Solgt: 6 200 000 kr

Bergensgata 10A

5 500 000 kr
68 m²
2 soverom
Velkommen til Bergensgata 10A - Presentert av Emir Resulbegovic i Krogsveen
Emir Resulbegovic
Presenteres av
Emir Resulbegovic
Bjølsen
Rålekker, klassisk 3-R leilighet - Rosett/stukkatur - Vinduer fra 2018 - Nyere kjøkken - To ildsteder - Garasjeplass*
 • Prisantydning
  5 500 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  269 011 kr
 • Omkostninger
  8 957 kr
 • Totalpris
  6 477 968 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1896
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  68 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  4 149 kr
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Bergensgata 10A - En lekker, klassisk leilighet med gjennomgående planløsning. Leiligheten har en tilbaketrukket plassering i rolige og idylliske omgivelser midt på Bjølsen.
 • Sjarmerende, gjennomgående klassisk leilighet med 2 sov
 • Rosett og stukkatur
 • Generøs takhøyde
 • Bjølsenparken er nærmeste nabo
 • *Garasjeleie gjennom borettslaget "Vi kommer til å savne middager rundt det store spisebordet på det lune kjøkkenet. I helger har vi kjøpt nystekt brød og boller fra bakeriet i nabobygget. Om sommeren har vi satt spesielt stor pris på den grønne og solrike Bjølsenparken rett ved. Den blomstrende og rolige bakgården. Muligheten for en kveldsdukkert på badeplassen i Nydalen. På vinteren har vi tatt med oss skiene på bussen og vært i Maridalen etter få min."
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Bergensgata 10A, 0468 OSLO
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 222, bruksnummer 79, ideell andel 1/1
  Andelsnummer 2, Opsahlgården Borettslag, organisasjonsnummer 950 012 897

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 75 kvm
  Totalt bruksareal: 68 kvm
  Totalt primærrom: 68 kvm
  Primærrom:
  Entré, baderom, 2 soverom, kjøkken med spiseplass og stue: 68 kvm
  I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på 6 kvm.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 17.12.2020 utført av Jan Berby. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i mur. Bygård med tre etasjer kjeller og loft. Adkomst til felles trapperom fra indre gårdsrom. Grunnmur oppført i uisolert murverk og naturstein. Trebjelkelag isolert med stubbloftsleire og støpt kjellergulv. Yttervegger i murverk, opprinnelig originale utvendige fasader med trekninger, ornamenter og konsoller. Saltak med tresperrekonstruksjoner tekket med takstein. Malte tretrapper og murvegger mellom etasjene.
  Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
  Det er gitt TG2 på følgende elementer ved boligen:
  - Bygning generelt
  - Utstyr for sanitærinstallasjoner
  - Ventilasjon med naturlig avtrekk i leiligheten
  - Ledningsnett for sanitærinstallasjoner - bad
  - Badet er i sin helhet vurdert til TG2
  Det foreligger en skaderapport på baderommet, denne kan fås ved henvendelse til megler.
  Badet i sin helhet er vuderdert til TG 2 ihht. Takstrapport utført av Jan Berby.
  Ellers fremkommer det av boligsalgsrapport TG1 på resterende punkter. Se rapporten for mer informasjon.
  Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Eiendomsmegler Krogsveen v/ Emir Resulbegovic har gleden av å ønske velkommen til denne klassiske leiligheten med gjennomgående generøs takhøyde og stukkatur, samt en upåklagelig beliggenhet. Boligen har en god planløsning og arealfordeling. Leiligheten er meget velholdt, pent brukt, og holder følgelig en god standard. Kjøkkeninnredningen holder et tidløst, eksklusivt uttrykk. Videre har boligen et pent bad og to soverom av god størrelse. For deg som ønsker å bo supersentralt med kort vei til alt av kollektiv- og servicetilbud, men samtidig ha en skjermet beliggenhet uten gjenboere er dette en leilighet som du må se - her kan du flytte rett inn!
  Nærmere innhold:
  Entré:
  Lys og romslig entré/gang med god oppbevaringsplass i garderobenisje. Fra entréen er det direkte adgang til leilighetens øvrige rom, dette understøtter leilighetens meget gode planløsning. Entreen er malt i en lys, innbydende gråfarge på vegger, flott, 60x60 fliser på gulv og original teglsteinsvegg. Downlights i tak. Dette skaper et meget godt førsteinntrykk i en ellers strøken leilighet.
  Stue:
  Rålekker og luftig stue med generøs takhøyde og store vindusflater som bidrar til mye naturlig lys inn i stuen, som sammen med de lyse overflatene skaper et naturlig lyst rom. Stuen er romslig med god plass til større sofagruppe, stuebord og naturlig plass for tv-seksjon. Flott peis i stuen (montert 2020) fungerer som et fint møbel i seg selv og gir rommet er herlig og hjemmekoselig preg i tillegg til at den genererer god varme. Stuen er malt i en behagelig grå farge på veg og lekker, behandlet panelvegg gir stuen et råere uttrykk. Velholdt stukkatur og moderne enstavs-parkett på gulv.
  Kjøkken:
  Fra stuen, gjennom originale doble dører finner du hjertet av leiligheten. Tidløs og pen kjøkkeninnredning med svært god benk- og skapplass. Kjøkkenet er meget romslig og har god plass til stort spisebord - middager rundt det store spisebordet på det lune kjøkkenet er noe av det dagens eiere kommer til å savne mest ved boligen. Fin HTH innredning med hvite fyllingsfronter, stilige håndtak i lær, benkeplate av flislagt betong, nedfelt stor rustfri oppvaskkum med et-greps armatur og plassbygd peis. Integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, stekeovn, induksjon koketopp med kullfilterventilator, microovn og opplegg for "side by side" kjøleskap i nisje. Også her har taket nydelig stukkatur og rosett, samt enstavs parkett på gulv. Stort vindu på kjøkken skaper en meget god romfølelse samt flott utsyn mens man kokkelerer.
  Baderom:
  Pent bad med moderne innredning samt varmekabler i gulv. Badet har fliser i dusjnisje og vegg bak servant, ellers malte flater i en lun blåfarge. Dusj på gulv med dusjdører i herdet glass, servant med skuffeinnredning og klosett med vegghengt klosettskål samt opplegg for vaskemaskin. Nedfelt tak med downlights, speilskap med belysning og vindu understøtter badets størrelse og skaper en lys atmosfære.
  Hovedsoverom:
  Soverommet har en myk og appellerende blåfarge, rommet er av god størrelse og rikelig med naturlig lys slippes inn gjennom de store vinduene. Plassbygd garderobeløsning og seng med skuffer gir masser av oppbevaring. Soverommet vender inn mot stille og rolig indre gårdsrom - her kan man sove med soveromsvinduet åpent. Soverommet ble i 2019 pusset opp med nymalte vegger og gulv. Også her er det downlights i taket.
  Soverom II:
  Boligens andre soverom er også av god størrelse og er i dag innredet som barnerom. Passer også godt som gjesterom/kontor eller kanskje en walk-in garderobe? Godt med lys fra stort vindu og enstavs-parkett på gulv. Panelvegg og en blåmalt fondvegg gjør rommet spennende.
  Diverse:
  - Nye vinduer fra 2018
  - Dørcalling
  - Rosett og stukkatur
  - Stort, separat kjøkken
  - Romslig kjellerbod
  - Lave kjøpsomkostninger (ingen dok. avg.)
  - Rask avklaring av forkjøpsretten!

  Oppvarming

  Elektrisk oppvarmet og med to ildsteder. Varmtvann er inkl. i felleskostnadene.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1885.
  Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 18.05.1894 som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
  Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
  Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Det er tinglyst 1 servitutt på borettslagets eiendom. Denne omhandler blant annet Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

  Eventuell adgang til utleie

  Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

  Diverse

  Hyller over vask på kjøkkenet (2 stk Frama-hyller) følger ikke med.
  Taklamper på kjøkkenet, stue og barnerom følger ikke med. Dette gjelder også fastmontert
  vegglampe på stuen.
  2 stk knaggrekker i gang (liten for nøkler og stor for jakker) følger ikke med.
  2 stk knagger på hovedsoverom følger ikke med.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Leiligheten har en sentral og attraktiv beliggenhet på populære Bjølsen - midt mellom Sagene, Torshov og Nydalen. Kongsberggata er stengt for normal biltrafikk og boligen har Bjølsenparken som nær nabo. Leiligheten ligger like ved Bjølsenparken, Hjemmets kolonihage og ikke minst Voldsløkka, et av byens største idretts- og parkanlegg. En kort spasertur i fine omgivelser langs Akerselva og du ender opp på Grünerløkka eller i Nydalen. Til BI tar det ca. 8 min å gå.
  Med Bjølsen som utgangspunkt har en alt innen rekkevidde, om det er marka, handlegater, særegne butikker, restaurantbesøk, trenings- eller kulturtilbud som frister, her står mulighetene i kø. Herlige Bjølsen Bakeri ligger vegg i vegg og restauranter som Mat og Mer, Bjølsen Sushi, La Casa, Sagene Lunsjbar og fiskebutikken Laksen fortjener å trekkes frem. Det samme gjør Kulturslottet Soria Moria på Torshov, Vøienvolden Gård og Sagene Samfunnshus.
  I tillegg til flotte grøntområder og tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva tilbyr området mange parker, Bjølsenparken, Myraløkka, Geitmyra skolehager og Hjemmets Kolonihager med Portveien 2 er eksempler på det. I tillegg er Voldsløkka Idrettsanlegg, med vollyballbaner, tennisbaner, rugbybane, fotballbaner og oppkjørte skiløyper vinterstid også et populært gode i bydelen. Voldsløkka is- og landhockeybane og skatehall er i umiddelbar nærhet fra leiligheten. Bjølsen er et rolig og familievennlig område.
  Voldsløkka ungdomsskole er under oppbygging og vil stå klar om noen år.
  Av treningstilbud finner du bl.a. SATS på Sagene og Myrens Sportssenter på Torshov hvor man har tilgang til treningssenteret, Oslo Squash, Klatreverket og Golfsenteret. Utdanningsinstitusjoner som BI Nydalen, Blindern - Universitetet i Oslo, Høyskolen i Oslo og Akershus, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.
  Bjølsenjordet dyrkningslag har en parsell i Bjølsenparken som en del av prosjektet "Spiselige Sagene" som ble etablert av bydelen. Man må søke om å bli medlem. Ellers har bydelen flere plantekasser i parkene i området som man kan søke om å adoptere.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 3129 kvm som tilhører borettslaget.
  Borettslagets har en fantastisk bakgård som i seg selv er en vakker, liten park. Det er opparbeidet en stor, barnevennlig og idyllisk bakgårdshage med variert beplantning, lekeplasser, felles grill og flere sittegrupper.
  Borettslaget er veldrevet, har et godt sosialt miljø og flere arrangementer som utekino, hageselskaper og julegrantenning.
  Ettersom bakgården er så stor med flere separate sittegrupper er det sol på ulike deler på forskjellig tider. Helt fra kl 11 til 18 på ettermiddagen.
  Det finnes bærbusker og urter av forskjellig slag. Det er anledning til å så og plante grønnsaker og blomster til felles nytelse.

  Parkering

  Borettslaget er medeier i Bjølsen garasjesameie. Sameiet har ca. 150 parkeringsplasser fordelt på 3 garasjeanlegg. Garasjeanleggene ligger i henholdsvis Larviksgata 4, Larviksgata 10 og Kongsberggata 18. Pris for garasjeplass er kr 550 per måned. For ladeplass til elbil er månedsprisen kr 850 pluss strøm. Dersom det er ønskelig å leie parkeringsplass må man sette seg på venteliste, det er akkurat nå noen ledige plasser i garasjene - som mest sannsynlig vil gjøre det lettere å få tak i om ønskelig.
  Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.600,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 600,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til bolig/forretninger/kontor/bevertning og spesialområde bevaring i henhold til reguleringsplan S-2358 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 18.10.1978.
  Plan/byggesaker i område:
  Saksnummer: 202001461 - Byggesak. Bergensgata 9 A - Oppføring av balkonger. Status: Tillatelse gitt.
  Saksnummer: 202012297 - Byggesak. Sarpsborggata 1 - Riving av verksted og bod, samt oppføring av nytt boligbygg. Det søkes om riving av eksisterende bod og verksted, samt oppføring av et boligbygg med tre boenheter. Nybygget får en samlet størrelse på 430 m2 BRA. Status: Mottatt søknad om igangsettingstillatelse.
  Saksnummer: 202015961 - Byggesak. Kongsberggata 8 B - Rehabilitering av bad - H0203. Status: Tillatelse gitt.
  Saksnummer: 201719253 - Reguleringssak. Stavangergata - Endring av trafikkmønster - Detaljregulering. Oslo kommune, Bymiljøetaten ønsker å gjennomføre en reguleringsplan for Stavangergata. Bymiljøetaten skal endre trafikkmønsteret i Sarpsborggata, gata vil bl.a. bli enveisregulert, tilrettelegging for sykkelfelt. Etablere hoved-sykkelforbindelse gjennom Stavangergata og Sarpsborggata. I Stavangergata tilstrebes det etablering av sykkelfelt i begge retninger. Tverrsnitt gata må tilpasse. Etablere 60 meter fortau på nordsiden av Sarpsborggata. Sarpsborggata blir enveiskjørt, sykkelfelt motstrøms etableres (trenger ikke reguleringsendring). Mottatt sak: 27.12.2017.
  Saksnummer: 201915152 - Reguleringssak. Stamnett - Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer - Planforslag til offentlig ettersyn. Mattilsynet har i brev av 3. apr. 2017 gitt Oslo kommune pålegg om å etablere en fullgod reservevannforsyning innen 1. jan. 2028. Vannforsyningen i Oslo er meget sårbar, og det er derfor nødvendig å etablere en ny uavhengig reservevannforsyning. For å sikre vannforsyningen, er det i tillegg til ny råvannskilde og nytt vannbehandlingsanlegg, nødvendig å gjøre tiltak på deler av vannforsyningens overføringssystemer. Tiltak på stamnettet sammen med en ny reservevannforsyning til Oslo, skal samlet oppfylle Mattilsynets vedtak og kommunens behov for en fullgod reservevannforsyning. Mottatt sak: 19.09.2019.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene er kr 4.149,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, kabel tv og internett (grunnpakke), trappevask, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles byggforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel mm.
  Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
  Oversikt over fordelingen av felleskostnadene:
  Avdrag: 399,-
  Felleskostnader: 2.660,-
  Renter: 152,-
  Avdrag lån: 496,-
  Renter lån: 223,-
  Tilleggsytelser:
  Kabel-TV og internett: 219,-. Nåværende eier har et hurtigere internett enn det som er inkludert og betaler kr. 219,- for dette.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 7.000,- pr. år. / ca. 11.000 kwh. pr. år. Med Norges Energi som leverandør og ca. 5.500,- i årlig nettleie.
  Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2018 var kr 1 247 963,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 4 492 666,80.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 3.712,- pr. 31.12.2019
  Andel fellesgjeld er kr 263.171,- pr. 16.12.2020
  Total fellesgjeld for boligselskapet er 11.902.635,- pr. 13.01.2020 og lånevilkårene er:
  Lånenummer: 12136481302, DNB Bank ASA
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 13.01.2021: 1.7% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 89
  Saldo per 13.01.2021: 7.055.014,-
  Andel av saldo: 159.450,-
  Siste termin: 31.03.2043
  Lånenummer: 16362549098, DNB Bank ASA
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 13.01.2021: 1.69% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 78
  Saldo per 13.01.2021: 4 847 621
  Andel av saldo: 109.561,-
  Siste termin: 30.06.2040

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
  - Pantattest kr 172,-
  - Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,- (USBL)
  - Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
  kr 5.777.968,- Av dette beløpet utgjør kr 269.011,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Jardar Nes og Mari Wictorsen

  Informasjon om forkjøpsrett

  Leiligheten er tilknyttet Opsahlgården Borettslag.
  Det er 46 boliger og 2 næringslokaler i borettslaget.
  Borettslaget eier 12,20 % i Bjølsen Garasjesameie.
  Forretningsfører er USBL.
  Revisor er KPMG.
  Vaktmestertjenester utføres av Gamle Oslo Servicesentral.
  Dugnad må påregnes.
  Husdyrhold er kun tillatt etter godkjenning fra styret.
  Opsahlgården Borettslag er fullverdiforsikret i Gjensidige, avtalenr 79522140
  Borettslaget har et felleslokale som kan benyttes av Opsahlgårdens beboere til møter, barnebursdager, syforening o.l. Rommet kan benyttes i tidsrommet 08.00-23.00. Booking gjøres ved å sende mail til styret.
  Foretatt påkostninger de senere år:
  Samtlige porttelefoner har blitt byttet av Access låsspesialisten vinteren 2020.
  Utskiftning av vinduer ble fullført sommeren 2019.
  Nytt kontrollpanel for brannvarslingsanlegg 2020.
  Planlagte påkostninger:
  Styret har per i dag flere pågående prosjekter som krever midler, og som det kan være fordyrende å utsette, herunder rehabilitering av avløp-/stikkledning i kjellere (såkalt strømperehabilitering), låsutskiftning, malerarbeider på fasade i forbindelse med takreparasjon og utskiftning av takrenne.
  I tillegg til dette venter borettslaget på en fremdtidsrettet vedlikeholdsplan.
  Det er ikke planlagt noe som vil øke fellesgjelden eller kostnaden.
  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
  Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
  Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
  Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
  Tilrettelegging kr 12.500,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 13.750,-
  Visninger: kr 2.500,-
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 37-0230/20
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR37.20230

  Dato

  Sist oppdatert: 23. november 2021 kl. 20:16

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Lignende boliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.