Komplett salgsoppgave

Oppsal terrasse 2

6 300 000 kr
93 m²
2 soverom
Velkommen til Oppsal Terrasse!
Velkommen til Oppsal Terrasse!
Jonas Søgaard
Presenteres av
Jonas Søgaard
Oppsal
Lekker og velholdt 3-roms med flott utsikt og gode solforhold | Heis | Garasje | Kort vei til Østensjøvannet og marka |

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  6 300 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  456 840 kr
 • Omkostninger
  8 904 kr
 • Totalpris
  6 765 744 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1976
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  93 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  6 042 kr
 • Energimerke
  Rød D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Oppsal Terrasse 2!
Her har du en lekker og romslig leilighet med fin intern beliggenhet i blokka. Skjermet fra innsyn og med gode solforhold kan utsikten mot Østensjøvannet og solnedganger bak Tallbergskogen nytes. Kort vei til t-bane/bussholdeplasser, Oppsal Senter, Østmarka, skoler og barnehager.
Kort fortalt:
- Romslig planløsning, godt med lysinnslipp
- Nytt laminatgulv med varmefolie i stue og mellomgang (2021)
- Svært romslig bad
- Vaskerom med god lagringsplass, samt ekstra lagringsbod i 1.etasje
- Usjenert beliggenhet, nydelig utsikt
- Fast biloppstillingsplass med elbil-lader i oppvarmet garasjeanlegg
- Vestvendt balkong med flott utsikt over Østensjøvannet og Tallbergskogen
- Flotte turområder rett utenfor døren
- IN-ordning på fellesgjeld

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Oppsal terrasse 2, 0686 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 144, bruksnummer 1612, ideell andel 1/1
Andelsnummer 30, Oppsal Terrasse borettslag, organisasjonsnummer 950 210 184

Innhold

Totalt bruksareal: 93 kvm
Totalt primærrom: 93 kvm
Primærrom:
3. etasje 93 kvm: Entre, stue/kjøkken, to soverom, bad og omkledningsrom
I tillegg disponerer boligen 1 bod i byggets 1. etasje.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 15.09.2022, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på følgende TG2:
Bad - Riss/sprekker i flisfuger observert i dusjssonen, registrert bomlyd i enkelte gulvfliser.
Kjøkken - Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Det er ikke etablert komfyrvakt eller lekasjestopper på kjøkkenet.
VVS anlegg - Kondenserer på fordelerstokken, drypper litt vann. Selger har informert om at dette vil fikses av rørlegger før overtagelse.
Elektrisk anlegg - Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget. Selger vil få gjennomført en EL-kontroll av hele anlegget før overtagelse.
Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
Arbeid på våtrom: utskiftning av downlights. Utført av fagfolk og foreligger dokumentasjon på arbeidet.
Sølvkre: Sølvkre har vært observert på bad.
El-anlegg eller andre installasjoner: Lagt varmefolie i stue, montert trådløs styring av alt lys i bolig, montert lamper. Utført av fagfolk og foreligger dokumentasjon på dette.
El-lader: Det er lagt opp ladeanlegg i garasje
Interessenter må sette seg inn i tilstandsrapport og egenerklæringsskjema før bud gis.

Standard

Meget attraktiv og moderne leilighet med stor solrik vestvendt terrasse. Leiligheten er beliggende i 3. etasje, men det er bare 1 trapp opp fra bakkeplan. Adkomst til leiligheten kan gjøres via utvendig trapp på østsiden av blokka, eller via felles heis inne i bygget.
E N T R É
Flislagt entré/vindfang med garderobenisje. Det er også dør fra entré og inn i stue for å skille mellom inngang og opphold. Varme i gulv.
K J Ø K K E N
Kjøkken i delvis åpen løsning mot stuen. Praktisk utformet med mye skap- og benkplass. Kjøkkeninnredning har glatte fronter i treutførelse, benkeplate i tre og nedfelt oppvaskkum. Integrert oppvaskmaskin, ovn og koketopp. Frittstående side-by-side kjøle/frys med integrert vann- og isbitmaskin. Alle hvitevarer på kjøkkenet medfølger boligen.
S T U E
Praktisk tilknyttet kjøkkenet er det god plass til et stort spisebord - enkelt med hensyn til av- og pådekking av bordet. Videre er det store vindusflater ut mot balkongen, hvilket gir en god atmosfære i leiligheten. Naturlig plass til tv-krok og god plass til stor sofa. Gulvet ble skiftet i 2021 og det ble samtidig lagt varmefolie. Vegger er også malt i nyere tid.
B A D
Stort flislagt bad med tidsriktige fliser og innredning. Det er en hjørnenisje som har plass til vaskemaskin og tørketrommel, eller så kan plassen benyttes til andre formål, da det også er plass og opplegg til vaskemaskin og tørketrommel i tilstøtende rom. Hjørnedusj med glassdører. Innredning med men servant og underskap i dobbel bredde. Vegghengt toalett og varmekabler i gulv.
S O V E R O M
2 soverom, begge av god størrelse. Det er plass til seng, garderobeskap og annet møblement på begge soverommene. Rommene har fine, moderne farger på vegger og fikk nytt laminatgulv i 2021. Garderobeskapene på soverom medfølger.
V A S K E R O M
Eget rom med vanntilførsel og sluk med mange bruksmuligheter - dersom man har større lagringsbehov kan eventuelt nisje på bad brukes til vaskemaskin/tørketrommel, så har man frigjort plassen på dette rommet.
B A L K O N G
Vestvendt balkong på cirka 15 kvm med sol fra 14-22 på sommerstid. Nydelig utsikt over Østensjøvannet, samt lite innsyn fra omverdenen. Godt med lys og utestikkontakter, samt elektrisk markise for effektiv solskjerming på de varmeste dager.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, varmekabler på bad og varmefolie i stue og mellomgang.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 30.01.1978.
Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom på at omkledningsrom/vaskerom opprinnelig er byggemeldt som boder og således ikke godkjent hos kommunen til dagens bruk.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 4 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om vann/kloakkledning, trafostasjon og bestemmelse om bebyggelse.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et attraktivt og barnevennlig og boligområde på Oppsal i Oslo, med flott, uhindret utsikt over Østensjøvannet. Eiendommen har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt
utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, lysløype, skiløyper, idrettshall, ntreningssenter, tennisanlegg og badeplass m.m.
Oppsal ligger sydøst i Oslo, nær Østensjøvannet og Østmarka, og er en av Oslos største drabantbyer. Selve utbyggingen av området startet på begynnelsen av 50- tallet og bydelen har i dag en god blanding av villabebyggelse, rekkehus og boligblokker.
I umiddelbar nærhet ligger Østensjøvannet, med sine flotte turstier og rike fugleliv, med over 200 forskjellige fuglearter. Østmarka har også et mylder av turmuligheter, enten man er til fots, sykkel eller på ski, og er et populært utfartsområde med flere bade- og fiskevann, samt markastuer som byr på servering.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Rønningjordet barnehage (0-6 år) 0.2 km
Oppsaltunet barnehage (1-6 år) 0.3 km
Knærten familiebarnehage (1-3 år) 0.5 km
Skoler:
Oppsal skole (1-10 kl.) 0.8 km
Østensjø skole (1-7 kl.) 1 km
Østmarka skole (1-10 kl.) 1.3 km
Manglerud skole (1-10 kl.) 1.4 km
Skøyenåsen skole (8-10 kl.) 0.3 km
Ulsrud videregående skole 1.6 km
Lambertseter videregående skole 3.8 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 13 027 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Leiligheten disponerer en fast parkeringsplass (plass 3017) m/elbil-lader i felles oppvarmet garasjeanlegg. Ellers parkering etter områdets bestemmelser.
Elbil-lader medfølger leiligheten ved salg.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget/Sameiet/Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2051 datert 18.07.75 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 18.07.1975
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 6 042,- pr. mnd. og inkluderer blant annet: Kommunale avgifter, netbetaling av fellesgjeld, forretningsfører, felles bygningsforsikring, vaktmester, energikostnader, tv/internett, drift og vedlikehold.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.08.2022.
Leiligheten ligger verdimessig rett i nærheten av grunnlag for eiendomsskatt i Oslo Kommune. Kjøper må påregne at det i fremtiden kan påløpe eiendomsskatt.
Felleskostnadene fordeles slik:
Lånekostnader kr 2.039,-
Fellesutgifter kr 4.003,-
Selger opplyser om at de ikke vet eksakt strømforbruk for leiligheten, men at faktura pr. måned har variert mellom 1.800 - 5.000,- avhengig av strømprisene.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av fiber/tv-løsninger. Kostnaden for grunnpakke er inkludert i felleskostnadene, dekoder medfølger leiligheten.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 288 387,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 638 192,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 30 016,- pr. 31.12.2022
Andel fellesgjeld er kr 456 840,- pr. 25.08.2022
Total fellesgjeld for boligselskapet er 53.955.042,- pr. 25.08.2022 og lånevilkårene er:
Annuitetslån, 12 terminer per år
Lånenr.: OBBK01-98207561967
Rentebetingelser: 2,60% rente per år (flytende)
Restløpetid: 24 år
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. Kr 456.840,- av fellesgjelden kan innløses. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 2.039,-. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 30. mars og 30. september på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Innbetalingen må være kreditert OBOS klientkonto senest 10 dager før terminforfall. Dersom fristen ikke overholdes vil nedbetaling ikke kunne foretas, og beløpet blir returnert andelseier.
Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.644,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 6.765.444,-. Av dette beløpet utgjør kr 456 840,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Petter Hellandshølen Bekkelund og Henriette Schjoll

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Oppsal Terrasse borettslag.
Borettslaget består av 136 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS.
Dugnad må påregnes.
Hundehold er tillatt etter søknad til styret.
Det er ikke lov å ha utekatt, ilder, minigris, krypdyr som slanger og lignende.
Foretatt påkostninger de senere år:
Fasaderehabilitering (2014 - 2017)
Utskifting av vinduer og terrassedører (2009)
Planlagte påkostninger:
Renovering av ventilasjonsanlegg i 2022
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Denne parallellutlyses hos OBOS. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 20.000,-
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 20.900,-
Visninger: kr 2.000,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 59-0059/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Skedsmokorset
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR59.2259

Dato

Sist oppdatert: 16. september 2022 kl. 17:22

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.