Solgt: 4 600 000 kr

Autogaten 33

4 800 000 kr
197 m²
4 soverom
Autogaten 33
Sellebakk
Opprinnelig tomannsbolig-/generasjonsbolig, med god beliggenhet vestvendt og med utsikt til elven, garasje og uthus
 • Prisantydning
  4 800 000 kr
 • Omkostninger
  121 342 kr
 • Totalpris
  4 721 342 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1916
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  197 m²
 • Bruksareal
  293 m²
 • Tomteareal
  918 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

- Innholdsrik enebolig innredet og tidligere brukt som generasjonsbolig
- Vestvendt og solrikt beliggende med fin utsikt til elven
- Barnevennlig beliggenhet i enden av blindvei med lite trafikk
- Kjøkken og bad i begge etasjer
- Boligen fremstår som pent holdt, lagt nytt yttertak i 2015
- Trivelig opparbeidet hage og stor gårdsplass
- Eiendommen består av to nesten like store tomter
- Garasje og uthus på til sammen 52 kvm
- Sentralt på Sellebakk med gratis ferge over til Lisleby
- Hyggelig nabolag, Glommastien og båthavn like nedefor

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Autogaten 33, 1653 SELLEBAKK
Kommunenummer 3004, gårdsnummer 610, bruksnummer 127, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3004, gårdsnummer 610, bruksnummer 9, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 268 kvm
Totalt bruksareal: 293 kvm
Totalt primærrom: 197 kvm
Bruksareal:
Bolig 241 kvm
Garasje med uthus 52 kvm
Primærrom:
Bolig:
1. etasje 99 kvm: Inngang og trappegang til 2. etasje. Vindfang, gang, stue, spisestue, kjøkken, bad/vaskerom, 2 soverom, wc
2. etasje 98 kvm: Trapperom, gang, 2 soverom, stue, spisestue, kjøkken, bad, wc
Sekundærrom:
Bolig:
Kjeller: 43 kvm: Boder
2. etasje 1 kvm: Bod
Garasje med uthus:
1. etasje 52 kvm: Garasjerom og bodplass
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 28.04.2021 utført av Feldt Frank. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Eldre bolig oppført i 1916 og påbygd i 1965, bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med ringmur av murverk fundamentert på leire/jordgrunn. Hvis det er drenering er den av eldre dato. Yttervegger er oppført med knubb-/treverk med utvendig panel og brannmur i murverk mot nord som er kledd med plater. Trevinduer med isolerglas og utvendige dører. Utvendig panel samt vinduer og ytterdører er fra 1985-1990. Saltak med betongstein, takstein med beslag er nytt i 2015.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Drenering som er av eldre dato og det kan komme noe innsig av vann og fukt ved stor nedbør(TG 3) Enkelt rekkverk på innvendig trapp som ikke holder krav til sikring/barnesikring (TG3). Pipe er ikke i bruk, pipe er tapetsert med glassfiberstrie i 1. etasje og i 2 etasje står kjøkkeninnredning for nær pipen og den har fyringsforbud (TG3). Det er både nye og eldre vann-/ og avløpsrør de eldste har fått TG2-3. Ellers er det bemerket at utvendig treverk mot gårdsplass ligger noe nærme bakken og er utsatt for fuktskade og at boligen er noe dårlig ventilert.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Eldre innholdsrik enebolig som har vært benyttet som generasjonsbolig av familien som har eid boligen. Den er innredet med kjøkken, bad, 2 stuer og 2 soverom i hver etasje, det er separat inngang til hver etasje med dør i mellom trappegang. I 2. etasje er det en stor solrik vestvendt veranda med flott utsikt til til elven. Boligen fremstår som godt ivaretatt og er blitt oppgradert opp gjennom årene, yttertaket ble lagt nytt i 2015, men noe modernisering/oppussing kan påregnes. Kjøkken i begge etasjer er fra 1990, i 1. etasje er det en mørk innredning i heltre, 2. etasje har en lys innredning som er noe fornyet. Pent flislagt bad i 2. etasje fra 2000 som er utstyrt med dusjkabinett, servant med underskap og gulvvarme, separat toalett med wc og servant. Badet i 1. etasje er noe enklere og blir også brukt som vaskerom og har utgang til hage. Det er innredet med dusjkabinett, servant med innredning, wc, vaskekum og opplegg for vaskemaskin. Det er en stømmåler til hver etasje. Nedgang til kjeller som er innredet med boder fra 1. etasje. Det er solskjerming på stue og kjøkkenvinduer med utvendige persienner, terrassemarkise på veranda i tillegg er det utvendig screengardiner på begge soverom (tv-stue) i 2. etasje.

Oppvarming

Elektrisk med panelovner, varmekabel på bad og varmefolie i gulv i stuer og et soverom (tv-stue) i 2. etasje. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1916. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det var også andre krav til slike attester når eiendommen var oppført.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3004/610/127:
08.10.1959 - Dokumentnr: 401571 - Best. om vann/kloakkledn.
Vegvesenets betingelser vedtatt
Bestemmelse om spillvann/drensvann/overvann/stikkrenner m.m.
Overført fra gnr 11 bnr 1 fnr 83
11.06.1976 - Dokumentnr: 401815 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3004 Gnr:610 Bnr:7
EIENDOMEN HAR TIDLIGERE HATT FESTENUMMER
01.01.2020 - Dokumentnr: 219403 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0106 Gnr:610 Bnr:127

Eventuell adgang til utleie

Boligen består av en leilighet i hver etasje og er innredet som en bolig lovlig for beboelse, ( i flg godkjent tegning fra 1961) men er per i dag ikke godkjent av kommunen med 2 boenheter. Ønsker ny eier få den godkjent med 2 separate boenheter er det kjøpers risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette. Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Diverse

Det er generelt påbud om utkobling av taknedløp i området.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i en blindvei sentralt ved Sellebakk sentrum i et rolig og etablert boligområde med utsikt til elven. Tomten er solrik og ligger vestvendt med kort vei il elven og Sellebakk båthavn som ligger like nedenfor. Området er meget barnevennlig med lite trafikk og kort vei til skoler og barnehager. Glommastien passerer gjennom båthavnen og det er gratis ferge fra Sellebakk over til Lisleby som har blitt en populær forbindelse. Sellebakk sentrum er et hyggelig nærområde med forskjellige småbutikker og pub med pizza, ellers er det kort vei til dagligvareforretning, apotek, treningssenter, mm ved Løentorget, det er heller mer en litt over en km til Østsiden Storsenter.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler
Kjølberg skole (1-7 kl.) 9 min 322 elever, 22 klasser 0.7 km
Borge ungdomsskole (8-10 kl.) 17 min 383 elever, 15 klasser 1.3 km
De fleste videregående skolene ligger i Fredrikstad og høyskole på Kråkerøy
Barnehager
Løen barnehage (1-5 år) 10 min 52 barn, 3 avdelinger 0.8 km
Petri barnehage (3-6 år) 12 min 18 barn, 1 avdeling 0.9 km
Lilleputt familiebarnehage 15 min 5 barn, 1 avdeling 1.2 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 918 kvm. Eiendommen består av to tomter hhv 474 og 444 kvm, boligen står på den største og garasjen med uthus på den minste. Tomten er pen opparbeidet med plen, busker og hekk, deler av tomten har vedlikeholdsfritt stakittgjerde i pvc som er nytt i senere tid, det samme gjelder levegg ved uteplass. Stor asfaltert gårdsplass og godt med parkering, det er også en uteplass med plating og levegg i hjørne av gårdsplassen.

Parkering

Dobbel garasje fra 2010 er bygd over tidligere uthus. Støpt dekke, bindingsverk med utvendig panel og tak tekket med Decra plater på uthus og papp på garasje. Strøm innlagt. Stålport med automatisk portåpner.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen. Tidligere septiktank er i følge eier sanert.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 18.06.2020 er avsatt til: 570 - Hensyn kulturmiljø og 1001 - Bebyggelse og anlegg
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Eiendommen er SEFRAK registrert som er et nasjonalt register over eldre bygninger og andre kulturminner, bygd før 1900. Ettersom bygninger SEFRAK-registreres som følge av bygningens alder, innebærer ikke SEFRAK registreringen at bygningen har et formelt vern. Registreringen gir likevel en antydning på at bygningen kan ha verneverdi som følge av byggeåret. Der det søkes om endringer på et SEFRAK registrert bygg vil kommunene derfor som oftest vurdere byggets kulturminneverdi, og hvordan denne vil påvirkes ved gjennomføring av tiltaket
Kontakt megler for mer informasjon.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 12 300,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon. Det er vannmåler og selger betaler a- konto i hht stipulert årlig vannforbruk på 90 m3
Eiendomsskatten er kr 5 894,- for inneværende år.
Det er 2 strømmålere og nåværende eier har et strømforbruk totalt på ca 33.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6.820,- + råte og skadedyr kr. 545,- og naturskade kr. 477,- .
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett og har avgift på ca kr 1.200,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 091 495,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 929 380,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.921.342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-/kr.14.650,- for eneboliger mindre/større enn 230 kvm. For hytter er prisen på If Hyttepakke kr 9.900,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kai Noren

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 29-0042/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Fredrikstad
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR29.2142

Dato

Sist oppdatert: 08. oktober 2021 kl. 08:35

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.