Solgt: 1 300 000 kr

Wettergreens veg 3G

1 370 000 kr
73 m²
2 soverom
Velkommen til Wettergreens veg 3G!
Skien - Klyve
Delvis oppusset endeleilighet. 2 soverom | God standard | Tidsriktige farger | Innglasset balkong med gode solforhold.
 • Prisantydning
  1 370 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  432 045 kr
 • Omkostninger
  1 632 kr
 • Totalpris
  1 733 677 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1966
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  73 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 900 kr
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen v/Vilde Marie Kittelsen har gleden av å presentere Wettergreens veg 3G.
 • Stue, kjøkken, begge soverommene og gangen er pusset opp med fine og tidsriktige overflater.
 • Delvis nyoppusset 3-roms leilighet med gode solforhold.
 • Innglasset balkong som ligger vestvendt til med gode solforhold.
 • Pene fellesområder med prydbusker, sittegrupper og flere lekeplasser.
 • Leiligheten har gangavstand til dagligvare, skoler og barnehager, samt kort avstand med bil til Porsgrunn sentrum med alt av byens fasiliteter. Velkommen til visning!
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Wettergreens veg 3G, 3738 SKIEN
  Kommunenummer 3807, gårdsnummer 223, bruksnummer 451, ideell andel 1/1
  Andelsnummer 2404, Klyve 4 Borettslag, organisasjonsnummer 946 742 287

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 80 kvm
  Totalt bruksareal: 73 kvm
  Totalt primærrom: 73 kvm
  Primærrom:
  1. etasje 73 kvm: Stue, kjøkken, bad, 2 soverom og gang.
  I tillegg disponerer leiligheten 2 boder i kjelleren.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.03.2021 utført av Terje Sandersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport fra takstmann oppført på grunnmur av betonggulv. Den bærende konstruksjonen består av yttervegger av betong og reisverksvegger med fasadeplater. Flatt tak tekket med takpapp.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Det fremkommer av rapporten at det ikke er gjort noen betydelige bemerkninger for leiligheten.
  Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Pen og tiltalende leilighet med god standard. Leiligheten er delvis nyoppusset i morderne fargekombinasjoner. Badet er i senere tid pusset opp i regi av borettslaget. Gulvene har laminat med unntak av badet som er flislagt. Det er malte veggflater og malte himlinger.
  Fin stue med store vinduer som slipper inn godt med sollys, og direkte utgang til solrik balkong. Stuen har god plass til sofagruppe og vedovn.
  Kjøkkenet har en mørkere innredning fra IKEA med slette fronter, laminert benkeplate, induksjonstopp, ventilator, integrert komfyr og oppvaskmaskin. Det er våtromsplater mellom kjøkkenbenk og overskap. Godt med benke- og skapplass samt. god plass til en spisegruppe. Behagelig utsikt ut mot fellesområde.
  Lyst flislagt bad som har mørk innredning med servant, vegghengt toalett, dusjkabinett og opplegg til vaskemaskin. Varmekabler i gulvet. Baderommet er oppgradert i senere tid.
  Begge soverommene er pusset opp. På det største rommet er det montert inn en skyvedørsgarderobe med speil.

  Oppvarming

  Vedovn i stue. Varmekabler på bad. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1968.
  Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen, men det foreligger innflyttningsattest datert 18.12.1968.
  Innflyttingsattesten for boligblokken ble gitt med en mangel, og med forutsetning om at anførte mangler ble rettet innen ett år etter at innflyttingsattesten ble gitt. Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men kan fås ved henvendelse til megler. Det er uklart om manglene er utbedret. Kjøper overtar ansvaret for dette.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
  Det foreligger ferdigattest på utvidelse/innglasset balkong datert 01.09.2015 og ferdigattest på reparasjon, bytte ut vann- og avløpsrør til kjøkken til 42 leiligheter datert 29.10.2010.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
  Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom:
  Dagboknr. 3523, tinglyst 15.10.1968, type heftelse: Erklæring om felles tilfluktsrom.
  Dagboknr. 2505, tinglyst 09.02.1987, type heftelse: Bestemmelse om veg.
  Dagboknr. 4954, tinglyst 16.04.1999, type heftelse: Leieforhold mellom borettslaget og Telenor Mobil AS. Leieforholdet omfatter plass til teleteknisk utstyr i anvist rom samt antenner festet på
  fasaden av bygningen, samt flere bestemmelser.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

  Eventuell adgang til utleie

  Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Leiligheten har en sentral beliggenhet på Klyve med kort avstand til både Porsgrunn sentrum og Skien sentrum. Leiligheten har en umiddelbar nærhet til gode turmuligheter som Kjerkåsen, Hvitsteinstjenn og Piggen. Det er også gangavstand til dagligvare butikk, gode bussforbindelser, barnehager og skoler.

  Adkomst

  Fra GS-senteret følger du Klyvevegen i ca. 800 meter. Ta til høyre inn på Hulkavegen og følg veien ca. 300 meter inn på Edvard Myhres veg. Kjør ca. 40 meter inn på Wettergreens veg og ta inn til høyre etter ca. 25 meter, hvor boligblokken ligger på venstre side. Leiligheten er merket med salgsplakat fra Krogsveen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Barnehager:
  Kverndammen barnehage (0-6 år)
  66 barn, 4 avdelinger 0.8 km
  Klyveskogen barnehage (0-6 år)
  87 barn, 4 avdelinger 1.1 km
  Kongerød barnehage (1-5 år)
  100 barn, 4 avdelinger 1.4 km
  Skoler:
  Klyve skole (1-7 kl.)
  529 elever, 21 klasser 1.5 km
  Kongerød ungdomsskole (8-10 kl.)
  233 elever, 9 klasser 0.8 km
  Skogmo videregående skole
  900 elever, 40 klasser 3.9 km
  Hjalmar Johansen vgs.
  75 elever 5.4 km
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 70728 kvm. som tilhører borettslaget. Tomten består av asfaltert vei og parkeringsplass, plen, prydbusker og opparbeidet fellesområder med sittegrupper.

  Parkering

  Felles parkeringsplass på borettslagets tomt.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til bolig formål i henhold til reguleringsplan for Østre Klyve datert 10.12.1965 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 10.12.1965. Borettslagets tomt ligger i et område som er regulert til kjørevei, offentlig friområde og boligformål datert 10.12.1965.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene er kr 4.900,- pr. mnd. og inkluderer: avdrag og renter på borettslagets lån, kommunale avgifter, bygningsforsikring, kabel-TV, vedlikehold, brøyting og strøing, trappevask, honorar til revisjon og forretningsfører og andre driftsutgifter. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
  Felleskostnadene fordeles slik:
  Renteutgifter kr. 903,-
  Avdrag kr. 947,-
  Driftsutgifter kr. 3.050,-
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 8.400,- pr. år.
  Leiligheten er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv som er inkludert i felleskostnadene. TV-tuner/dekoder medfølger.
  Leiligheten er tilknyttet Telenor som leverandør av internett og har en avgift på kr. 449,-.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2018 var kr. 436.045,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr. 1.569.762,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr. 18.120,- pr. 24.03.2021.
  Andel fellesgjeld er kr. 432.045,- pr. 24.03.2021.
  Total fellesgjeld for boligselskapet er kr. 90.729.462,- pr. 24.03.2021 og lånevilkårene er:
  Lånenummer: 26108340133, Sparebank 1 Telemark
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 24.03.2021: 1.44 % pa.
  Antall terminer til innfrielse: 108
  Saldo per 24.03.2021: kr. 90.729.462
  Andel av saldo: kr. 432.045
  Første termin: 28.03.2018
  Siste termin: 28.12.2047

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
  - Pantattest kr 172,-
  - Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
  kr 1 803 677,- Av dette beløpet utgjør kr 432 045,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.
  Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.494,-

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Chanita Skryten Ingmarsson

  Informasjon om forkjøpsrett

  Leiligheten er tilknyttet Klyve 4 Borettslag.
  Forretningsfører er Skien Boligbyggelag, tlf. 35 50 45 02
  Dyrehold er ikke tillatt uten skriftlig samtykke fra styret. Styret kan samtykke i at bruken av boligen holder husdyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.
  Foretatt påkostninger de senere år:
  Renovert 3 gavlvegger. Nye balkonger med innglassing og baderomsrehabilitering.
  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
  Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
  Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

  Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

  Konsesjon

  Leiligheten er ikke konsesjonspliktig.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Avhendingsloven
  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 27-0030/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Porsgrunn
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR27.2130

  Dato

  Sist oppdatert: 26. mai 2021 kl. 13:10

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Lignende boliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.