Solgt: 5 400 000 kr

Frams gate 1

4 750 000 kr
158 m²
3 soverom
Velkommen til Frams Gate 1 presentert av Krogsveen v/Nikolai Anda
Nikolai Anda
Presenteres av
Nikolai Anda
Åsen
Sjelden mulighet- Innholdsrik renovert familiebolig med garasje- Flott opparbeidet tomt med hage - Godkjent hybel
 • Prisantydning
  4 750 000 kr
 • Omkostninger
  120 092 kr
 • Totalpris
  5 520 092 kr
 • Byggeår
  1957
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  158 m²
 • Bruksareal
  169 m²
 • Tomteareal
  295,8 m² (eiet)
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Frams Gate 1- En sjarmerende vertikaldelt familiebolig med en flott opparbeidet tomt. Dette kombineres med en barnevennlig og sentral beliggenhet som gjør hverdagen enkel og effektiv. Boligen er oppført i 1957, men har gjennomgått store påkostninger de senere årene. Kort oppsummert:

 • Totalrenovering fra 2011-2015. Innvendig og utvendig.
 • Utvidelse av inngangsparti i 2014.
 • Ny garasje i 2015.
 • Ombygging loft og etablering av hybel i 2013.
 • Opparbeidet tomt med gode solforhold.
 • Bra beliggenhet på feltet. Utsikt fra 2. etasje og loft.
 • Innhold: Kjeller: Stue, kjøkken, entré/vindfang, gang, bad/dusjrom, vaskerom, verksted 1.etasje: Stue, kjøkken, toalett, entré/vindfang 2.etasje: 3 soverom, 2 gang, bad/dusjrom Loft

  Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Frams gate 1, 4016 STAVANGER
  Kommunenummer 1103, gårdsnummer 57, bruksnummer 420, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 192 kvm
  Totalt bruksareal: 169 kvm
  Totalt primærrom: 158 kvm
  Bruksareal:
  Primærrom:
  Stue, kjøkken, entré/vindfang, gang, bad/dusjrom og vaskerom.: 45 kvm
  1. etasje 65 kvm: Stue, kjøkken, entré/vindfang, gang, bad/dusjrom og vaskerom.
  2. etasje 48 kvm: 3 soverom, 2 gang, bad/dusjrom
  Sekundærrom:
  Verksted: 11 kvm
  1. etasje 0 kvm:
  Garasje:
  Garasje, Bod 25 kvm
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 28.05.2021 utført av Anticimex AS v/ Bjarte Vesthovde. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i 1957:
  Tilbygg i år 1970 og i år 2015. Oppført i tre og betongkonstruksjoner. Tiltak/ oppgraderinger i boligen er utført i perioden år 2011 til 2015. I hovedsak vinduer og ytterdører fra perioden år 2011 til år 2015. Enkelte vinduer i kjeller er fra byggeår. Yttervegger med liggende og stående trepaneler. Saltakform på hovedbygningen med takstein, tilbygg er tekket med takpapp. Parkering i garasje og på egen tomt. Elbil-lader. Opparbeidet tomt. Oppvarming er vedovn, varmepumpe og elektrisk.
  Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
  Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Moderniseringer og påkostninger

  Totalrenovering fra 2011-2015. Etterisolering, nye overflater innvendig og utvendig. Bytte av vinduer og dører. Opparbeidet uteområdene. Nye våtrom. El-anlegg og rør er skiftet. Utvidelse av inngangsparti i 2014. Ny garasje i 2015. Ombygging loft og etablering av hybel i 2013.

  Standard

  Huset er oppført i 1957, men har gjennomgått store påkostninger de senere årene.
  Boligen strekker seg over tre plan + loft og har gode planløsninger med gode romstørrelser.
  Kjeller:
  Adkomst til kjeller via utvendig inngang eller trapp fra 1.etasje.
  -Hybel med stue/kjøkken og bad. Hybelen er etablert i 2013 og holder en gjennomgående nyere standard etter renovering/etablering. Godkjenning fra Stavanger kommune foreligger.
  -I dag er vaskerommet felles for boligen og hybelen. Her har man fliser på gulv, varmtvannsbereder og fordelerskap til rør i rør system. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
  -Verksted med god lagringsplass. Godt med hylleseksjoner, skap og benkeplass. Rommet er målt opp til ca 10,5 kvm.
  1.etasje:
  Nye overflater i hele etasjen og det er lagt parkett på gulvet i stue/kjøkken. Parketten som er lagt har en tykkelse til å kunne slipes opptil 3 ganger.
  -Romslig entré med varmekabler og fliser på gulv. Stor skyvedørgarderobe og flere opphengmuligheter sikrer god plass for yttertøy.
  -Praktisk med et gjeste toalett i denne etasjen.
  -Romslig kjøkken i delvis åpenløsning mot stuen. Her har man store vindusoverflater som slipper inn godt med naturlig dagslys og skaper en god romfølelse. Flott kjøkkeninnredning fra 2011. Integrert platetopp, dobbel komfyr, oppvaskmaskin, ventilator og kjøleskap følger handelen. Fuktfølersystem er etablert under benkeskap.
  -Stor stue med store vindusoverflater og utgang til hage. Her har man plass til både en stor sofaseksjon og spisebord.
  2. etasje:
  Også her er det nye overflater og det er lagt samme parkett i denne etasjen.
  -3 romslig soverom hvor det ene har utgang til balkongen.
  -Flott baderom som er renovert i 2011. Det er fliser på gulv og i våtsoner. Innhold: Vegghengt toalett, dusjsone m/ dører. Servant med speil. Gulvvarme og avtrekksvifte.
  Loft:
  -Innredet loft med store vindusoverflater. Loftet er ikke måleverdig areal blant annet grunnet lav takhøyde. Inngår derfor ikke i boligens bruksareal.

  Oppvarming

  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 14.05.1957. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
  Det foreligger ferdigattest på riving av inngangsparti + tilbygg bolig - fasadeendring datert 09.01.2015. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
  Det foreligger tillatelse for bruksendring i kjeller - fra tilleggsdel til hoveddel. Tiltaket omfatter søknad om bruksendring av deler av kjelleren til hoveddel (rom for varig opphold knyttet til boligen) datert 29.01.2016. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
  1103/57/420:
  20.10.1955 - Dokumentnr: 3704 - Registrering av grunn
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:1103 Gnr:57 Bnr:166
  13.07.1957 - Dokumentnr: 2392 - Registrering av grunn
  Utskilt fra denne matrikkelenhet:
  Knr:1103 Gnr:57 Bnr:422

  Eventuell adgang til utleie

  Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

  Diverse

  Ingen lamper koblet i stikkontakt i huset medfølger. String-hyller i stue medfølger ikke. Skuffe-/medieseksjon i stue medfølger ikke. Skuffeseksjoner på hjul på loftet medfølger ikke.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Velkommen til Frams Gate 1- en sjarmerende bolig i et veletablert og tilbaketrukket område på Åsen. Dette er et område som passer perfekt for store og små familier.
  Er dere travle eller har fritidsaktiviteter på ettermiddagene er området ypperlig for en effektiv hverdag. Her kan du velge mellom flere dagligvarebutikker samt en rekke med spise – og takeawaysteder. I nærhet har man skoler i alle alderstrinn, barnehager, idrettsanlegg og lekeplasser. Området kan tilby en rekke fritidsaktiviteter for store og små. Er dere en turglad familie er det verdt å nevne at det er kort vei til flotte tur- og friområder som Sørmarka og Vannassen.
  Det er kort vei til nærmeste busstopp. Hyppige avganger tar deg både mot Stavanger og Sandnes. Ellers enkel adkomst til E39 med bil, og sykkel avstand til sentrum.
  Ønsker du å bo i et etablert og rolig område med alt av servicetilbud som gjør hverdagen enkel og effektiv? Da har du funnet ditt nye bosted!

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Auglend barnehage (0-5 år)
  Bekketunet familiebarnehage (0-6 år)
  Askeladden barnehage (0-6 år)
  Auglend skole (1-7 kl.)
  Steinerskolen i Stavanger (1-13 kl.)
  Kvaleberg skole (1-7 kl.)
  Ullandhaug skole (8-10 kl.)
  Kristianslyst skole (8-10 kl.)
  Hetland videregående skole
  Godalen videregående skole
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 295,8 kvm. Pent opparbeidet tomt med gode solforhold. Solforhold: Iflg Selger, pr 1. juni: Sol på forsiden mot Frams gate fra kl. 7-12. Sol i hagen fra ca. kl. 12 - 19.30. Sol på balkong fra kl. 12-22.

  Parkering

  Parkering i garasje og gårdsrom. Fastmontert lader for EL-bil følger med, med mindre annet er avtalt. Fastmonterte løsninger for oppheng og lagring i garasje følger med, med mindre annet er avtalt.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan 2505 datert 26.11.2018 med tilhørende bestemmelser.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er kr 13 450,- for år 2020. I dette inngår gebyr for vann, avløp, eiendomsskatt, renovasjon og feiing/tilsyn.
  -Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 20 000,- pr. år. / 5 000 - 12 000kWh kwh. pr. år.
  -Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4 400,-.
  -Boligen er tilknyttet Lyse Altibox, kr 1288 for TV og internett
  -Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 6 000 pr. år.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2019 var kr 849 597,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3 058 549,20.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Eiendomsskatt

  Eiendomsskatten utgjør kr. 1 256,- pr år og inngår i de kommunale avgiftene.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  - Pantattest kr. 172,-
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4 870 092,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12 650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Einar Eracleous Hallgren og Helena Eracleous Hallgren

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Avhendingsloven
  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 33-0051/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Mariero
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR33.2151

  Dato

  Sist oppdatert: 20. januar 2022 kl. 14:25

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Lignende boliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.