Solgt: 3 150 000 kr

Elvebredden 5

3 100 000 kr
57 m²
2 soverom
Boligen har både sprinkleranlegg og balansert ventilasjon.
Frode Larsen
Presenteres av
Frode Larsen
Verksåsen
Moderne 3-roms endeleilighet i 2. etasje fra 2019 med sydvendt balkong. Garasjeplass og heis. Gangavstand til sentrum.
 • Prisantydning
  3 100 000 kr
 • Omkostninger
  78 842 kr
 • Totalpris
  3 228 842 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2019
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  57 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Heis
 • Fellesutgifter
  3 580 kr
 • Energimerke
  Grønn B

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

3-roms endeleilighet fra 2019 på Verksåsen
 • Gjennomgående god standard - nærmest som ny
 • Effektiv romløsning med sydvendt balkong
 • Kjøkken med integrerte, medfølgende hvitevarer
 • Vannbåren varme i alle rom, sprinkleranlegg og balansert ventilasjon
 • Heis i bygget gir mulighet for komfortabel adkomst
 • Bod og biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg med enkel adkomst via heis
 • Attraktiv plassering ved byens kanskje mest spennende del Verket
 • Gågate med forretninger og kjøpesenter innenfor kort gangavstand
 • Holdeplasser for lokale bussruter og ekspressbusser i nærområdet
 • Enkel tilgang til turområder i Mosseskogen, Mossemarka og på Jeløy

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Elvebredden 5, 1534 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 3, bruksnummer 3127, seksjonsnummer 13, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 65 kvm.
Totalt bruksareal: 60 kvm.
Totalt primærrom: 57 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
2. etasje: Entré, stue/kjøkken, bad, 2 soverom.
I tillegg disponerer boligen 1 bod felles garasjeanlegg.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.10.2020 utført av Moss Eiendomstaksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte iht. tilstandsrapport:
Leilighetsbygg oppført i 2019 i 3. etasjer over garasjekjeller. Bærende stål- og betongkonstruksjoner. Fasader med trekledning. Flatt tak med antatt folietekking/banebelegg. Vinduer med ramme og karm i tre med 3-lags isolerglass produsert i 2018. Utgang til terrasse via bred skyvedør i tilsvarende konstruksjon. Montert lameller.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Ripe i glass på skyvedørens innside, eier opplyser det er reklamert ovenfor utbygger.
Riss/sprekk i 2 stk fliser, antatt oppstått ifbm. montering av dusjnisje. Eier opplyser det er reklamert ovenfor utbygger.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten ble ferdigstilt i 2019 og har moderne standard som inkluderer vannbåren gulvvarme i alle rom, balansert ventilasjon, sprinkleranlegg samt 1-stavs eikeparkett i alle rom utenom entré og bad.
Romløsningen utnytter det disponible arealet effektivt, blant annet med stuen og kjøkkenet samlet i en åpen sosial sone i leilighetens sydlige del der sol- og lysforholdene er som best. Her som i alle øvrige rom foruten badet er veggflatene malt hvite og utgjør et nøytralt, lett overmalbart utgangspunkt om du vil gjøre egne fargevalg.
Kjøkkeninnredningen henvender seg åpent mot stuen og utgjør i seg selv et stort, dekorativt møbel. Innredningen er noe utvidet fra standard leveranse til fordel for mer oppbevaringsplass, og er stilrent utført med glatte hvite fronter. Samtlige av kjøkkenets hvitevarer er integrert og medfølger leiligheten, hvilket innebærer at det kun gjenstår å fylle skuffer og hyller med utstyr til daglig bruk.
Fra kjøkkenet er det kun få skritt ut til leilighetens balkong som er lett tilgjengelig gjennom skyve-/hevedør med store lysflater. Balkongen vender i sydlig retning og i følge selger sol allerede fra rundt klokken 09 og frem til omkring klokken 19 på godværsdager midtsommers.
Leilighetens bad og to soverom er alle tilgjengelig fra gangen og entreen. Soverommene er plassert lengst mulig unna romløsningens sosiale del og er av gode størrelser som henholdsvis hovedsoverom og barne-/gjesterom. Begge er i utgangspunktet store nok til å romme en dobbeltseng.
Badet er utført med grå og hvite fliser på gulv og vegger, himlingen med innfelt LED-belysning som kan dimmes til ønsket styrke. Blant badets utstyr inngår et dusjhjørne som er påkostet med regndusj i slankt design og har glassdører som kan svinges inn om du vil maksimere rommets tilgjengelige gulvflate.
Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser i entré og på bad, for øvrig 1-stavs eikeparkett.
Innervegger: Fliser på bad og flisfelt på kjøkken, for øvrig glatte malte flater.
Himlinger: Glatte malte flater. Innfelt LED-belysning på bad.
Kjøkken: Skapinnredning med glatte hvite fronter og laminert grå benkeplate. Nedfelt dobbel stålservant med 1-greps armatur. Integrert platetopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Avtrekksventilator.
Bad: Servantskap med glatte hvite fronter og nedfelt servant med 1-greps armatur. Veggspeil med integrert belysning. Høyskap med glatte hvite fronter. Dusjhjørne med hånddusj, regndusj og svingbare glassdører. Veggmontert klosett. Rør-opplegg til vaskemaskin.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme i hele leiligheten.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 13.05.2019.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr 163402, tinglyst 22.02.2017, type heftelse: Utbyggingsavtale.
Utbyggingsavtale mellom Sponvika Eiendom AS og Moss kommune. Gjelder utbyggingen knyttet til reguleringsplanen for Sponvika. Bestemmelser om adkomst, vei, vann og avløp med flere bestemmelser.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
I tillegg er det tinglyst følgende:
Dagboknr 1597972, tinglyst 26.11.2018 - Seksjonering
Opprettet seksjoner: Snr: 13.
Formål: Bolig. Tilleggsdel: Bygning. Sameiebrøk: 60/2728

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Skal leiligheten leies ut, skal styret og forretningsfører informeres.
Korttidsutleie kan kun foregå inntil 60 dager per kalenderår. Ved korttidsutleie skal styret før utleie informeres om når, hvor lenge og hvem som skal leie, samt motta nødvendig kontaktinformasjon i fall en kritisk situasjon oppstår.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten er en del av den nyeste bebyggelsen i Verksåsen og er som navnet antyder tilbaketrukket i høyden over byens nye, kanskje mest spennende del Verket. Her vil du bo i rolige omgivelser, bare få meter unna Mosseelven og fossen, mens fremtidsrettet byfornyelse pågår rett på andre siden av åsen.
På Verket er mye allerede er på plass, blant annet spisested, skoler og kontorfellesskap samt kulturgryten Verket Scene som i normale tider avstedkommer den årlige Festivalen Sin. Etterhvert som den nye bydelen utvikles, ventes det at også flere nye tjenester og kulturelle tilbud etterhvert vil komme på plass. En helt ny badepark er blant noe av det som står på trappene.
Byens veletablerte sentrumskjerne er også lett tilgjengelig fra Elvebredden; gode 700 meter unna starter gågaten, og etter ytterligere noen få meters gange er du fremme ved byens store kjøpesenter med tilknyttet bussterminal. I sentrumskjernen for øvrig finner du et bredt utvalg av blant annet serveringssteder, kulturtilbud og helsetjenester.
Skal du med toget, kan du på få minutter sykle eller ta bussen frem til stasjonen som har hyppige avganger videre mot Oslo. Reisetiden er i dag fra omlag 40 minutter, men forventes redusert til en knapp halvtime etter den pågående utbyggingen av jernbanen. Et godt kollektivtilbud som inkluderer bussrute til togstasjonen er tilgjengelig fra Verket. Ekspressbusser til Oslo og Gardermoen stopper ved Nesparken, en kort rusletur unna.
Med utgangspunkt i Elvebredden er det fullt mulig å gå ut til vakre turområder i både Mosseskogen og Mossemarka. Førstnevnte har idylliske Molbekktjern med gamle fornminner og sjeldne plantearter, samt Røystoppen med flott utsikt mot byen. I Mossemarka finner du blant annet lysløype og preparerte skispor når forholdene tillater vinterstid. Det er for øvrig heller ikke lang vei ut til Jeløys unike landskapsvernområde ved Alby. Følger du Kyststien passerer du flere fine badesteder underveis.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 8 175,7 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Det medfølger biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg med enkel adkomst via heis. Øvrig parkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 05.10.2020 omfattes eiendommen av reguleringsplan under bakken Sentrum - Samordnet regplan Jernbane/Vei/Havn med formål anlegg i grunnen, vedtatt 02.09.1999 med plannr.271. Reguleringsplan Verket med formål friluftsområde (på land), vedtatt 15.02.2010 med plannr.323. Reguleringsplan Sponvika - Felt B1.1 og B1.2 med formål friområde, fortau, kjørevei, annen veigrunn/teknisk anlegg, lekeplass, gatetun og boligbebyggelse/blokkbebyggelse, vedtatt 19.09.2016 med plannr.367. Kommunedelplan Sentrumsplan Moss med formål friområde nåværende, vedtatt 15.06.2015. I tillegg omfattes eiendommen av Kommuneplan KP0104 med formål friområde fremtidig og bebyggelse og anlegg nåværende og fremtidig, vedtatt 20.06.2011. Eiendommen ligger i gul støysone iht. T-1442.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Området rundt Sponvika og Verket er under stadig utbygging og byggeaktiviteter i nærområdet må kunne påberegnes.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgifter pr. mnd. kr 1.850,- i tillegg faktureres det ett a-konto-beløp pr. mnd. på kr. 750,- for varmeregnskap. Dette blir avregnet ved måleravlesning v/årsskifte. I tillegg kommer felles-kostnader for garasje pr. mnd. på kr. 69,- og avsetning vedlikeholdsfond, kr. 911,-. Totalt pr. mnd. kr. 3.580,-.
Fellesutgiftene dekker bla.: kommunale avgifter (ikke eiendomsskatt), vedlikehold felles uteareal, snørydding/plenklipp, strøm fellesarealer, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, revisjon, vaktmester, årsavgift TV/internett, styrehonorar, serviceavtale heis, brannvarsling, ventilasjon og vedlikehold garasje mm.
Trådløs ruter medfølger ikke. For å benytte de digitale TV kanalene fra Telenor må man skaffe kortleser eller dekoder, som kan bestilles fra Telenor.
I tillegg må seksjonseier betale kommunale avgifter er kr 6 381,- for inneværende år.
I dette inngår gebyr for eiendomsskatt.
Det er 6 terminer i Moss kommune.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 3.250,- pr. år. / 1.700 kwh. pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Ligningsverdi er p.t. ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle andre boliger man måtte eie). Ligningsverdien for primærboliger vil normalt utgjøre inntil ca. 25% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil ligningsverdien utgjøre 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal.
Se http://www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.

Eiendomsskatt

Eiendomskatten utgjør kr. 6 381,- pr år.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 16 930,- pr. 31.12.2019.
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 12.10.2020.
Andel fellesgjeld på ligningsoppgaven er iflg. forretningsfører leverandørgjeld og det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.178.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Vladimir Vranic

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Verket Elvebredden 1, med sameiebrøk 60/2728.
Sameiet består av 39 boligseksjoner og 1 næringsseksjon.
Forretningsfører er Regnskapssentralen AS, tlf. 69 20 65 00.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Planlagte påkostninger:
Det ble besluttet på ordinært årsmøte i juni 2019 å bygge opp et vedlikeholdsfond på bakgrunn av et malingsprosjekt og installering av porttelefon. våren og sommeren 2020/2021. Det månedlige avdraget er kr. 911,- som er inkludert i felleskostnaden.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Kopi av dokumentene fra sameiet kan fås utlevert ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper unntatt tomter inneholder den i tillegg innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,6% av salgssum
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Markedspakke: kr 8.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto & Boligstyling: kr. 6.000,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Visninger: kr 1.950,- pr. stk. (2 stk. gratis)
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0330/20
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.20330

Dato

Sist oppdatert: 24. februar 2021 kl. 16:40

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.