Solgt: 6 420 000 kr

Øvre Storgate 101

6 840 000 kr
119 m²
3 soverom
Velkommen til Øvre Storgate 101!
Alexander Abelseth
Presenteres av
Alexander Abelseth
Bragernes/Hotvet strand
Stor og velholdt eierleilighet ved elvebredden. Romslig stue. Tre soverom. Heis. Garasje.
 • Prisantydning
  6 840 000 kr
 • Omkostninger
  172 342 kr
 • Totalpris
  6 592 342 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1999
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  119 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 922 kr
 • Energimerke
  Rød E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Romslig og innholdsrik topp/endeleilighet med en flott beliggenhet i 3. etasje. Kjøkkeninnredning med delvis integrerte hvitevarer. Flislagt bad med dusj, wc-rom og praktisk vaskerom. 3 soverom med god størrelse. Utgang til skjermet og usjenert balkong med flott utsikt over Drammenselva. Medfølgende parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Opparbeidet flotte grøntområder med sitteplasser og lekeplass ved elva, tilhørende sameiet. Eiendommen ligger i et idyllisk, rolig og skjermet bomiljø langs elvebredden.
- Delvis integrerte hvitevarer
- Flislagt bad med dusj
- 3 romslige soverom
- Balkong med markise
- Godt med bodplass
- Parkering i felles garasje
- Heis til leilighetens plan
- Flott utsikt over elva
- Attraktivt sameie ved elvebredden på Hotvet strand/Bragernes
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Øvre Storgate 101, 3018 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 115, bruksnummer 995, seksjonsnummer 17

Innhold

Bruttoareal (BTA): 145 kvm
Bruksareal (BRA): 130 kvm
Primærrom (P-rom): 119 kvm
Sekundærrom (S-rom): 11 kvm
Primærrom
3. etasje:
119 kvm: Entré, gang, stue, kjøkken, bad, wc-rom, vaskerom og 3 soverom.
Sekundærrom
3. etasje:
11 kvm: Boder.
Innvendig bod i leiligheten og bod i felles gang (rett ved leilighetens inngangsparti).
Vedlagte plantegninger er ikke målbare.
De oppgitte arealene er innhentet fra tilstandsrapport, utført av Erik Brynildsen. Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet defineres som P-rom eller S-rom. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført med bærende konstruksjoner av betong, stål og trevirke. Yttervegger er utvendig kledd med panel, tegl og betong. Sal-takkonstruksjon som er tekket med takstein. Vinduer med tolags isolerglass, to Velux takvinduer, B30 inngangsdør og balkongdør med stort glassfelt.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, som er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten kan det fremkomme forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, og det er fastsatt ulike tilstandsgrader som uttrykker tilstanden til objektet, med utgangspunkt i hva som er forventet ut i fra alder og normal bruk.
Takstmann skriver bl.a. i sin konklusjon "Leiligheten holder god standard. Fremstår i hovedsak som fra byggeåret, med beskjeden slitasjegrad".
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet:
TG2 gir uttrykk for en tilstand som vesentlig avviker fra dagens byggetekniske krav.
- Bad: Noe bom i gulvfliser og pga. alder.
TG3 gir uttrykk for en tilstand som i større grad eller kraftig avviker fra dagens byggetekniske krav.
Det er ingen punkter som har blitt tildelt TG3.
Se vedlagt tilstandsrapport for mer informasjon vedrørende boligens tilstand.
Oppsummering av selgers egenerklæring: Firma forårsaket lekkasje på avløp, utbedret av autorisert firma. Nabovarsel vedrørende ombygging/restaurering av naboeiendom mot øst.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Entré: Garderobeskap med speilfronter. Dørcalling med åpnerfunksjon. Parkett på gulv, malte vegger og malt betong i himling.
Gang/hall: Parkett på gulv, malte vegger og malt betong i himling.
Stue: Stue med sofaområde, sittegruppe og spiseplass. Parkett på gulv, malte vegger og malt betong i himling. Utgang til skjermet og usjenert sydvendt balkong på ca. 12 kvm med markise, formiddags- og ettermiddagssol (midtsommerstid).
Kjøkken: Kjøkkeninnredning med over- og underskap i hvit og profilert utførelse. Praktisk barløsning med benkeplate i tilsvarende utførelse. Flislagt felt over laminert benkeplate. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum, integrert oppvaskmaskin, ventilator, platetopp og stekeovn. Opplegg for frittstående kjøleskap. Mulighet for spiseplass. Parkett på gulv, malte vegger og malt betong i himling.
Bad: Heldekkende servant over servantskap i hvit og profilert utførelse, tilsvarende utførelse på vegghengt skap. Speil og lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett og dusjhjørne med skyvedørsramme. Mekanisk avtrekk, tilluft under dør. Varmekabler på gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt betong i himling.
Wc-rom: Vegghengt servant med speil og lysarmatur over. Gulvstående toalett. Mekanisk avtrekk, tilluft under dør. Fliser på gulv, tapet på vegger og malt betong i himling.
Vaskerom: Hyller på vegg. Opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk, tilluft under dør. Belegg på gulv, sparklet samt malte vegger og malt betong i himling.
Soverom 1: Skyvedørsgarderobe i hvit utførelse. Parkett på gulv, malte vegger og malt betong i himling.
Soverom 2: Rommet er innredet som kontor. Parkett på gulv, malte vegger og malt betong i himling.
Soverom 3: Rommet er innredet som kontor. Flere garderobeskap i hvit og slett utførelse. Parkett på gulv, tapet samt malte vegger og malt betong i himling.
Innvendig bod: Belegg på gulv, malte vegger og malt betong i himling.
Bod i felles gang: Garderobeskap i hvit og slett utførelse. Belegg på gulv, malte vegger og malt betong i himling.
Generelt om boligen: 200 liters varmtvannsbereder plassert på vaskerom. Stoppekran og vannmåler plassert under kjøkkenbenk. Vannrør av kobber og avløpsrør av plast. Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter.
Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder oppvaskmaskin, platetopp og stekeovn. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Varmekabler på badet. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

• Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 09.08.2000, som omfatter oppføring av boligblokk med 24 leiligheter. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3005/115/995/17:
25.05.1999 - Dokumentnr: 7059 - Erklæring/avtale
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere
12.08.2020 - Dokumentnr: 2863700 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS
Org.nr: 950 007 613
Elektronisk innsendt
25.05.1999 - Dokumentnr: 7059 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 17
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 128/3152
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1 - 37.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et idyllisk, rolig og skjermet bomiljø langs elvebredden. Praktisk avstand til marka med fine turmuligheter sommer som vinter. Fra eiendommen er det kort vei til sentrum med alle servicetilbud/butikker og offentlig kommunikasjon. Til bykjernen kan man fra leiligheten gå langs Øvre Storgate, hvor mesteparten av gaten er en brosteinsbelagt miljøgate. På begge sider av gaten ligger en mengde verneverdige eiendommer med historisk sus. Gaten går så over i den populære strandpromenaden rundt sentrum, med gangbroen Ypsilon over til Union Brygge med Papirbredden og kunnskapsparken.
De fleste fritidstilbud i sentrum, så vel som på Åssiden. Kort gangavstand til flotte turmuligheter i Drammensmarka, sommer som vinter. Lysløype går fra Bråtan (Kastanjesletta) til Landfallhytta og Spiraltoppen.
Drammens Ballklubb, www.dbk.no, har klubblokale på Øren, et aktivt idrettslag innenfor fotball, bandy, ski og allidrett. Flerbrukshall på Øren, etablert i 2017.
På Åssiden finnes blant annet CrossFit senter og flere andre treningssentre. Kort vei til Drammen Skisenter med 4-seters ekspressheis. Sommerstid har senteret downhill sykling og klatrepark. For mer info se www.drammen-skisenter.no. Aron Skiklubb er en aktiv klubb med blant annet skilek, organisert trening m.m.
Kort gangavstand til bussholdeplass med meget gunstig busskommunikasjon, se www.brakar.no for rutetider. Gode togforbindelser mot Kongsberg, Oslo og Sandefjord fra Gulskogen togstasjon og Drammen togstasjon, tidsmessig tar det ca. 40 minutter til Oslo se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon.

Adkomst

På visningsdagen vil det bli skiltet med Krogsveen visningsskilt. Se vedlagt kart for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
Barnehager: Ekornheia barnehage, Drammen montessori barnehage, Parktunet barnehage.
Skoler: Øren barneskole, Rødskog barneskole, Børresen ungdomsskole.
Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2 438,8 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Pent opparbeidet grøntområder mellom bygningene og langs elvebredden. Beplantet med plen, prydbusker, trær og diverse beplantninger. Flotte uteplasser og lekeplass på sameiets tomt.

Parkering

Medfølgende parkering på oppmerket plass i felles garasjeanlegg. Mulighet for å anlegge ladepunkt for el-bil, montering samt forbruk av strøm bekostes den enkelte seksjonseier. Forøvrig gjesteparkering på sameiets eiendom.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål, i henhold til reguleringsplan for "Hotvedt Dampsag" datert 24.06.1997. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanens arealdel 2014-2036 datert 05.10.2015, og kommunedelplan for Drammenselva datert 29.04.1991 med tilhørende bestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer bla. renter og avdrag på andel fellesgjeld, kabel-tv/internett grunnpakke, felles vedlikehold, felles driftskostnader, strøm i fellesarealer, drift av heis, forretningsførsel, revisjon- og administrasjonkostnader, styrehonorar, felles bygningsforsikring m.m.. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Felleskostnadene pr. mnd fordeles slik:
Heis kr 145,-
Hotvet Huseierforening kr 425,-
Felleskostnader kr 3.352,-
Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 3.802,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen i 2019. Det er installert vannmåler slik at avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.
Renovasjonskostnader: kr 2.830,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Samarbeid renovasjon, 2020.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 15-16.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og nett, grunnpakke er inkludert i felleskostnadene.
Det må påregnes kostnader til innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd osv..

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 186 814,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2018 kr 4 272 530,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 43 898,- pr. 31.12.2019.
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 10.08.2020.
Sameiet har ikke lån p.t..

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.012.342,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Oscar Dahlman og Turid Hoven Dahlman

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Hotvet Strand B4.
Sameiet består av 37 eierseksjoner, fordelt på 3 bygninger.
Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 32 21 15 00.
Sameiets årsregnskap for 2019 viser et overskudd på kr 210.199,-.
Dugnader tilknyttet sameiet må påregnes.
Dyrehold er tillatt, med mindre det er til sjenanse for øvrige beboere.
Styret er av den oppfatning at det utførte løpende og periodiske vedlikeholdet er tilstrekkelig for å opprettholde den bokførte verdien på bygningsmassen.
Foretatte arbeid/påkostninger de senere år: Avtale med GET/Ohmia Charging vedrørende infrastruktur for ladestasjoner til p-plasser i garasjen.
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i sameiet i henhold til lov om eierseksjoner. Dette gjelder ikke for kjøp og erverv av fritidsboliger, erverv ved ekspropriasjon, arv eller forskudd på arv til livsarving eller en kreditors erverv for å redde en fordring som er sikret med pant i en seksjon.
Sameiets bygningsmasse er fullverdiforsikret i Gjensidige Forsikring ASA, polisenr.: 86380882.
Dokumenter vedrørende sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,95 av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0319/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.20319

Dato

Sist oppdatert: 14. desember 2020 kl. 13:08

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.