Solgt: 4 365 000 kr

Ramberg Terrasse 3

4 150 000 kr
200 m²
5 soverom
Velkommen til Ramberg Terrasse 3
Tønsberg/Ramberg
Stor og innholdsrik enebolig på nydelig eiet tomt i attraktive Rambergåsen!
 • Prisantydning
  4 150 000 kr
 • Omkostninger
  103 750 kr
 • Totalpris
  4 468 750 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1974
 • Soverom
  5 soverom
 • Primærrom
  200 m²
 • Bruksareal
  235 m²
 • Tomteareal
  1 041 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Ramberg Terrasse 3!
En stor og hyggelig familiebolig på en fantastisk tomt - grensende mot friområde.
Attraktivt beliggende i Rambergåsen - kort vei til alt Tønsberg sentrum og alt av servicefunksjoner!
Svært barnevennlig og hyggelig villaområde med fantastiske turområder.
Boligen har behov for oppgradering og modernisering - her er det store muligheter til å sette preg på sin egen bolig!
Effektiv og innholdsrik bolig med blant annet 5 soverom, 2 bad, vaskerom, flere stuer, godt med oppbevaring og flotte uteplasser.
Garajse/carport i tilknytning til boligen og med direkte adkomst fra huset
Tomten er eiet og har et areal på 1041 kvm - gode solforhold, lun terrasse og idylliske omgivelser.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ramberg Terrasse 3, 3128 NØTTERØY
Kommunenummer 3811, gårdsnummer 129, bruksnummer 312

Innhold

Totalt bruttoareal: 265 kvm
Totalt bruksareal: 235 kvm
Totalt primærrom: 200 kvm
Primærrom:
Underetasje: 76 kvm: Vindfang, hall m/trapp, stue, 2 soverom, bad/wc, vaskerom
NB! P-areal / rombenevnelse er beregnet uten hensyn til byggeforskriftenes anbefaling eller krav til oppholdsrom. Det ene rommet i underetasjen er ikke et godkjent soverom.
1. etasje 124 kvm: Trapperom/hall, kjøkken, stue, 4 soverom, gang, bad/wc
Sekundærrom:
Underetasje: 35 kvm: Garderobe, 3 boder
I tillegg er det en garasje ca. 26 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.09.2020 utført av Boligtakst Vestfold AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det ene rommet som har fått benevnelsen soverom i boligens underetasje er opprinnelig byggemeldt som reskapsrom på de originale byggetegningen og er ikke godkjent som et rom for varig opphold. Garasjen er opprinnelig byggemeldt som carport og har fått port innsatt etter byggeår.

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1974. Boligen er oppført i en etasje samt underetasje og krypeloft.
Garasje i tilknytning til boligens underetasje.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
- Bad i første etasje er fra 1974 og forventet levetid betraktes som oppbrukt. Det forutsettes fortsatt bruk av dusjkabinett så lenge rommet har sin nåværende utførelse.
- Bad i underetasje har sprekk i enkelte fliser og noen bom/løse fliser.
- Råte i deler av pergola/trevirke i tilknytning til veranda.
- Enkelte setninger/sprekker i grunnmur. Det er ved hjelp av fuktindikator registrert fukt i deler av grunnmur/gulv mot grunnen. Stedvis saltutslag. Dette ses i sammenheng med bygningens utvendig drenering, fuktopptrekk og/eller fuktsikring.
- Noen vinduer har punkterte glass. "Låshake" til skyvedør er knekt.
- Misfarget i deler av yttertakets underside. Undertak bør tettes ytterligere i forbindelse med pipegjennomføring.
Boligen trenger oppgradering og modernisering.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Ramberg Terrasse 3!
En stor og innholdsrik familiebolig på en fantastisk tomt - grensende mot friområde. Boligen har behov for oppgradering og modernisering.
I boligens underetasje kommer du inn inn en vindfang og deretter en stor og luftig hall med trapp opp til hovedetasjen. Her er det også en stor kjellerstue, eget vaskerom og et baderom med toalett, dusj og servant. I denne etasjen er det et soverom og en bod som er innredet som et soverom. Flere boder - så her er det mye plass til lagring. Det er også direkte adkomst fra boligen og ut til garasjen.
I hovedetasjen kommer du opp i en mellomstue hvor du har adkomst til kjøkkenet, stuen og soveromsdelen. Fra dette rommet er det også en dør ut til hagen i vest - her er du helt usjenert uten direkte innsyn fra noen. Her er det forøvrig hele 4 soverom, et baderom med toalett, dusj og servant, koselig kjøkken med rikelig skap og benkeplass. Kjøkkenet er fra 1987 og her er det god plass til et stort kjøkkenbord med stoler. Et hyggelig rom å samles til både hverdagsmiddager og om du har besøk av venner og familie. Stor og luftig stue med utgang til en delvis overbygget terrasse. Terrassen gir en forlengelse av hele stuen og er et nydelig og lunt sted å oppholde seg.

Oppvarming

Varmekabler i hall og bad i underetasje samt i bad i 1. etasje. 2 Varmepumper. Varme i skyvedør til veranda. Forøvrig elektrisk oppvarming.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
Det har ikke vært utført tilsyn eller feiing på eiendommens fyringsanlegg.
Det er innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det har kommet pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes og erstattes med miljøvennlige alternativ, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar ansvaret og evt. økonomiske følger av dette. For utfyllende informasjon, se www.oljefri.no.» Eiendommen har oljetank som ikke er fjernet.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 11.10.1974. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Soverom i underetasjen er opprinnelig byggemeldt som redskapsbod jf. (byggetegninger) og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det ingen tinglyste servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Tre av fire hjemmelshavere har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.
Taklamper på kjøkkenet, i kjellerstuen nede, samt på rommet som er innredet som kontor i annen etasje følger ikke med.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et idyllisk og meget barnevennlig boligområde i Rambergåsen i Færder kommune, ca. 4 km fra Tønsberg sentrum. I gangavstand er det kortere vei, via gangbro fra Kaldnes - noe som enkelt tar deg til Tønsberg brygge som tilbyr et yrende uteliv og populære restauranter.
Beliggenheten er genial med nærhet til sjøen, byen og flotte turområder i skogen. Det er også kort vei til skoler, barnehager, lekeplass, treningssenter, bussholdeplass og dagligvareforretningen Spar som ligger på Kaldnes.
I kort gangavstand lokker Ramberg badeplass med oppfriskende sommerbad. Nøtterøy er kjent for sin vakre skjærgård, men hovedøya har også fine muligheter for turer i skog og mark. Eiendommen ligger grensende til friområde og her får du en unik følelse av naturen - helt tett innpå!
Det finnes lysløype i Teieskogen som er et yndet turområde. Ved ungdomsskolen Teigar ligger Nøtterøyhallen og et flott utendørs idrettsanlegg med en rekke fotballbaner og 400 m friidretts-løpebane. Fra idrettsparken er det en lysløyperunde på ca. 2,5 km, som prepareres så fort forholdene tillater det. Det er også kort vei til fin 18-hulls golfbane på Borgheim, Nøtterøy Golfklubb.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Eiendommen sogner til Vestskogen skolekrets.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Stor, solrik og eiet tomt på 1 041,2 kvm i attraktive Rambergåsen. Tomten ligger flott til, grensende mot friområde i både sør og vest og har usjenerte uteplasser uten direkte innsyn. Forøvrig er tomten opparbeidet med plen, diverse busker, noe naturtomt og trær.

Parkering

Parkering i garasje/carport. Forøvrig gode parkeringsmuligheter på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Kommunen opplyser at det kan komme pålegg om utbedring av avløp. Rapport etter rørinspeksjon kan fås ved henvendelse til megler.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til Boliger i henhold til reguleringsplan med planid 3811 5 med plannavn Ramdal med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 03.04. 1974. Iht. Kommuneplan datert 31.01.2018 ligger eiendommen i et område som er avsatt til Boligbebyggelse - Nåværende (110 - Boligområde). Det er igangsatt Regulering under arbeid/planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen, planid. 3811 2019001 Ny fastlandforbindelse fra Nøtterøy og Tjøme. Eiendommen tilgrenser offentlig friområde.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 15 267,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn av 2 pipeløp. Beløpet blir fordelt på fire terminer.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 16.077 kwh. pr. år ifølge Skagerak Energi AS.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 419 183,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2018 kr 5 109 058,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.255.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-/kr.14.650,- for eneboliger/hytter mindre/større enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kristina Schumacher Walberg, Maria Schumacher Walberg, Theresa Schumacher Legrovig Wallberg og Laila I Legrovig Walberg

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastpris 50.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.750,-
Visninger: inkludert i meglerprovisjonen
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0109/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.20109

Dato

Sist oppdatert: 30. november 2020 kl. 10:54

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.