Komplett salgsoppgave

Hyggenhagan 8

6 900 000 kr
187 m²
4 soverom
Fasade
Fasade
Kart
Del
Tom Christopher Sand
Presenteres av
Tom Christopher Sand
Hyggen
Meget flott enebolig med utleiedel - Dobbelgarasje - Rolig beliggenhet - Pent oppusset

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  6 900 000 kr
 • Omkostninger
  173 670 kr
 • Totalpris
  7 073 670 kr
 • Byggeår
  1973
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  187 m²
 • Bruksareal
  192 m²
 • Tomteareal
  1 343,6 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Hyggenhagan 8!
Innholdsrik enebolig med utleiedel og dobbel garasje. Fra boligen er det kort vei til skole og barnehage, samt busstopp og badestrand i Hyggen sentrum. Beliggend i rolig og usjenert blindvei. Boligen er malt opp i moderne tidsrike farger og har store flotte vinduer. Boligen er pusset opp mellom 2014-2022 med bla.
- Ny utvendig panel og etterisolert yttervegger
- Alle vinduer bytte
- Nye innvendige vegger, gulv og tak
- Nytt bad i 2014
- Nytt kjøkken med integrerte hvitevarer
- Lagt ekstra lydhimling i taket i hybel.
- Hybel kan lett inkluderes i boligen
- Dobbel garasje med boder i kjeller
Innehold:
Hoveddel: Stue/kjøkken, 3 sov, bad, gang, kontor og vaskerom i u-etg.
Utleiedel: Stue/kjøkken, 1 sov, 1 innredet rom, gang. bad og bod

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Hyggenhagan 8, 3442 HYGGEN
Kommunenummer 3025, gårdsnummer 274, bruksnummer 72, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 192 kvm
Totalt primærrom: 187 kvm
Bruksareal:
Primærrom:
Undetg: 90 kvm. Hybeldel: Stue/kjøkken, 1 soverom, 1 innredet rom, gang, bad.
Hoveddel i u.etg: Vaskerom.
1. etasje 97 kvm: Stue/kjøkken, 3 soverom, bad, kontor og gang.
Sekundærrom:
1. etasje 5 kvm: Bod i hybel
Dobbelgarasje: 31 kvm bra
Rom under garasje: 34 bra
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Rune Fjell. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. I underetasjen i hybeldelen er det ene rommet som brukes som tv-stue og kalles innredet rom av takstmann opprinnelig byggemeldt som boder og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av dette rommet til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette videre. Se punkt under ferdigattest

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i: murvegg mot terreng og reisverksvegger over terreng, med ny liggende utvendig panel. Taket er laget av selvbærende W-takstoler belagt med rupanel som undertak og metallplatetak som klimaskjold.
Det gjøres spesielt oppmerksom på punktene under som har fått tilstandsgrad 2:
- Takplatene har rustflekker på de fleste takplatene og er nær sin forventede levetid
- Yttertakets alder er noe usikkert, men det er rustflekker på de fleste takplatene og det er nærme slutten av forventet levetid som er 30 til 50 år. Samt er høyden på pipa er litt under kravet på 80cm.
- Det manglet ventil i innredet rom, og bod i hybeldelen. Og luftutskifte mulighet burde være bedre.
- Det er ikke påvist tilfredstillende fall til sluk på vaskerommet.
- Tegn på manglende membran på vaskerommet. Dette kreves på rom med sluk. Overløp fra vannfordelerskapet og bereder leder ut på dette gulvet. Det ble målt med fuktføler uten at det ga avvikende resultater.
- Varmtvannsprederen står i rom uten sluk (Bod). Samt er det er ikke montert waterguard.
- Det er rustent jern som bærer åpningen til "graven" og oppgradering av overflater i kjelleren til garasjen anbefales.
Se supplerende tekst i tilstandsrapport.
Selger opplyser i egenerklæringsskjema følgende:
- Bad 1. etg og underetasje, renovert av eier i 2014. I den forbindelse ble det lagt ny slukker og ny våtromsplater og smøremembran.
- Eier og rørlegger( kompistjenste) utskifting av vannsystemet (sanipex), utskifting av avløp systemet i huset, bortsett fra støpte rør i betong i underetasje.
- Huset er ny drenert i 2015. Dette ble utført av eier.
- Det ble oppdaget skjeggkre i i boligen etter kjøp. Ikke oppdaget av eier etter oppussing.
- Gulv i garasje er ikke 100% tett
- Eier og snekker (kompistjenste), etterisolering og utskifting av fasader på huset, utskifting av fasader og takplater på garasje, utskifting av balkong ved soverom, bygging av hovedterrasse og terrasse ved hybel i 2016, ikke byggmeldt.
- utskifting av sikringskaper på 1 etg. og underetasje, utskifting av alle ledninger, ny varmekabel i bad og gang både 1 etg og underetasje i 2014-2017. Deler av arbeidet ble gjort av Elektro Finro AS.
- Det er blitt utført kontroll på el-anlegget og det foreligger samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget.
- Støttemur mellom hus og garasje utført av eier, og er ikke byggemeldt
- Pålegg om å tilknytte til offentlig kloakk ved eierskift fra 2006.
- Eiendommen selges med hybel med stue, kjøkken, bad, soverom og klærrom som er tegnet på det siste godkjente tegningene.
- Det er gjort følgende bruksendringer: endring av løsning i vaskerom (skjøting av vask, gang og matrom) - Ikke byggemeldt
- fylling av masse bak huset og laging av innkjøring på bakre delen av tomta( ikke søkt om)
Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Meget pen enebolig over to plan med utleie del og dobbelgarasje som har boder under. Gulvene er lagt i enstavs parkett av eik, foruten bad og gang som er flislagt. Vegger er malt i delikate tidsrike farger. Boligen holder en god standard da det er gjort samtlige oppgraderinger både innvendig og utvendig i løpet av årene som har gått. Det gjøres oppmerksom på at det meste av oppussingen er utført av eier som egeninnsats.
Kjøkken:
Underetasje: praktisk med benkeplate i heltre som har nedfelt kum i rustfri stål samt over- og underskap. Det er integrert kjøkkenvifte, koketopp og stekeovn. Fra kjøkkenet og inn til stuen er det plass til avskilt spisebord i mellom.
1.etg: Meget praktisk kjøkken som har godt med arbeidsplass til matlaging. Kjøkkenet består av en stor benkeplate i laminat med nedfelt kum og rikelig med oppbevaringsplass under, samt godt med belysning over. Det er integrert koketopp, stekeovn, kjøkkenvifte og oppvaskmaskin. Kjøkkenet har en åpenløsning inn til stuen med plass til spisebord i mellom som gir en sosial atmosfære med både gjester og familie. Samt er det utgang fra kjøkkenet til terrassen med plass til ulike møblement og en sjarmerende utsikt av naturen.
Stue:
Underetasje: Meget stor stue med peis og som har god med plass til ulike møblement. Det finnes også et ekstra rom i underetasjen som i dag brukes som tv-stue - da byggemeldt som bod og ikke godkjent til varig opphold.
1.etg: Luftig og pen stue med store vinduer, downlights i himling og peis. Her er det god plass til ulike møblement som sofa, sofabord og tv-benk.
Bad:
Underetasje: Pent bad som er flislagt og har varmekabler i gulvet. Badet ble pusset opp i 2014 og består av servant med skuffer under og speil med belysning over, vegghengt dusj med innfellbare dører i glass, veggheng toalett samt er det opplegg for vaskemaskin.
1.etg: Delikat flislagt bad med varmekabler i gulvet og downlights i himling. Badet her ble også pusset opp i 2014 og har en Innredning bestående servant med skuffer under og stort speil over, veggeheng regndusj og veggheng toalett.
Soverom:
Underetasje: 1 soverom av god størrelse med plass til dobbeltseng
1.etg: Hovedsoverom av god størrelse med plass til dobbeltseng, garderobeskap og nattbord. Samt er det utgang til koselig liten balkong med plass til bord og stoler. De 2 andre soverommene av litt mindre størrelse med plass til seng og garderobeskap.
Vaskerom:
Rommet ligger i underetasjen med tilknytning til hoveddelen. Deler av rommet er opprinnelig byggemeldt som bod. Egen utgang til hage fra dette rommet. Rommet brukes som vaskerom og entre/bod.
Underetasje hybel:
Himlinger: Malte plater i alle tak
Vegger: Malte vegger i alle oppholdsrom, fliser på baderom
Gulv: 1 stavs eik parkettgulv på soverom, stue og innredet rom. Fliser i gangen og baderommet
Underetasje hoveddel: Vaskerommet har malt himling og vegger og fliser med oppkant på gulv.
1 etasje:
Himlinger: Det er malte plater i alle himlinger.
Vegger: Malte plater i stue, soverommene, gangen og kjøkken. Kjøkken har i tillegg parkett på veggen over kjøkkenbenk. Badet har
flislagte vegger.
Gulv: Parkett av enstavs eik er lagt på stue/kjøkken og soverommene. Det lagt store fliser i gangen og parkett-immiterte fliser
på badet

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Underetasje: varmekabler på badet. Peis og varmepumpe i stuen.
1.etg: varmekabler på badet. Varmepumpe og peisovn i stuen.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 09.02.1976.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
1. Planering rundt huset med fall fra grunnmur.
2. Det må monteres takstige av varig materiale.
Det foreligger ikke ferdigattest på garasjen, men det ble gitt byggetilatelse av kommunen dater 13.05.1980.
Trappegang/bod i hoveddel i underetg var opprinnelig delt i 4 rom byggemeldt som gang, vaskerom, mat og klesrom. Innredet rom i utleid del som brukes som tv-stue er opprinnelig byggemeldt som boder og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Dagboknr: 407951, tinglyst 07.10.1980, type heftelse: Erklæring/avtale
Røyken Kommune har bruksrett og/eller disposisjonsrett over veien til eiendommen inn til gnr 74, bnr 72. Se vedlagt kart.
Dagboknr: 223705, tinglyst 08.05.2006, type heftelse: Erklæring/avtale
Ved overdragelse forplikter ny eier seg til å knytte seg til det kommunale avløpssystemet.
Dagboknr: 402998, tinglyst 26.06.1970, type heftelse: Registrering av grunn
Dagboknr: 1845964, tinglyst 01.01.2020, type heftelse: Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0627 Gnr:74 Bnr:72

Eventuell adgang til utleie

Underetasjen er godkjent, og kan lovlig leies ut. Det er gjort noen endringer på planløsning etter at huset ble bygget. Se pkt ferdigattest.
Det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Selger har ikke foretatt radonmåling.

Diverse

Hele huset har fått en oppgradering; Utvendig er det skiftet fra stående panel til utlektet liggende panel og vinduer er skiftet fra 2014 til
2022 på de siste.
Innvendig har huset vært strippet helt og kledd opp på nytt med etterisolering innvendig slik at det totalt er 15 - 17 cm isolasjon i
yttervegger.
Nytt baderom i 2014 ved å slå sammen bad og WC,
kjøkkenvegg mot stue er fjernet for å ha åpen kjøkkenløsning.
Himlingen i hybel er skiftet til lydhimling i følge hjemmelshaver.
Det er også etablert et større vaskerom i underetasjen ved å slå sammen flere rom.
I hybelen er matbod og klesbod slått sammen til et innredet rom. Det foreligger ikke godkjent endringmelding til varig opphold for disse rommene.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger landlig og usjenert til i et rolig boligområde i Hyggen. Hyggen er et svært idyllisk område med sandstrand og småbåthavn. Det er sørvendt helling mot Drammensfjorden, har ca 700 innbyggere og stigende folketall. Det er flott turterreng i nærområdet, både innover i marka og langs sjøen. Hyggen har lekeplasser, barnehage og barneskole. Nær Hyggen finner du Kjekstad golfklubb med en 18-hulls og en 9-hull bane. Klubben tilbyr et godt miljø for både juniorer og seniorer.
Fra Hyggen er det fire kilometer til Røyken sentrum hvor du finner alt av butikker og servicetilbud. Røyken er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon og avstanden fra Røyken sentrum til Oslo er ca. 40 km. Reisetid med tog til Asker, Sandvika og Oslo er henholdsvis ca 15, 25 og 45 minutter. Drammen ligger ca 15 minutter unna.

Adkomst

Fra Asker: Følg Røykenveien retning Røyken og fortsett retning Drammen/Spikkestad E 134. Etter ca 4 km står det skilt inn til høyre retning Hyggen. Følg så denne veien i ca 3 km ned til Hyggen sentrum. Så tar du til høyre inn på Bakkekroken og følger denne opp til Hyggenhagan kommer til på venstre side. Boligen ligger på høyre side inn her.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Hyggen barneskole samt barnehager. Spikkestad ungdomsskole ca 5 km fra boligen og ca 8 km til Røyken videregående.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 343,6 kvm. Tomten er skrånende slik at det blir 2 plan med pent anlagt belegningsstein foran inngang, garasje og parkeringsplass. Pent opparbeidet uteplass ellers med romslig terrasse med trapp som fører ned til en hage med plen og hekk. Veien på nedsiden av eiendommen ligger delvis utenfor tomtegrensen og er ikke godkjent opparbbeidet. Kjøper ovetar ansvaret for dette.

Parkering

Dobbel garasje med plass til to biler, ellers plass til parkering på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunal vannledning via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Eiendommen har privat septiktank. Selger opplyser om at denne tømmes ca hvert 2 år, avhengig av forbruk, og har en avgift på ca kr 7.000,-
Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Kommunen opplyser om at tanken ble sist tømt 13.08.2021 og neste tømming skal være ca. 13.08.2023.
Det foreligger en tinglyst erklæring om plikt til å koble seg til offentlig avløp ved eierskifte. Kjøper må være forberedt på dette.
Kontakt megler for ytterligere informasjon.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 01.10.2015 er avsatt til: 1 342 kvm nåværende boligbebyggelse, 1 kvm Hensyn friluftsliv og 1 kvm LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag, Nåværende.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter var kr 18.102,- for 2021. I dette inngår gebyr for vann, slam, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 27.900,- pr. år. / 33.000 kwh. pr. år.
Nettleie: kr 16.100,-
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 11.600,-.
Boligen er tilknyttet telenor fiber som leverandør av internett og har avgift på
kr 900 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er ikke tilknyttet alarmselskap. som koste
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 218 710,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 387 354,-/4 387 356,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.073.670,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Radoslaw Zielezinski og Natalia Weronika Zielezinska

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 68.250,-
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 16-0121/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Røyken
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR16.22121

Dato

Sist oppdatert: 10. november 2022 kl. 15:46

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.