Solgt: 4 350 000 kr

Krokliveien 23

4 000 000 kr
66 m²
3 soverom
Velkommen til Krokliveien 23
Remi Bangsund
Presenteres av
Remi Bangsund
BJERKEDALEN
Pen, gjennomgående 4-roms - Flott beliggenhet - Innglasset, solrik balkong - Fyring/v.vann inkl. i fk. - Barnevennlig
 • Prisantydning
  4 000 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  252 597 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  4 603 729 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1957
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  66 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 694 kr
 • Energimerke
  Grønn F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Krokliveien 23 - en lys, gjennomgående 4-roms andelsleilighet med en meget god beliggenhet. Boligen har en sydvendt og innglasset balkong med flott utsikt (uten innsyn) og sol fra ca. kl. 0930 - 1900. Balkongen er på 7 kvm og har plass til både sittegruppe og grill. I tillegg har boligen en praktisk entré, pent kjøkken, delikat bad og tre gode soverom.
- Lys, gjennomgående 4-roms
- God standard
- Innglasset balkong på 7 kvm
- Gode solforhold og flott utsikt
- Meget god intern beliggenhet
- Fyring/v.vann/tv/nett inkl. i felleskostnader
- Vinduer fra 2015
- 2 boder
- Ingen forkjøpsrett
- Barnevennlig
- Lave kjøpsomkostninger, ingen dokumentavgift
- Umiddelbar nærhet til idylliske Bjerkedalen Park
- Kort vei til marka!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Krokliveien 23, 0584 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 123, bruksnummer 8, ideell andel 1/1
Andelsnummer 13, Bjerkedalen Borettslag, organisasjonsnummer 948133121

Innhold

Totalt bruttoareal: 81 kvm
Totalt bruksareal: 73 kvm
Totalt primærrom: 66 kvm
Primærrom:
3. etasje 66 kvm: Entré, bad, tre soverom, kjøkken, stue.
Sekundærrom:
3. etasje 7 kvm: Innglasset balkong
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på 3,7 kvm og en loftsbod på 7 kvm (gulvareal, skråtak).
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.05.2021 utført av Takstmann Murmester Trond Bratvold.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på støpt armert betong som er antatt fundamentert til fast grunn. Veggkonstruksjon og utvendige fasader av henholdsvis teglsteinsmur og plater fra byggeår. Malte trappeoppganger med støpte betongtrapper til repoer og leilighetene.
Tak: Valmet tak i trekonstruksjon, antatt tekket med takstein.
Vinduer: Trerammer med 2-lags energiglass fra 2015.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Følgende forhold har fått tilstandsgrad 2: Bad og radiator grunnet alder samt ventilasjon på kjøkken.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Krokliveien 23 - en lys, gjennomgående 4-roms andelsleilighet med en meget god beliggenhet. Boligen har en sydvendt og innglasset balkong med flott utsikt (uten innsyn) og sol fra ca. kl. 0930 - 1900. Balkongen er på 7 kvm og har plass til både sittegruppe og grill. I tillegg har boligen en praktisk entré, pent kjøkken, delikat bad og tre gode soverom.
Entré:
Praktisk entré med plass til kommode og oppheng for ytterjakker. Entréen har en brann- og lydklassifisert entrédør og nytt dørcalling-system med kamera.
Stue:
Lys stue med naturlig plass til både sofagruppe, opplegg for lyd- og tv samt spisebord. Fra stuen har man tilgang til en innglasset balkong som fungerer som en forlengelse av stuen på det varmeste halvåret.
Innglasset balkong:
Herlig innglasset balkong på 7 kvm med gode solforhold og flott utsikt. Boligen er sydvendt og har sol fra ca. 0930 til 1900. Det er lov med elektrisk- og gassgrill.
Kjøkken:
Pent kjøkken som ble oppgradert med nye kjøkkenfronter i 2020. Kjøkkenet har fliser mellom overskap og laminert benkeplate, lyslist under overskap, kullfiltervifte over integrert koketopp/ovn, kum med ettgreps blandebatteri og integrert oppvaskmaskin. Det er også plass til en mindre sittegruppe på kjøkkenet hvis ønskelig.
Bad:
Delikat flislagt bad med gulvvarme som ble pusset opp i regi av borettslaget i 2009. Badet inneholder veggmontert wc, dusjplass med inn-utadslående dusjvegger, servant med ettgreps blandebatteri i skapinnredning og opplegg for vaskemaskin.
Hovedsoverom:
Romslig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng. Hovedsoverommet har stort praktisk garderobeskap.
Soverom 1 & 2:
Boligen har ytterligere to soverom som passer perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. Det ene soverommet har frittstående garderobeskap.

Oppvarming

Sentralvarme med originale radiatorer tilknyttet bergvarme. Varmekabler på badet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 01.10.1962. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 101467, tinglyst 29.11.2006, Notert pant til borettslaget.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 22 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om veg, vedrørende garasje, vann- og kloakkledning, ekspropriasjonsskjønn, elektriske kraftlinjer m.m
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

- Komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og vaskemaskin på badet medfølger.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen er beliggende i et rolig, barnevennlig og meget idyllisk boligområde på Bjerke.
Nærhet til Lillomarka som representerer en fantastisk mulighet til rekreasjon, sport og lek. Lysløyper, Grefsenkleiva og flotte turstier - sommer som vinter!
Du vil finne flere dagligvarebutikker i nærområdet, som Coop Prix i Refstadveien, Rema 1000, Meny og Kiwi i Brobekkveien.
Kort vei til både Linderud senter, Storo senter og Løren senter med bl.a. lege, tannlege, frisør, post/bank, restauranter og for øvrig rikelig med butikker og servicetilbud.
Flotte Bjerkedalen Park ligger i umiddelbar nærhet. Parken ble åpnet i oktober 2013 og består av ca. 40 mål med fasiliteter som andedam, sandstrand, basketballbane, volleyballbaner, paviljong, barnehage og opparbeidede grøntområder. Hovinbekken renner igjennom hele parken i små elvestryk. På vinteren er det skøytebane og akebakke i parken.
Det er også en moderne kafé/restaurant med uteservering.
Parken vant Oslo bys arkitekturpris i 2015 og juryens begrunnelse var: "Bjerkedalen park har en ekstraordinær landskapsarkitektonisk kvalitet og er utformet i harmonisk samspill med omgivelsene. Parken viser på en forbilledlig måte hagekunst og opplevelseskvaliteter i møte med dagens krav til universell utforming, bekkeåpning og rasjonell drift. De stedlige naturkvalitetene knyttet til Hovinbekken og det opprinnelige naturlandskapet er tatt i bruk på en spesielt god måte. Samspillet mellom den sentrale grusplassen og den terrasserte parkpaviljongen er særlig godt. Paviljongen rommer kafé og bydelshus, og tilfører et viktig miljøskapende samlingspunkt i bydelen".
Kort vei til offentlig kommunikasjon (buss/t-bane).
Kollektivtransport i nærområdet:
T-bane linje 5 fra enten Risløkka eller fra Vollebekk har åtte avganger i timen. (ca. 10 min gangtid til begge stoppene)
Buss nr. 31, som har avganger hele døgnet, og nr. 33 (nærmeste stopp er Bjerke, ca. 10 min gangtid)
Buss nr. 60 (nærmeste stopp er Kroklia, ca. 1 min gangtid)
Buss nr. 58 (nærmeste stopp er Refstadveien, ca. 2 min gangtid) Buss nr. 22, nr. 301 og Flybussekspressen (egne stopp v/Rema 1000 på Bjerke, ca. 10 min gangtid)

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sogner til Refstad skole og Frydenberg ungdomsskole. (Refstad skole er midlertidig flyttet til Bredtvet. Elevene fraktes med buss hver dag).
Det er flere barnehager i området, bl.a:
Bjerkedalen barnehage (0-6 år) 3 min
Sørli familiebarnehage (1-3 år) 3 min
Sofus barnehage (1-6 år) 4 min
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 33.854 kvm, som er pent opparbeidet med gressplen, prydbusker, hekker og trær samt asfalterte gangveier.
Oppsatt sykkelstativ, benker og bord.
Boligen er sentralt beliggende på Bjerke med kort vei til barnehage, skole, offentlig kommunikasjon, alle typer servicetilbud og forretninger samt idrettsanlegg.
Bydelen har oppgradert Bjerkedalen Park med hele 40 mål grøntanlegg med blant annet åpent bekkeløp, beplantning, nye turveier, flere aktivitetsområder og paviljong.
Tomten er festet og bortfester er Oslo kommune.
Festeavgiften er kr 414.000,- pr. år.
Festeavgiften ble sist regulert 01.07.2012, og neste regulering er 01.07.2022.
Festeavtalen utløper i 2048.
Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke. Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Borettslaget disponerer 200 parkeringsplasser som kan leies av beboere.
Dersom det er ønskelig med parkeringsplass må en henvende seg til borettslagets vaktmester.
Parkeringsplassene leies for 1 år om gangen (fra 01.01 til 31.12).
Leien for parkeringsplass er:
Uten motorvarmer: kr 1.200,- pr år.
Med motorvarmer: kr 1.400,- pr år.
Elbiler og hybridbiler: kr 1.200,- for plass + kr 1.200 pr kvartal + strømforbruk
Mulighet også for garasjeleie i Bjerkedalen Garasjelag (eget andelslag). Garasjelaget består av 84 garasjer, derav 76 garasjer som er tilgjengelig for vanlig utleie.
Leieprisen er kroner 2.760,- i året. I tillegg kommer et overdragelsesbeløp på kroner 20.000.
Det tilbys også garasje med ladeplass for andelseiere som har elbil og ladbar hybrid. Det koster kroner 1.020,- ekstra i årlig leie for ladeplass.
Strømforbruk blir målt med egen måler per garasje. Det er et ekstra overdragelsesbeløp på kroner 15.000,- for ladeplass, i tillegg til det ordinære på kroner 20.000,-.
Når man flytter fra borettslaget går garasjen tilbake til garasjelaget og overdragelsesbeløpet betales tilbake.
Utover dette gjelder gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2864 datert 14.05.1986 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Kommunedelplan: KDP-17.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Bjerke bydel er i stor utvikling og det foreligger planer om bygging av boliger og omregulering av flere tomter.
Med sin plassering i den nordlige del av Hovinbyen, et område utpekt som et av de viktigste arealgrepene og satsningsområdene for byutviklingen i Oslo de neste årene, er mål og ambisjoner for Bjerke avstemt med kommunens overordnede strategi.
Det er også utarbeidet et planprogram for Brobekk/Vollebekk som legger til rette for at Brobekk/Vollebekk utvikles til et tett og mangfoldig byområde med blandet arealbruk. Oslo kommune ønsker å utvikle området Brobekk og Vollebekk til et aktivt og mangfoldig byområde med parker og friområder. Planprogrammet ligger til grunn for videre planarbeid i området. Det vil bli fulgt opp gjennom flere detaljreguleringsplaner.
Byggeaktivitet i området Bjerke/Brobekk/Vollebekk må påregnes i årene fremover.
I Brobekkveien 31 (nærsenteret) foreligger det planer om bygging av boliger og forretning. Fredensborg bolig AS foreslår å omregulere Brobekkveien 31 fra bolig og nærsenter til bolig og bevertning og forretningsarealer. Det foreslås boliger i 5-9 etasjer. Eksisterende boligblokk blir stående med sine 9 etasjer, ny bebyggelse mot Refstadveien og Martin Borrebekkens vei får 5 etasjer.
Planforslaget ble sendt til offentlig ettersyn i oktober 2020. Se saksnummer 201818294 hos Plan- og bygningsetaten.
Det foreligger et planforslag i Brobekkveien vedr. opparbeidelse av vei, fortau og sykkelvei. Saken omhandler også Vollebekkveien, som strekker seg mellom Brobekkveien og Lunden.
Bymiljøetaten foreslår å tilrettelegge for en bymessig opparbeidelse av Brobekkveien og Vollebekkveien, der Brobekkveien og Vollebekkveien skal endres fra vei til gate. Det skal etableres tosidig sykkelfelt og fortau langs hele planstrekningen i Brobekkveien. Planforslaget ble sendt til offentlig ettersyn i desember 2020. Se saksnummer 201619425 hos Plan- og bygningsetaten.
På tomten til Bjerke travbane foreligger det planer om bygging av boliger, torg, møteplasser, park, felleshager og hotell.
Planprogrammet er sendt til politisk behandling.
Se saksnr. 201401934 hos Plan- og Bygningsetaten for mer informasjon.
I Refstadveien 60-74 er det varslet oppstart av planarbeid i september 2020 for omregulering av tomtene fra forretning- og kontor til bolig og næring.
Se saksnr. 201915380 hos Plan- og Bygningsetaten for mer informasjon.
I Refstadveien 102 foreligger det et planforslag om detaljregulering av boligblokk på inntil 12 etasjer. Se saksnr. 201715003 hos Plan- og bygningsetaten eller ta kontakt med megler for mer informasjon.
Det er avholdt et mulighetsstudie på tomten i Refstadveien 52 (Circle K-tomten). Her er det sett på to alternativer, ett med boliger over bensinstasjon og ett med hotell/kontor/næring. Begge alternativene inneholder forslag til bygg med inntil 8 etasjer.
Oslo kommune v/ Vann- og avløpsetaten har varslet oppstart av planarbeid for nye vannanlegg i bydelene Alna, Bjerke, Nordre Aker og Sagene. Formålet er å føre rent vann i tunnel fra Sagene til Disen og videre østover, via Bjerke og Risløkka, til Trosterud, og i en tunnel fra vannbehandlingsanlegget på Oset (Kjelsås) til Disen. Krokliveien ligger innenfor planområdet. Planlagt oppstart er foreløpig satt til 2022, med ferdigstillelse 2028. For mer informasjon se https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/ny-vannforsyning-stamnett/.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer: fyring, v.vann, kabel-tv og bredbånd (grunnpakke Telia), forretningsførsel, drift, betjening av andel fellesgjeld, kommunale avgifter, trappevask, felles bygningsforsikring m.m.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: kr 3.416,-
Bad: kr 1.030,-
Kabel-tv: kr 248,-
Et av borettslagets lån, Lån 2, er avdragsfritt t.o.m 01.06.2029 og det betales dermed kun renter p.t. Etter utløpet av avdragsfri periode for fellesgjelden, anslås at felleskostnadene vil øke med kr 1.093,- pr. mnd. Dette forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4.800,- pr. år. / 2.400 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett, og grunnpakken er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 965.702,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2019 kr 3.476.525,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 42.777,- pr. 31.12.2020.
Andel fellesgjeld er kr 252.597,- pr. 01.05.2021.
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 70.956.273,- pr. 01.05.2021 og lånevilkårene er:
Lån 1:
Saldo pr. 01.05.2021: kr 30.115.954,-
Andel av saldo: kr 111.281,-
Rentebetingelser: 1,8% (flytende) pr 01.05.2021
Restløpetid: 12 år og 8 mnd
Avdragsfrihet: Nei
Lån 2:
Saldo pr. 01.05.2021: kr 40.840.319,-
Andel av saldo: kr 141.316,-
Rentebetingelser: 5,56% (fast) pr 01.05.2021
Lånets løpetid: 16 år og 7 mnd
Avdragsfrihet: Ja, t.o.m 01.06.2029
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4.253.729,-. Av dette beløpet utgjør kr 252 597,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Steffen Melum og Anniken Slette Johnsen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Bjerkedalen Borettslag.
Borettslaget består av 288 andelsleiligheter, en tjenesteleilighet og en utleieleilighet.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 59 99.
Forsikret hos: Gjensidige Forsikring - polisenummer 84135863.
Vaktmester i borettslaget er Pål Einar Nilsen, tlf 22 64 23 95.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt, men før det kan holdes dyr i leiligheten må dyreeier undertegne borettslagets retningslinjer for dyrehold.
Det er tillatt med elektrisk- eller gassgrill på balkongene.
Borettslaget praktiserer IKKE forkjøpsrett.
Borettslagets nettside: www.bjerkedalen.no.
Foretatt påkostninger de senere år:
2019: Byttet fra fjernvarmeleveransen til bergvarme
2019: Oppussing av oppganger/inngangspartier. Utskiftning/oppgardering av callinganlegg
2018: Implementert el-infrastruktur parkeringsplasser
2017: Nedgravd søppelløsning
2017: Rehabilitering oppgangsdører
2016: Bytte hovedstoppekraner inn- og utvending
2016: Elektronisk låssystem til oppgangsdører
2016: Rehabilitering av inngangstrapper
2015: Utskiftning av vinduer, balkongdører og kjellervinduer
2014: Reparasjon av takluker, pipehatter og takstein
2008/2009: Maling av oppganger
2007/2008: Rehabilitering av våtrom
Planlagte påkostninger:
Det kan bli aktuelt med utskiftning av tak om 5-10 år. Da må man forvente en økning i fellesutgifter/fellesgjeld.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 9.990,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 39-0042/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Årvoll
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR39.2142

Dato

Sist oppdatert: 15. oktober 2021 kl. 14:24

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.