Solgt: 3 650 000 kr

Ensjøveien 29A

3 650 000 kr
46 m²
1 soverom
Toppetasje- flott lysinnslipp
Anne Rosvold
Presenteres av
Anne Rosvold
Ensjø
Toppetasje med solrik balkong - mulighet for parkering - varmtvann og fyring inkl. felleskostnadene- ingen forkjøp
 • Prisantydning
  3 650 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  197 454 kr
 • Omkostninger
  12 348 kr
 • Totalpris
  3 859 802 kr
 • Etasje
  5
 • Byggeår
  1946
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  46 m²
 • Type
  Aksjeleilighet
 • Eierform
  Aksje
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 386 kr
 • Energimerke
  Grønn G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Boligen ligger i toppetasjen med fin utsikt og solrik balkong. God romløsning med lys og luftig stue og separat kjøkken. Nærhet til kollektivtransport, flere matbutikker, take-away-steder, kafeer og bakeri. Treningssenter, veterinær og fine områder som Kampen, Vålerenga, Jordal og Tøyenparken er rett i nærheten. Ensjø er i voldsom utvikling og det bygges svært mange nye leiligheter- et spennende område å bo i!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ensjøveien 29A, 0661 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 133, bruksnummer 9, ideell andel 1/1
Aksjenummer 41, ENSJØVEIEN 29 AS, organisasjonsnummer 932 595 419

Innhold

Totalt bruttoareal: 52 kvm
Totalt bruksareal: 46 kvm
Totalt primærrom: 46 kvm
Primærrom:
5.etasje: Bad, kjøkken, stue, entré, soverom
I tillegg disponerer boligen 1 bod i kjeller på ca. 1,3 kvm merket med nr. 503
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.03.2021 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong.
- Drenering av hagesiden av bygget ble utført i 2007. Dreneringen til bygget er ellers ukjent for takstmann.
- Yttervegger oppført i betong pusset og malt utvendig. Fasadene ble pusset opp i 2011/2012.
- Etasjeskiller i armert betong.
- Flatt tak tekket med papp/folie.
- Trapper og repos i oppgang av betong.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG 2:
Vinduer: Eier har utbedret tørråte/råte utvendig i vinduene. Enkelte steder er treverket skiftet ut med fugemasse og på stuesiden er glasslistene byttet ut med nye lister. Det ble på befaringen påvist noe tørråte som ikke er utbedret i soveromsvinduene og kjøkkenvinduet.
Radiatorer: Tilstandsgraden er satt på grunnlag av alderen på radiatorene og vannrørene. Det ble ikke registrert synlige lekkasjer fra radiatorene på befaringsdagen.
Bad: Badet er fra 2006 og over halvparten av anbefalt brukstid er gått. Badet synes å oppfylle tiltenkt funksjon, men tilstandsgrad er gitt utfra alder / gjenværende brukstid, ukjent underlag/oppbygging og utløpte garantier.
TG 3:
Ingen
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Meget lys og luftig 2-roms leilighet med en solrik sørøstvendt balkong. Leiligheten har en god arealfordeling og standard. Parkmessige og rolige omgivelser gjør nabolaget til et attraktivt boområde, samtidig som en har gangavstand til offentlig kommunikasjon og dagligvareforretninger.
Inngang: Porttelefon med fjernåpner
Stue:
Lys og luftig stue med god takhøyde, romhøyden i stuen er 2,67 meter (snitt). 3-stavs kirsebær/merbau parkett. Malte slette, lyse flater. Utgang til sørøstvendt balkong på 6,5 kvm med sol fra ca. kl 1000-1630 mitdsommer.
Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med finér fronter og håndtak i stål, benkeplate av laminert spon. Integrert i innredningen er ovn og platetopp. Nisje til kjøl/frys og ventilator over platetoppen. Stålkum og ett-greps blandebatteri. Ventilatoren renser luften med kullfilter. Leiligheten har tilluftsmuligheter via vinduer i luftestilling. Kjøleskap medfølger.
Bad:
Flislagt gulv og vegger. Sluk er plassert i dusjsonen. Opplegg til vaskemaskin og gulvmontert toalett. Dusjhjørne med glassbyggerstein og oppheng for dusjforheng samt servantskap. Ventilasjonsavtrekk, koblet på byggets ventilasjonssjakt.
Tilluft via luftespalte under dør. Sluk på bad er besiktiget i hele gården i januar 2021 og styret avventer rapport, muntlig ok fra kontrollører om at sluk og membran så ok ut i denne leiligheten i flg. egenerklæring fra selger. Vaskemaskin medfølger.
Det er kun de hvitevarene som er listet opp som følger med. Disse hvitevarene følger med: Kjøleskap og vaskemaskin.

Oppvarming

Boligaksjeselskapet får levert fjernvarme fra Fortum.
Varmekabler på bad og radiatorer koblet på byggets anlegg-

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1946. Videre foreligger det ferdigattest på våtromsrehabilitering inkl. utskifting røropplegg for 45 leiligheter datert 11.12.2006
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Aksjene overdras fri for pengeheftelser.
Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av aksjelagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 1G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 6 servitutter på aksjelagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om bebyggelse, bestemmelse om veg, bestemmelse om adkomstrett, bestemmelse om avstand til bebyggelse på gnr 133 bnr 10 og overrenskomst om rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av lavspennings kabelanlegg og høyspenning.
Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler.

Eventuell adgang til utleie

Aksjeeier kan ikke uten samtykke fra styret i aksjelaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan aksjeeier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis aksjeeier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier.

Diverse

I følge årsmøtet i 2020 er det en uenighet med nabogården om plassering av gjerdet mellom de to eiendommene. Ensjøveien 29 har engasjert advokat.
Vedtektene krever at beboerne må sørge for at avtrekksventiler på kjøkken, bad og toalett holdes åpne for å unngå kondensskader i boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i attraktive og spennende "Ensjøbyen", i bydel Gamle Oslo, og grenser til Tøyenparken, idylliske Kampen Hageby, Kampen, Vålerenga og Valle Hovin.
Fra boligen kan man spasere til Ensjø Torg eller videre til Hasle Torg. Her er det mange gode servicetilbud. Oppover veien finner en «Safe as Milk», som kombinerer kafé på dagtid med bistro/pizzeria og gastropub på ettermiddag- og kveldstid. Nærhet også til Åpent Bakeri/Boulangerie M, som befinner seg i Tiedemannsbyen/Ensjø, med fokus på gode bakevarer.
Nærområdet er betydelig oppgradert de senere år, både med hensyn til uterom og moderne bebyggelse. Området er under omfattende utvikling med utbygging av boliger, servicefunksjoner, friarealer og infrastruktur.
Det er planlagt flere tusen leiligheter, en rekke forretninger, grøntområder, barnehageplasser, skoler, samt tur og sykkelstier. På den gamle Teglverkstomta ved Hasle Torg er det oppført skole med flerbrukshall. Tomten har fått flotte grøntområder med vannanlegg, gang- og sykkelvei, kunstgressbane, samt broer med belysning.
I nærområdet for øvrig har en gangavstand til flotte friområder ved Valle Hovin, i Tøyenparken, Botanisk hage, Kampen og Vålerenga, samt urbane fellesområder og gatetun i Ensjøbyen, Tiedemannsjordet og på Marienfryd. Her bor en sentralt til, men med kort vei til matbutikker og treningssentre, skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og andre servicefasiliteter.
Kort vei til treningssenter, butikker, vinmonopol, matforretninger, kaféer og annet nyttig. Nærmeste dagligvarebutikk (Kiwi Jordal) ca. 200 meter fra leiligheten, samt søndagsåpen matbutikk (Rema 1000) like i nærheten. Det er også kort avstand til flere idrett/fritidstilbud som fotballbane, skøytebane og nye Jordal idrettspark m.m.
Buss og t-bane tar deg i alle retninger, så her er det lett å bo også uten bil. T-bane fra Ensjø (linje 1-4), samt busstopp hvor blant annet 21, 28, 60, 37 og flybussen går forbi.
For nærmere informasjon om Ensjøbyen, gå inn på følgende nettside: http://www.ensjobyen.no.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Parkering

Det er felles utendørs parkeringsplasser/gjesteparkering og krever gyldig parkeringsbevis, "førstemann til mølla" prinsippet. Parkeringsselskap overvåker parkeringsområdet. Parkeringsbevis kan fås ved henvendelse til styret (kun ett pr. boenhet)
Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for aksjelaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i hht til S-3252 datert 27.06.1991 med tilhørende reguleringsbestemmelser og kommunedelplan Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn, vedtatt 23.09.15.
Plan og byggesaker i området:
Saksnummer: 202002029 - Byggesak. Ensjøveien 34 - Rivning av bebyggelse. Saken gjelder rivning av eksisterende bygningsmasse på ovennevnte eiendom. Rivning må sees i sammenheng med bygging av ny boligbebyggelse på eiendommen. Bygningene er ikke vist som verneverdige på byantikvarens gule liste. Det søkes om rivning slik at tomten kan klargjøres for det nye byggeprosjektet.
Status: Tillatelse gitt.
Saksnummer: 201911098 - Byggesak. Ensjøveien 34 - Oppføring av to boligblokker med underjordisk garasje. Totalt medfører tiltaket 82 leiligheter fordelt på de 4 byggene, A, B, C og D. Felles uteoppholdsareal etableres på bakkeplan inne i gårdsrom og på felles takterrasse på ca. 250 m2. Det legges vekt på å skape frodige grøntarealer som ivaretar muligheter for lek og opphold sammen med krav til universell utformet adkomst, adkomst for Brann- og redningsetaten, samt lokal håndtering av overvann.
Status: Igangsettingstillatelse gitt.
Saksnummer: 202012520 - Byggesak. Malerhaugen park - Opparbeidelse av park - Ensjø. Malerhaugparken er en planlagt som en liten nabolagspark og grønn gang- og sykkel forbindelse som forbinder Ensjøveien med Malerhaugveien og er plassert mellom eksisterende villaer (2etg høy) og de nye 5etg-leilighetene til Ensjølyst.
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon.
Saksnummer: 201709947 - Byggesak. Ensjøveien 31 - Bruksendring. Eksisterende bebyggelse er en boligblokk fra 1938. Gjelder bruksendring fra forretning til bolig, bruksendringen anses som nødvendig for å sikre hensiktsmessig bruk.
Status: Tillatelse gitt.
Saksnummer: 202011295 - Byggesak. Hedmarksgata 15 - Oppføring av leilighetsbygg. Leilighetsbygget som søkes oppført er et moderne boligprosjekt med 98 leiligheter, som ligger langs Hedmarksgata i umiddelbar nærhet av Jordal Park og idrettsanlegg. Bygget utgjør i underkant av ca. 9900 kvadratmeter med bolig, samt næringsarealer for privat tjenesteyting/kontor/forretning på hjørnene mot Numedalsgata og Jordal Terrasse. Boligkomplekset vil bestå av 6 etasjer og parkeringskjeller, samt en beplantet takterrasse med både felles og private soner.
Status: Søknad under behandling.
Saksnummer: 202002020 - Reguleringssak. Østerdalsgata 1 A-L - Dialogfase før offentlig ettersyn - Kombinert bolig- og næringsformål - Kjeksfabrikken.
Forslagsstiller ønsker å omregulere eiendommen til kombinert bolig- og næringsformål, der dagens bygningsmasse transformeres og kompletteres med ny bebyggelse. Prosjektet skal vektlegge helhetlige løsninger og bruksformål som tar hensyn til skala, struktur og beliggenhet. Målsetningen er å skape et attraktivt kvartal med en helt særegen identitet som blir et positivt tilskudd til bydelen.
Området er under stor utvikling og byggearbeid må påregnes. Opplistingen er ikke uttømmende og interessenter oppfordret til å sette seg inn i reguleringsplaner for området.
Ensjøbyen er under utbygging og det vil bygges parkanlegg, boliger og lagt til rette for en rekke servicefasiliteter i årene som kommer.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Husleie er kr 4 386,- pr. mnd. og inkluderer:
Brensel a konto: kr. 528,-
Renter og avdrag lån: kr. 1 519,-
Kabel TV kr. 399,-
Felleskostander kr. 1 940,-
Boligaksjeselskapet får levert fjernvarme fra Fortum. Boligaksjeselskapet avregner forbruket årlig basert på målt forbruk og A-konto innbetalinger.
Husleien justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til aksjelagets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 6 700,-pr. år. / 3 282 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett og er inkludert i felleskostandene. Tv/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 820 570,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 954 052,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 20 931,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 197 454,- pr. 31.12.2020
Total fellesgjeld for aksjelaget er kt. 9 156 900,- pr. 05.02.2021 og lånevilkårene er:
Lån: 8398.71.49089
Rentebetingelser: 2,7%
Lånets løpetid: 12 år, innfrielse 03.12.2033

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 8 810,-
- Pantenoteringsgebyr for kjøpers lån kr 3 538,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3 662 348,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring til kr. 6.850,- for aksje/andelsboliger.
Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3 859 802,-
Av dette beløpet utgjør kr 197 454,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Pål Rune Aam

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Ensjøveien 29 AS aksjelag.
Aksjeboligmodellen innebærer at aksjelaget eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer som gir leierett til en bestemt bolig.
Forretningsfører er Norian; tlf 22 911 350
Boligselskapet har 47 aksjonærer.
Forsikring er gjennom Protector Forsikring ASA.
Det er tillatt med dyr i selskapet og dyrehold skal meldes til styret for registrering.
Boligaksjeselskapet får levert fjernvarme fra Fortum og avregner forbruket årlig basert på målt forbruk og A-konto innbetalinger.
Foretatte påkostninger de senere år:
2018: Slipt og malt gulvet i vaskerommet
2017: Byttet brannslukkingsaparater, fornyet røykvarslere i leiligheter og kjeller (10-års vedlikehold), Hafslund AS installert nye strømmålere
2015: Reparert stikkledning for vann, montert avtappingsplugger på rør i kjeller
2014: Oppgradering av vaskekjeller
2012: Nytt brannvarslings system i fellesarealer,
Total fasaderehabilitering, utskifting av vinduer i samtlige fellesarealer, utskifting av ytterdører, rehabilitering av yttertrapper, nytt calling anlegg, oppussing av trappoppganger, nye søppelkasseskur, nytt lys ved ytterdører.
2011/2012: Utskiftning av fasader
2011: Alle leiligheter fikk branntepper, montering av nye varmefordelingsmålere med integrert radio i samtlige leiligheter
2010: Lagt inn fjernvarme, oppgradering av parkeringsplasser
2009: 2008: Merking og utskifting av stoppekraner, stoppekraner på sirkulasjonsanlegget for oppvarming,
2007: Drenering av blokken på hagesiden, regulering av fyringsanlegg, utskifting av uregulerte kurser.
Planlagte påkostninger:
- I følge styreleder er det ingen planlagte påkostninger pt.
I henhold til aksjelagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny aksjeeier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.
Aksjelag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av husleie. Dette aksjelaget er ikke tilknyttet et slikt fond, men forretningsfører har avtale med et selskap som tar seg av inndrivelse av forfalte fakturaer. Aksjelaget har imidlertid legalpant i aksjene, og manglende betaling av husleie kan dermed tvangsinndrives av aksjelaget.
Dokumenter for aksjelaget kan fås ved henvendelse til megler.
Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne felles plikter som dugnad etc. Megler oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning som kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Overtakelse

Etter nærmere avtale og styregodkjennelse

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Salg av aksjeleiligheter reguleres av kjøpsloven, men avhendingslovens bestemmelser legges til grunn så langt de passer. Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at aksjene transporteres til kjøper.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: fastpris 40 000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13 750,-
Visninger: kr 2 500,- pr. visning
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 52-0121/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sagene
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR52.20121

Dato

Sist oppdatert: 04. januar 2022 kl. 14:25

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.