Solgt: 5 950 000 kr

Bjerkerudveien 63

5 950 000 kr
255 m²
8 soverom
Porta Fortuna - Lykkens port
Nesoddhøgda
Innholdsrik enebolig med atelier, hybel og mange bruksmuligheter. Meget naturskjønt og usjenert
 • Prisantydning
  5 950 000 kr
 • Omkostninger
  150 092 kr
 • Totalpris
  6 100 092 kr
 • Byggeår
  1988
 • Soverom
  8 soverom
 • Primærrom
  255 m²
 • Bruksareal
  274 m²
 • Tomteareal
  3 654,4 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Porta Fortuna - Lykkens port
En spennende enebolig hvor alt er på ett plan. Eiendommen er stor, frodig og boligen ligger vakkert på høyde med gode solforhold i et rolig tun med få tilliggende boliger innerst i en blindvei. Eier har hatt bed & breakfast-utleie og eiendommen egner seg for dette formål, kunstnerkollektiv eller lignende.
Boligen har en innholdsrik planløsning. Entré/gang, kjøkken/spisestue, mellomstue og hovedstue som har flott kleberstensovn, høy himling og store vinduer. Med egen bi-entrè er dette et godt rom for kursvirksomhet. Ellers er det 7 soverom, pent bad/vaskerom og separat wc-rom med inngang fra hall. Utgang fra wc-rom, stue og et soverom til stor terrasse og hage med mye sol.
I u.etg er det hybel (ikke godkjent) med gang, kjøkken, stue, soverom og bad/vaskerom

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bjerkerudveien 63, 1459 NESODDEN
Kommunenummer 3023, gårdsnummer 10, bruksnummer 80

Innhold

Bolig:
Totalt bruttoareal: 301 kvm
Totalt bruksareal: 274 kvm
Totalt primærrom: 255 kvm
Primærrom:
Entré, kjøkken/spiseplass, bad/wc/vaskerom , stue, soverom: 53 kvm
Entrè, gang, wc-rom (utgang til terrasse), stue/ kjøkken/spisestue, 7 soverom, bi-entré/stue/atelier, bad/wc: 202 kvm
Sekundærrom:
Bod m/utvendig adkomst: 7 kvm
Innvendig bod (ca. 3 kvm), utvendig bod (ca. 9 kvm): 12 kvm
Garasje:
Totalt bruttoareal: 29 kvm
Totalt bruksareal: 26 kvm
Sekundærrom: Garasje m/biloppstillingsplass samt innvendig og utvendig bod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.03.2020 utført av Takstmannen AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Eneboligen er fundamentert med grunnmur og ringmur i betong/Leca til sprengsteinsfylling/fjell og antatt fast byggegrunn. Yttervegger er oppført i tradisjonell bindingsverk utvendig kledd med trepanel. Etasjeskille i tre. Takkonstruksjon er av type saltak tekket med betongtakstein. Overbygget inngangsparti og overbygget bi-entré til stue/atelier på ca. 2m². Utgang fra wc-rom.
Garasjen er fundamentert med ringmur i betong/Leca og støpt betongsåle antatt til sprengsteinsfylling.
Tilbygget bod et fundamentert med pilarer. Yttervegger er oppført i tradisjonell bindingsverk utvendig kledd med trepanel. Takkonstruksjon
av type saltak tekket med betongtakstein. Yttertak av type pulttak på tilbygget bod tekket med takpapp. Vippeport i tre.
Utvendig lagringsplass under forlengelse av yttertaket mot syd.
Isolert bod mot nord. Vindu i bod fra 1986. Ytterkledning ble sist malt i 2019.
Takstmannens konklusjon; Eneboligen ble opprinnelig oppført i 1988. Boligen ble tilbygget mot nord i 1989 og deretter mot nord i 2006. Garasje ble oppført i 1988, ukjent byggeår for tilbygget bod. Eiendommen har vært i familiens eie siden 2008. Eiendommen er beliggende som en av eiendommene i enden av Bjerkerudveien som er en blindvei, med umiddelbar nærhet til tur- og rekreasjonsområder. Boligen er blitt oppgradert og oppusset i nyere tid med bla. montering av vedovn og kleberstensovn, oppussing av bad og wc-rom i 1. etasje, oppussing av dusjhjørne på bad i u. etg., utskiftning av kjøkken i u. etg. og generell oppussing av u. etg. med stedvise overflatebehandlinger og montering av glassbyggersten i en vegg i u. etg., samt oppgradering av utvendige terrasser. kjøkken, utskiftning av gulvbord på terrasser i 1. etg., stedvise innvendige overflatebehandlinger og montering av nyere hvitevarer på kjøkken. Boligen fremstår med standard av varierende alder. Noe utbedringer og oppgradering/moderniseringbehov for å tilfredsstille dagens krav til standard må påregnes mtp. alder og som en naturlig del av en bygnings aldringsprosess.
Basert på en visuell befaring, stikktakinger, enkle fuktmålinger, nivellering, opplysninger fra rekvirent og offentlige registre, vil takstmannen bemerke følgende større oppgraderinger/vedlikehold som må forventes sett utifra alder/forsømt vedlikehold på bygningsdeler og det undertegnede observerte befaringsdag. Det gjengis hovedsakelig enkelt større tilstandssvekkelser, som hvor TG 3 er gitt og umiddelbar utbedring er nødvendig, og TG 2, hvor større påkostninger som kan/må påregnes i nærmere fremtid. For detaljer og ytterligere informasjon må det leses i konstruksjoner/bygningsdeler:
TG 3:
TG er gitt med tanke på erfaringsmessig risikokonstruksjon og høye fuktmålinger. Det anbefales fuktreduserende tiltak i krypkjeller.
TG 3 er gitt takkonstruksjon med tanke på feilkonstruksjon, uten lufting mot syd og observasjoner. Tiltak anbefales.
TG 2:
TG 2 er gitt utforede vegger under terreng i hybel u. etg. med tanke på alder og erfaringsmessig risikokonstruksjon. Høy fuktmåling i nedre del av vegg.
TG 2 er gitt drenering med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
TG 2 er gitt ytre fasader med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
TG 2 er gitt grunnmur, løs puss og noe malingsflass på grunnmur mot nord.
TG 2 er gitt vinduer med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
TG 2 er gitt ytterdører og terrassedører fra byggeåret med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
TG 2 er gitt taktekking med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
TG 2 er gitt takvindu med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
TG 2 er gitt utvendige beslag med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid. Tilfelle av lekkasje rundt pipe tilbygget del.
TG 2 er gitt utvendig trapp mot nord med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
TG 2 er gitt terrasser fra byggeåret med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
TG 2 er gitt ildsted i stue/atelier med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
TG 2 er gitt begge kjøkken med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
TG 2 er gitt innvendige gulvoverflater med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
TG 2 er gitt begge våtrom med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
TG 2 er gitt VVS med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
TG 2 er gitt begge varmtvannsbereder med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
Frittliggende garasje;
TG 2 er gitt utifra en helhetsvurdering av bygningen hensyntatt alder, observasjoner og normal forventet levetid.
Det bemerkes at ovennevnte er et utdrag av det inntrykket takstmannen fikk befaringsdag. Det anbefales at rapporten leses i sin helhet da det er flere detaljer undertegnede har påpekt som ikke er nevnt ovenfor.

Standard

Entré
Boligen har relativt flat gruslagt adkomst via gruslagt sti fra garasje til terrasse ved inngangsparti. Entréen gir et godt førsteinntrykk av boligen og er praktisk innredet med laminat på gulv og malte vegger. Plassbygde hyller og oppheng praktisk plassert for ytterklær. Innenfor gang er det hall med samme fargevalg, samt garderobeskap. Vinduer som fyller hele taket slipper dagslyset inn og rommet fremstår som trivelig.
Stuer
I den ene enden av boligen er det en flott dobbeltstue. Den ytterste stuen har panel i tak og på vegger, lekker kleberstensovn, samt en praktisk varmepumpe. Rommet har ekstra takhøyde, store vindusflater og sammen med egen bi-entré egner rommet seg perfekt til atelier, kurs o.l. Rommet har mange bruksområder, og det er installert egnet lys i tak for kunstmaling.
Forstuen har malt panel i lyse farger, samt har utgang til den flotte markterrassen og hagen. Rommet egner seg godt til tv-stue eller lignende.
Kjøkken
Boligen har en meget koselig kjøkkendel med spisestue. Rommet er romslig og egner seg godt til å samle hele familien. I spisestuedelen er det en nyinstallert peisovn for ekstra hygge.
Kjøkkenet er utstyrt med profilert malt, hvit kjøkkeninnredning med plass til alt av hvitevarer. Kjøkkenet er praktisk designet med skap som gir god lagringsplass, samt gode arbeidsflater ved benkeplaten og halvøy mot spisestuen. Det er også godt med oppbevaringsplass i de mange underskapene/skuffer. Lys under underskap, malt laminat benkeplate, dobbeltvask og vifte med naturlig utluftning ut over tak. Viften fungerer også som mekanisk avtrekk fra badene.
Eldre komfyr og oppvaskmaskin medfølger handelen, samt at det er stor plass avsatt til kjøleskap. Kjøleskapet medfølger ikke.
Bad/wc/vaskerom
Boligen har bad og separat wc-rom praktisk plassert ved hall. Wc-rom ble oppusset i 2008, mens bad/vaskerom ble pusset opp i 2016/19.
Bad/vaskerom er tidsriktig designet med grå gulvfliser med undervarme, grå og hvite fliser på vegg, dusjkabinett, gulvstående wc, ovenpåliggende servant med romslige underskuffer, høyskap, samt speilskap. Pen og praktisk vaskeromsinnredning med plass til vaskemaskin og tørketrommel under benkeplate. Stort vindu bidrar til godt lys.
Wc-rom har inngang både fra hall og fra markterrasse. Da slipper man gå igjennom boligen når naturen kaller. Rommet er pent innredet med grå fliser på gulv med undervarme, hvite fliser/malt panel på vegg, gulvstående wc og servant med underskap.
Soverom og garderobe
Hovedplan på boligen har hele syv soverom, hvorav det ene har gjennomgang til et annet.
Soverom 1, 2 og 3
Soverommene er plassert i soveromsfløy til høyre etter inngangen. Alle rommene er pent oppusset med lyse vegger. To av rommene har vinylbelegg på gulv, mens det tredje har teppe. Dette soverommet har også terrassedør ut til smalere del av markterrassen og oppleves som meget usjenert.
Soverom 4
Dette soverommet er plassert ved kjøkkendel og er pent oppusset med lyse vegger og gulv med parkett. God størrelse.
Soverom 5
Dette soverommet er plassert bortenfor kjøkkendel, med inngang fra forstue. Rommet er pent oppusset med lyse vegger og gulv med parkett. God størrelse.
Soverom 6 og 7
Rommene ligger innenfor hverandre og det er gjennomgang fra det ene rommet.
Rommene er holdt i friske, fine farger og disse kan fint benyttes som hovedsoverom med tilliggende garderoberom, barnerom, kontor, eller lignende. Her er det mange bruksmuligheter. Dette er flotte rom som fort vil kunne bli en favoritt for foreldrene.
Flere av rommene har enten garderobeskap eller plassbygde skap. Ellers er det garderobeskap i hall, plassbygd skap i stue og godt med lagringsplass i uteboder.
Hybel
Med egen gruslagt sti fra adkomst kommer man til egen del i underetasje som benyttes til utleie. Plass til møblement på utsiden av inngangsparti. Hybelen har nettopp vært utleid for kr. 8.750,-/mnd. inkl. strøm, vann og tv/internett.
Hybelen er ikke byggemeldt som egen boenhet hos Nesodden kommune.
Entré/hall
Romslig entré/hall med varmepumpe, praktisk laminat på gulv og hvitmalte murvegger som er gjennomgående for hele hybelen. Meget god plass til oppbevaringsløsninger.
Kjøkken
Kjøkken i hybel er utstyrt med hvit, slett Ikea kjøkkeninnredning, laminat benkeplate, 2-kums utslagsvask og kjøkkenventilator. Avsatt plass til komfyr og kjøleskap. Hybelens hvitevarer medfølger handelen. Kjøkkenet er fra 2009.
Spisestue
Rett ved kjøkken er det en praktisk plassert og lyst innredet spisestue. Hvit mur på vegg og felt med glassbyggersten mot gang og stue, samt halvøy mot kjøkken ivaretar lysinnslipp.
Stue
Stuen er lyst innredet med stort vindu for godt lysinnslipp. Laminat på gulv.
Bad/vaskerom
Bad/vaskerom er innredet med gulvvarme, servant, overskap med speil, lys, dusjkabinett og gulvstående toalett. Gulvstående høyskap. Bad er av eldre dato, men oppusset etter forsikringsskade i 2016, hvor det ble fjernet gipsplater, lagt våtromsplater, membran og fliser i hjørnet bak dusjkabinett, samt montert dusjkabinett. Toalett ble byttet i 2018. Arbeider utført av Murmester Roger Dammyr og Petter Rør og sanitær AS.
Soverom
Soverommet har kork på gulv og hvitmalt mur på vegg. Stort vindu og garderobeskap.
Diverse utstyr:
- Røykvarsler
- Brannslukningsapparat
- Kabel-TV/internett fra Get. Fiber
- Utestikk
- Utekran. Defekt grunnet frostskade
- Utelys
- Stedvise lystette rullgardiner (2 soverom)
- Manuelle markiser. Dukene er slitte og utskiftninger er å forvente
- Diverse belysning og panelovner

Oppvarming

Vedfyring og elektrisk oppvarming av boligen. Gulvvarme på entré/gang, bad og wc. Varme i gulv på bad i hybel. Varmepumpe av type Toshiba plassert i hybel fra 2009.
Varmepumpe stue mot nord-øst av type Mitsubishi 2011. Begge har hatt service i sommer 2019, utført av Nesodden ELtjeneste AS
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 08.08.1988.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
1. Røykvarsler monteres.
2. Permanent utvendig trapp monteres.
Stue/Atelier er tilbygd i ettertid og det foreligger ikke ferdigattest på dette arbeid.
Usikkert hva rom i kjeller som benyttes til utleiedel er opprinnelig byggemeldt som. Det foreligger ingen bruksendring hos Nesodden kommune.
Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3023/10/80:
13.05.1987 - Dokumentnr: 4793 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver:Eier av parsell 12 og 13.
Gjelder denne registerenheten med flere
08.12.2015 - Dokumentnr: 1149885 - Best. om vann/kloakkledn.
Rettighetshaver: Kirkeveien Vann Og Avløpslag Sa
Org.nr: 914 583 020
Bestemmelse om etablering, drift og vedlikehold av anlegget, samt tilhørnde kummer
Gjelder denne registerenheten med flere
09.10.1958 - Dokumentnr: 3678 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3023 Gnr:10 Bnr:16
01.01.2020 - Dokumentnr: 914100 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0216 Gnr:10 Bnr:80

Eventuell adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor
plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.
Det er ikke godkjent hybelleilighet hos Nesodden kommune.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eneboligen ligger i et barnevennlig, landlig og attraktivt boligområde på Nesoddhøgda i Nesodden kommune, med nærhet til skoler, barnehager, ridesenter, offentlig
kommunikasjon og gode servicetilbud. Eiendommen ligger i kort gangavstand fra Nesoddmarka og Nesoddparken. Sistnevnte har flere atelier og gallerier, i tillegg til at de store parkområdene byr på god rekreasjon. Hasle Ridesenter ligger i nærheten av boligen. Et virkelig eldorado for de hesteglade. Hasle Ridesenter kan skilte med
ridehall, utebane, variert turterreng, beiteområder m.m. Sjekk gjerne ut www.hasleridesenter.com
Videre er det gangavstand til badeplass i Kirkevika og Presteskjær, samt Hellviktangen med sitt flotte friområde med store gressletter, badestrand og svaberg. Her finner du også Hellviktangen Gård & Kunstkafé som serverer økologisk mat og vin, arrangerer konserter og utstillinger.
Fra Nesoddtangen er det hyppige båtavganger innover til Aker Brygge og Lysaker, noe som gjør området attraktivt for pendlere. Det er kort vei til nydelig turterreng med lysløype og preparerte skiløyper i Nesoddmarka. I tillegg strekker Kyststien seg langs halvøyas østside. Det finnes gode muligheter for det blant annet fotballbane, kunstgressbane, friidrettsbane, tennisbaner og idrettshall.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Kiwi Kirkekrysset (ca. 10 min gange) og Coop Extra på Skoklefall. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Tangen Nærsenter stor Meny, vinmonopol og diverse butikker. Vinterbro, Ski og Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon eller bil. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Smia bussholdeplass og ligger ca. 4-5 minutter fra boligen. Bussen korresponderer med båten fra Nesoddtangen brygge, som tar deg til Lysaker på ca. 9 min og Aker brygge på ca. 23 min. Ved å benytte bil fra boligen tar det ca. 12 min til Nesoddtangen,
18 min til Vinterbro Senter, 22 min til Drøbak, 23 min til Ski, 43 min til Oslo S og 39 min til Rygge lufthavn.
Eiendommen sokner til Jaer barneskole og Alværn ungdomsskole. Ved Berger ligger Nesodden videregående skole, mens Steinerskolen har beliggenhet ca. 1 km lenger nord, ved Skoklefall. Det finnes et godt utvalg av både private og kommunale barnehager på Nesodden.

Adkomst

Følg FV156 fra Nesset fram til Nesodden kirke, og ta til venstre inn Kirkeveien retning Fjellstrand. Etter ca. 700 meter tas Bjerkerudveien inn til venstre. Boligen kommer på venstre hånd innerst i Bjerkerudveien etter ca. 400 meter. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barneskole på Jaer og ungdomsskole på Alværn (skolebussordning). Videregående skole på Berger/Hellvik og Steinerskole på Skoklefall.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiendommen er på 3654,4 m² og er skrånende mot nordøst. Eiendommen er opparbeidet med plenarealer, beplantninger, trær og gruslagt gårdsplass. Deler av eiendommen er inngjerdet. Gruslagt sti fra garasje til adkomst.
Det gjøres oppmerksom på at tomt i eldre målebrev er oppmålt til 3.500 m². Ny måling er basert på mer nøyaktige metoder.

Parkering

Biloppstillingsplass i egen garasje samt godt med biloppstillingsplasser på egen eiendom.

Vei, vann og avløp

Privat gruslagt adkomstvei.
Kommunalt vann og avløp. Private stikkledninger fra 2017. Trykkavløpssystem med Grundfos pumpe.
Pliktig medlemskap i Kirkeveien vann og avløpslag med årlig årsavgift kr. 3 125,- Dette inkl. service på privat trykkavløpspumpe.
Det er total ca. 40 andelseiere i vann og avløpslaget.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område og er avsatt til landbruks-, natur- og friluftsområde (LNFR).
Det pågår revidering av kommuneplanen.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr. 6.913,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann (Fastavgift kr. 1.430,- + Vannmålerleie kr. 313,-. I tillegg kommer forbruk kr. 30,- pr. m3), avløp (Fastavgift kr. 1.720,-. I tillegg kommer forbruk kr. 26,25 pr. m3), renovasjon kr. 2.818,- og feiing/tilsyn kr. 945,-.
Nåværende eier har et strømforbruk (inkl. hybel) som tilsvarer ca. kr. 35.000,-/år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr. 8.531,-.
Privat vann- og avløpsanlegg kr. 3.125,-/år.
Brøyting og vedlikehold av privat adkomstvei kr. 3.000,-/år.
Stipulerte vedlikeholdskostnader kr. 25.000,-/år.
Boligen er tilknyttet leverandør av kabel-tv/internett for hovedbolig og hybel, og har avgift på ca. kr. 14.000,-/år. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1 493 940,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 5 378 184,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 6.100.092,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Anita Ranveig Fagertun

Konsesjon

Da eiendommen er over 2 mål må kjøper ved kontrakt undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet. Denne erklæringen må godkjennes fra kommunen før eiendommen kan overskjøtes til kjøper.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen.
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 12.900,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 16.900,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 51-0151/19
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nesodden
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR51.19151

Dato

Sist oppdatert: 29. november 2020 kl. 20:42

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.