Solgt: 5 200 000 kr

Langelandsvegen 19

5 500 000 kr
96 m²
2 soverom
Stor skiferbelagt terrasse
Marit Stuen Aursnes
Presenteres av
Marit Stuen Aursnes
Moa
BUD MOTTATT! Flott eierleilighet i toppetasjen|2 bad|2 soverom|Terrasse|Heis|Garasje|Utsikt|Vannbåren gulvvarme
 • Prisantydning
  5 500 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  12 500 kr
 • Omkostninger
  138 842 kr
 • Totalpris
  5 351 342 kr
 • Etasje
  5
 • Byggeår
  2010
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  96 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 189 kr
 • Energimerke
  Grønn D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Attraktiv og moderne 3 -roms eiereleilighet med sentral beliggenhet.
Leiligheten ligger i toppetasjen (5.etasje) og har flott utsikt både mot øst og sydvest.
Inneholder: Gang med garderobeskap, 2 soverom, vaskerom, 2 flislagte bad og stue/kjøkken i åpen løsning.
Påkostet leilighet med bl.a designspotter i tak, moderne kjøkken med tynn benkeplate og integrerte hvitevarer, ?2 flotte flislagte bad, begge med dusj og hovedbad har også badekar. Overlysvindu i hovedbad og i kjøkken.
Stor vestvendt terrasse på ca 17 kvm. med flott utsikt.
Heis fra garasjekjeller til boligetasjen.
1 garasjeplass i felles garasjeanlegg.
Vannbåren gulvvarme.
Moa senteret ligger i umiddelbar nærhet med alle ?fasiliteter. Det er treningssenter, tannlege og legekontor i bygget. Golfbane like ved.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Langelandsvegen 19, 6010 ÅLESUND
Kommunenummer 1507, gårdsnummer 25, bruksnummer 337, seksjonsnummer 27

Innhold

Totalt bruksareal: 99 kvm
Totalt primærrom: 96 kvm
Primærrom:
5. etasje, 96 kvm: Hall, 2 bad, stue og kjøkken i åpen løsning, vaskerom og 2 soverom.
Sekundærrom:
5. etasje, 3 kvm: Bod/teknisk rom.
I tillegg disponerer boligen 1 utebod på terrasse på 2 kvm samt garasjeplass og bod i underetasjen. Boden har et areal på 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.02.2020 utført av Takstmann Frode Mauren. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i en betongkonstruksjoner som var vanlig på utførelsestidspunktet. Utvendig kledd med teglstein og plater. Huset har antagelig duk e.l. som taktekking fra 2010. Malte trevinduer med 2-lags glass med utvendig aluminumsbelegg. Skyvedør i tre med utvendig aluminiumsbelegg. Eik hovedytterdør. Betong etasjeskiller. Betong grunnmur.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder har takstmann bemerket og gitt følgende bygningsdeler TG2:
Overflater generelt:
Parkett har en del slitasjegrad utover normal slitasjegrad, særlig ved kjøkken og balkongdør. Påregnelig med utskifting av parkett.
Våtrom/bad nr. 1:
Det er påvist sprukken flis i hylle i dusjnisje. Vegghengt wc - ukjent utførelse på membran bak innebygget sisterne og dokumentasjon mangler. Usikkert om det skal være drenshull.
Våtrom/bad nr. 2:
Det er målt ca. 15 mm fall fra gulv ved terskel til topp slukrist. Krav til fall ikke oppfylt men det er fall til sluk. Vegghengt wc - ukjent utførelse på membran bak innebygget sisterne og dokumentasjon mangler. Usikkert om det skal være drenshull. Luke til innebygd badekar er igjenfuget - ikke besiktiget løsning fra innsiden (luke til innbygging av badekar bør gjøres enklere å åpne opp).
Vaskerom:
Krav til fall ikke oppfylt, men det er fall til sluk. Det er målt 4-6 mm fall fra terskel til topp slukrist.
Andre forhold innvendig:
Noe oppsprukket fuge i overgang flis/balkongdør på terrasse.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Moderne og tiltalende leilighet med en meget sentral beliggenhet i påbygd 5. etasje (øverst) fra 2010. Leiligheten ligger usjenert til og har god planløsning.
På gulv er det parkett fra byggeår. Vegger er i hovedsak malte og tapetserte og det er malte himlinger. Design spotter i himlinger.
Kjøkken og stue i åpen løsning. Moderne kjøkkeninnredning med hvite glatte fronter og tynn laminat benkeplate. Barløsning med plass til barkrakker. Integrerte hvitevarer: Induksjonstopp, oppvaskmaskin, kjøl/fryseskap og komfyr. Takhengt stål ventilator. Glassplate over kjøkkenbenk. Overlysvindu med elektrisk åpner.
Lys stue med vinduer fra gulv til tak. Utgang fra stue via skyvedør til delvis overbygd terrasse på ca. 17 kvm med glass og stålrekkverk. Flott utsikt. Terrassen er flislagt og har markise. Utebod på terrassen. Det er også en fin uteplass ved inngangsparti med morgen- og formiddagssol.
Lekkert hovedbad med fliser på gulv og vegger. Malte himlinger med spotter. Varmekabler i gulv. Baderomsinnredning med nedfelt servant, innefliset badekar, vegghengt wc og dusjnisje med glassdør. Overlysvindu over badekar.
Bad nr. 2 har malte og tapetserte veggflater og malt tak med spotter. Varmekabler i gulv. Baderomsinnredning med servant og speil, vegghengt wc og dusjvegger.
Vaskeromsnisje med foldedører i gang. Flislagt gulv med sluk. Innredning med nedfelt skyllekar, laminat benkeplate og opplegg for vaskemaskin.
Innerdører er malte glatte dører. Eik hovedytterdør.
Av tekniske installasjoner nevnes:
Det er montert gjennomføring for stålpipe i stue, men ildsted er ikke montert.
Rør i rør system med fordelerskap i bod/teknisk rom.
Avløpsrør av plast fra byggeår.
Vannbåren varme i gulv, fjernvarme. Samleskap i teknisk rom,
El. anlegg fra byggeår. Utført etter NEK 400 2006. Ny måler i 2018.

Oppvarming

Det er vannbåren varme i gulv i oppholdsrom via fjernvarme. Samleskap i teknisk rom. Elektriske varmekabler i begge bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 18.03.2020. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
1507/25/337/27:
06.07.1998 - Dokumentnr: 8038 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:1507 Gnr:25 Bnr:299
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:1507 Gnr:25 Bnr:337 Snr:1 m.fl.
Gjelder denne registerenheten med flere
09.12.2009 - Dokumentnr: 948508 - Resek/tilleggssek
Ny seksjon:
Snr: 27
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 110/13151

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten er beliggende i påbygd 5. etasje (øverst) fra 2010 i et kombinert bolig- og næringsbygg på Moa. Nærområdet består i hovedsak av næringsbygg og boligbygg av forskjellig karakter. Moa senteret ligger i umiddelbar nærhet med alle fasiliteter. Det er treningssenter, tannlege og legekontor mv. i bygget. Mindre golfbane syd for eiendommen.

Adkomst

Når du kjører innover mot Moa tar du til høyre i rundkjøringen ved Brages Bil. Følg vegen og eiendommen ligger på din venstre hånd rett over golfbanen. God adkomst fra offentlig vei. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Åse skole (1-7 kl.) 12 min. gange - 1 km
Spjelkavik barneskole (1-7 kl.) 22 min. gange - 1.8 km
Lerstad skole (1-7 kl.) 7 min. m/bil - 2.7 km
Spjelkavik u-skole (8-10 kl.) 21 min. gange - 1.8 km
Borgund vg.skole 21 min. gange - 1,6 km
Spjelkavik videregående skole 23 min. gange - 1.8 km
Barnehager:
Brisk barnehage (3-5 år) 3 min. gange - 0.3 km
Tommeliten barnehage (0-5 år) 11 min. gange - 0.8 km
Tryggheim barnehage (3-5 år) 13 min. gange - 1.1 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 7 651,2 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er opparbeidet med asfalt og parkeringsområder, samt lekeplass og sittebenker.

Parkering

Leiligheten har garasjeplass i felles garasjeanlegg i underetasjen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til forretning i henhold til reguleringsplan for Moaområdet datert 01.09.2005 med tilhørende reguleringsbestemmelser som sist ble revidert 12.08.2005. Det er varslet om oppstart av detaljeregulering av områder vest for eiendommen i Daaeskogen. Her er det planlagt konsentrert boligbebygelse med lekeplass.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 2.189,- pr. mnd. (innbetales kvartalsvis) og inkluderer: Kommunale avgifter, bygningsforsikring, avdrag felles lån, forretningsførsel etc. Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Fjernvarmen faktureres i tillegg (halvårlig) og for denne leiligheten var kostnadene i 2019 kr 6.192,-.
Eiendomsskatten er kr 3.456,- pr år.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2019 beregnet til kr 945.561,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig).
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel fellesgjeld er kr 12 500,- pr.
Total fellesgjeld for sameiet er kr 1.500.000,- pr. februar 2020 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 9,25 %
Lånets løpetid: Restløpetid 5 år

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5.651.342-.
Av dette beløpet utgjør kr 12500,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 10.200,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.400,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0009/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.209

Dato

Sist oppdatert: 16. september 2020 kl. 12:47

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.