Solgt: 4 200 000 kr

Øvre Frydendal 11

3 900 000 kr
84 m²
2 soverom
Gjennomgående endeleilighet på Øvre Frydendal med trappefri adkomst. God planløsning. Stor usjenert uteplass. Garasje
Terje Tveit
Presenteres av
Terje Tveit
ØVRE FRYDENDAL / ASKER
Gjennomgående endeleilighet på Øvre Frydendal med trappefri adkomst. God planløsning. Stor usjenert uteplass. Garasje
 • Prisantydning
  3 900 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  234 746 kr
 • Omkostninger
  104 692 kr
 • Totalpris
  4 539 438 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1988
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  84 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 456 kr
 • Energimerke
  Rød E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Øvre Frydendal 11. Her får du en lys leilighet med god planløsning og to flotte uteplasser. Med beliggenhet på enden høyt opp i etasjene har du et fritt utsyn fra uteplassen. Leiligheten har adkomst gjennom trappegang, eller trappefritt via internvei på oversiden av boligblokken. Øvre Frydendal er et meget populært boligområde i gangavstand fra Asker sentrum hvor man finner de fleste forretnings- og servicetilbud. Området ligger like ved markagrensen og tilbyr fantastiske friluftsmuligheter både sommer som vinter.
Kort fortalt:
- Gjennomgående endeleilighet
- 2 soverom av god størrelse
- Separat kjøkken
- Romslig stue og spisestue
- To flotte uteplasser
- Noe behov for modernisering
- Garasjeplass
- Lekeplass på feltet
- 150 meter til buss
- Gangavstand til Asker sentrum

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Øvre Frydendal 11, 1384 ASKER
Kommunenummer 3025, gårdsnummer 14, bruksnummer 4, seksjonsnummer 44, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 84 kvm
Totalt primærrom: 84 kvm
Bruksareal:
Leilighet 84 kvm
Primærrom:
4. etasje 84 kvm: Entré, bad, kjøkken, stue og to soverom.
I tillegg disponerer boligen 1 bod beliggende i 3. etasje på ca 12,7 kvm. I følge forretningsfører ABBL er det muligheter for å leie ekstra bod ved å kontakte styret.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.11.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer, samt kjeller fra 1988. Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger av betong/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av betongkonstruksjoner. Yttervegger utvendig forblendet med teglstein og stående panel. Valmet av trekonstruksjoner tekket med takstein/takplater (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har Swedoor glatt entredør med kikkehull. Balkongskyvedør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass. Balkongskyvedør og vindu på soverom 1 er fra 2020. Øvrige vinduer er fra byggeår.
Teknisk anlegg/VVS
Vannrør av kobber. Synlig avløpsrør i plast. Hovedstodstoppekran er plassert i kjøkkenbenk. Oso varmtvannsbereder på 120 liter fra 2011 plassert i kjøkkenbenk. Mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad kombinert med naturlig tilluft via ventiler i vinduer.
Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer plassert i skyvedørsgarderobe i entré. Hovedsikring og strømmåler er plassert i fellestavle i kjeller. Leiligheten har delvis åpent og delvis skjult elektrisk anlegg.
Brann
Leiligheten har røykvarslere. Det er montert brannslange i kjøkkenbenk.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Bad
TG 2. Det er stedvis riss/sprekker i flisfuger i servantskap, samt i gulvfliser. Kan skyldes utettheter i tettesjikt. Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Det er riss/sprekker i veggfliser ved toalett. Overflater himling: Det er sprekker i plateskjøter i himling. Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Membranen/fuktsikring har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent.
- Til informasjon: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument, i tilstøtende rom til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik.
Kjøkken
TG 2. Vegger er slitt/aldringspreget. Gulvet bærer preg av slitasje.
Innvendige overflater
TG 2. Vegger og himlingsflater på soverom bærer preg av alder/slitasje og har behov for overflatebehandling. Gulvflater bærer preg av alder/slitasje.
Elektrisk anlegg
TG 2. Det er ikke gjennomført vedlikehold på det elektriske anlegget, og det foreligger ingen dokumentasjon. Med bakgrunn i TG2 bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, skjemaet er fylt ut av arvingene iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Gjennomgående og lys 3-roms leilighet. Leiligheten har egen utvendig og trappefri adkomst fra oversiden av bygget, samt har beliggenhet på enden. Boligen består av entré, bas, kjøkken, stue og to soverom, samt to romslige uteplasser i hver sin ende. Leiligheten har noe behov for modernisering.
Entré
Praktisk og lysmalt entré med vinylbelegg på gulvet. Her er det en stor skyvedørsgarderobe med speilfronter til oppbevaring.
Stue og spisestue
Romslig stue med åpen løsning til spisestuen. Her har du muligheter for en sofakrok, samt et større spisebord. Gulvet er belagt med 3-stavs eikeparkett og veggene er lysmalte. Fra stuen er det utgang til en flott uteplass på ca 20 kvm mot sydøst. Her har du fritt utsyn og ingen gjenboere.
Kjøkken
Separat kjøkken med dør til stuen og spisestuen. Innredning med profilerte hvite fronter, og benkeplate av laminat. Nedsenket oppvaskkum med ett-greps armatur. Mellom benkeplate og overskap er det fliser på vegg som gjør det lett å rengjøre Det er belysning under overskapene, samt stikkontakter. Frittstående hvitevarer med kjøleskap med fryser fra Samsung, oppvaskmaskin fra Asko og stekeovn med platetopp fra Siemens. Over komfyren er det ventilator i overskap tilkoblet mekanisk avtrekk. Oso varmtvannsbereder på 120 liter fra 2011 og hovedstodstoppekran er plassert i kjøkkenbenk. Gulvet er belagt med vinylbelegg og veggene er malt. Kun integrerte hvitevarer medfølger ved salg. På kjøkkenet har du plass til et spisebord med fire stoler, som er perfekt til hverdagen.
Bad
Baderom fra byggeår i 1988. Rommet er belagt med kvadratiske fliser på gulv og vegger. Det er varme i gulvet. Vegghengt servantskap i profilerte hviye fronter, som står i stil med kjøkkeninnredningen. Benkeplate av laminat. Nedsenket servant og utslagsvask med ett-greps armaturer. Over servantskapet er det montert speil på vegg, samt skap på hver side og belysning over. Dusjkabinett med skyvedør av glass og dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regndusj. Gulvstående toalett fra Gustavsberg. Vannrør av kobber. Synlig avløpsrør i plast. Avtrekksventil på vegg. Badet har opplegg for vaskemaskin.
Soverom
Leiligheten har to soverom, der begge er av god størrelse. Soverom 1 har adkomst fra entré, og soverom 2 ligger ved stuen. Begge soverommene har plass til dobbeltseng og det er garderobeskap langs veggen.
Overflater
Gulv: Fliser, vinylbelegg og 3-stavs parkett
Vegger: Fliser, malt betong og malte flater
Himling: Malt betong

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen varmes opp ved bruk av elektrisitet. Det er gulvvarme på badet, og ellers benyttes elektriske panelovner.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 19.04.1989. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 352, tinglyst 07.01.1988, type heftelse: Pantsettelseserklæring kr 25.000,- til sikkerhet for sameiernes økonomiske forpliktelser overfor sameiet.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 8 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om vannrett og beiterett, bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger, bestemmelse om vei, erklæring/avtale med bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter med Televerket som rettighetshaver, bestemmelse om felles vannverk/ledning, bestemmelse om kloakkledning, bestemmelse om bebyggelse og erklæring/avtale vedr. privat felles vann- og spillvannsledning.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.
Iht. sameiets vedtekter §3 skal utleie meldes til styret eller forretningsfører for registrering av navn, eventuelt egen adresse i utleieperioden og varigheten av denne.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Øvre Frydendal er et meget populært boligområde i gangavstand fra Asker sentrum hvor man finner de fleste forretnings- og servicetilbud. Området ligger like ved markagrensen og tilbyr fantastiske friluftsmuligheter både sommer som vinter. Her er det solrikt, usjenert og turterreng i nærheten. På Nedre Frydendal er det barnehage. Området sogner til Jansløkka barneskole og Solvang ungdomsskole.
Asker byr på et moderne handelssentrum med spennende arkitektur, gågater og hyggelige butikkområder. Her finner du også et blomstrende kunst-, kultur- og uteliv. Asker kulturhus er en flott møteplass for alle med bl.a. stor teater/konsertsal, kino, galleri og ungdomsklubb og bibliotek. Det er kort vei til kunstgressbane på Asker stadion (Føyka), eller til Askerhallen som er en kombinert idretts- og ishall. Ved hallen ligger Risenga svømmehall som er et flott badeland med alle fasiliteter. I tillegg er det treningssenter, tennisanlegg og ridesenter i området. Rett nord for sentrum ligger idylliske Semsvannet med gode bade- og fiskemuligheter, samt fine turveier enten til fots, på sykkel, eller på ski.
Fra leiligheten er det en kort joggetur til Asker skiklubb sitt treningsanlegg. Her kan du spille fotball på kunstgressbanen, ta deg en løpetur rundt stadion, skate eller spille volleyball. Det er også kort avstand til nærmeste badeplass der Semsvannet byr på gode badeforhold, fiskemuligheter og flotte turstier. Asker byr generelt på mye aktiviteter både på vinteren og på sommeren. Ønsker du å komme deg ned til sjøen er det ikke lange bilturen ned til Hvalstrand bad. Her er det hoppetårn både for de små og de store. På vinteren er det nyprepparerte skispor hele sesongen i området ved Sem.
Nærmeste bussholdeplass ligger ca. 150 meter fra boligen, og du bruker rundt 2 minutter på å gå ned. Herfra går det buss til og fra Asker sentrum. Asker stasjon er et knutepunkt for kommunikasjon både mot Oslo og retning Drammen. Toget inn mot Oslo går hvert 10 minutt og bruker rundt 18 min. inn til byen. Ønsker du å benytte deg av bil tar det 28 minutter til Oslo og 23 minutter til Drammen fra Nedre Frydendal.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på nederst i annonsen på Krogsveen.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Frydendal barnehage
Hanevold Barnegård
Føyka barnehage Asker gård barnehage
Skoler:
Jansløkka barneskole
Solvang ungdomsskole
Asker videregående skole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon

Beskrivelse av tomt

Felles eiet tomt for sameiet på 10 790 kvm. Tomten er opparbeidet med blant annet belegningsstein, internstier, plen og diverse beplantning.
Leiligheten har to uteplasser. Fra stuen er det utgang til en sydøst-vendt terrasse på ca 20 kvm. Her ble det oppgradert ned nytt tettesjikt, fliser og rekkverk i regi av sameiet i 2021. Uteplassen har montert markise til å skjerme for solen på varme sommerdager. På motsatt side ved entréen finner vi en platting på rundt 16,8 kvm. Uteplassen er belagt med terrassebord og har rekkverk av trekonstruksjoner. Det er montert utebelysning og stikkontakt.

Parkering

Leiligheten disponerer én garasjeplass merket med nr 34 i felles garasjeanlegg. I følge forretningsfører ABBL er det muligheter for å leie ekstra parkeringsplass ved å kontakte styret.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse, felles parkeringsplass og bevaring av landskap og vegetasjon i henhold til reguleringsplan GNR.14, BNR.4 Hanevold datert 05.10.1984 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen ligger i område for nåværende boligbebyggelse og hensyn grønnstruktur, boligområder med spesielle kvaliteter - Type A, iht. kommuneplan for Asker kommune 2018-2030.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 5 456,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter (vann, avløp og renovasjon), vaktmestertjeneste, bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, renter og avdrag fellesgjeld, brøyting, kabel-tv/bredbånd.
Fellesutgiftene fordeler seg slik:
Felleskostnader 1 kr 2 055,-
Vedlikeholdsfond kr 2 726,-
Kabel-tv/bredbånd kr 225,-
Renter og omkostninger kr 450,-
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Det er felles vannmåler for sameiet.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 032 842,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 718 231,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 46 560,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 234 746,- pr. 08.11.2021
Total fellesgjeld for sameiet er kr 10 999 999,- pr. 08.11.2021 og lånevilkårene er:
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 94907060246, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 08.11.2021: 2.4% pa.
Antall terminer til innfrielse: 135
Saldo per 08.11.2021: 11 000 000
Andel av saldo: 234 747
Første termin/første avdrag: 01.10.2021 ( siste termin 01.02.2033 )

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4 239 438,-.
Av dette beløpet utgjør kr 234 746,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Hans Peter Fuglesang, Erik Breilid, Georg Richard Fuglesang og Tor Forsman

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Hanevold Terrasse Boligsameie, med sameiebrøk 96/6302.
Sameiet består av 51 seksjoner, herav 50 boligseksjoner og 1 garasjeseksjon.
Forretningsfører er Asker og Bærum Boligbyggelag AL, tlf. 67 57 40 69.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år:
2020:
- «Prosjekt Syd» påbegynt, ferdigstilles i 2021.
* Terrasser rehabilitert med ny isolasjon, membran og terrassefliser
* Nye rekkverk
* Skiftet vinduer og erstattet terrassedør med skyvedør.
* Ny panel, og tilleggsisolert med 5 cm isolasjon.
* Skiftet ut takrenner på terrasser og alle nedløp.
- Utbedret div lekkasjer i beslag/fuger på teglsteinsvegg.
Planlagte påkostninger:
2021:
- Fullføre «Prosjekt Syd»
- Male sydsiden
- Fullføre infrastruktur El-bil lading
- Rehabilitere dekker ved inngangspartier på sydsiden og trapper ned til garasjen.
- Skifte beslag på etasjeskillere på teglsteinsvegg
Kommende 5-års periode:
1. Kontroll av takene løpende
2. Sjekk og rens av ventilasjonsanlegg
3. Isolere garasjevegg (hvis nødvendig) 2022
3. Pusse opp garasjen 2023
4. Bytte vinduer og panel, tilleggsisolere resten av blokka 2022
5. Skifte utgangsdører i 4. og 5. etasje 2022
5. Utbedre sprekker i teglstein løpende vurdering
6. Maling av nordsiden 2022/2023
7. Impregnere takstein 2021-2023
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, skjemaet er fylt ut av arvingene iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull.
Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til provisjon av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.500,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 15-0166/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Asker
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR15.21166

Dato

Sist oppdatert: 26. november 2021 kl. 14:48

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.