskostnader og lave boutgifter.
- Gangavstand til "alt"
- Lave felleskostnader
- Kabel-tv, internett og varmtvann inkludert
- Perfekt førstegangskjøp / pendlerleilighet
- Kort vei til t-bane, buss og trikk
- God standard

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Keysers gate 4, 0165 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 208, bruksnummer 361, seksjonsnummer 13, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 28 kvm
Totalt bruksareal: 25 kvm
Totalt primærrom: 25 kvm
Primærrom:
3. etasje: Entré, bad, alkove og stue med åpen kjøkkenløsning
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod.
Vedlagt plantegning er ikke målbar. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 31.07.2020 utført av Owe Fagerlund Leret. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygården ble oppført i 1890 (GAB-register). Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur og bærende konstruksjoner i betong. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Takkonstruksjonen i
saltaksform i trekonstruksjoner belagt med plater/membran/papp (ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med dørpumpe i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Vinduer med 2-lags glass fra 1986.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.
TG2
- Bad - Stedvis "bom" i flis. Dette kan bety at flis mangler flislim eller har manglende vedheft til underlaget.
- Kjøkken - Ventilasjon (kullfilter) og vannrør - Gjelder alder på eldre plastbelagte kobberrør på kjøkken som vurderes å være passert med mer enn halvparten av anbefalt brukstid og av den grunn heftes det usikkerhet til restlevetiden.
- Vinduer - På grunnlag av alder
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven.
Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Vi har gleden av å presentere en lys og lekker 1-roms selveierleilighet som ligger rolig til i en enveiskjørt gate. Store vinduflater som i kombinasjon med den gode takhøyden på 2,78 m gir bra med naturlig lys inn i boligen.
Leiligheten har en svært god planløsning og byr på flere møbleringsmuligheter. Veldig lave felleskostnader og lave boutgifter.
Stue:
Stue med åpen kjøkkenløsning: God plass til sofa- og spisemøblement. Store vindusflater som gir bra med naturlig lys.
Kjøkken:
Pent kjøkken med slette fronter i hvit utførelse. Laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Downlights og og stikkontakter under overskap/hyller. Stekeovn og kjeramisk platetopp fra Zanussi. Ventilator med belysning og kullfilter. Integrert oppvaskmaskin fra Husqvarna og integrert kjøleskap med frysedel. Vannrør av typen plastbelagte kobberrør. Synlige avløpsrør i plast og støpejern.
Stoppekraner plassert i benkeskap under oppvaskkum.
Bad:
Lyst og pent flislagt bad med gulvvarme og flislagte vegger. Nedsenket himling med downlights. Servantskap med fronter i slett hvit utførelse. Servant i porselen med ett-greps armatur. Vegghengt speil over servant. Dusjnisje med to-greps dusjarmatur og skyvedører i glass. Frittstående toalett. Opplegg for vaskemaskin. Vannrør av typen utenpåliggende forkrommede kobberrør og synlige avløpsrør i plast. Mekanisk avtrekksventil plassert i himling.
Alkove:
Alkoven er delvis adskilt fra stuen med et praktisk garderobeskap. Stort vindu som gir bra med lys inn i rommet. Garderobeskap som følger handelen.
- Lave felleskostnader
- Kort vei til t-bane, buss og trikk
- Gangavstand til "alt"
- Praktisk og fin planløsning med 2,78 m under taket.
- Perfekt førstgangskjøp/pendlerleilighet

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og varmekabler på baderomsgulv. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1911.
Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1911, som iht kommunen anses som datidens ferdigattest.
Det foreligger ferdigattset for utbygging av loft fra 2005.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
301/208/361/13:
23.11.1909 - Dokumentnr: 900458 - Erklæring/avtale
Bestemmelser om brannvegg/-dør
Overført fra: Knr:0301 Gnr:208 Bnr:361
Gjelder denne registerenheten med flere
20.05.1911 - Dokumentnr: 901086 - Erklæring/avtale
Bestemmelser om brannvegg/-dør
Overført fra: Knr:0301 Gnr:208 Bnr:361
Gjelder denne registerenheten med flere
10.03.2000 - Dokumentnr: 14339 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:208 Bnr:363
Bestemmelse om oppføring av nybygg.
Overført fra: Knr:0301 Gnr:208 Bnr:361
Gjelder denne registerenheten med flere
17.12.2004 - Dokumentnr: 87675 - Erklæring/avtale
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere
17.12.2004 - Dokumentnr: 87675 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 13
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 31/1219
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1, 3 - 23

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en fantastisk beliggenhet midt i byen ved St.Olavs plass i bydel St. Hanshaugen, med alt av fasiliteter i umiddelbar nærhet. Keysers gate er enveiskjørt og oppleves svært rolig og tilbaketrukket.
Kort vei til alt av butikker, offentlig kommunikasjon og spisesteder. Kiwi rett nede i gaten gjør hverdagen enkel. På St. Olavs plass er det flere hyggelige kaffebarer og restauranter som bla. populære Tekehtopa med uteservering og Babylon.
Gåavstand til naboområdene som bla. Grünerløkka, Bislett og Sentrum samt Youngstorget. Oslos paradegate, Karl Johan, med alt av sine fasiliteter er ca. 5 minutters gange fra boligen.
Keysers gate ligger med kort nærhet til Universitet, Høyskolen, Arkitekthøyskolen, Kunsthøyskolen og Tannlegehøyskolen. 37-bussen i Ullevålsveien tar deg til Handelshøyskolen BI på under 15 minutter.
Flotte rekreasjonsområder som St. Hanshaugen og Akerselven med turstier til Nordmarka forbi Nydalen. For den treningsglade er det kort vei til Sats i Akersgaten.
Om du ønsker gåavstand til alt du trenger i hverdagen, men likevel en tilbaketrukket beliggenhet, er dette stedet for deg!

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 324 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Bakgård opparbeidet med busker, diverse beplantning, sykkelparkering og hellebelagte internveier.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.600,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 600,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boliger, forretninger og kontor i henhold til reguleringsplan s-2441 datert 19.12.1979 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 19.12.1979. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 (Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn). Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/
Eiendommen står oppført på byantikvarens gule liste. Dette kan medfører at endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren samt kommunen før igangsetting.
Plan/byggesaker i området:
201609533 - Teatergata-kvartalet - Teatergata 1 og 3 - Akersgata 65 A og 65 B og Keysers gate 2 A og 2 B - Planprogram og KU - Utvikling av sentrumskvartal
Noe byggestøy må påregnes
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 1.429,- pr. mnd. og inkluderer: Fibernett, trappevask, kommunale avgifter, generell drift og vedlikehold i sameie.
Fellesutgiftene justeres normalt etter sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.20.

Kommunale utgifter

Fellesutgiftene er kr 1.429,- pr. mnd. og inkluderer: Fibernett, trappevask, kommunale avgifter, generell drift og vedlikehold i sameie.
Fellesutgiftene justeres normalt etter sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.20.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og bestilles av den enkelte beboer. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 647.222,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2.329.999,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 6.119,- pr. 31.12.19
Ifølge forretningsfører er det ingen fellesgjeld registrert for dette sameiet per 27.07.20

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.963.764,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonnummer. Kun rettshjelspdekning koster kr. 7.100,- .

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Rachel-Linn Larsen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Keysersgate 4 Sameie. Sameiebrøk 31/1219
Sameiet består av 21 leiligheter og 2 næringsseksjoner.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 55 00
Sameiets eiendommer er forsikret i Gjensidige Forsikring med polisenummer 76720701
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er gokdjent så lenge de ikke er til sjenanse for øvrige naboer. Hold av katt og hund skal meldes til styret.
Planlagte påkostninger:
Renovere fasade.
Iht. sameiets vedtekter må salg, bytte eller utleie av leilighet meldes fra til styret før innflytting.
Dokumenter for sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,5% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 37-0135/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR37.20135

Dato

Sist oppdatert: 24. november 2020 kl. 08:02

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.