Solgt: 3 460 000 kr

Alnagata 22N

3 325 000 kr
46 m²
1 soverom
Velkommen til Alnagata 22N - Presentert av Kristian B. Paulsen v/ Krogsveen avd. Gamle Oslo
Nye Gamlebyen / Baglerbyen
Pen og arealeffektiv 2-roms andelsleilighet | Sørvendt balkong - Bygg fra 2005 - Garasjeplass kan kjøpes - Ingen forkjøp
 • Prisantydning
  3 325 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  671 000 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  4 132 132 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  2005
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  46 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  8 501 kr
 • Energimerke
  Rød C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Alnagata 22N!
Dette er en lekker og innbydende 2-roms andelsleilighet beliggende i 4. etasje med sørvendt balkong på ca 6,5 kvadratmeter. Beliggende i et attraktivt bomiljø i Baglerbyen med kort vei til sentrum og samtidig rolig.
Leiligheten byr på en god standard, arealeffektiv planløsning og god romfordeling. Balkongen har gode solforhold i sommerhalvåret.
Det er ingen forkjøpsrett i borettslaget og deler av fellesgjelden kan innfris. P-plass kan kjøpes mot et tillegg på kr 250 000,- + omkostninger.
Leiligheten inneholder: Entré, stue, kjøkken, soverom og bad. En kjellerbod medfølger.
Høydepunkter:
- Ingen forkjøpsrett
- Lave omk
- Sørvendt balkong
- Bygg fra 2005
- Heis
- Balkong på 6,5 kvm
- P-plass kan kjøpes
- IN-ordning
- Skjermet og samtidig meget sentralt

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Alnagata 22N, 0192 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 233, bruksnummer 527, ideell andel 1/1
Kommunenummer 301, gårdsnummer 2, bruksnummer 533, ideell andel 1/72
Andelsnummer 38, Baglerlunden Borettslag, organisasjonsnummer 988 882 550

Innhold

Totalt bruksareal: 46 kvm
Totalt primærrom: 46 kvm
Primærrrom inneholder: Entré, bad, stue/kjøkken og soverom.
I tillegg disponerer boligen leiligheten disponerer i tillegg en bod i kjeller på ca 5 m² merket nr 17
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 18.12.2021, utført av Anticimex v/ Ståle Gran Skøien. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i mur og betong. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader utført i teglstein samt felter med panel. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktighet). Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
I tilstandsrapporten gjøres det spesielt oppmerksom på:
- Tilstandsgrad 2 er gitt på bad - Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bad
- Tilstandsgrad 2 er gitt på kjøkken - Grunnet preg av alder/slitasje
- Tilstandsgrad 2 er gitt på gulv - Grunnet preg av slitasje
- Tilstandsgrad 2 er gitt på det elektriske anlegget - Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om det elektriske.
Oppsummering av selgers egenerklæringsskjema:
- Antydning til prikker i fugemassen mellom flisene i et lite område i dusjen
- Kran til vaskemaskin sprakk og ble byttet 15. februar. Utbedret av 24/7 Rørleggervakten AS - Selger har kvittering på arbeidet
- Byttet silikon rundt badekar - Utført på egeninnsats
- Skjeggkre observeres enkeltvis cirka en gang i mnd i leiligheten. Borettslaget er kjent med problemet. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
- Ventilasjon ble renset i regi av borettslaget i 2020
- Flere leiligheter i borettslaget har opplevd problemer med vifte (gjelder også denne leiligheten). Styret har bestilt utbedring av problemet.

Standard

Entré | Velkommen inn!
Lys og innbydende entré med garderobeskap. Her er det god plass til oppbevaring av sko, yttertøy og øvrig bekledning.
Stue | Åpen løsning
Leiligheten har en romslig stue med store vindusflater. Her er det god plass til sofaseksjon, spisestuebord, interiør og mediemøblement. Utgang til balkong fra stuen. Stue og kjøkken i en åpen og sosial løsning.
Kjøkken | Funksjonelt
Moderne og tidløst kjøkken med åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredning bestående av glatte fronter, laminat benkeplate og nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps blandebatteri. Flislagt mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Kjøkkenet byr på gode oppbevaringsmuligheter og over- og underskap samt gode arbeidsflater for matlaging. Hvitevarer på kjøkken medfølger boligen. Hvitevarer bestående integrert komfyr med nedfelt platetopp og frittstående kombi kjøl/frys og oppvaskmaskin. Ventilator i overskap tilkoblet avtrekkskanal.
Baderom | Badekar
Pent baderom med fliser på gulv og vegger. Baderomsinnredning bestående av servantskap med dører, ovenpåliggende servant med ett-greps armatur, speil, overbelysning og skap på motsatt vegg. Baderommet har varmekabler i gulv og opplegg til vaskemaskin. Innebygget badekar med glassvegg, badekararmatur tilkoblet veggmontert hånddusj og veggmontert toalett med innebygget sisterne.
Soverom | Her sover du godt!
Stort romslig soverom med god plass til dobbeltseng og tilhørende nattbord på hver side. Det er også om ønskelig plass til kontorløsning på soverommet. Medfølgende tre store garderobeskap. Her sover du godt!
Bod | Ekstra oppbevaring
Leiligheten disponerer en kjellerbod på 5 kvadratmeter merket nr 17.
Balkong | Sørvendt
Utgang til sydvendt balkong på cirka 6,5 kvadratmeter fra stuen. Her er det god plass til utemøblement, grill og beplantning. Balkongen er belagt med fliser og har rekkverk av tre og metall samt felter med glass. Rekkverkshøyden er 1,03 meter. Utebelysning og stikkkontakter. Sol fra cirka kl 10:00 til kl 21:00 om sommeren.
Overflater gulv: 3-stav parkett og fliser på bad
Overflater himling: Malte flater
Overflater vegger: Malte flater og fliser på bad
Annet:
- Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré
- Røykvarslere
- Varmtvannbereder plassert i benkeskap med lekkasjestopper. Varmtvannsberedere byttet i regi av borettslaget i 2020. (Årstall ikke stadfestet av takstmann)
- Takhøyde malt til 2,41 meter og 2,21 meter på bad
- Entrédør med Yale Doorman. Brannklasse B30/lydklasse 35dB
Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt i år for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Hvitevarer på kjøkken medfølger boligen. Taklampe over spisestuebord, vaskemaskin på bad og blomsterkasser på balkong medfølger ikke.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via panelovner og varmekabler på baderom. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 22.12.2006. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger i et sentralt og populært boligområde i bydel Gamle Oslo i det som kalles Baglerbyen. Baglerbyen er blitt et meget attraktivt boligområde. Dette kommer av blant annet en god blanding av nybygg og omfattende rehabilitering av gammel, historisk bebyggelse. Her får du fordelen av en rolig og skjermet beliggenhet tilknyttet nedre del av Ekebergskrenten og byen i umiddelbar nærhet. Fra leiligheten er det gang- og sykkelavstand til Bjørvika, Oslo S og Jernbanetorget, Ekebergsletta og Brannfjell.
Dette er et nabolag i vekst med lyse framtidsutsikter. Med utbygging av Fjordbyen som er godt i gang, åpnes bydelen mot sjøen og knyttes tett til utviklingen i Bjørvika med Operaen og Munchmuseet. Den nye operastranden åpnet sommeren 2021. I forbindelse med utbyggingen av Follobanen skal Middelalderparken utvides og bli cirka dobbelt så stor som den er i dag. Her er fremtidsplanene store!
Forøvrig kort kjørevei til byens utfartsårer.
Dagligvarehandelen kan enkelt gjøres ved Bunnpris og Kiwi som ligger få minutter unna i Konows gate. Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Oslo City, Byporten, Grønland Basar og de øvrige handlegatene i sentrum på et rikt og variert utvalg.
Badeplass i Fjordbyen åpnet i 2014 og Sørenga sjøbad som åpnet sommeren 2015. Området har meget spennende fasiliteter å tilby, som f.eks Teaterplassen, Restaurant Maaemo, Middelalderparken, Ekebergparken, EKT rideskole og umiddelbar nærhet til Bjørvika. Langs Alnaelva kan man også gå inn mot Svartdalen med flotte skogsområder og rekreasjonsmuligheter for både turgåere og mosjonister. Fra Akerselva er det også tur- og sykkelstier helt opp til Maridalsvannet.
God offentlig kommunikasjon i området med nærhet til trikk, buss og T-bane. Nærmeste holdeplass er Lodalen. Her finner du bl.a linje 34, 70, 71A, 74, 70N og 18N. I kort avstand fra leiligheten ligger også trikkeholdeplass (linje 13 og 19) med forbindelser til bl.a Oslo S, Blindern, Nasjonalteateret, Majorstuen og Rikshospitalet.
Eiendommen har videre gangavstand til Gamlebyen barneskole og Jordal ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, blant annet
Kongsskogen, Etterstad og Kongshavn. Et godt utvalg av både private og kommunale barnehager med gangavstand fra boligen. Nærmeste barnehage ligger rett utenfor.
Se vedlagt nabolagsprofil for ytterligere avstander og fasiliteter.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil ved interesse.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Felles eiet tomt for borettslaget på 542 kvm som tilhører borettslaget. Fellesområder opparbeidet med asfalterte internveier, sittebenker, lekeapparater, plenarealer, trær, prydbusker og diverse beplantning.

Parkering

Selger eier en parkeringsplass i lukket garasjeanlegg tilknyttet borettslaget som kan kjøpes mot et tillegg på kroner 250 000,- + omkostninger. Vi ber om at budgivere presiserer i budet sitt om garasjeplassen skal medfølge. Plassen er merket nr 8. Anlegget er tilrettelagt for elbillading. Ladeboks må monteres for kjøpers regning. Det betales felleskostnader kr 300,- pr mnd for parkeringsplass. Garasjeanlegget er organisert som et eget garasjesameie med egne vedtekter, årsberetning og ordensregler. Disse kan sendes mot forespørsel til megler.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan 4003 hentet ut 22.12.2021 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 05.02.2003 .
Pågående byggesaker og reguleringssaker:
Saksnummer 201703135 - Byggesak - Baglerstredet 4 - Riving av bolig, uthus og bod - Status: Igangsettingstillatelse gitt
Saksnummer 201918325 - Byggesak - Baglerstredet 2 - Oppføring av tomannsbolig - Status: Tilsyn gjennomført
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 8 501,- pr. mnd. og inkluderer: Bredbånd, kommunale avgifter, felles forsikring, drift, vedlikehold, forretningsførsel, revisjon, styrehonorar og nedbetaling av fellesgjeld.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader kr 2 433,-
Bredbånd kr 249,-
Kapitalkost lån. 1 Husbanken kr 5 819,-
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld i lånet hos husbanken. kr 639 762,- av fellesgjelden kan innløses. Vel full innfrielse vil dette iflg opplysninger fra forretningsfører medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 5 819,- pr mnd.
Nåværende eier har et strømforbruk i 2021 som tilsvarer ca. kr 9700,- pr. år.
I selgers husstand har det bodd to voksne og et barn. Det opplyses om at strømforbruket har vært ca 7000 kwh for 2021.
Boligen er tilknyttet fiber/internett fra Homenet som er inkludert i felleskostnader.
Boligen er tilknyttet Riks-TV som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 329,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 012 287,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 644 234,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 33 061,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 671 000,- pr. 15.11.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er 22 332 945,- pr. 15.11.2021 og lånevilkårene er:
Lån 1: HUS301-114967185
Rente: 0,71% pr 15.11.2021
Type rente: Flytende
Lånets løpetid: 9 år og 7 måneder
Saldo: 20 617 195,-
Andel av saldo: 639 762,-
Avdragsfrihet: nei
IN-ordning: Ja
Lån 2: OBOS01-98207899569
Rente: 2,15% pr 15.11.2021
Type rente: Flytende
Lånets løpetid: 5 år og 11 måneder
Saldo: 1 715 750,-
Andel av saldo: 30 573,-
Avdragsfrihet: nei
IN-ordning: Nei
Borettslaget har 2 lån, et i Husbanken og et i OBOS. Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld i lånet hos Husbanken. kr 639 762,- av fellesgjelden kan innløses. Vel full innfrielse vil dette iflg opplysninger fra forretningsfører medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 5 819,- pr mnd.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3 997 132,- Av dette beløpet utgjør kr 671 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
Ved kjøp av garasjeplass tilkommer omkostninger kr 7 592,-
- Dokumentavgift 2,5% av 250 000,-
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 585,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 585,-
- Pantattest kr 172,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger/hytter med andelsnr.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Bjørn Petter Markegård

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Baglerlunden Borettslag. Borettslaget består av 44 andelsleiligheter.
Borettslagets Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS og revisor er BDO AS.
Dugnad må påregnes. Det er tillatt med dyrehold av hund eller katt gitt at styret informeres.
Foretatt påkostninger de senere år:
2020 - Installert nye varmtvannsberedere
2015 - Malt utvendig fasade
Planlagte påkostninger:
Generell drift og vedlikehold. Iflg styret pr 22.12.2021 er ingen planlagte påkostninger på nåværende tidspunkt som vil medføre økte felleskostnader eller fellesgjeld.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Det er IKKE forkjøpsrett i borettslaget.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 45 000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-/kr 16.000,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 56-0122/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Gamle Oslo
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR56.21122

Dato

Sist oppdatert: 11. januar 2022 kl. 13:02

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.