Skien - Åfoss

Åfossringen 4

Prisantydning

1 975 000 kr

Omkostninger: 51 212 krTotalpris: 2 026 212 kr
 • Byggår
  1975
 • Soverom
  4
 • Primærrom
  114 m²
 • Bruksareal
  147 m²
 • Tomteareal
  511,9 m²
 • Type
  Enebolig i kjede
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Enebolig i kjede. 1 etg. og u.etg. Terrasse og veranda. Garasje og bod. Hage med med plen og pryd.

Visning

Vi i Krogsveen ønsker trygge visninger for alle våre kunder og ansatte, og har innført tiltak som sikrer visninger med lav smittefare. Meld deg derfor på visning i god tid innenfor annonsert tidspunkt eller ta kontakt med megler.
Eiendomsmegler

Kjetil Thorsen

Skien
mobil 95859685
telefon 35904550

Send e-post
Bestill verdivurdering

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Eiendommen ligger på Åfoss i Skien. Solrikt, rolig og banevennlig. Nær barneskole og idrettsanlegg. Flott turterreng rett ved. 

Enebolig i kjede. 1 etasje og underetasje. Bygget i isolert bindingsverk. Betong takstein og sål takrenner ca 20 år. 2-lags isolerglass vinduer. El.anlegg med 13 kurser automatsikringer. Vannledningsnett i plast og kobber. Vanninntak i plast. Avløpsrør ut i plast. Terrasseplatting mot nord. Veranda mot syd. Garasje 17 kvm. bygget inntil boligen. Frittstående bod. 

Sokkeletasje. 69 kvm: Gang, 4 soverom, baderom, toalettrom, vaskerom, 1oppholdsrom
1. etasje 78 kvm: Vindfang, garderobe, kjøkken, stue, garasje

Eiendommen

Åfossringen 4, 3731 SKIEN
Gårdsnummer 212, bruksnummer 354, kommunenummer 3807

Eier

Nedre Telemark tingrett

Beliggenhet

Eiendommen ligger på Åfoss i Skien. Solrikt, rolig og banevennlig. Nær barneskole og idrettsanlegg. Flott turterreng rett ved. 

Barnehager, skoler og fritid

Åfoss baneskole (1-7) og Gimsøy ungdomsskole (8-10). Åfoss barnehage rett ved.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Innhold

Totalt bruttoareal: 160 kvm
Totalt bruksareal: 147 kvm
Totalt primærrom: 120 kvm

Primærrom:
Sokkeletasje. 59 kvm: Gang, 4 soverom, baderom, toalettrom og vaskerom
1. etasje 61 kvm: Vindfang, garderobe, kjøkken, stue

Sekundærrom:
Sokkeletasje 16 kvm: 2 rom 
1. etasje 17 kvm: Garasje

2 rom i kjeller er innredet som 1 soverom og 1 oppholdsrom. Dette er ikke omsøkt. For å godkjent disse som rom til varig opphold må søknad sendes kommunen.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport utført av Vegheim Taksering og Bygg AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 511,9 kvm. Opparbeidet og beplantet med plen og prydvekster. Gruset gårdsplass.

Parkering

I garasje og på egen gårdsplass

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Byggemåte

Enebolig i kjede. 1 etasje og underetasje. Bygget i isolert bindingsverk. Betong takstein og stål takrenner ca 20 år. 2-lags isolerglass vinduer. El.anlegg med 13 kurser automatsikringer. Vannledningsnett i plast og kobber. Vanninntak i plast. Avløpsrør ut i plast. Terrasseplatting mot nord. Veranda mot syd. Garasje 17 kvm. bygget inntil boligen. Frittstående bod. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder fyringsforbud pipe grunnet innkledning av denne. Kommentar vedrørende vaskerom i u.etg.- mangler sluk. 

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis

Ferdigattest/brukstillatelse

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1975. 

2 boder i sokkeletg. er ominnredet til 1 soverom og 1 oppholdsrom. Disse tiltak er ikke omsøkt. 

Det foreligger ferdigattest for ombygging av carport til garasje datert 7/11-1990. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
 
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Fliser på gulv i vindfang, garderobe, kjøkken, baderom og toalettrom. Øvrige gulv har laminat og belegg. Tapet, malt og MDF-plater på vegger. Plater og malt i himlinger. Malt kjøkkeninnredning med integrert platetopp, stekeovn og mikrobølgeovn. Kun integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger. Dusjhjørne og innredning med dobbel servant i baderom. Wc og servant i toalettrom. Varmtvannsbereder i kjøkkenbenk. 

Oppvarming

Varmepumpe Panasonic. Pipe. Varmekabler i baderom, vaskerom og 2 rom i sokkeletg. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3807/212/354:
10.01.1975 - Dokumentnr: 289 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra: 
Knr:3807 Gnr:212 Bnr:246 


01.01.2020 - Dokumentnr: 924077 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0806 Gnr:212 Bnr:354 


Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan for Åfoss nordre datert 23/11-1972 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Eiendommen selges som et tvangssalg og i henhold til Lov om tvangsfullbyrdelse og ikke etter avhendingslova. Dette innebærer vesentlig avvik fra et normalt salg ved at kjøper har en større risiko for eiendommens tekniske tilstand, og kjøper må være innforstått med at det kan være svært vanskelig å nå fram med en mangelsklage etter kjøp av tvangssalgsbolig. 
Samtidig avviker tidsfrister for bud og rutiner for oppgjør fra et normalt salg.

Det gjøres videre oppmerksom på at det ikke er mulig å bestille eierskifteforsikring/boligkjøperforsikring i forbindelse med tvangssalg.

Det vises for øvrig til "Orientering til kjøpere om tvangssalg ved medhjelper" som er vedlagt salgsoppgaven. Ta kontakt med megler dersom noe er uklart.

Overtakelse

Etter gjeldende regelverk vedr. tvangssalg, konf. megler eller les info. på budskjemaet. Normalt vil eiendommen bli levert ryddet, tømt og rengjort, men dersom dette ikke blir gjort av dagens eier må kjøper selv gjøre dette.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 26-0001/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Skien
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR26.211

Dato

Sist oppdatert: 01. mars 2021 kl. 09:27

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 18.848,- for 2020. I dette inngår eiendomsskatt og gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.


Eier har ikke gitt megler opplysninger om øvrige løpende kostnader, og megler har derfor ikke kjennskap til hvor store kostnader dagens eier har til strømforbruk, forsikring, tv, internett m.v.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 613.382,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2.208.175,20. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter ved kjøp til prisantydning: kr 2.026.212,-.

Visning

Vi i Krogsveen ønsker trygge visninger for alle våre kunder og ansatte, og har innført tiltak som sikrer visninger med lav smittefare. Meld deg derfor på visning i god tid innenfor annonsert tidspunkt eller ta kontakt med megler.
minusVis mindre
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Budgivning

Det gjelder egne budregler for tvangssalg, og disse er beskrevet i «Orientering til kjøpere av tvangssalg». Budgivere må sette seg inn i orienteringen før man inngir bud. 

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må budet være signert og legitimasjon må være fremlagt. På grunn av de spesielle reglene for tvangssalg er det dessverre ikke mulig å inngi bud via Krogsveens budapp eller inngi bud elektronisk via Krogsveen.no. Eventuelle forhøyelser eller endringer på budet kan skje pr sms eller på e-post. 

Kjøper vil som vanlig få tilsendt budjournal etter at eiendommen er solgt. Budgiver kan også få utlevert en kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Se pkt diverse

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av oppdragsgiver og er avhengig av kjøpesummens størrelse, og beregnes i henhold til satser i Forskrift om tvangssalg ved medhjelper, kap. 3. I tillegg mottar megler oppgjørshonorar kr 5.860,- samt dekning av utlegg.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Kjetil Thorsen
Eiendomsmegler

Kjetil Thorsen

Telefon
Mobil 95859685
Send epost

Lurer du på noe

Kjetil svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.