Solgt: 2 543 000 kr

Bedehusvegen 16D

2 590 000 kr
88 m²
3 soverom
Velkommen til Bedehusvegen 16 - boligen som er til salgs er nr 2 fra høyre
Giske
Påmeldingsvisning| Flott nyere rekkehus| 3 soverom| Stor terrasse| Gode solforhold| Gangavstand til skole og barnehage
 • Prisantydning
  2 590 000 kr
 • Omkostninger
  66 092 kr
 • Totalpris
  2 609 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2012
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  88 m²
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  600 kr
 • Energimerke
  Rød B

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Flott nyere rekkehus over 2 etasjer oppført i 2012. Boligen holder en god standard og fremstår som innholdsrikt med god planløsning. I første etasje finner man en utvendig sportsbod, vaskerom, flislagt bad. gang og to soverom. Fra hovedsoverom har man utgang til en stor terrasse på ca 51 kvm. Begge soverommene har godt med skap-plass og det er også skyvedørsgarderobe i gang. Av overflater har denne etasjen parkett på gulv, malte mdf-plater på vegg og hvite himlingsplater i tak. I 2.etasje finner man stue/kjøkken med utgang til veranda, soverom og wc. Kjøkkenet har en tidløs hvit innredning med integrerte hvitevarer. Av overflater har denne etasjen parkett på gulv, malte mdf-plater på vegg og hvite himlingsplater i tak. Fra boligen har man kort vei til flotte turområder, skole og barnehage.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bedehusvegen 16D, 6052 GISKE
Kommunenummer 1532, gårdsnummer 129, bruksnummer 186, seksjonsnummer 2

Innhold

Totalt bruksareal: 88 kvm
Totalt primærrom: 88 kvm
Bruksareal:
Bolig 88 kvm
Primærrom:
Bolig:
1. etasje 44 kvm: Hall m/trapp, vaskerom, gang, bad/wc, 2 soverom.
2. etasje 44 kvm: Stue/kjøkken, soverom, wc.
Sekundærrom:
Bolig:
1. etasje 3 kvm: Bod.
Loft: Stort kryploft som passer fint til lagring.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.06.2020 utført av takstmann Halvard Godø. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på følgende måte:
Ringmurselement av isolasjon med betong. Yttervegger i bindingsverkkonstruksjon med trefiberplater, utvendige fasader har stående bordkledning med hjørnekasser av rettkantbord i malt utførelse. Vinduer fra byggeår av tre i malt utførelse med 3-lags isolerglass. Ytterdør i formperesset malt utførelse med dobbelt glass. Verandadør av tre i malt utførelse med glass. Til boden er det en tett hvit tredør. Boligen har takkonstruksjon av W-takstoler i trekonstruksjon. Undertak som forenklet undertak/rulleprodukt. Ytteraket er tekket med betongtakstein og her er takrennesystem av aluminium. Det er oppført en stor terrasse på ca 51 kvm i trekonstruksjon med dekke av terrassebord - rekkverk og levegg i trekonstruksjon. Etasjeskillet er av trebjelkelag.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Boligen fremstår som nyere og generelt godt vedlikeholdt. Ingen bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3 og det er kun en bygningsdel som har fått tilstandsgrad 2 og dette er badet. Takstmannen skriver at rommet fremstår med normale slitasjer i forhold til alder og bruk. Det er målt fall til begge slukene i rommet men der var utslag på fukt i nederste flisrad inne i dusjen. Takstmannen skriver videre at dette ikke er uvanlig å registrere at det står fukt i flislim mellom flis og membran. Det er ved fuktsøk på tilstøtende vegger til dusjnisjen ikke registrert unormale fuktverdier. Det bemerkes noe slitt fuge mellom gulv og vegg. Badet fungerer som tiltenkt i dag men tilstandsgrad 2 settes med bakgrunn i de nevnte forhold.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Nyere rekkehus over 2 etasjer oppført i 2012. Boligen holder en normalt god standard og har følgende innredninger og overflater:
1.etasje:
Hovedsoverom har parkett på gulv, malte mdf-plater på vegg og hvite himlingsplater i tak. Godt med skapplass i form av skyvedørsgarderobe og fra soverommet har man utgang til en stor terrasse på ca 51 kvm.
Soverom nr 2 har parkett på gulv, malte mdf-plater på vegg og hvite himlingsplater i tak.
Gang har parkett på gulv, malte mdf-plater på vegg og hvite himlingsplater i tak. Godt med skapplass i forma v skyvedørsgarderobe med glassdører.
Badet har har flislagte gulv- og vegger med varmekabler i gulv mens himling er malt. Av fasiliteter er her baderomsinnredning med servant, dusj i dusjnisje med glass vegg og wc. Det er mekanisk avtrekk i rommet.
Vaskerommet har fliser på gulv, malte veggflater og hvite himlingsplater i tak. Rommet er utstyrt med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Ventilasjonsanlegg og sentralstøvsuger er også montert her.
2.etasje:
Kjøkken/stue har parkett på gulv, malte mdf-plater på vegg og hvite himlingsplater i tak. Fra stuen har man utgang til veranda på ca 8 kvm. Kjøkkenet har en tidløs innredning med hvite fronter mens benkeplater er av laminat. Det er også laminatplater mellom benken og overskapene. Innredningen er utstyrt med integrerte hvitevarer som kjøleskap, oppvaskmaskin, komfyr og platetopp - det er montert ventilator over platetopp. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Kontor/soverom har parkett på gulv, malte mdf-plater på vegg og hvite himlingsplater i tak.
Wc har parkett på gulv, malte mdf-plater på vegg og hvite himlingsplater i tak.
Tekniske installasjoner:
Sentralstøvsuger.
Fiber
Rør-i-rør på vannrør.
Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.
Sikringsskap med automatsikringer.
Skyvedørsgarderobe på hovedsoverom og i gang.
Varmtvannsbereder fra 2012 på 200 liter.

Oppvarming

Varmekabler i gulv på bad og forøvrig elektrisk oppvarming i form av panelovner.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 03.07.2013. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
16.07.2012 - Dokumentnr: 579782 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Grunn
Sameiebrøk: 1/12

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i et nyere etablert boligområde og nærområdet består i hovedsak av eneboliger og rekkehus. Boligen ligger i nederste rekke i feltet med vestlig orientering. Skole, barnehage og idrettsanlegg finnes rett utenfor døren mens her er gangavstand til flotte turområder samt til øyas mange badestrender. Det er knappe 5 km til kommunesentrum på Valderøya med de fleste fasiliteter. Giske kommune byr ellers på et vell av tur-, fiske- og rekreasjonsmuligheter, i tillegg til allsidige fasiliteter for både trening og idrett. Med bil via undersjøiske tunneler (som nå er bompengefri) tar det kun ca 12 minutt fra eiendommen til beste bysentrum.

Adkomst

Fra Ålesund via undersjøiske tunneler til Valderøya, kjør over Giskebrua til Giske og ta til venstre i rundkjøringa. Følg denne veien ca 500 meter og ta til høyre ved skolen innpå Bedehusvegen. Følg veien ca 100 meter og og ta til venstre. Følg veien til endes og du vil få boligen på høyre hånd.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Giske skule: 300 meter
Valderøya ungdomsskule: 6,2 km
Ålesund videregående skole: 13,6 km
Ålesund vgs - avd Volsdalsberga: 14,1 km
Barnehager:
Giske barnehage: 200 meter
Skjong barnehage: 4,8 km
NLM - Tryggheim barnehage: 6,1 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 122,4 kvm.
Flat tomt opparbeidet med gruset/singlet adkomst og biloppstillingsplass. Det er bygget en stor terrasse på fremsiden av boligen. Det opplyses at det er planlagt asfaltering av adkomst og biloppstillingsplass og at det er vedtatt at dette skal utføres i 2021.

Parkering

Boligen har gode parkeringsfasiliteter med parkering rett utenfor boligen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse - konsentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan for gnr/bnr 129/186 m.fl. på Giske datert 09.06.2011 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen ligger også i et område som i kommuneplanens arealdel er avsatt til boligbebyggelse.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Forsikring på bygget(ikke innbo) og avsetning til asfaltering av felles adkomst og parkeringsareal.

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 8.381,- for [r 2019. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten var kr 3.910,- pr år for 2019.
Fellesutgiftene er kr 600,- pr. mnd. og inkluderer: Felles forsikring på bygget (ikke innbo) samt sparing til asfaltering av felles adkomst og parkeringsplass.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert i 2019.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 13.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av fiber og er avgiftsfri frem til oktober - månedlig kostnad på ca kr 600,- etter det. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 629.641,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2018 kr 2.266.708,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomskatten utgjorde kr. 3.910,- pr år for 2019.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.656.092,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 10.200,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.400,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Elias Martinus Valderhaug

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet sameie Bedehusvegen, med sameiebrøk 1/12.
Sameiet består av 12 leiligheter.
Forretningsfører er Tove Heggem, tlf. 924 91 781.
Dugnad må påregnes.
Foretatt påkostninger de senere år: Bygging av terrasse i 2015.
Planlagte påkostninger: Asfaltering av adkomst - dette vil i tillegg til sameiets oppsparte midler koste ca kr 16.000-17.000,- for hver enkelt seksjonseier.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Kr 30.000,- i provisjon.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0079/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.2079

Dato

Sist oppdatert: 02. desember 2020 kl. 13:34

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.