Solgt: 2 700 000 kr

Fredbobakken 10

2 750 000 kr
196 m²
4 soverom
Romslig hage med gressplen, hekk, blomsterbed og prydbusker
Thomas Johan Nilsen
Presenteres av
Thomas Johan Nilsen
Porsgrunn - Vessia
Fint beliggende enebolig med gode solforhold i attraktivt område.
 • Prisantydning
  2 750 000 kr
 • Omkostninger
  70 092 kr
 • Totalpris
  2 770 092 kr
 • Byggeår
  1958
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  196 m²
 • Bruksareal
  254 m²
 • Tomteareal
  731 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

 • Eneboligen har fin beliggenhet med gode solforhold.
 • Koselig sommerstue med utgang til usjenert terrasse i trevirke.
 • Romslig hage omkranset med hekk.
 • Frittstående garasje med elektrisk portåpner.
 • Boligen har sentral og populær beliggenhet på Vessia.
 • Nabolaget oppleves som et flott sted å vokse opp.
 • Gangavstand til skole, dagligvarebutikk og idrettsanlegg.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Fredbobakken 10, 3919 PORSGRUNN
  Kommunenummer 3806, gårdsnummer 121, bruksnummer 505

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 273 kvm.
  Totalt bruksareal: 254 kvm.
  Totalt primærrom: 196 kvm.
  Bruksareal:
  Enebolig: 231 kvm.
  Garasje: 23 kvm.
  Primærrom:
  Enebolig:
  Underetasje: 49 kvm: Kjellerstue, vaskerom, toalett og gang.
  1. etasje 114 kvm: Stue, kjøkken, bad, 2 soverom og entré.
  2. etasje 33 kvm: 2 soverom og gang.
  Sekundærrom:
  Enebolig:
  Underetasje: 35 kvm: Bod/kjølerom og 2 boder.
  Garasje:
  1. etasje 23 kvm.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.10.2019 utført av Terje Sandersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på grunnmur av betong med sparestein. Bærende konstruksjon i lett bindingsverk med tømmermannskledning, samt liggende kledning på gavlvegg. Saltak tekket med betongstein. Sommerstue med isolerglasstak.
  Garasje er oppført på ringmur med impregnert tregulv på grunn. Reisverksvegger med stålplater. Pulttak tekket med stålplater. Elektrisk portåpner på leddport.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på at det er registrert noe setninger av tilbygg/sommerstue, som bør undersøkes nærmere. Det er tilfarergulv i kjellerstue, som bør undersøkes nærmere. Kledning ned til terreng bør utbedres. På grunn av alder bør drenering påregnes modernisert, og taknedløp bør ledes bort fra boligen. Eldre koblede vinduer bør påregnes modernisert. Det er registrert sprekk i vindu i kjellerstue og bod, og flere vinduer står for nært terreng. Vindski mot syd har noe råteskade. Bad har ikke tilstrekkelig fall på gulv, men det er høy terskel. Panelplater på bad har ikke våtromsstandard. Badet bør påregnes modernisert. Vaskerom har ikke tilstrekkelig fall mot dør og tilstand på membran er ikke mulig å vurdere, men fungerer med dagens bruk.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Boligen har bra standard, og fremstår godt vedlikeholdt. Gulver med parkett, laminat, flis, belegg og teppe. Vegger med panel, panelplater, flis, tapet og malte flater. Himlinger med takessplater, panel, panelplater og malte flater. Stue med plass til flere sittegrupper. Koselig sommerstue med utgang til terrasse med gode solforhold. Kjellerstue har murt peis med innsats. Stort kjøkken med integrert komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Kjøkkeninnredning av eik med profilerte fronter. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen. Badet er utstyrt med dusjkabinett, servant og toalett. Separert toalett i underetasjen. Flislagt vaskerom med utslagsvask og opplegg til vaskemaskin. Boligen har fire soverom. God lagringsplass med flere boder. Garasje med elektrisk portåpner.

  Oppvarming

  Peisovn med innsats i kjellerstue. Vedovn i gang. Varmepumpe i stue og sommerstue. Varmekabler i deler av stue, sommerstue, bad og toalett. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1958.
  Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for boligen.
  Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
  Det foreligger ferdigattest på garasje datert 20.05.1977, samt tilbygg til garasje datert 02.09.2011. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
  14.11.1938 - Dokumentnr: 801456 - Registrering av grunn
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:3806 Gnr:121 Bnr:58
  01.01.2020 - Dokumentnr: 1402437 - Omnummerering ved kommuneendring
  Tidligere: Knr:0805 Gnr:121 Bnr:505

  Eventuell adgang til utleie

  Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Enebolig i et sentralt og populært boligområde på Vessia. Nærmeste dagligvarebutikk er Kiwi Tollnes som ligger i gangavstand, mens nærmeste handelssenter er PP-senteret som ligger ca. 1,2 kilometer fra boligen. Det også gangavstand til Vestsida barne- og ungdomsskole. Pors Fotball satser på topp- og breddefotball, og Pors Stadion ligger like ved eiendommen. Kort avstand til Vestsidahallen med ulike idrettstilbud. Gode bussforbindelser til både Porsgrunn og Skien, og nærmeste holdeplass ligger drøye 200 meter unna. I Porsgrunn sentrum er det gode shoppingmuligheter, samt en rekke kafeer og restauranter.

  Adkomst

  Fra rundkjøringen ved Shellstasjonen/Kiwi: Følg til høyre mot Porsgrunnsvegen. Følg veien i ca. 400 meter og ta avkjøring til venstre mot Fredbobakken. Boligen ligger på høyre side i bakken og er merket med salgsplakat fra Krogsveen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Fra boligen er det flere barnehager innenfor 2 kilometers avstand. Det er ca. 1,6 kilometer til Vestsida skole, som er en kombinert barne- og ungdomsskole med SFO-tilbud. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 731 kvm. Eiendommen har gode solforhold. Usjenert terrasse i trevirke med adkomst fra sommerstue. Inngangsparti i trevirke med takoverbygg. Opparbeidet tomt med gressplen, hekk blomsterbed og prydbusker. Lekestue plassert i hage. Hellelagt inngangsparti. Asfaltert gårdsplass. Gruset gårdsplass ved garasje.

  Parkering

  Parkering i garasje eller på asfaltert gårdsplass med flere biloppstillingsplasser.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan "Nedre Tollnes" datert 12.11.1982 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 12.11.1982 og 25.10.1983.
  Kommunen opplyser at det er igangsatt planlegginsarbeid på et område som inkluderer eiendommen. Regulering under arbeid med plannavn "Sykkelekspressveg" med planid 805 1412.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er kr. 16.580,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 27.000,- pr. år.
  Boligen har en årlig forsikringspremie på kr. 5.826,-.
  Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-TV og har avgift på kr. 489,- pr. mnd. TV-dekoder medfølger.
  Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap som koster kr. 6.018,- pr. år. Alarmen kan medfølge.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2017 var kr. 654.640,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 2.356.704,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr. 757,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 2.820.092,-.
  I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr. 13.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
  Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Unni Tangen Kristiansen

  Konsesjon

  Eiendommen er ikke konsesjonspliktig.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 3,125 % av salgssummen.
  Minimumsvederlag: kr. 45.000,-.
  Tilrettelegging: kr. 12.500,-.
  Oppgjør: kr. 4.550,-.
  Markedspakke: kr. 13.750,-.
  Oppslag eiendomsregister: kr. 1.250,-.
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 28-0080/19
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bamble
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR28.1980

  Dato

  Sist oppdatert: 29. november 2020 kl. 19:11

  Dokumenter

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Andre boliger i området

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.