Komplett salgsoppgave

Friheimskroken 2

6 800 000 kr
241 m²
4 soverom
Enebolig i landlige omgivelser med utsikt mot Hålandsvannet.
Enebolig i landlige omgivelser med utsikt mot Hålandsvannet.
Bjørg Turid Engeland
Presenteres av
Bjørg Turid Engeland
Friheim
Velholdt og lekker enebolig i landlige omgivelser ved Hålandsvannet. Boligen har 4 soverom og 2 bad. Dobbel garasje.

Selges med verdibevis

4 års garanti på deler av boligen.
 • Prisantydning
  6 800 000 kr
 • Omkostninger
  171 342 kr
 • Totalpris
  6 971 342 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1988
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  241 m²
 • Bruksareal
  282 m²
 • Tomteareal
  505,1 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul D

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Utsikt, sol, fuglesang, naturen rundt og nærhet til flotte turstier rundt Hålandsvannet og Stokkavannet er noe vi har satt veldig stor pris på. Nærhet til gårder med dyrehold, rådyr som går tur i gatene og bra ørret fiske i Hålandsvannet. Huset har store gode soverom, kjelleretasje med egen inngang, stor garasje med plass til biler, MC, moped og sykler. Fredelig nabolag med kjekke naboer. Kort kjøretur til sentrum.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

- Ettertraktet beliggenhet
- Enebolig med 4 soverom
- 2 bad og et toalettrom
- Nytt kjøkken fra Sigdal med Miele hvitevarer
- Nyere bad i 2.etasje v/gang
- Forberedt for ekstra bad i underetasjen
- Lagt opp til kjøkkenkrok i kjellerstue
- Stor kjelleretasje med egen inngang
- Dobbel garasje fra 2011
- Barnevennlig og rolig område
- Utsikt mot Hålandsvannet
- Flott opparbeidet hage og terrasse

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Friheimskroken 2, 4047 HAFRSFJORD
Kommunenummer 1103, gårdsnummer 40, bruksnummer 1093, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 315 kvm
Totalt bruksareal: 282 kvm
Totalt primærrom: 244 kvm
Bruksareal:
Enebolig 282 kvm
Kjeller: 93 kvm
1.etasje: 98 kvm
2. etasje: 91 kvm
Primærrom:
Kjeller: 55 kvm: Gang og kjellerstue.
1. etasje 98 kvm: Vindfang. gang, wc, stue/kjøkken og vaskerom.
2. etasje 91 kvm: Gang, 2 bad og 4 soverom.
Sekundærrom:
Kjeller: 38 kvm: 5 boder.
2. etasje 3 kvm: Bod
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.05.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre og betong.
Enebolig med tre etasjer. Byggeår 1988. Grunnmur av betong og yttervegger av tre med stående kledning. Yttertak har saltaksform med takstein. Vinduer med 2-og 3lags glass. Etasjeskillere av trebjelkelag.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder 25 TG 0/1, 9 TG2 og 0 TG3.
Utdrag fra boligsalgsrapport:
Bad - 2. etasje v/gang: TG2 sanitærutstyr og innredning. Det er ikke anordning for drenering/synliggjøring av evt. lekkasjevann fra toalettsisterne.
Bad - 2. etasje v/soverom: TG2, membran fra 1988. Tilstandsgrad er satt ut fra alder/redusert restlevetid. Slitasje på sveiseskjøt.
Øvrige rom: stedvis sprekker i flisefuger i gang, 1. etasje.
Rom under terreng: TG2, riss i gulvfliser ved kjellerinngang.
Drenering: TG2, drenering er nedgravd og skjult og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder, TG2 settes på deler av dreneringen som er fra byggeår.
Yttertak: TG2, er gitt grunnet alder, og ikke på grunn av vesentlig synlige feil eller skader.
Varmtvannsbereder: TG2 er gitt grunnet anbefalt brukstid på 20 år er overskredet.
Vaskerom: TG2, membran fra 1988 har en normal forventet brukstid på 30 år. Tilstandsgrad er satt ut fra alder/redusert restlevetid.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Stuen er pusset opp, det er fjernet panel og lagt nye vegger, himling med spots og lagt nytt gulv.
Nytt kjøkken fra Sigdal med top-line Miele hvitevarer, black Tanzanian og Larvikitt benkeplate.
Bad i 2.etasje v/gang nytt i 2009, komplett renovert og ombygget. Bad med Hurricane (bakteriefritt system - bruker luft) boblekar. Flislagt på gulv og alle vegger.
Det er lagt ny drenering i 2012 i området rundt oppholdsrom i kjelleren og isolert grunnmur utvendig.
Alle vinduer mot vest er byttet med 3-lags glass, unntatt vindu i karnapp.
Toppetasjen har selvrens på alle vinduer mot vest (Bioclean).
Ombygget peis og montert ny rentbrennende innsats fra Rais.
Komplett ombygging av hage.
Stedsbygg rekkverk/mur mot nabo, med spesialglass for utsikt fra kjellerstuen.
Bygging av ny terrasse i 2012, med glassrekkverk, innrettet overdekket grillplass med spesiallaget vindu for utlufting.
Montert balansert ventilasjon med kryssvarmeveksler og varmepumpe med både varme og kjøling.
Garasje og redskapsbod fra 2011

Standard

Velholdt enebolig med 4 soverom og 2 bad. Fantastisk beliggenhet med utsikt mot Hålandsvannet og naturen rundt. Boligen er utstyrt med 4 temperatursoner med separat døgn og uke styring for nattsenking.
Entre/gang er romslig med god plass til å henge av seg alt av yttertøy. Det er gulvvarme i gangen. Fra gangen har man tilgang til et toalettrom/gjestetoalett med fliser på gulv og panel i lyse farger på vegg.
Stuen er åpen og romslig med store vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys. Her kan man se flotte solnedganger som speiler seg i Hålandsvannet på vinter, vår og høst rett fra stuen. Det er lagt nytt kvikkvinyl gulv i stue og kjøkken samt downlights i tak. Fra stuen har man utgang til en solrik og flott terrasse hvor man kan nyte fine sommerdager. Her er det innrettet overdekket grillplass med spesiallaget vindu for utlufting.
Stuen har en åpen løsning til Kjøkkenet med god plass til spisegruppe. Nytt kjøkken fra Sigdal med hvite fronter, top-line hvitevarer fra Miele og benkeplate i black Tanzanian og Larvikitt stein. Her har man god benkeplass og lagring i overskap og gode skuffeseksjoner. Kjøkkenet er godt utnyttet med god plass slik at hele familien kan ta del i matlagingen. Alle hvitevarer i huset medfølger.
Fra kjøkkenet har man tilgang til stort vaskerom med opplegg for vaskemaskin, tørketrommel og gulvvarme. Det er innredet med skuffeinnredning, garderobeskap og benkeplass. Her har man også en bi-inngang.
I andre etasje har man fire soverom av god størrelse. Det er to bad i etasjen, hvorav det ene badet har man tilgang til fra hovedsoverommet.
Badet i 2. etasje v/ gang ble komplett renovert og ombygget i 2009, med fliser på gulv og vegger i stilren farge. Innbygget boblebadekar med bakteriefritt system som bruker luft. Vegghengt toalett, dusjhjørne med glassvegger, gulvvarme, servant med underskap og downlights i tak.
Boligen har en stor kjelleretasje hvor det er innredet kjellerstue, boder og teknisk rom. Det er gulvvarme i kjeller. Det er også lagt opp mulighet for å etablere et bad og kjøkken i kjelleretasjen. Kjelleren har også en egen inngangsdør. I kjellerstuen er det et kombinert biljard og airhockeybord som blir stående i boligen.
Hagen er inndelt i flere nivå med mange lune solplasser. I hagen har man egen urtehage og mye bær som rabarbra, bringebær, jordbær og blåbær. På uteplassen har man sol fra soloppgang til sent på kvelden om sommeren. Under terrassen er det laget et tørt rom for oppbevaring/tørking av ved, og hagemøbler.
Boligen har en dobbelgarasje på 49 kvm og redskapsbod/sykkelskur på 9 kvm. Her er det nok av lagringsplass.
En fantastisk enebolig som ligger idyllisk plassert ved Hålandsvannet, omringet av flott natur, fuglekvitring, rådyr og gårder.

Oppvarming

Peis, varmepumpe og elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 02.02.1987
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
- Planering av terreng med fall fra huset
- Håndlist innvendige trapper
- Etterisolasjon av kjelleryttervegger
- Underkledning av kjellertak
- Balkongrekkverk innvendig trapp 2.etasje tilfredsstiller ikke NBI Blad 536.111.
- Attest byingeniøren
Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det foreligger ferdigattest på garasje og bod datert 14.12.2010
Det gjøres oppmerksom på at kjeller og 2.etasje er innredet etter at midlertidig brukstillatelse er gitt. I kjeller er det opprinnelig byggemeldt hobby/disposisjonsrom hvor det i dag er mer oppdelt med boder og lagt opp for å kunne ha bad, med rør og avløp.
I 2. etasje er det innredet soverom hvor det opprinnelig er byggemeldt som arbeidsrom. Innredning av rom til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det er satt inn ekstra vinduer etter originale byggetegninger. Et vindu i 2. etasje på fasade mot vest, og et vindu i 1. etasje på fasade mot nord.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
13.01.1987 - Dokumentnr: 686 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:1103 Gnr:40 Bnr:89

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Ribbevegg og dartskap i kjeller medfølger ikke eiendommen. Det samme gjelder løse reoler i boder, reolsystem i garasjen.
Alle hvitevarer i boligen medfølger eiendommen, biljard og airhockey bord blir stående. Hvit seksjon i kjeller medfølger også. Stige (6+3m) vil også stå igjen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen har en fantastisk landlig beliggenhet på Friheim, mellom Hålandsvannet og Stokkavannet. Her er man omringet av flott natur, turområder, padlemuligheter, fiskemuligheter, grill- og badeplasser. Boligområdet er veletablert med lite trafikk, grøntområder, lekeplasser, hockeybane, klatrevegg, basketbane, sandvolleyballbane og fotballbane. Her er det nok av aktiviteter å bryne seg på!
Man kommer seg kjapt ut på Revheimsveien/RV509 som enkelt og raskt tar deg mot både Stavanger og Sola. Herfra er man i umiddelbar nærhet til blant annet dagligvarebutikker på Sunde og Revheim. Madla sentrum er ikke lange veien unna, med Madla Amfi som tilbyr flere dagligvarebutikker, shoppingmuligheter og spisesteder.
Et idyllisk og rolig område som passer godt for barnefamilier.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Sunde andelsbarnehage (0-5 år)
Aubeberget barnehage Bygg Malthaug...
Bråde barnehage (0-6 år)
Sunde skole (1-7 kl.)
The International School of Stavanger (1-108 k lm.)
Kvernevik skole (1-7 kl.)
Revheim skole (8-10 kl.)
Smiodden skole (8-10 kl.)
The International School of Stavanger
St. Svithun videregående skole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 505,1 kvm.

Parkering

Parkering i dobbelgarasje og på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan 1073 datert 05.02.1985 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 09.12.2019.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 20 729,- for 2020. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 3 920,- for 2020 og inngår i de kommunale avgiftene.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 28 000,- pr. år. / 14 000 kwh. pr. år.
Lyse årlig nettleie kr 14 000,-
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 9 600,-.
Velavgift er frivillig å betale inn. Velforeningen ber om bidrag på kr 500,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Lyse som leverandør av internett og har avgift på
kr 1100,-pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sector Alarm alarmselskap som koster ca. kr 7000,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 381 838,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 være kr 4 974 616,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 3 920,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6 971 342.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ole Eeg og Siv Eeg

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Boligen er tilknyttet en velforening, det er frivillig å betale inn. Velforeningen ber om bidrag på kr 500,- i året.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastpris kr 60.000,- av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 33-0038/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Mariero
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR33.2138

Dato

Sist oppdatert: 18. oktober 2021 kl. 13:58

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.