Solgt: 2 550 000 kr

Lierstranda 45

2 900 000 kr
97 m²
3 soverom
Fasade
Satvinder Jhooti
Presenteres av
Satvinder Jhooti
Lierstranda
Kjedet enebolig over 2 plan - 3 Sov - Terrasse - Dobbel garasje
 • Prisantydning
  2 900 000 kr
 • Omkostninger
  82 592 kr
 • Totalpris
  2 632 592 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1895
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  97 m²
 • Bruksareal
  97 m²
 • Tomteareal
  241 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Kjedet enebolig som strekker seg over 2 etasjer med behov for oppgraderinger. Luft-til-luft varmepumpe. Oppusset bad i 2012, dusjkabinett og servant fra 2018. Boligen har tilgang til krypkjeller med utvendig adkomst. Terrasse på ca. 10 kvm ved inngangsparti. Dobbel garasje med garasjerom og øvrig parkering på gruset gårdsplass. Leiligheten ligger i hyggelig boligområde, sentralt på Lierstranda og med kort vei til Brakerøya togstasjon og Drammen sentrum med et godt utvalg av servicetilbud.
- 3 soverom
- Oppusset bad (2012)
- Luft-til-luft varmepumpe
- Terrasse ved inngangsparti
- Krypkjeller med utvendig adkomst
- Dobbel garasje og gruset gårdsplass
- Nærhet til togstasjon og Drammen sentrum
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Lierstranda 45, 3414 LIERSTRANDA
Kommunenummer 3049, gårdsnummer 16, bruksnummer 15

Innhold

Totalt bruttoareal (BTA): 105 kvm
Totalt bruksareal (BRA): 97 kvm
Totalt primærrom (P-rom): 97 kvm
Totalt sekundærrom (S-rom): 0 kvm
Primærrom
1. etasje:
53 kvm: Entré, gang/hall, stue, kjøkken og bad.
2. etasje:
44 kvm: Gang/hall, 3 soverom og kontor (kontoret har ikke målbart areal pga. takhøyde).
Garasje med garasjerom
Bruttoareal (BTA): 39 kvm
Bruksareal (BRA): 37 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare.
De oppgitte arealene er innhentet fra tilstandsrapport, utført av Hilleren Takst AS. Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet defineres som P-rom eller S-rom. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på grunnmur av stein og teglstein. Yttervegger av antatt bindingsverk av tre, kledd med stående trepanel. Saltakkonstruksjon, tekket med lakkerte stålplater. Etasjeskiller i trebjelkelag, tekket med plater/bord. Vinduer med isolerglass fra 1983, standard utgangsdør.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, som er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten kan det fremkomme forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, og det er fastsatt ulike tilstandsgrader som uttrykker tilstanden til objektet, med utgangspunkt i hva som er forventet ut i fra alder og normal bruk.
Takstmann skriver bl.a. i sin konklusjon "Boligen fremstår med ulik grad av alder- og bruksslitasje for overflater, innredninger og bygningsdeler".
TG2 gir uttrykk for en tilstand som vesentlig avviker fra dagens byggetekniske krav:
Grunnmur, yttervegger, utgangsdør, takkonstruksjon, terrasse har blitt tildelt tilstandsgraden pga. alder. Alder og mangler ved drenering og fuktsikring. Registrert kondens på vinduer i 2. etasje. Noe retningsavvik i stue og soverom, antas å skyldes naturlige aldringssvekkelser. Badet er over anbefalt levetid og oppgraderinger er påregnelig, det er ikke indikert unormalt fukutslag ved fuktsøk langs baderommets vegger. Registrert bom ved enkelte gulvfliser på kjøkkenet. Generelt ulik grad av alder- og bruksslitasje på gulv og vegger generelt i boligen.
TG3 gir uttrykk for en tilstand som i større grad eller kraftig avviker fra dagens byggetekniske krav:
Kjøkkeninnredningen er av svært høy slitasje, behov for utskiftelse på enkelte områder.
Se vedlagt tilstandsrapport for mer informasjon vedrørende boligens tilstand.
Oppsummering av selgers egenerklæring: Oppusset bad i 2012, skiftet ut dusjkabinett og servant i 2018. Ved mye nedbør kan det renne inn litt vann i kjelleren, dette renner ut ila kort tid. Skiftet tak og takrenne i 2008. Huset kan riste ved vinterstid, når toget passerer. Planlagt oppbygging av Buskerud sykehus ved Brakerøya.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

1. etasje
Entré/gang: Romslig entré med god plass til å henge ifra seg yttertøy. Trappeoppgang til 2. etasje, tretrapp med rekkverk på én side. Laminat på gulv, malte panelplater på vegger og plater i himling.
Stue: Stue med sofaområde og spiseplass. Laminat på gulv, malt strietapet på vegger og plater i himling.
Kjøkken: Kjøkken med integrerte hvitevarer, over- og underskap samt vitrineskap og høyskap i profilert utførelse. Fliser over benkeplate av laminat. Videre er kjøkkenet innredet med oppvaskkum, oppvaskmaskin, ventilator, platetopp, stekeovn og kjøleskap. Mulighet for spiseplass. Fliser på gulv, malt strietapet på vegger og plater i himling.
Bad: Baderomsinnredningen består av servant med servantskap fra 2018, i hvit og slett utførelse. Vegghengt skap med speilfronter, lysarmatur og strømuttak over servant. Videre er badet utstyrt med dusjkabinett fra 2018 og gulvstående toalett. Vaskerom i nisje med opplegg for vaskemaskin. Varmekabler i gulv. Avtrekksvifte på vegg. Fliser på gulv, fliser på vegger og plater i himling. Badet ble oppusset i 2012.
2. etasje
Gang/hall: Garderobeskap med 3 skapseksjoner i mørk og hvit utførelse. Laminat på gulv, malte vegger og plater i himling.
Soverom 1: Stor skyvedørsgarderobe. Laminat på gulv, malt strietapet på vegger og plater i himling.
Soverom 2: Skyvedørsgarderobe i mørk utførelse og speil fronter. Laminat på gulv, malt strietapet på vegger og plater i himling.
Soverom 3: Laminat på gulv, malt strietapet samt panelplater på vegger og plater i himling.
Kontor: Laminat på gulv, malte vegger og plater i himling.
Generelt om boligen: Boligen har tilgang til krypkjeller med utvendig adkomst. Varmtvannsbereder plassert på bad. Vannrør av kobber og avløpsrør av plast. Luft-til-luft varmepumpe. Sikringsskap med automatsikringer. Boligen har behov for oppgraderinger av kjøkken, bad samt overflater.
Terrasse på ca. 10 kvm ved inngangsparti, sol fra ca. 08.00 til 14.00 midtsommerstid.
Hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder oppvaskmaskin, platetopp, stekeovn og kjøleskap. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Varmekabler i gulv på badet. Luft-til-luft varmepumpe.
Det har blitt foretatt en kontroll av pipe og ildsted i 2009, utført av Drammenregionens brannvesen IKS. Det er mottatt tilfredsstillende tilbakemelding om oppfølging av avvik.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med. Dette fraviker fra NEF’s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/brukstillatelse

Lier kommune opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i deres arkiv, bygningen er byggeanmeldt.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Pr. 1. Juli 2015 inntrådte det en forandring i PBL §21-10 femte ledd hvoretter det ikke skal utstedes ferdigattest for tiltak som er omsøkt før reglene om ansvar og kontroll trådte i kraft 1. Januar 1998. Dette innebærer at kommunen ikke kan kreve ferdigattest for disse tiltakene, og at kommunen skal avvise eventuelle søknader om dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3049/16/15:
05.10.1898 - Dokumentnr: 900053 - Erklæring/avtale
Best. om gangsti.
11.04.1896 - Dokumentnr: 800010 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3049 Gnr:16 Bnr:1
01.01.2020 - Dokumentnr: 1522011 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0626 Gnr:16 Bnr:15

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.
Det er ikke målt for radon i denne boligen. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger i et hyggelig boligområde, sentralt på Lierstranda og med kort vei til Brakerøya togstasjon og Drammen sentrum med et godt utvalg av servicetilbud.
Det er gangavstand til skoler, barnehager, dagligvarebutikk og bussholdeplass. Nærhet til St.Hallvardhallen og Lier stadion med håndballarena, fotballbaner og sandvolleyballbaner. St. Hallvard IL er en aktiv klubb innen håndball. Lier IL er aktive innen bl.a allidrett, fotball, ski og håndball. Liungen er aktive i flere idrettsgrener, men med hovedvekt på fotball. Gilhusodden naturreservat og Engersand friluftsområde er også i nærområdet med bl.a sandvolleyballbane og fine bademuligheter om sommeren.
Umiddelbar nærhet til bussholdeplass med hyppige avganger til Drammen sentrum, flere avganger mot Lierbyen og Lierskogen se www.brakar.no for rutetider. Fra Lierbyen og Lierskogen er det bussforbindelse mot Asker og Oslo via Sandvika, Lysaker og Skøyen. Gangavstand til Brakerøya togstasjon med avganger mot Oslo, Drammen togstasjon (Strømsø) med regelmessige avganger retning Kongsberg, Oslo og Sandefjord se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon.

Adkomst

På visningsdagen vil det bli skiltet med Krogsveen visningsskilt. Se vedlagt kart for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Et godt utvalg av både private og kommunale barnehager i omkringliggende områder. Kort gangavstand til Nøste barnehage og Noahs Ark Miljøbarnehage.
Barnehager: Nøste barnehage, Mikkel Rev familiebarnehage, Dimmi barnehage m.m..
Skoler: Høvik barne- og ungdomsskole, Lier videregående skole, St. Hallvard videregående skole m.m..
Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt. Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 241 kvm. Opparbeidet med gruset gårdsplass. Usikre grenser.

Parkering

Uisolert garasje oppført på delvis støpt dekke, to vippeporter av tre. Forøvrig parkering på gruset gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via Lierstranda, som er en kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse, i henhold til reguleringsplan for Lierstranda Nord datert 19.01.1982. For mer informasjon om reguleringsforhold kontakt megler.
Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert, SEFRAK-registeret har med alle bygninger fra før 1900. Eiendommen er av middels verneverdi. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting. Kontakt megler for mer informasjon.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 6.543,- pr. år (2 terminer), fakturert på eiendommen i 2019. Det er installert vannmåler slik at avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.
Renovasjonskostnader: kr 3.539,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Standard renovasjon, 2020.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10.000,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5.506,- pr. år.
Boligen er tilknyttet nett som har kostet ca. kr 250,- pr. mnd avhengig av hastighet på nettet.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 663 525,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2018 kr 2 388 688,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.332.592,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Overtakelse

Etter nærmere avtale men tidligst 1 juli.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 45.000 av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0081/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.2081

Dato

Sist oppdatert: 03. august 2020 kl. 11:23

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.