Solgt: 5 400 000 kr

Professor Dahls gate 39A

5 600 000 kr
61 m²
1 soverom
Velkommen til visning i Professor Dahls gate 39A
Kjetil Kraabøl
Presenteres av
Kjetil Kraabøl
Majorstuen ved Vestkanttorget
Lys og moderne leilighet rett ved Vestkanttorget | Sørvestvendt balkong | Parkeringsleie | God planløsning | Peisovn
 • Prisantydning
  5 600 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  97 104 kr
 • Omkostninger
  12 620 kr
 • Totalpris
  5 509 724 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1948
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  61 m²
 • Type
  Aksjeleilighet
 • Eierform
  Aksje
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 235 kr
 • Energimerke
  Oransje F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen inn i en lys 2-roms leilighet med attraktiv beliggenhet rett ved Vestkanttorget. Leiligheten har god gjennomgående planløsning med store rom og generøs takhøyde. Slette nymalte vegger og 1-stavs parkett i alle rom foruten bad hvor det er flislagt med gulvvarme. Fra stuen er det utgang til en hyggelig sørvestvendt balkong med utsikt over Vestkanttorget. Høydepunkter
 • Svært attraktiv beliggenhet
 • Mulighet for parkeringsleie
 • Utsikt mot Vestkanttorget
 • Sørvestvendt balkong
 • Vedovn i stuen
 • 1-stavs parkett
 • Generøs takhøyde
 • Nye sikringer 2021

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Professor Dahls gate 39A, 0353 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 215, bruksnummer 280
Aksjenummer 21-30, PROFESSOR DAHLSGATE 39 AS, organisasjonsnummer 929 532 139

Innhold

Totalt bruttoareal: 67 kvm
Totalt bruksareal: 61 kvm
Totalt primærrom: 61 kvm
Primærrom: Entré, bad, stue, kjøkken og soverom.
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod og en bod i 6. etasje. Begge bodene er målt til 2,7 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 20.08.2021 utført av Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med bærende konstruksjoner i mur og etasjeskiller i betong. Flatt tak tekket med papp/membran og støpt grunnmur.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Bad har fått tilstandsgrad 2 grunnet kun naturlig ventilasjon, manglende dreneringsåpning fra innbygget sisterne og sprekk i flis under toalett. På kjøkkenet er det gitt tilstandsgrad 2 på vannrør og avløpsrør. I tillegg er det kommentert at avtrekksventil er malt fast. I entré er det gitt tilstandsgrad 2 på varmtvannsbereder grunnet alder, og vaskemaskin fordi denne er plassert utenfor våtrom uten automatisk lekkasjestopper. Skorstein har fått tilstandsgrad 2 og ildsteder har fått tilstandsgrad 3 grunnet for liten ubrennbar plate under ildsted.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen inn i en lys 2-roms leilighet med attraktiv beliggenhet rett ved Vestkanttorget. Leiligheten har god gjennomgående planløsning med store rom og generøs takhøyde. Slette nymalte vegger og 1-stavs parkett i alle rom foruten bad hvor det er flislagt med gulvvarme. Fra stuen er det utgang til en hyggelig sørvestvendt balkong med utsikt over Vestkanttorget.
Entré:
Leiligheten har en romslig entré med god plass til lagring av sko og yttertøy. Her finner du både en plassbygget skyvedørsgarderobe med speildører samt en nisje med plass til varmtvannsbereder og vaskemaskin. Videre er det dør til bad og gang videre til kjøkken og stue.
Kjøkken:
Separat kjøkken med et stort vindu ut mot en rolig bakgård. Kjøkkenet er modernisert i 2015 med nye fronter. Innredningen består av slette, hvite fronter med push-åpning, laminat benkeplate med nedfelt kum i rustfritt stål og flislagt bakvegg, ventilator med avtrekk og frittstående hvitevarer. Hvitevarene medfølger. På kjøkkenet får du også plass til et frokostbord om du ønsker det.
Stue:
Her får du virkelig frem fordelen med en stor 2-roms leilighet. Stuen er på 24 kvm med plass til både spisebord for 8 personer og sofagruppe. Vedkaminen gir en god inndeling i soner mellom sofa og spisestue. Denne gir også god varme på kalde vinterdager. De store vinduene gir usjenert og hyggelig sikt mot frodige trær som omkranser Vestkanttorget. Utgang til hyggelig sørvestvendt balkong på 3,3 kvm med plass til et kafésett.
Soverom:
Soverommet i leiligheten er på hele 13 kvm. Her er det god plass til dobbeltseng med nattbord og store garderobeskap. Rommet har i tillegg god plass for hjemmekontor. Bak døren til soverommet finner du et innbygget skap god lagringsplass for ting som støvsuger og vaskebøtter.
Bad:
Delikat flislagt bad med varmekabler. Badet består av servant med underskap og speil, vegghengt toalett med innbygget sisterne og dusjhjørne med svingbare glassdører. Vindu med frostet vindusfilm vendt mot bakgård.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med varmekabler på bad og panelovner i øvrige rom. I tillegg vedfyring i stuen. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Megler har undersøkt kommunens arkiver uten å kunne oppdrive ferdigattest eller begrunnelse for hvorfor dette ikke foreligger. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras aksjene fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 54838, tinglyst 30.09.1994, type heftelse: Fellesobligasjon (antatt for innskudd til aksjelaget)
Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 2 servitutter på aksjelagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om bruk av bygget og kommunens rett til tilgang på og vedlikehold av kommunale vann- og avløpsledninger.
Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Aksjeeier kan ikke uten samtykke fra styret i aksjelaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan aksjeeier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis aksjeeier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier.

Diverse

Leiligheten ble vasket før visning, og har ikke vært bebodd i mellomtiden. Det vil ikke bli ytterligere rengjort innen overtagelse.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Meget populær og sentral beliggenhet på beste Majorstuen. Leiligheten ligger stille og tilbaketrukket i et veletablert område, bestående av pene og klassiske bygårder. Et rikt utvalg av butikker, kaféer og restauranter noen minutters gange unna leiligheten.
Man finner bla. populære Bogstadveien og Frognerparken i umiddelbar nærhet, og Vestkanttorget som nærmeste nabo. Majorstuen stasjon ligger kun noen minutter unna som et knutepunkt for byens kollektivtilbud. Her finnes t-bane med overgang til alle linjer, samt hyppige buss- og trikkavganger i alle retninger. Flybussen går også fra Majorstuen.
For den handleglade er det kort avstand til Oslos desidert mest populære og eksklusive handlegate i Bogstadveien. Hegdehaugsveien/Bogstadveien har gjennomgått en omfattende rehabilitering og området er ferdigstilt med økt trafikksikkerhet, bedre universell utforming, bedre fremkommelighet og tilgjengelighet, økt beplantning og oppvarmede fortau m.m.
Det er også kun en kort tur til Slottsparken og videre Karl Johans gate med sine utallige butikker, restauranter og caféer. Attraktive Aker Brygge og Tjuvholmen ligger i nærheten med flere av byens mest populære spisesteder og restauranter. Av turmuligheter finner man fantastiske Frognerparken med storslåtte Vigelandsparken, Hundesletta og Frognerbadet. Her finner man turstier, dammer og grøntområder perfekt for turer, jogging og parkliv. Populære Stensparken, Slottsparken og flere andre grøntområder ligger også innen gangavstand.
Området tilbyr samtidig et stort spekter av treningsmuligheter med bla. Sats sitt store senter under bakken ved Colosseum Park, samt noe mer eksklusive Artesia med både trening og spa. Fine muligheter for løpe- /joggeturer i parker om sommer, så vel som vinter. Kort t-banetur til Sognsvann eller Holmenkollen med sitt uendelige vei- og skiløypenett. Praktisk og enkel forbindelse til byens skoler med bl.a. Høyskolen, Universitetet og BI.

Adkomst

Nærmeste stopp med T-bane er Majorstuen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 746,6 kvm som tilhører aksjelaget.

Parkering

Aksjelaget har 5 utendørs parkeringsplasser og 2 garasjeplasser i bagården. Disse leies ut etter venteliste. Per 19.08.2021 er det en ledig utendørs parkeringsplass. Denne kan leies for kr 654,-/mnd.
Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2255 og S-2937 hentet 19.08.2021 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert hhv. 28.07.1977 og 01.10.1987.
Pågående byggesaker i området:
Professor Dahls gate 41 - Arbeider med innvendig ombygging, bruksendring av loft og kjeller, etablering av heis og rehabilitering/sikring av fasade. Se mer på Oslo kommunes hjemmesider. Saksnr. 201810278.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Husleie er kr 4 235,- pr. mnd. og inkluderer: Renter og avdrag, renhold, vaktmester, kommunale avgifter, forretningsførsel, mm.
Husleien justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til aksjelagets faktiske utgifter.
Husleien fordeles slik:
Felleskostnader: kr 3 502,-
Renter og avdrag: kr 733,-
Ytterligere fordeling av felleskostnader foreligger ikke fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10 000,- pr. år. / 9 000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett, samt Homenet som leverandør av Fibernett. Ny eier må selv tegne ønsket abonnement på TV og internett.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 373 680,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4 945 249,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 19 626,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 97 104,- pr. 01.07.2021
Total fellesgjeld for aksjelaget er 1 954 906,- pr. 01.07.2021 og lånevilkårene er:
Type lån: Annuitet
Restløpetid: 13 år 3 mnd
Rente: 2,75% flytende
Aksjelaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 8 995,-
- Pantenoteringsgebyr for kjøpers lån kr 3 625,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5 709 724,-.
Av dette beløpet utgjør kr 97 104,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring til kr. 6.850,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ida Harboe Munthe-Kaas

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Professor Dahls gate 39 aksjelag.
Aksjeboligmodellen innebærer at aksjelaget eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer som gir leierett til en bestemt bolig.
Aksjelaget består av 20 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er kun tillatt etter søknad og godkjennelse hos styret.
Foretatte påkostninger de senere år:
2018: Brannvarslingsanlegg installert
2017: Rehabilitert heiser. Installert fibernett
2015: Fasade- og balkongrehabilitering
2015: Skiftet vinduer og balkongsdører
2013: Skiftet branndører i fellesarealer
2011: Brannsikringsarbeider utført
2005: Nye brannsikre dører inn til leilighetene
Planlagte påkostninger:
Det er ingen planlagte prosjekter som vil føre til økning i felleskostnadene fremover. Det vil bli holdt en ekstraordinær generalforsamling i slutten av september for å beslutte om det skal innledes en prosess med å få omgjort eieformen i aksjelaget til enten borettslag eller selveier.
Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
I henhold til aksjelagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny aksjeeier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Aksjelag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av husleie. Dette aksjelaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økt husleie dersom andre aksjeeiere ikke betaler sin husleie. Aksjelaget har imidlertid legalpant i aksjene, og manglende betaling av husleie kan dermed tvangsinndrives av aksjelaget.
Dokumenter for aksjelaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Salg av aksjeleiligheter reguleres av kjøpsloven, men avhendingslovens bestemmelser legges til grunn så langt de passer. Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at aksjene transporteres til kjøper.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 35.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 56-0094/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Gamle Oslo
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR56.2194

Dato

Sist oppdatert: 07. oktober 2021 kl. 14:32

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.