Komplett salgsoppgave

Rådhussvingen 31

3 750 000 kr
56 m²
1 soverom
Velkommen til Rådhussvingen 31!
Velkommen til Rådhussvingen 31!
Henrik Skalstad
Presenteres av
Henrik Skalstad
Ski sentrum
2-roms selveier i 2. etasje med balkong beliggende i Ski sentrum med kort vei til "alt" - Heis

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  3 750 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  88 000 kr
 • Omkostninger
  97 292 kr
 • Totalpris
  3 935 292 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1984
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  56 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 300 kr
 • Energimerke
  Rød E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Rådhussvingen 31!
En arealeffektiv og praktisk 2-roms leilighet med attraktiv beliggenhet i Ski sentrum. Leiligheten ligger i byggets 2. etasje med balkong. Heis i bygget. Oppvarming via gulvvarme på bad og panelovner. Leiligheten holder en normal standard med noe bruksslitasje.
Boligen ligger i sentrum med nærhet til alt av forretninger, servicetilbud og offentlig kommunikasjon, men samtidig i et litt mindre trafikkert område. Umiddelbar nærhet til Ski Storsenter som er ett av Norges største kjøpesentre med blant annet caféer, restauranter, bibliotek, bowlinghall og kinosenter. Idrettsanlegg og turområder er også å finne i nærområdet. Det er gangavstand til Ski stasjon som er et knutepunkt på Østfoldbanen med hyppige avganger.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Rådhussvingen 31, 1400 SKI
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 134, bruksnummer 315, seksjonsnummer 13, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 134, bruksnummer 93, ideell andel 607/79950

Innhold

Totalt bruksareal: 56 kvm
Totalt primærrom: 56 kvm
Primærrom:
2. etasje 56 kvm: Entré, bad, soverom, stue og kjøkken
I tillegg disponerer leiligheten en loftsbod på ca. 12 kvm. (skråtak). I tillegg er det også et nettingskap i tidligere kjølerom, i kjeller.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 06.04.2022, utført av Andreas Høieggen.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført en boligblokk med etasjeskillere av betongkonstruksjoner. Malte trevinduer med 3-lags glass. Entrédør fra byggeår. Balkongdør (skyvedør) fra byggeår. 3-lags glass. Kobberrør fra byggeår. Stoppekraner i kjøkkenbenk og på baderom. Avløpsrør av plast. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG3:
- Badet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
- Avtrekk fungerer ikke på kjøkken/stue.
TG2:
- Elektrisk anlegg: Med bakgrunn i NS3600 kreves det utført el-kontroll av fagperson for å få TG1 på anlegget. TG2 gis som følge av manglende dokumentasjon/manglende el-kontroll.
Se også avvik som ikke krever umiddelbare tiltak i tilstandsrapporten.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Det har vært påvist forekomst av skjeggkre i bygget (noen av toppleilighetene), men ikke det siste året. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Moderniseringer og påkostninger

- I 2015 ble det lagt nye fliser og ny servant med over og underskap på bad.
- Leiligheten er malt i alle rom, bortsett fra badet.

Standard

Pen 2-roms leilighet i Ski sentrum.
Entré: Velkommen inn i en flislagt entré med garderobeskap og knaggrekker.
Kjøkken: Kjøkkeninnredning fra 2007 med glatte fronter og heltre benkeplate hvor deler er foliert. Oppvaskkum med ettgreps blandebatteri. Oppvaskmaskin, platetopp, komfyr. Kjøkkenventilator (frakoblet). Ventilatoren må skiftes.
Stue: Stue og kjøkken i delvis åpen løsning. Store vinduer i stuen slipper inn godt med naturlig dagslys. Det er plass til både spisebord med stoler, samt TV-krok med tilhørende møblement. Utgang til balkong på ca. 8,7 kvm. fra stuen.
Bad: Baderom fra byggeår med overflateoppussing i 2016. Flis på flis, ny innredning og nytt toalett i 2016. Kobberrør fra byggeår. Plastsluk fra byggeår. Flis på gulv. Flis på vegger. Elektrisk gulvvarme. Servant i servantskap med ettgreps blandebatteri. Gulvmontert toalett. Dusjnisje. Mekanisk avtrekk.
Soverom: Romslig soverom, malt i en dus farge. Skyvedørsgarderobe med speil.

Løsøre og tilbehør

- På badet vil vaskemaskin og tørketrommel stå igjen. Disse ble innkjøpt til leiligheten i 2017. På kjøkkenet vil ett kjøl /frys stå igjen, også innkjøpt i 2017.

Oppvarming

Elektriske varmekabler. Ellers oppvarming med panelovner.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 29.11.1988. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 6007, tinglyst 02.07.1984, Obligasjon: Panthaver er Sameiet med et beløp på kr. 25.000,- Panterett uten opptrinsrett.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
Dagboknr 6009, tinglyst 02.07.1984, Erklæring/avtale: Avtale mellom gnr. 315 og 316 om felles vedlikehold og drift av bnr. 93. Bestemmelse om trafo/renovasjon og gar.tak.
Dagboknr 6011, tinglyst 02.07.1984, Erklæring/avtale: Bestemmelse om gjensidig bruks- og disposisjonsrett til alt innvendig fellesareal i bnr. 315 og 316.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i Ski sentrum med nærhet til alt av forretninger, servicetilbud og offentlig kommunikasjon. Kort gangavstand til Ski Storsenter som er ett av Norges største kjøpesentre med blant annet caféer, restauranter, bibliotek, bowlinghall og kinosenter. Idrettsanlegg, skoler og turområder er også å finne i nærområdet.
Det er gangavstand til Ski stasjon som er et knutepunkt på Østfoldbanen med hyppige tog i "alle" retninger. Toget bruker ca. 22 minutter til Oslo S.
Det er bygges nytt dobbeltspor mellom Oslo og Ski, som anslås å stå ferdig i slutten 2022. Da skal toget fra Ski til Oslo S ta kun ca. 11 min.

Adkomst

Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Gangavstand til barnehager og skoler.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 667,2 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Tomten er pent opparbeidet med asfalterte adkomstveier, gressplen, beplantning, trær, m.m.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.
Det medfølger ikke garasjeplass, men det har tidligere vært gode muligheter for leie av plass i garasjeanlegget. Ny eier må selv undersøke dette.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan Ski sentrum datert 11.05.2016. med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Det er vedtatt ny videregående skole ved parkeringsplass orientert øst for Ski rådhus.
Det er planlagt blokkbebyggelse ved Skoleveien (orientert nord for denne eiendommen) og langs Kirkeveien (langs området mellom Kirkeveien 9 og 19 samt planlagt bebyggelse nord for Kirkeveien). Kirkeveien er i dette området planlagt utvidet.
Ski sentrum er i utvikling og økt bebyggelse i sentrum må påregnes.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 7.264,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Fellesutgiftene er kr 3.300,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-TV, internett, felles bygningsforsikring, nedbetaling av andel fellesgjeld, forretningsførsel, drift og vedlikehold.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 9.900,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv/internett og grunnpakke er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 749.305,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2.697.497,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 18.908,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 88.000,- pr. 01.03.2022
Total fellesgjeld for sameiet er kr 3.515.109,- pr. 23.03.2022 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 3,13 %
Lånets løpetid: 20 år og 3 mnd.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.935.292,-
Av dette beløpet utgjør kr 88.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Sonja Irene Frantzen og Knut Olav Frantzen

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Skolebakken Boligsameie, med sameiebrøk 607/43950.
Sameiet består av 40 boligseksjoner og en garasjeseksjon.
Forretningsfører er OBOS Forvaltor AS, tlf. 002333.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt, men skal ikke være til sjenanse for de andre beboerne.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Skiftet belysning i fellesarealene til led og lamper med sensor.
- Boning av fellesarealer.
- Brannøvelse med kontroll av brannvarslingsanlegg inkludert detektorer i leilighetene som er tilknyttet anlegget (ca. 50 % av leilighetene.
- Kontroll av brannslokkere, slanger og tromler, inngått årlig avtale med Follo Lås og glassikring.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven i tillegg til tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 30.000,- av salgssummen
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0076/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR46.2276

Dato

Sist oppdatert: 16. mai 2022 kl. 17:00

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.