Solgt: 5 000 000 kr

Ola Narr 8

4 900 000 kr
80 m²
2 soverom
Velkommen til Ola Narr 8! Presentert av Marius Iversen v.Eiendomsmegler Krogsveen
Ola Narr/ Carl Berner
Bo høyt og fritt med herlig lys og solforhold - Gj.gående 3-roms - Sydvestvendt balkong - Walk-in garderobe
 • Prisantydning
  4 900 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  8 773 kr
 • Omkostninger
  8 457 kr
 • Totalpris
  5 017 230 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1948
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  80 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 350 kr
 • Energimerke
  Grønn F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til en stilig leilighet med gjennomgående god standard. Lys og gjennomgående 3-roms leilighet med en velfungerende planløsning.
- Alle overflater nye i 2015-2016
- Nytt kjøkken 2015-2016
- Bad fra 2005 pusset opp i regi av borettslaget
- Solrik sørvestvendt balkong på 4 kvm.
- God intern beliggenhet høyt og fritt med herlig utsyn og skjermet for sjenerende innsyn
- Fyring, vv, tv og internett inkl. i fellesutgiftene
- Rikelig med bodplass på totalt 20,5 kvm fordelt mellom kjeller og loft.
- Ledige parkeringsplasser for leie.
Kort oppsummert en ypperlig leilighet for deg som ønsker å bo supersentralt til, midt imellom flere flotte grøntarealer og med nærhet til alt det spennende bydelen har å tilby. Denne leiligheten vil du ikke gå glipp av!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ola Narr 8, 0563 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 229, bruksnummer 4
Andelsnummer 182, Ola Narr Borettslag, organisasjonsnummer 948 314 991

Innhold

Totalt bruttoareal: 90 kvm
Totalt bruksareal: 80 kvm
Totalt primærrom: 80 kvm
Primærrom: 4. etasje 80 kvm: Entré, stue/kjøkken, omkledningsrom, wc, bad og 2 soverom.
I tillegg disponerer boligen en loftsbod på ca. 12 m² gulvareal (skråtak), merket med «446» og en kjellerbod på ca. 8,5 m², merket med «446»
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.04.2020 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Leiligheten ligger i 4. etasje i et bygg på 5 etasjer pluss kjeller og loft
Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur. Yttervegger oppført som hulmurskonstruksjon, pusset og malt utvendig. Etasjeskiller i armert betong. Valmtakskonstruksjon tekket med takstein.
Trapper og repo i oppgang av betong med terrazzo overflate.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder kontrollpunkter som har fått tilstandsgrad TG 2 og TG 3.
TG 2:
- Vinduer og balkongdør: Tilstandsgrad er satt på grunnlag av alder. Generelt vil eldre vinduer og dører miste isolasjonsevne og det kan oppleves trekk.
- Bad: Badet er fra 2005 og over halvparten av anbefalt brukstid er gått. Badet synes å oppfylle tiltenkt funksjon, men tilstandsgrad er gitt utfra alder / gjenværende brukstid, sprekk i flis i dusjsonen, ukjent oppbygging og utløpte garantier.
TG 3:
Ingen
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

En flott 3-roms leilighet med det meste du kan ønske deg i en bolig. Boligen ligger høyt og fritt i byggets 4.etasje, med fantastiske lys og solforhold gjennom hele dagen. Boligen gjennomgikk omfattende oppussing av kjøkken, wc-rom og samtlige overflater i perioden 2015-2016. Bad fra 2005 pusset opp i regi av borettslaget. Kort oppsummert holder en gjennomgående god standard og kan skilte med en solrik sørvestvendt balkong, praktisk rominndeling, walk-in closet, usjenert beliggenhet med fritt utsyn over nabolaget.
Entré:
Romslig og innbydende entre med rikelig med plass for garderobe. Entréen er i dag utstyrt med en stor speildørsgarderobe. Downlights belysning i tak. Sikringsskapet er plassert i oppgangen utenfor leilighetsdøren, og er utstyrt med automatsikringer. Praktisk og tidsriktig laminatgulv som går igjen i alle oppholdsrom.
Stue: Lys og innbydende stue som preges av god takhøyde på 2,65m og store vindusflater langs store deler av vegger som slipper inn godt med lys inn i leiligheten, samtidig som man har fritt utsyn over nabolaget. Her har du god plass til sofagruppe i stuen, og en naturlig plass for spisestue i tilknytning til kjøkken. Boligen er utstyrt med radiatorer som er tilknyttet fjernvarme. 2-lags vinduer fra 1986.
Fra stuen har man direkte utgang til en delvis inntrukket sørvestvendt balkong på 4.kvm. Med beliggenhet høyt og fritt har man herlige solforhold fra formiddag til kveld.
Kjøkken: Kjøkken i åpen løsning mot stuen. Kjøkkeninnredning med hvite høyglansfronter og håndtak i stål. Benkeplate av laminert spon. Integrert i innredningen er oppvaskmaskin, ovn, induksjon platetopp og micro. Nisje til kjøl/frys. Hvitevarer på kjøkken medfølger.
Ventilator over platetoppen. Stålkum og ett-greps blandebatteri. Nedfelt himling over kjøkken med downlights belysning.
Bad: Flott flislagt bad med varmekabler i gulv og spotter i tak. Badet ble pusset opp i 2005 i regi av borettslaget med dusjhjørne, servantskap og opplegg til vaskemaskin. Vaskemaskin medfølger. Stoppekraner er plassert over himling med tilgang via en inspeksjonsluke.
WC: Fra entréen har en adkomst til separat wc-rom med vegghengt toalett og servant.
Soverom: Et lunt romslig hovedsoverom. Soverommet har rikelig med plass for en stor dobbeltseng og garderobe for oppbevaring.
Rommet som i dag benyttes som barnerom er det største rommet, og vender mot indre gårdsrom. Med god størrelse på rommet egner det seg fint som både et hovedsoverom, barnerom med rikelig med lekeplass, eller kontor i kombinasjon med gjesterom.
Mellom soverommene har en et praktisk walk-in garderobe på ca. 3 kvm som sikrer rikelig med oppbevaring for klær og sko.
Vinduer og dører: Vinduer fra 1986 utført med 2-lags isolerglass. Tofløyet balkongdør fra 1986 utført med 2-lags isolerglass. Brann- og lyddør inngangsdør/leilighetsdør. B-30 dB35.
Gulv: Fliser på bad ellers laminatgulv.
Vegger: fliser på bad ellers malte slette flater.
Himling: Malte slette flater. Romhøyde i stue er 2,65 meter.
Diverse:
- Avtrekk på bad og wc. Tilluft via lufteluker i yttervegger.
- Sikringsskap plassert i oppgangen utenfor leilighetsdøren. Hovedsikring på 32 AMP
- Porttelefon med fjernåpner og monitor. Kamera på ringetablå. Modell: Aiphone GT-1C-L

Oppvarming

Fjernvarme via radiatorer. Varmekabler på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår.
Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 14.02.1946, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 5 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om benyttelse, bestemmelse om bebyggelse og bestemmelse om vann- og avløpsledninger.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en meget attraktiv beliggenhet på Carl Berner i et rolig og tilbaketrukket område. Ola Narr ligger like ved Carl Berners plass med umiddelbar nærhet til alt av tenkelige servicefasiliteter og offentlig kommunikasjon. I nærområdet er det flere dagligvareforretninger innen gangavstand samt apotek, frisør, restauranter, treningssentre og øvrige fasiliteter i umiddelbar nærhet.
Kjøpesenteret Storo Storsenter, et av Oslos største, er bare to stopp unna med T-banen.
Friområdet Ola Narr, samt Tøyenparken med Tøyenbadet og Botanisk Hage, ligger rett utenfor døren og er et flott rekreasjonssted sommer som vinter. På vinteren er dette en populær akebakke/lekeplass og på sommeren for solbading og grilling. Det er også kort vei til de grønne lungene Torshovdalen, Torshovparken og Sofienbergparken, samt tur og rekreasjonsmuligheter ved Akerselva.
Grünerløkka og Torshov med sitt pulserende byliv er innen gangavstand (kun 10 min).
Her har du et meget godt utvalg av kafeer, butikker, spisesteder og mye annet. Tøyenparken grenser inn til borettslagets tomt. Her arrangeres spennende festivaler og andre aktiviteter, som Øyafestivalen, Miniøya, tivoli og ulike idrettsarrangement.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 18.398 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Borettslaget har 83 parkeringsplasser som tildeles etter venteliste. Det er p.t flere ledige plasser for leie.
Borettslaget har 16 ladeplasser for el-bil og 67 ordinære plasser.
Pris pr mnd: kr 500,- for ordinær p-plass
Pris pr mnd: Kr 700,- for parkeringsplass med lademulighet. Det koster ca. 1,30 kr per KWH. Du betaler kun for forbruk og ikke hvor lenge du lader.
Administrasjonsgebyr fra OBOS tilkommer ved oppstart og bytte av p-plass.
Borettslaget leier ut 6 parkeringsplasser til Hertz Bilpool. Beboere i borettslaget har rabaterte priser.
Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.600,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 600,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.

Økonomi

Boligens kostnader

Fyring, varmtvann, internett, tv, trappevask, felles byggforsikring, kommunale avgifter, forretnignsførsel

Kommunale utgifter

Felleskostnadene er kr 4.350,- pr. mnd. og inkluderer: Fyring, varmtvann, internett, tv, trappevask, felles byggforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader 2.497,-
Brensel 1.375,-
Internett 229,-
TV 249,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 3.500,- pr. år.
Borettslaget har kollektiv avtale på Rikspakken fra RiksTV. Denne inneholde de mest sette kanalene, HBO nordic, Paramount + og ukesarkiv m.m. Alle har fått utdelt PVR-boks som følger leiligheten. OBOS OpenNet leverer internett til borettslagets andelseiere. Hastighet 1000/1000 Mbps. Andelseiere må selv skaffe trådløs ruter.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1.058.699,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.811.316,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 25.338,- pr. 31.12.19
Andel fellesgjeld er kr 8.773,- pr. 06.03.20
Total fellesgjeld for boligselskapet er 44.366.704,- pr. 06.03.20 og lånevilkårene er:
Lån 1:
Saldo lån: kr. 28.111.403,-
Andel saldo lån: kr. 0,-
Rentebetingelser: Flytende rente på 2,6%
Lånets løpetid: 23 år 3 md.
Avdragsfrihet: Ingen
Lån 2:
Saldo lån: kr. 1.542.670,-
Andel saldo lån: kr. 8.773,-
Rentebetingelser: Flytende rente på 2,6%
Lånets løpetid: 8 år
Avdragsfrihet: Ingen
Lån 3:
Saldo lån: kr. 14.712.631,-
Andel saldo lån: kr. 0,-
Rentebetingelser: Flytende rente på 2,6%
Lånets løpetid: 12 år 3 md.
Avdragsfrihet: Ingen
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av deler av andel fellesgjeld. Denne andelen har nedbetalt sin andel fellesgjeld på lån 1 og 3.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4.917.230,- Av dette beløpet utgjør kr 8.773,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.325,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Ola Narr Borettslag.
Borettslaget består av 204 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS, tlf. 22 86 59 99
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er i utgangspunktet tillatt, men kan ikke være til sjenanse for andre. For å kunne holde dyr må beboer sende søknad til styret. https://olanarr.no/dyrehold/
Borettslaget har egen hjemmeside: https://olanarr.no/
Borettslaget har et eget velferdsrom som leies ut til borettslagets beboere og andre naboer. Her kan det arrangeres barnebursdager, selskaper, kurs, generalforsamling m.m. Rommet har en kapasitet på 30 til 40 personer.
Borettslaget har avtale med Securitas AS om vakthold.
Generalforsamlingen onsdag 25. april er utsatt.
Foretatt påkostninger de senere år:
- 2017- 2018: Sykkelparkering ved Ola Narr 1 og 3. Støttemur og belysning ved garasjen ved Ola Narr 11. Beplantning foran Ola Narr 6, 8 og 10. Etablert fastmontert grill. Oppussing av velferdsrommet
Malt oppganger i Ola Narr 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9,10 og 11(resterende oppganger vil bli malt i 2018/2019)
- 2016-2018: Etablert utelamper langs gangveier i Ola Narr 1,3,5 og Frydensgate 1a. Montert vindusgitter på kjellervinduer i Frydensgate 1a og 1b. Byttet hovedkraner på varmeanlegget i Ola Narr 2,4,11 og 18. Merket opp parkeringsplasser. Etablering av betongskiller på parkering ved Ola Narr 1.
- 2015-2016: Rehabiliterte gangveier til Ola Narr 1,3,5 og Frydensgate 1 a. Totalrehabiliterte rørkulvert mellom Ola Narr 4 og 1. Installerte vakuum- og slamutskiller på varmeanlegget.
- 2014-2015: Skiftet ut porttelefon/callinganlegg.
- 2013-2014: Etablert nytt fibernett samt trukket kabel til fremtidig brannvarsling. Installert branndører inn til hovedtavler i alle kjellere. Nytt betalingssystem til vaskeri (dekkes av Miele).
- 2012-2013: Byttet vinduer og dører velferdsrom og næringslokale. Renset ventilasjonskanaler. Maling av alle vinduer. Vask av fasade Ola Narr 1-12, 14, 16, 18, 20, 22 og vaskeri Rehabilitert fasade Frydensgate 1a,1b, Ola Narr 1- 4. Rehabilitert alle balkonger.
- 2011-2012: Balkong og fasadeprosjekt; planlegging og byggesøknader. VVS vedlikehold; byttet trykkreduksjonsventiler i hvert vanninntak. Samt byttet t-koblinger på hovedvannledningene inn til blokkene. Gjerder, porter og skilt vedlikeholdt og byttet. Fryseriet avviklet og forsvarlig demontert. Flyttet styrerommet for å frigi lokaler til utleie.
- 2010: Avsluttet drenering og videreføring av grøntplan. Pusset opp vaskeriet. Nytt lekestativ. Nye avfallsbrønner. Pusset opp velferdsrommet
- 2009: Startet drenering
- 2008: Lagt inn fjernvarme og rehabilitert fyringsanlegget
- 2007-2008: Utskifting av entrédører og oppussing av trappeoppganger
- 2006: Våtromsrehabilitering ferdigstilt
- 2005: Våtromsrehabilitering, oppussing bad/kjøkken velferdsrom. Nytt toalett styrerom.
Planlagte påkostninger:
Borettslaget trenger en plan for hva som skal gjøres med fyringsanlegget, da det snart er behov for en totalrenovering. Mange av rørene er av god kvalitet slik at de kan holde i mange år til, men radiatorer, kraner og rørkulverter er i vesentlig dårligere stand. EU vil mulig kreve individuell måling av varme- og varmtvannsforbruk i leiligheter innen kort tid.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten blir parallellavklart.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. Forkjøpsretten vil bli parallellavklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 46.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 40-0078/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Majorstuen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR40.2078

Dato

Sist oppdatert: 22. juli 2020 kl. 13:56

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.