Solgt: 2 800 000 kr

Lundehaugen 6L

2 750 000 kr
76 m²
2 soverom
Velkommen til Lundehaugen 6L
Vestfossen
Pent rekkehus med 2 soverom. Fin utsikt fra stuen. Carport med el-billader. Gangavstand til Vestfossen sentrum.
 • Prisantydning
  2 750 000 kr
 • Omkostninger
  70 092 kr
 • Totalpris
  2 870 092 kr
 • Byggeår
  2009
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  76 m²
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  750 kr
 • Energimerke
  Gul C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Pent rekkehus fra 2009 med 2 soverom.
Fin utsikt fra stuen med mye lys fra store vinduer.
Carport ved inngangsparti i underetasjen.
Leiligheten er fint beliggende med gangavstand til Vestfossen sentrum. Koselig sentrum i Vestfossen med bla. flott restaurant (Onkel Thor med mat og underholdning), Sjokolade salongen (lunsj og sjokolade), to matbutikker, div butikker og jernbanestasjon. Kort avstand til Fiskumvannet og Eikern med flotte bade- og fiskemuligheter. Gangavstand til fine turområder i skogen.
Kulturhovedstad Vestfossen tilbyr Kunstlaboratorium, Galleri og Fossesholm herregård hvor det arrangeres flere konserter, utstillinger og andre kulturarrangementer.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Lundehaugen 6L, 3320 VESTFOSSEN
Kommunenummer 3048, gårdsnummer 45, bruksnummer 150, seksjonsnummer 12, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 83 kvm
Totalt bruksareal: 76 kvm
Totalt primærrom: 76 kvm
Primærrom:
Underetasje 11 kvm: Hall m/trapp
1. etasje 32 kvm: Bad/vaskerom, gang m/trapp, 2 soverom
2. etasje 33 kvm: Stue/kjøkken
I tillegg disponerer boligen en utebod på 2,6 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Holm Takst og Eiendom AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på støpt betonggulv. Grunnmur mot terreng er av ukjent type. Innvendig er veggene påforet med trevegg. Yttervegger av tradisjonelt bindingsverk. Ytterkledningen er liggende trekledning. Tak tekket med Sarnafilduk eller tilsvarende taktetting.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, som er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten kan det fremkomme forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, og det er fastsatt ulike tilstandsgrader som uttrykker tilstanden til objektet, med utgangspunkt i hva som er forventet ut i fra alder og normal bruk.
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet:
TG2 gir uttrykk for en tilstand som vesentlig avviker fra dagens byggetekniske krav.
- Terrassedøren ut mot luftebalkong er vanskelig å lukke etter at den er åpnet.
- Det er ca. 35 mm retningsavvik i boligens lengde. Årsaken er ikke kjent, men en sannsynlig årsak er at det er bygget skjevt.
- Fallforholdene i dusjen er mindre enn kravet
Se vedlagt tilstandsrapport for mer informasjon vedrørende boligens tilstand.
Det ble ved tilsyn av fyringsanlegget 05.04.2019 hvor det ble gitt følgende anmerkninger:
- Det ble avdekket at håndslukkingsapparatet er gammelt.
- Det ble avdekket at det ikke er montert røykvarsler i 1.etg .
Selger opplyser om diverse utbedringer/påkostninger ved boligen (i de senere år):
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Pent rekkehus fra 2009 med 2 soverom.
Overflater:
Gulv: Fliser og parkett.
Vegger: Veggplater (MDF-panel).
Himling: Malte overflater.
Innhold:
Underetasje:
Hall med mulighet for lagring under trappen og trapp opp til 1. etasje.
1. etasje:
Gang med trapp til 2. etasje og underetasje.
Flislagt bad med gulvvarme. Rommet er utstyrt med servantskap, vegghengtskap, toalett, dusjnisje og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
2 soverom
2. etasje:
Stue med plass til sofa og spisebord. Mye lys fra store vindusflater og fin utsikt fra stuen. Peisovn og varmepumpe.
Fint kjøkken med kjøkkenøy. Åpen løsning mot stuen. Kjøkkenet er innredet med stålvask med oppvaskbenk, glassplate på veggen bak vasken, laminert bekneplate, ventilator. Opplegg for oppvaskmaskin og integrerte hvitevarer (kjøl-/frys, platetopp, stekeovn). Utgang fra kjøkken til terrasseplatting på baksiden av boligen.
Ingen hvitevarer medfølger eiendommen.

Oppvarming

Oppvarming via gulvvarme i hallen og på badet. Peisovn og varmepumpe i stuen. Ellers vegghengte panelovner.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 15.06.2012. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
I opprinnelige tegninger er det tegnet inn en bod i 1. etasje. Boden ble tatt inn som en del av badet. Endringen er ikke bruksendret og er heller ikke godkjent av kommunen.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutt på sameiets eiendom.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Seksjonering tinglyst 22.11.2011, dagboknr 970653.
Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
Kopi av seksjonering kan fås ved henvendelse til megler.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten er fint beliggende med gangavstand til Vestfossen sentrum. Koselig sentrum i Vestfossen med bla. flott restaurant (Onkel Thor med mat og underholdning), Sjokolade salongen (lunsj og sjokolade), to matbutikker, div butikker og jernbanestasjon. Kort avstand til Fiskumvannet og Eikern med flotte bade- og fiskemuligheter. Gangavstand til fine turområder i skogen.
Kulturhovedstad Vestfossen tilbyr Kunstlaboratorium, Galleri og Fossesholm herregård hvor det arrangeres flere konserter, utstillinger og andre kulturarrangementer.
Kommunikasjon:
Ca. 7 min. kjøring til Hokksund sentrum og ca. 10 min til Mjøndalen sentrum med de aller fleste servicetilbud. 10 minutters gange til Vestfossen togstasjon. Tog ca hver 1/2 time morgen og ettermiddag. Ellers tog hver time til Kongsberg og Oslo S/Gardermoen. Toget tar i underkant av 1 time til Oslo. God kommunikasjon til Hokksund, Kongsberg og Drammen også med Buss. Ca. 15 min å kjøre til Drammen og ca. 15 min til Kongsberg.
Fritidstilbud:
Det er over 200 lag og foreninger i Øvre Eiker. På Øvre Eiker Kommunes internettsider, www.ovre-eiker.kommune.no , finnes oversikt over alle registrerte lag og foreninger. Vestfossen har fin flerbrukshall, flere idrettsplasser og flere kunstinstitusjoner som Morten Viskums kunstlaboratorie, Galleri Møllabekken og Arena. Rutebåten M/S Eikeren har faste sommerruter til Eidsfoss. Det finnes flere aktive kor, Vestfossen Jente- og guttekorps, og aktiv revygruppe. Ny flott kirke i Vestfossen med kommunens beste konsertlokale. Vestfossen idrettslag er aktive med fotball, håndball, turn, tennis, allidrett og ski. I tillegg finnes det i Hokksund tilbud om bla. kor, musikkorps, pistolklubb, speider, teater og tensing. I Hokksund er det også svømmehall, bibliotek, fotballbaner (gress og kunstgress med undervarme), friidrettsbane mm.

Adkomst

Se kartskisse i nettannonsen.

Barnehager, skoler og fritid

Det finnes 6 kommunale barnehager og 12 private barnehager i Øvre Eiker kommune. For oversikt se www.ovre-eiker.kommune.no
Vestfossen barne og ungdomsskole i Vestfossen sentrum. Eiker Videregående skole i Hokksund, se; www.eiker.vgs.no

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2 791 kvm som tilhører sameiet. Felles tomt er opparbeidet med asfalterte flater og gressplen. For Lundehaugen 6 L er det kun terrasseplatting på baksiden av boligen som følger som tillegg til boligen, resten av sameiets tomt er fellesareal.

Parkering

Parkering for en bil i carport. Elbillader følger eiendommen. Hver leilighet skal kunne parkere en bil langs rekkverk foran rekkehuset på felles gårdsplass i.h.t. ordensregler til sameiet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan Lundehaugen stf. 23.05.2007 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Fellesutgifter kr 750,- pr. mnd. (Felleskostnader betales halvårlig, kr 4.500,- pr. gang). Felleskostnadene inkluderer forsikring bygg, renovasjon, strøm til fellesareal, strøing og brøyting.
Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 6.321,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen i 2020. Det er installert vannmåler slik at avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.
I tillegg påløper det ca. kr 1.000,- pr. år for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 10.000 kWh, dette utgjør ca. kr 7.000,- pr. år og nettleie på ca. kr 6.523,- pr. år.
Boligen er tilknyttet NextGenTel fiber Altibox som leverandør av nett og har kostet ca. kr 600,- pr. mnd avhengig av hastighet på nettet.
NextGentel leverer også TV pakker. Nåværende eier har ikke hatt aktivt TV abn.
Det må påregnes kostnader til innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 704 433,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2 535 959,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.820.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Rebekka Janina Aurstad og Morten Østergaard Bakken

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Lundehaugen 6 sameie, med sameiebrøk 1/13.
Sameiet består av 13 leiligheter.
Forretningsfører er Alexander Berget
Sameiets forsikringsselskap: Frende Forsikring
Polisenummer: 511967
Dyrehold er tillatt, så lenge det ikke er til sjenanse for øvrige beboere i sameiet.
Regnskapet for sameiet i 2020 viser et overskudd på kr. 16.039,-.
Sameiet har mottatt følgende nabovarsel fra Lundehaugen 4: For tiltakshaver søkes det om å rive eksisterende redskapshus på ca. 80 kvm for oppføring av nytt landbruksbygg og dertil medfølgende anleggsarbeider.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,48 % av salgssummen.
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 19-0044/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hokksund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR19.2144

Dato

Sist oppdatert: 07. september 2021 kl. 16:05

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.