Solgt: 6 850 000 kr

Frysjaveien 25A

6 750 000 kr
84 m²
3 soverom
Velkommen til Frysjaveien 25 A, en sjarmerende leilighet over to plan fra 2010
Tommy Løvli
Presenteres av
Tommy Løvli
Frysja v/Akerselva
Nydelig leilighet over to plan i sjarmerende trevilla. Pusset opp i 2010/2020. P-plass med elbillader
 • Prisantydning
  6 750 000 kr
 • Omkostninger
  170 092 kr
 • Totalpris
  7 020 092 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1870
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  84 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass
 • Fellesutgifter
  2 923 kr
 • Energimerke
  Rød D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Nydelig leilighet over to plan totalrenovert i 2010 og fremstår moderne. Leiligheten har noen flotte originale detaljer fra 1800-tallet med delvis synlig laftede tømmervegger i hovedetasjen og eksponerte takbjelker i kjelleren. Dette bidrar til en lun og god stemning i hele leiligheten. Badet er pent, har godt med skapplass og opplegg for vaskemaskin. Planløsningen er god, med bra størrelse på alle rom. Kjellerrommet er et ypperlig rom til hjemmekino, lagring etc.
Leiligheten er pent brukt og har normal bruksslitasje.
Fast parkeringsplass med elbillader medfølger, og hagen med sittegruppe og grønnsakshage benyttes i fellesskap i sameiet.
Sameiet ligger nydelig til like ved Akerselva og det er kort vei til badeplasser, turmuligheter, busstransport og forretninger. 15 min å gå til Nydalen.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Frysjaveien 25A, 0883 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 59, bruksnummer 499, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 92 kvm
Totalt bruksareal: 84 kvm
Totalt primærrom: 84 kvm
Primærrom:
-1. etasje 24 kvm: Kjellerstue
1. etasje 60 kvm: Bad, entré, kjøkken/stue, 2 soverom
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Jo Henrik Stigen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Småhus over 3 plan i tillegg til kjeller som ble gjort om til leiligheter i 2010. Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med yttervegger over grunnmur av bindingsverk med utvendig panel.
Bygningen har saltak og tekket med takstein. Taket er kun besiktiget fra bakkeplan. Det ble drenert rundt huset i 2016. Takrenner og nedløpsrør i stål. Trebjelkelag som etasjeskillere.
Vinduer med 1+2 lags isolerglass med produksjonsår 2009.
Entrédør med brann- (B-30) og lydklassifisering (dB 40).
Varmtvannsbereder på 198 liter fra 2010 er plassert i fellesrom i kjeller.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at bad har fått TG 2 på bakgrunn av alder og forventet restlevetid. Takstmannen kommenterer at det er hull i flis i dusjsonen etter tidligere festeanordning og at mulig punktert membran er antatt fuktsikret med silikon.
Selger opplyser om at stekeovnen fungerer dårlig på over/undervarme.
Det ble påvist maur i enkelte leiligheter i sameiet i 2018. Da ble det satt ut feller og det har ikke vært observert maur siden.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Sjarmerende og lys 3/4-roms selveierleilighet over to plan. Leiligheten har en sentral og tilbaketrukket beliggenhet på Frysja, med Akerselva som nærmeste nabo. Bygget ble rehabilitert og bygget om til leiligheter i 2010, sameiet består av 6 leiligheter og en enebolig. Leiligheten har en fin planløsning og god standard, med stilige detaljer som originale bjelker og tømmer. Sameiet har en felles hage med stor gressplen, blomsterbed og sittegruppe for beboerne. Det medfølger en parkeringsplass med el-billader til leiligheten.
Inneholder:
Stue med god plass til både stor sofagruppe og spisebord. Trappen mot kjelleren skiller av rommene stue og kjøkken, glassrekkverket slipper gjennom mye lys mellom rommene. Rommet er luftig med store vindusflater og hyggelig utsyn mot sameiets felles hage. Det er også beholdt flere stilige, originale detaljer med laftede tømmervegger og eksponerte takbjelker i underetasjen.
Moderne kjøkken med hvite, matte fronter med integrerte håndtak. Kjøkkenet har godt med benkeplass og er utstyrt med integrert stekeovn, koketopp og oppvaskmaskin. Plass til frittstående kjøleskap i forbindelse med kjøkkenet.
Romslig flislagt bad fra 2010. Badet har en fin løsning med badekar med dusjvegg, veldig god lagringsplass i stort servantmøbel og veggskap, i tillegg til speilskap. Badekaret har boble/spafunksjon. Videre er badet utstyrt med opplegg for vaskemaskin, vegghengt toalett og gulvvarme.
Leiligheten har totalt 2 gode soverom i 1. etasje,. samt en kjellerstue som er godkjent for varig opphold. Hovedsoverommet har god plass til stor dobbeltseng med nattbord på begge sider, i tillegg til mye oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe. Soverom 2 egner seg godt som barnerom eller kontor med plass til seng og garderobeskap.
Fra kjøkkenet går det trapp ned til kjellerstuen. Kjellerstuen ble bygget ut i 2019/2020, med god plass til sofagruppe og TV-møbler, i tillegg til arbeidspult og lagring. Rommet er godkjent for varig opphold og egner seg svært godt som et bonusrom for barna eller ungdomsrom.
Tilbake i 1. etasje er det en romslig entré med plass til skoskap og knaggrekke. Du kan også ha skohylle i felles trappegang.
Leiligheten disponerer en biloppstillingsplass med lader for el-bil/hybrid.
Sameiet har en stor, felles hage som beboerne kan benytte.
Velkommen til visning!

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på bad og i kjeller.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest med tilhørende plantegninger på eiendommen som omhandler ombygging av bolighus med oppdeling fra 4 til 6 enheter. Denne er datert 31.01.2012 og kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger ferdigattest for bruksendring av kjellerbod til varig opphold og ny trapp fra stue til kjellerstue,, datert 18.03.2020.
Ferdigattesten omfatter ikke endring av kjellerstuen som er utført etter ferdigattesten. Kjelleretasjen består i godkjenningen av en kjellerstue og en innvendig kjellerbod. Endringen som er utført er at det er fjernet vegg slik at det er ett stort rom, fremfor en kjellerstue og en bod.
Det var også en forutsetning for godkjennelsen at det skal være montert smijernsbeslag på kjellervinduene. Disse beslagene har aldri vært montert, men finnes og kan monteres av ny eier hvis ønskelig.
Disse endringene er ikke byggemeldt og/eller godkjent av kommunen og kjøper overtar all risiko i forbindelse med dette og må etterkomme evt. krav fra kommunen/sameiet om etablering av vegg til bod i kjeller og montering av vindusbeslag.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser. Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutt på sameiets eiendom:
Dagboknr 905565, tinglyst 18.11.2010, type heftelse: Erklæring/avtale - Frysjaveien 25 AS har rett til vederlagsfritt å foreta reseksjonering på del av eiendommen som utgjør ca. 1 mål. Tomten skal bebygges med bygningsmasse på 90 kvm i grunnflate i to etasjer, med tillegg av kjeller.
Dagboknr 1058046, tinglyst 12.12.2012, type heftelse: Bestemmelse om gjerde, vann og kloakk. Denne servitutten er et skjøte som inneholder flere bestemmelser hvor Oslo kommune og Hafslund er rettighetshavere. Eiedommen grenser til kommunens eiendom og i bestemmelsene om gjerdeplikt heter det at dersom veien skal utvides i full regulert bredde, kan sameiet pålegges å flytte gjerdet eller endre det for egen regning. Oslo kommune har rett til å brøyte snø inn på del av arealet som tilhører sameiet. Oslo kommune og Hafslund har rett til å ha liggende ledninger, kummer og liknende i eller over den ubebygde del av eiendommen, og de har også rett til adkomst for vedlikehold/utskiftning av disse. Sameiet er også ansvarlig for eventuelle endringer de selv utfører på egne ledninger og er forpliktet til at arbeid med disse skjer i samsvar til de til enhver tid gjeldende regler i Oslo kommune.
Oslo kommune og Hafslund har evigvarende rett til å ha kommunale eksisterende installasjoner fortsatt værende på eiendommen, samt å drive, fornye og vedlikeholde disse. Retten til å ha anleggene liggende kan overføres til andre rettssubjekter som overtar kommunens rolle som tjenesteyter.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
Det er også tinglyst seksjonering og reseksjoneringer på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Frysjaveien 25 ligger idyllisk til langs Akerselva på rolige og barnevennlige Frysja/Korsvoll. For den trenings- og turglade er det få minutter til Maridalen, med flotte muligheter for rulleski, sykkel og løping. Herfra går det også milevis med turstier og skiløyper innover mot Maridalsvannet og videre inn i marka.
På vinterstid er Havnabakken en populær akebakke for barna, herfra er det også fantastisk utsikt over Oslo by. Ved siden av Havnabakken finner man idylliske "Tyskertoppen" med bålplass og fine grøntområder.
Er du glad i å bade er det gangavstad til Brekkedammen og Nydalsdammen, samt "badestenen" som ligger ca. 200 meter unna leiligheten.
Det er opparbeidet turveier langs Akerselva til Oslo sentrum gjennom Nydalen, videre ned over Bjølsen og Grünerløkka. Nydalen har gjennomgått et løft de siste årene og har nå flere spisesteder som Xeast, Peppes pizza, Godt Brød og Nydalen Bryggeri og Spiseri. SIstnevnte har åpnet bar med shuffleboard i 2. etasje. På Torgbygget finner man stor matbutikk med ferskvaredisk, apotek, parfymeri og frisør m.m.
Det er gangavstand til BI fra leiligheten.
Ca. fem minutters gange til flere dagligvareforretninger med Coop Extra på Korsvoll og Rema 1000 på Stillatorvet hvor det også er apotek og interiørbutikk. Avancia treningssenter er ca. 200 meter fra boligen. I Frysjaparken er det søndagsåpen Joker og PitStop kafé med sandwicher, bakevarer og smoothie-bowls. I Frysjaparken er det også planlagt Meny-butikk, restaurant og Evo treningssenter m.m. For storhandelen er Storo Storsenter det naturlige valg, med over 130 butikker og servicetilbud er det Oslos største senter.
Gode kollektivmuligheter med 25-bussen rett utenfor døren med linje Lørenskog-Majorstuen. På toppen av Frysjaveien går 54-bussen som tar deg gjennom byen til Tjuvholmen. Ca. 10 minutters gange til Kjelsås stasjon hvor du har togforbindelser og trikkestasjon (linje 11 og 12). Fra Brekkekrysset går 51-bussen med linje Nydalen-Skar.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sokner til Korsvoll skole (1. til 7. trinn) og Engebråten skole (8. til 10. trinn).
Det er flere private og kommunale barnehager i området, for eksempel Engebråten barnehage, Stilla barnehage og Hakkebakkeskogen familiebarnehage.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 4 003,1 kvm som tilhører sameiet. Tomten er pent opparbeidet med stor gressplen, plantekasser og felles sittegruppe for beboerne. Det er også montert felles lekestativ i hagen. Tomten er fellesareal, seksjon 7 (eneboligen) har bruksrett til en del av hagen.

Parkering

Det medfølger en biloppstillingsplass med elbillader.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål og bygningen og tomten ligger i et spesialområde - bevaring i henhold til reguleringsplan S-3615 datert 29.10.97 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Den gamle industribebyggelsen langs Frysjaveien skal utvikles til et attraktivt boligområde (Frysjaparken) ved marka og Akerselva med gode offentlige byrom, store grøntområder og en bymessig bebyggelse (saksnr. 201213588). Byggingen er allerede i gang og flere har allerede flyttet inn. I forbindelse med utbyggingen av de gamle industriområdene, er det planer om å utvide Frysjaveien for å få gang-og sykkelvei på begger sider. Den planlagte utviklingen for Frysja vil føre til et positiv løft for hele området de neste årene. Dette vil gjøre at området vil bli et enda mer ettertraktet sted å flytte til. Oset, som forsyner 90% av Oslos befolkning med vann, vil bli utbygget med nye haller i fjellet i løpet av de neste årene samt at prosjektet med "Voldsløkkatunnelen" skal gjennomføres. Det forventes økt trafikk i Frysjaveien, Brekkeveien og på anleggsveien mot Maridalsvannet i årene fremover.
Det anbefales å se på saksinnsyn på Plan- og bygningsetatens hjemmeside for mer informasjon.
Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste over bevaringsverdige bygninger (gul liste).

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 2 923,- pr. mnd. og inkluderer: Felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, trappevask, grunnpakke kabel-tv/internett, innbetaling til vedlikeholdsfond. Felleskostnadene dekker også utgifter til plenklipping gjennom hele sesongen, samt snømåking av parkeringplasser og gårdsrom på vinteren
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. Det er i følge styreleder ingen planer om å endre fellesutgiftene.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 16.900,- inkl. nettleie pr. år. / 14.800 kWh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Eiendomsskatt

Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2021 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen, men basert på eiendommens boligverdi for 2019, antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt i 2022. Ta kontakt med Skatteetaten for nærmere informasjon om beregning av boligverdi og eiendomsskatten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.920.092,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Tor McKenzie-Syvertsen og Lorna Innes Mckenzie Davidson

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Frysjaveien 25 sameie, med sameiebrøk 60/488.
Sameiet består av 7 seksjoner, 6 leiligheter og 1 enebolig.
Styreleder er Eva Laugen: elaugen@online.no
Dugnad må påregnes.
Sameiet er felles ansvarlig for drift og vedlikehold av eiendommen og seksjonene deler på de forskjellige ansvarsområdene slikt som styreleder, økonomiansvarlig, ansvar for p-plassene, hagen/uteområdene, husets eksteriør, trappegang osv. På denne måten er det den enkelte seksjons ansvar å evt. innkalle til dugnad, prosjektere og evt. fikse ting ved behov. Seksjon 6 har for tiden ansvaret for økonomien i sameiet og dagens eier vil fortsette med dette inntil videre også etter eierskiftet. Ansvarsfordelingen kan endres etter enighet i sameiet. Seksjonseierne har også et felles ansvar for strøing om vinteren, fjerning av istapper etc.
Se husordensreglene for sameiet.
Dyrehold er tillatt med styrets skriftlige samtykke. Samtykke må innhentes før anskaffelse av husdyr.
Foretatt påkostninger de senere år:
Drenering av grunnmur i 2015/2016.
Planlagte påkostninger:
Det er ingen planlagte påkostninger i følge styreleder.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 41-0090/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grefsen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR41.2190

Dato

Sist oppdatert: 14. oktober 2021 kl. 08:49

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.