Solgt: 14 600 000 kr

Hegdehaugsveien 15

12 300 000 kr
127 m²
2 soverom
Velkommen til Hegdehaugsveien 15!
Therese Ekeli Berg
Presenteres av
Therese Ekeli Berg
Lekker arkitekttegnet toppleilighet med solrik takterrasse. Hele leiligheten ble renovert i 2015/2016. Heis, garasje og peisovn.
 • Prisantydning
  12 300 000 kr
 • Omkostninger
  308 842 kr
 • Totalpris
  14 908 842 kr
 • Etasje
  5
 • Byggeår
  1860
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  127 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 539 kr
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Hegdehaugsveien 15!
En trendy og delikat loftsleilighet som ble renovert i sin helhet i 2015/2016. God takhøyde og store vinduer gir leiligheten godt med lysinnslipp.
Leiligheten ligger usjenert og fint til i rolig del av Hegdehaugsveien. Utsyn mot sydvest og Slottsparken. Solrik flislagt takterrasse med varme i gulv og elektrisk markise.
Hele leiligheten ble tegnet opp av interiørarkitekt, og alt av kjøkken, skap og innredning er laget på mål og tilpasset. Mange lekre finesser med lagring i alle rom.
Peisovn i stuen og original takbjelker. Det er heis i bygget og leiligheten selges med en parkeringsplass med el-lader i garasjeanlegg på nabotomten.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Hegdehaugsveien 15, 0352 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 214, bruksnummer 82, seksjonsnummer 10, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 148 kvm
Totalt bruksareal: 135 kvm
Totalt primærrom: 127 kvm
Primærrom: 5.etg: Entré, bad, to soverom, omkledningsrom, stue og kjøkken.
I tillegg disponerer boligen en bod i kjeller målt til ca 7,5 m2.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 19.02.2021utført av Owe Fagerlund Leret. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur.
Grunnmur og bærende konstruksjoner hovedsaklig av murkonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner belagt med takstein/takplater (ikke besiktiget). Utvendige fasader forblendet i pusset mur. Leiligheten har slett entrédør med sikkerhetslås og kikkehull i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Bakdør til bakgård på soverom 2 med sikkerhetslås i brannklasse B30 og lydklasse 30db. Balkong skyvedør og vinduer med 2-lags glass fra 1987.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder TG2:
Slukets tilkomstmulighet for rengjøring: Tilkomst til sluket under badekar er utilfredsstillende.
Sanitærutstyr og innredning: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert.
Fallforhold (gulv: ) Gulv utenfor dusjsonen er tilnærmet flatt.
Overflater gulv: Parkett gulv bærer av noe bruksslitasje.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Delikat og moderne 4-roms toppleilighet med heis, solrik takterrasse, garasje og peisovn.
Leiligheten består av entré, bad, to soverom, omkledningsrom, innvendig bod, stue og kjøkken.
Entré: I gangen er det plassbygget benk med lagring, og høyskap til sko og klær.
Bad: Bad fra 2015/2016. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Slett malt himling med downlights. Servantskap med slette fronter i lys grå utførelse. Servant i porselen med ett-greps armatur fra Grohe. Plassbygget speilskap med belysning over servant. Nedsenket dusjnisje med to-greps dusjarmatur fra Grohe og innfellbar dør i glass. Badekar med ett-greps armatur fra Grohe. Vegghengt toalett med innbygget sisterne fra Geberit. OSO varmtvannsbereder på ca 200 liter fra 2016 og opplegg for vaskemaskin i høyskap. Vannrør av typen rør-i-rør og synlige avløpsrør i plast.
Soverom: Leiligheten har to soverom som begge ligger vendt inn mot bakgården.
Omkledningsrom: Lekkert garderoberom med plassbygget innredning.
Innvendig bod: I boden er det godt med plassbygget skapplass for søppelhåndtering og lagring. Det er plass til full størrelse kjøleskap, fryser og tresone vinskap.
Stue: Åpen og lys stue med store vindusflater som gir godt med lys. Elektrisk markise på vinduene mot sydvest. Flott utsyn mot terrassen.
Kjøkken: Håndlaget kjøkken fra 2016. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter i grå utførelse. Benkeplate i stål med nedsenket ekstra romslig oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur fra Grohe. Downlights og stikkontakter under overskap. Kjeramisk induksjonstopp med integrert ventilator fra Witt. Komfyrvakt er montert. Integrert stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel fra Miele. Vannrør av typen rør-i-rør og synlige avløpsrør i plast.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet og vedfyrt peisinnsats.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 23.08.1996. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten omfatter ikke innlemmingen av bod som opprinnelig var i baktrappen. Dette er gjort i senere tid. Det er også opprettet et omkledningsrom.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 1 servitutt på sameiets eiendom. Denne omhandler Erklæring/avtale, vedtak fra Oslo kommune vann- og kloakkreglement.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Dette vil ikke medfølge salget:
- Vegglampe i stue
- Taklampe i spisestue
- Vegglampe på kontor
- Vegglampe på soverom
- Montanahyllen på kontoret/soverommet

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en svært sentral beliggenhet i nedre del av Hegdehaugsveien.
Dette er den perfekte beliggenheten for deg som ønsker å bo "midt i smørøyet", men samtidig tilbaketrukket fra støy og trafikk. Denne delen av Hegdehaugsveien er godt skjermet og uten gjennomgangstrafikk.
Her bor man med gangavstand til det aller meste byen har å by på; Majorstuen med Bogstadveien og alle fasiliteter i Hegdehaugsveien, Frogner, sentrum med Karl Johans gate, Aker Brygge, Tjuvholmen, Bislett og St. Hanshaugen. Dette betyr en unik tilgang til svært gode shoppingmuligheter, restauranter, kafeer, servicetilbud, kino, teater, kollektivtrafikk osv. Restaurantene Lorry, Plah og Rust ligger alle rett oppe i gaten, i tillegg til et meget rikt utvalg serveringssteder innen en kort radius.
Trikken med linje nr. 11, 17 og 18 stopper rett rundt hjørnet i Parkveien og på Holbergs plass. Videre er det kun få minutters gange til Nationaltheatret stasjon med holdeplass for alle T-banens linjer, busser samt Flytoget og andre toglinjer ut av byen.
For dem som liker parklivet, ligger Slottsparken, Uranienborgparken, Stensparken og St. Hanshaugen innen få minutters gange. Høyskolen i Oslo finner du like rundt hjørnet, og Universitetet (UiO), Veterinærinstituttet og Tannlegehøyskolen kan nåes til fots.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Leiligheten sokner til Ruseløkka barne- og ungdomsskole.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 461,1 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Sameiet er også en del av Lorrykvartalet. Her deler flere bygårder et stort og fint bakgårdsrom. Mange fine sitteplasser og virkelig en grønn lunge i byen. Lorrykvartalet har et eget styre som ordner med vedlikehold og de arrangerer dugnader. Lorrykvartalet skal oppgraderes i 2021/2022 i følge styreleder.

Parkering

Leiligheten disponerer en parkeringsplass (nummer 500525) i felles garasjeanlegg i naboblokken med adkomst fra bakgård og Welhavens gate 10. Garasjeplassen har EL-lader og vil medfølge salget.
Det betales kr. 300,- pr.mnd i fellesutgifter for parkeringsplassen og gjøres det noe arbeid i løpet av året f.eks arbeid med porten, vasking etc, så avregnes dette og det sendes faktura.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligområde i henhold til reguleringsplan S-2337 datert 26.07.1978 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Viser også pågående plansak i Hegdehaugsveien 28 - du kan lese mer på Oslo kommune sin nettside ved å søke på saksnr. 201900078.
Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.
Kontakt megler for mer informasjon.

Økonomi

Boligens kostnader

Kabel-tv, forretningsførsel, kommunale avgifter, trappevask og vaktmestertjenester.
I tillegg betaler denne seksjonen sammen med 3 andre seksjoner for utgifter og drift av heisen i gården.
I følge Obos kan kostnaden for dette variere fra år til år avhengig av vedlikehold. I 2020 lå kostnaden på ca. 2.500,- pr. år pr.seksjon.

Kommunale utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.539,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv, forretningsførsel, kommunale avgifter, trappevask og vaktmestertjenester.
I tillegg betaler denne seksjonen sammen med 3 andre seksjoner for utgifter til heisen i gården.
I følge Obos kan kostnaden for dette variere fra år til år avhengig av vedlikehold. I 2020 lå kostnaden på ca. 2.500,- pr. år pr.seksjon.
Eiendomsskatten er kr 9.187,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 17.500,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 645,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 2.453.855,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 8.833.878,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 12.608.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-/ kr 11.100 for enebolig/tomannsbolig med snr.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ellen Kristin Lund Myrdahl og Bent André Myrdahl

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Hegdehaugsveien 15 sameie, med sameiebrøk 102/1000.
Sameiet består av 10 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold: Dyrehold er tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år:
2017: Trappeoppganger pusset opp
2020: En oppgradering av uteområder
Maskinen i heisen er skiftet de senere år.
Planlagte påkostninger:
Styret fikk utarbeidet en rapport av Mykoteam i fjor. Skal utbedre noe i kjelleren, samt noe setningsskader og brannteknisk. Styreleder regner med at de får gjort arbeidet til høsten. Skal tas opp på generalforsamling i mai. Tidligere har man praktisert at hver seksjon har innbetalt i EK når man har gjort utbedringer, dette for å holde felleskostandene lave. Sameiet har noe penger på bok som de evn kan benytte, samt en eventuell innbetaling fra sameierne eller låneopptak. Husordensreglene skal også oppdateres.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,--
Visninger: kr 3.000,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 40-0049/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Majorstuen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR40.2149

Dato

Sist oppdatert: 08. mars 2021 kl. 20:00

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.