Solgt: 4 850 000 kr

Storholmen 18

4 990 000 kr
42 m²
2 soverom
Terrassen mot vest har rikelig med sol og er delvis overbygget. Her kan solen nytes til 21:30 midtsommer.
Andreas S. Bjønnes
Presenteres av
Andreas S. Bjønnes
Storholmen i Mefjorden
Drømmer du om hytte til ferien? Her får du en nydelig beliggenhet med flotte uteområder og kveldssol – oppusset i 2014
 • Prisantydning
  4 990 000 kr
 • Omkostninger
  128 592 kr
 • Totalpris
  4 978 592 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1982
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  42 m²
 • Bruksareal
  47 m²
 • Tomteareal
  438 m² (festet)
 • Type
  Fritidseiendom ved sjøen
 • Eierform
  Eiet
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til vakre og trygge Storholmen. Nå har du muligheten til å skaffe deg en nydelig fritidseiendom i 1. rekke mot sjøen. Fra uteplassen får du flott utsyn mot sjøen og rikelig med sol (til kl. 21.30 midtsommers ifølge selger). Her har du full kontroll over båtlivet en varm sommerdag. Hytta er påkostet og oppusset i 2014, med blant annet nytt kjøkken, oppgradert el-anelgg og bytting av flere vinduer og dører. Tak fikk ny pappshingel i 2014. Storholmen må sies å være et sommerparadis med nydelige svaberg og flotte bademuligheter. For de båtglade byr Mefjorden på flott "Vestfold skjærgård" med flere holmer og skjær, godt egnet for nydelige sommerdager på sjøen. På Storholmen ligger alt til rette for at nye sommerminner skal skapes.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Storholmen 18, 3237 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 94, bruksnummer 134

Innhold

Totalt bruttoareal: 52 kvm
Totalt bruksareal: 47 kvm
Totalt primærrom: 42 kvm
Bruksareal:
Bod/toalett 5 kvm
Hytta 42 kvm
Primærrom:
1. etasje 42 kvm: Vindfang, dusjrom, stue med åpen kjøkkenløsning og 2 soverom.
Sekundærrom:
Bod/toalett: 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.05.2020 utført av Teisbekk Takst og eiendom AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre på murte pilarer på fjell. Saltak har papptekking. Hytta er isolert med antatt 10 cm utifra byggeår. Bod/wc har trekonstruksjon plassert på Lecablokker på fjell. Saltak har papptekking.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Et par glass i vinduer er punktert. Under hytta er det noe isolasjon som har falt ned og må utbedres. Rommet er ikke bygget som et bad med vanntett gulv, men fungerer greit for en sommerhytte.
Hytta er påkostet og oppgradert de siste årene:
- Nytt kjøkken i 2014 med integrerte hvitevarer.
- Vinduer og terrassedør i stuen og på kjøkken er skiftet i 2014 (utenom et vindu i stuen). Øvrige vinduer og dører er fra byggeår.
- Yttertak har pappshingel fra 2014. Takrenner er fra samme år.
- Terrasse og inngangsrepo er fra 2014.
- Innvendige overflater ble pusset opp i 2014.
- Det ble etablert dusjrom i 2014.
- Nytt forbrenningstoalett i 2014.
- Ny varmtvannsbereder på 30 liter fra 2014.
- Nytt sikringsskap og el-anlegg fra 2014.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Lys og pent innredet sommerhytte med nydelig og solrik beliggenhet. God og effektiv planløsning. Innvendige overflater ble pusset opp i 2014. Vegger ble da malt i lyse og tidsriktige farger. Gulv har klassisk tregulv og vinyllaminat. Stue og kjøkken har åpen løsning og rikelig med vindusflater vendt mot sjøen. Her er du sikret god utsikt både ute og inne. I 2014 ble det montert ny kjøkkeninnredning med lyse og moderne fronter og benkeplate i eikefiner. Her er det rikelig med skapplass. Av integrerte hvitevarer er det montert platetopp, ovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med frys. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger hytta.
Bad/dusjrom ble innredet i 2014 med malte vegger og vinyllaminat på gulv. Av utstyr er det montert dusjkabinett og servant med skap. Toalett i form av forbrenningstoalett som var nytt i 2014. Hytta har også lagringsmuligheter i bod.
Hytta selges med det meste av innbo, så her kan du flytte rett inn og nyte sommeren. For mer informasjon rundt innbo. Se salgsoppgavens punkt "diverse".

Oppvarming

Peisovn i stuen ellers elektrisk oppvarming. Brannvesenet er i utgangspunktet pålagt å føre tilsyn med, og å feie pipeløp i alle fritidseiendommer men Sandefjord kommune har ikke fritidseiendommer registrert i sitt feierregister. Kjøper overtar ansvaret for eventuelle pålegg og anmerkninger ved tilsyn. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt som hytte siden byggeår. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Sandefjord kommune opplyser at den opprinnelige byggesaksmappa mangler i kommunens arkiv. Kommunen har kun mappe på tilbygg fra 2013. Byggesaksarkivet er imidlertid ufullstendig, så manglende dokumentasjon betyr ikke mistanke om ulovlig oppføring. Ferdigattesten for tilbygget og overbygg over terrassen er datert 31.01.2014. I henholdt til tegninger datert 02.10.12 i forbindelse med tilbygg/overbygg er bad/dusjrom opplyst som bod. Videre er det usikkert om frittstående bod/wc er søkt og godkjent av Sandefjord kommune. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3804/94/134:
13.09.1982 - Dokumentnr: 5634 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Festetid: 20 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 500
BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
LEIEN KAN REGULERES
MED FLERE BESTEMMELSER
13.09.1982 - Dokumentnr: 5634 - Urådighet
Gjelder feste
FESTERETTEN KAN IKKE OVERDRAS UTEN GRUNNEIERS SAMTYKKE
23.06.2000 - Dokumentnr: 4387 - Bestemmelse om vannledn.
Gjelder feste
Bestemmelse om elkabel
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere
30.08.1982 - Dokumentnr: 5230 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3804 Gnr:94 Bnr:15
01.01.2020 - Dokumentnr: 1154809 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0710 Gnr:94 Bnr:134

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Diverse

Hytta selges med det meste av innbo med unntak av følgende: Brettbord (sofabord i stuen), 3 lysestaker på spisebord, tekstiler og diverse kurver, lykter, vaser, vannkoker, 2 stk. store blå blomsterkrukker (terrasse), peispuster, bilder i stue, grill. Båt medfølger heller ikke.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Storholmen i Mefjorden mellom Østerøya og Vesterøya i Sandefjord. Kun 3 minutter med båt i smult farvann fra Østerøya, bringer deg til en helt annen verden av opplevelse på idylliske Storholmen.
Hytta ligger meget idyllisk og usjenert til i første rekke uten gjenboere, med vakker utsikt over sjøen. På den store uteplassen mot vest får du rikelig med sol både på dagtid og til kveld (ca. kl. 21.30 ifølge selger).
Storholmen må sies å være et sommerparadis for både store og små med varme svaberg og flotte bademuligheter. Nyt sommeren med bading, bølgeskvulp og krabbefiske. Kjenn roen senke seg og føl Storholmens vakre natur. Her kan de håpefulle ferdes trygt. Øya har et yrende fugleliv med ender, svaner, ærfugl, ugle og en rekke andre arter du kan betrakte. Storholmen byr på en rekke flotte turmuligheter og en fantastisk flora. Her kan du koble av og nyte late sommerdager borte fra byens kjas og mas. På øya finner du gode og trygge bade-, og fiskemuligheter rett utenfor stuedøren. Fra hytta er det tøffelavstand til bryggen og badeplass (denne deles med Storholmen 16). På bryggen er det god dybde. For de båtglade byr Mefjorden på flott "Vestfold skjærgård" med flere holmer og skjær, godt egnet for å nyte en varm sommerdag på sjøen. Området rundt Storholmen er også meget vel egnet for brettseiling, padling, dykking og andre fritidsaktiviteter som hører sommeren til. Små strender, skjær og vakre øyer – alt ligger i nærheten av Storholmen. Vi gleder oss til å vise deg denne sjeldne muligheten på Storholmen. Velkommen til visning.

Adkomst

Fra sentrum kjører du Kilgata. Ta til venstre i rundkjøringen ved Shell. Følg Hegnaveien til Rema 1000 og ta til høyre ut Østerøyveien. Følg denne veien utover og ta til høyre inn en liten grusvei før Strand leiersted og kjør forbi 3 eneboliger på høyre side og så ned til bryggen. Hytta ligger på holmen, rett over på den andre siden. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 438 kvm. Nydelig naturtomt som består for det meste av fjell og noe gress. Området rundt er ypperlig for barnelek og sommeraktiviteter. Mot vest er det stor og flott terrasse med nydelig utsikt til sjøen. Deler av denne er også overbygget, så her sitter du lunt og usjenert til, samtidig som du har full kontroll over sjøen og båtlivet en varm sommerdag. På uteplassen får du rikelig med sol både på dagtid og til kveld (ca. 21.30 midtsommer ifølge selger). Alt ligger til rette for å kunne nyte varme sommerdager og senere sommerkvelder.
Festeavgiften er kr 1.500,- pr. år.
Festeavgiften ble sist regulert 31.12.2001, og denne kan reguleres hvert 10 år iht konsumprisindeksen.
Festeavtalen utløper 31.12.2021
Grunneier er Carl C. Fon. Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves.
Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget. Fester kan alternativt kreve tomten innløst dersom vilkårene for innløsning i tomtefesteloven er oppfylt (finnes unntak fra innløsningsretten). Ved en evt. forlengelse løper festeforholdet videre på samme vilkår, men bortfester har rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien, maksimalt på kr. 12.842,- i år 2020 pr. dekar tomt. Beløpet reguleres årlig iht. KPI. Kontakt megler for nærmere informasjon. Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler. Det er mellom fester (selger) og bortfester (grunneier) inngått en tilleggsavtale som legger til rette for bruk av "engangsløft" ved forlengelse av kontrakten. Avtalen kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Parkeringsplass ved bryggeanlegget på Strand. Eiendommen disponerer en båtplass i Strand bryggelag (Denne vil bli videreført til nye eier).

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Det er sommervann frem til vannpost på eiendommen. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til hytta samt å delta i vedlikehold av det private ledningsnettet. Eiendommen har ikke avløp og dersom vann skal legges inn i hytta må det etableres godkjent renseløsning for avløp.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 24.09.2019 avsatt til LNF areal for nødvendige tiltak for landbruk og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag.
Eiendommen ligger i 100-meters beltet langs sjøen. I gjeldende kommuneplan er det egne bestemmelser og byggegrenser for eiendommer i 100-metersbeltet som kan medføre restriksjoner av fremtidige tiltak på eiendommen. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 3 049,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 2.000,- pr. år. Det er eget Sameiet for levering av strøm til hyttene på holmen.
Hytta har en årlig forsikringspremie på kr 1.626,-
Bryggeavgift til Strand Bryggelaget kr. 3.500,-
Kostnader for vedlikehold og bruk av brygga på Storholmen deles med Storholmen 16. Kostnader for nødvendig vedlikehold av det private ledningsnett som hytta er tilkoblet fordeles mellom de hyttene som er
tilkoblet nettet. Hytta er tilknyttet Canal Digital som leverandør av tv-signaler (parabol) og har avgift på kr 319,- pr. mnd. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 212 896,- ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.118.592,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,2% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.250,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0109/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.20109

Dato

Sist oppdatert: 05. august 2020 kl. 14:01

Dokumenter

If Hyttepakken
PDF 253 KB

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre fritidsboliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.