Solgt: 1 040 000 kr

Giskegata 45C

1 100 000 kr
57 m²
1 soverom
Velkommen til Giskegata 45 C - presentert av eiendomsmegler Frida Stormyr v/Krogsveen!
Frida Stormyr
Presenteres av
Frida Stormyr
Aspøya Vest
BUD MOTTATT! Flott og velholdt toppleilighet med solrik innglasset balkong | Meget god utsikt | Peis | Parkering |
 • Prisantydning
  1 100 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  779 887 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  1 821 019 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1950
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  57 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  6 655 kr
 • Energimerke
  Oransje F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Pen 3-roms leilighet beliggende i Giskegata på Aspøya ca. 1 km. vest for Ålesund sentrum. Leiligheten er beliggende vestvendt med god utsikt, utsyn og ingen innsyn. Stor innglasset balkong på ca. 11 kvm. med panoramautsikt og flott kveldssol. Leiligheten har et bruksareal på 68 kvm. som består av gang, stue, kjøkken, soverom, bad og et hybelrom på loft. Det er også tre boder tilhørende leiligheten.
Innvendig holder leiligheten god standard med blant annet downlights i tak på stue (2021) og bad, peis på stue og kjøkken fra 2016. Fasadene og balkongene ble renovert i 2012. Hver andel får tildelt et parkeringsbevis for å parkere på borettslagets parkeringsplasser foran bygningen.
Velkommen til visning

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Giskegata 45C, 6005 ÅLESUND
Kommunenummer 1507, gårdsnummer 200, bruksnummer 130, ideell andel 1/1
Andelsnummer 14, Giskegata 45 A/L borettslag, organisasjonsnummer 955 098 021

Innhold

Totalt bruksareal: 68 kvm
Totalt primærrom: 57 kvm
Bruksareal:
Leilighet 68 kvm
Primærrom:
Leilighet:
3. etasje 50 kvm: Entrè, stue, kjøkken, bad og soverom.
4. etasje 7 kvm: Hybelrom/soverom.
Sekundærrom:
Leilighet:
3. etasje 11 kvm: Innglasset balkong.
I tillegg disponerer boligen 3 boder: 2 boder i kjeller oppmålt henholdsvis ca. 3 kvm. og ca. 2 kvm. 1 bod på loft er oppmålt til ca. 2 kvm. Bodene ligger utenfor hoveddelen og er derfor utelatt fra arealoppmåling.
Det er felles vaskerom og tørkerom i kjeller.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.11.2021 utført av Takstmann Oddbjørn Nilsen . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Hybelrommet på loftet er beskrevet som "pike" på de originale plantegningene datert år 1946. Bad er utvidet litt inn i kjøkken jf. plantegningen datert 01.11.2010.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i med grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak av mur/betong. Fundamentert på ukjent bygegrynn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger er i hovedsak av mur/betong. Fasaden er kledd med fasadeplater og etasjeskillere er av betong. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertaket er utvendig tekket med skiferstein.
Vinduer og balkongdør med karmer av plast og har tre-lags glass fra 2012.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder har følgende bygningsdeler fått tilstandsgrad 2:
Bad, helhetsvurdering:
Tg2 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy slitasjegrad, og behov for total fornying for å gjøre det skadefritt og fuktsikkert. Overflater, vann- og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at brukstid er passert. Basert på alder og symptomer som riss/sprekker i flisfuger, vurderes anbefalt brukstid på våtrommets tettesjikt (membraner) til å være overskredet. Elastiske fuger har stedvis manglende vedheft. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser. Det registreres stedvis motfall rundt sluket pga. ujevne flishøyder, som fører til at vannansamlinger blir liggende på gulvet. Sluket har ingen klemring og har derfor økt risiko for lekkasje/utettheter. Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet, er sluket ikke skiftet. Hulltaking er ikke utført med bakgrunn i at fuktskade (riss/sprekker i flisfuger) allerede er påvist på annen måte. Restlevetiden er usikker og det må påregnes tiltak.
Kjøkken, innredning:
Tegn til svelleskader på benkeplate i sammenføying mellom benkeplater
Kjøkken, annet:
Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet.
Overflater gulv:
Det registreres stedvise riper og skader i gulvets overflatemateriale.
Innerdører:
Dørbladet mellom entrè og stue vil ikke stå i åpen posisjon. Dette har sin årsak i skjev montering i vegg.
Ildsted:
Ubrennbar plate under ildsted har ikke tilstrekkelig størrelse.
Varmtvannsbereder:
Varmtvannsbereder er lassert i rom uten sluk/overløp eller annen sikring mot fuktskader.
Vannrør:
Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Tg2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut i fra alder. Restlevetiden er usikker.
Hovedstoppekran og stakeluke:
Stoppekran er ikke funksjonstestet grunnet høy alder/tilstand. Konsekvens er usikker restlevetid/funksjon. Stakeluke er ikke lokalisert.
Avløpsrør:
Avløpsrør av støpejern er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Tg2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut i fra alder. Restlevetiden er usikker.
Elektrisk anlegg:
Varmtvannsbereder har ikke fast tilkobling, men er koblet til stikkontakt (konsekvens er fare for varmegang). Det er kun fremlagt samsvarserklæring på feler av utførte arbeider på det elektriske anlegget.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Sammendrag av selgers egenerklæring

Selger har gitt følgende opplysninger i sitt egenerklæringsskjema:
På spørsmål: "Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?" svarer selger ja. Badet ble renovert av forrige eier. Vi kjøpte i 2010. Det er modent for renovering i fremtiden.
På spørsmål: "Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?" svarer selger ja, kun av ufaglært/egeninnsats. I 2018 ble det lagt til rette for å koble til vaskemaskin på badet. Felles vaskerom m
ed egen tilkobling finnes i kjelleren med tilhørende tørkerom, samt tørkerom på loft. I 2014 ble fronter på skapdørene byttet. I 2015/2016 ble dusjdører byttet til innfellbare.
På spørsmål om arbeidene er byggemeldt svarer selger nei - kun overfladiske endringer på badet.
På spørsmål: "Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?" svarer selger ja, kun faglærte - Obos Prosjekt. De gjennomførte Vedlikeholdsnøkkelen i 2019/2020. Dette inneholdt en kontroll av
våtrom, avløp m.m..
På spørsmål: "Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?" svarer selger ja, kun faglærte - Obos Prosjekt. I 2011/2012 gjennomførte borettslaget en totalrenovering av fasade via OBOS Prosjekt. Borettslaget fikk da satt opp nye, flotte vinterhager levert av Balco. Samtidig ble taket kontrollert og fasaden til blokken rehabilitert.
På spørsmål: "Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?" svarer selger ja, kun faglært - Bravida. Vår 2021 gjennomførte Bravida en totalrenovering av EL-anlegg i borettslagets fellesarealer (trappeløp, kjeller og loft, samt utebelysning). Alt utdatert ledningsnett som tilhørte fellesareal ble tatt bort. Alt erstattet med nye LED lys som bevegelsessensorer. Videre ble alt av sikringsskap oppgradert for hele borettslagets fellesareal og inntak. I selve leiligheten byttet Bravida spotene i stuen, til dimbare LED. Alle produkt har mellom 5-10 års garanti. Sikringsskap ble skiftet under forrige eiers tidsperiode. Bravida kontrollerte at det så bra ut i mai 2021.
På spørsmål: "Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?" svarer selger vet ikke. Alt utført av Bravida er godkjent og registrert korrekt.
På spørsmål: "Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?" svarer selger ja. Bravida 2021, alt EL som er felles, sikringsskap o.l.
På spørsmål: "Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?" svarer selger nei. Det er raskt å sette opp lage-punkt om behov. Dette ble lagt til rette ved arbeidet Bravida utførte i 2021.
På spørsmål: "Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?" svarer selger nei. OBOS Prosjekt stod for fasaderehabilitering. Videre har kun fagpersoner blitt innleid for å friske opp murpus på borettslagets fasade mot nord og øst - bakkenivå.
På spørsmål: "Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene?" svarer selger nei. Tilhørende andelsleiligheten er ett hybelrom på loftet (6/7 kvm), samt ett felles toalett med vask. Dette benyttes til overnattingsgjester, lager, hobby-rom o.l. av beboere - ikke utleie.
På spørsmål: "Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?" svarer selger ja. OBOS Prosjekt gjennomførte Vedlikeholdsnøkkelen i 2019/2020. Styret utbedrer forløpende med oppsparte midler de små merknader som dukket opp. Blant annet ble EL-arbeidet utført i 2021.
På spørsmål: "Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?" svarer selger ja. Parkeringsplassen er privat til borettslaget og innehar 13-14 plasser. Det er "først til mølla" prinsippet som gjelder, og hver andelsleilighet har fått utlevert 1 stk parkeringsbevis. Det har aldri vært utfordringer med å finne parkeringsplass.
På spørsmål: "Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?" svarer selger nei. Selger er sittende styreleder. Det er pdd. ikke noen planlagte økninger av felleskostnader ut over mindre økninger for å møte økte markedspriser. januar 2020 økte felleskostnadene med 7% for å ivareta mindre vedlikeholdsbehov de neste par år. Det er ikke forespeilet økning av felleskostnader for januar 2022 ut over økte pris er i markedet (2-3%). Dette blir klart på styremøte 27.10.2021.
På spørsmål: "Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som: rotter, mus, maur eller lignende?" svarer selger ja. Det har vært meldt om skadedyr for borettslagets eneste leilighet i underetasjen. Anticimex har utført det arbeid som kan gjøres, og ingen funn er gjort. Saken er avsluttet. Borettslaget fremstår derfor som uten noen form for skadedyr.
Selger har også gitt tilleggskommentar om følgende:
På stuen er det et mindre areal nært terrasseutgang hvor gulvet har betydelig slitasje. Dette er omtrent 80 cm i diameter.

Standard

Leiligheten har følgende standard på innvendige overflater:
Gulvflater er belagt med parkett. Vegg- og himlingsflater er i malte tapetserte flater og malt panel.
Kjøkken:
Kjøkkenskrog fra IKEA med nye fronter fra Kjøkkenfornyeren fra 2016. Innredningen har glatte fronter og benkeplate av laminat. Kjøkkenet har nedfelt oppvaskkum, stikkontakt over kjøkkenbenk og vegghengt ventilator. Det er integrert stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin, og et frittstående kjøleskap med fryser. Varmtvannsberederen er plassert under kjøkkenbenk.
Bad:
Baderom fra ukjent eksakt årstall, vurdert til å være oppgradert i 1999 basert på datomerking på avløpsrør for servant. Flislagt gulv med gulvvarme, flislagte vegger og nedsenket himling med downlights. Baderommet har vegghengt servantinnredning med dører og ovenpåliggende servant. Speil med overlys og stikkonakt over servant. Dusjhjørne med dører og vegghengt dusjarmatur. Gulvstående toalett, opplegg for vaskemaskin og mekanisk avtrekk med ventil i vegg.
Balkong:
Utgang fra stue til vestvendt balkong på ca. 9 kvm. Balkongen er innglasset og er i betong- og metallinstruksjoner med rekkverk av metall og glass. Gulvflater er av synlig betong delvis dekket med filtteppe. Balkongen har utebelysning og utvendig stikkontakt.
Tekniske installasjoner:
- Vannrør av kobber
- Vanninntaksrør av kobber
- Synlige avløpsrør i plast og støpejern
- Varmtvannsbereder på 116 liter, fra år 2000
- Mekanisk avtrekk på kjøkken og bad
- Automatsikringer
- Porttelefon

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Oppvarming er basert på peisovn på stue, varmekabler på bad og øvrig oppvarming med elektrisitet. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 14.02.1950. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger også ferdigattest på rehabilitering av fasader datert 21.04.2015.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger forholdsvis skjermet til i enden av Giskegata mot vest, blant etablert bebyggelse som hovedsaklig består av boligblokker og bygårder med flere boenheter. Eiendommen har fin beliggenhet og det er fri utsikt mot sør fra ny innglasset balkong/vinterhage. Også fin utsikt mot nord fra soverom og kjøkken. Populært og rolig boligområde på Aspøya nær parkområde. Aspøyskolen og 2 barnehager ligger like i nærheten. Rolig boligområde med parkområde øst for eiendommen (Storhaugen). Kort vei til alle slags fritidstilbud i og rundt bysentrum, og kun 10 min gange til Brosundet.

Adkomst

Fra Ålesund sentrum, kjør over Hellebroa og følg Kirkegata østover til man kommer til avkjøring til Tinghuset. Her tar man av oppover mot høyre, før man igjen svinger venstre videre langs Giskegata. Følg vegen helt til endes og man får borettslaget på venstre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger. Se for øvrig vedlagt kart og nabolagsprofil.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Storhaugen barnehage (3-5 år) 0.3 km
Kvennaneset barnehage (0-6 år) 1 km
Midtbyen barnehage (1-5 år) 1.5 km
Skoler:
Aspøy skole (1-7 kl.) 0.6 km
Steinerskolen i Ålesund (1-10 kl.) 1.6 km
Skarbøvik ungdomsskole (8-10 kl.) 2.4 km
Ålesund videregående skole 0.7 km
Akademiet videregående skole Ålesund 1.1 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1.245,5 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er opparbeidet med asfaltert parkeringsareal, forstøtningsmurer samt plenarealer med diverse beplanting.

Parkering

Ca. 14 parkeringsplasser på borettslagets området - "først til mølla" prinsippet gjelder. Forøvrig er det gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommunedelplan for Ålesund for 2016 - 2028 datert 09.02.2017 avsatt til boligformål.
Eiendommen ligger på nordsiden av et område regulert til barnehage etter reguleringsplan for Ytreberg - bussholdeplass datert 06.02.2003. Bussholdeplassen blir på nedsiden av barnehagen.
Det er igangsatt planleggingsarbeid på at område som berører denne eiendommen - Ålesund sentrum - Brosundtunnel - detaljregulering.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 6 655,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, forsikringer, tv/bredbånd, styre- og renovasjonshonorar, forretningsførerhonorar, drift og vedlikehold, energi/fyring etc, renholder og vaktmester.
Felleskostnadene justeres normalt en gang årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og for å ivereta borettslagets likviditet og mulighet for nødvendige oppgraderinger etter hvert som de foreligger. Fellesutgiftene ble sist justert 01.01.2021.
Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 261 214,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 940 370,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 52 072,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 779 887,- pr. 31.12.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 15.472.130,- pr. 18.10.2021 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 1,9 %
Lånets løpetid: Restløpetid 21 år og 3 mnd.
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 200,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 1.881.019,-. Av dette beløpet utgjør kr 779 887,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.494,- (OBOS).

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kristin Gaaseide Aure og Aleksander Torset Eriksen

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Giskegata 45 A/L borettslag.
Borettslaget består av 19 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS avd. Forkjøp, tlf. 22 86 59 99
Dugnad er frivillig og blir arrangert èn gang per år i forkant av 17.mai.
Dyrehold må godkjennes av styret.
Foretatt påkostninger de senere år: Generelt vedlikehold. Fasader på blokken ble betydelig oppgradert i 2011-2012 og fremstår godt vedlikeholdt. Det har i 2021 blitt gjennomført oppgraderinger av det elektriske anlegget i borettsalgets fellesarealer (kjeller, loft, trappeoppganger m.m.).
Planlagte påkostninger: Styret har ikke planlagt andre drifts- og vedlikeholdsmessige planer for 2021.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 30.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0256/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.21256

Dato

Sist oppdatert: 23. november 2021 kl. 14:26

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.