Komplett salgsoppgave

Fageråsveien 29

6 700 000 kr
158 m²
5 soverom
Velkommen til Fageråsveien 29
Velkommen til Fageråsveien 29
Ragnhild S. Fjeldvig
Presenteres av
Ragnhild S. Fjeldvig
Oppegård
Innholdsrik enebolig i meget barnevennlig område. Nærhet til skoler, butikk, tog, idrettsanlegg og marka. Rolig blindvei

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  6 700 000 kr
 • Omkostninger
  168 842 kr
 • Totalpris
  6 868 842 kr
 • Byggeår
  1983
 • Soverom
  5 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  158 m²
 • Bruksareal
  180 m²
 • Tomteareal
  297,2 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig i kjede
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Kjedet enebolig over tre etasjer med stor terrasse og koselig hage. Familieboligen har en meget funksjonell planløsning og flere bruksmuligheter. Boligen har hele tre bad (et byggemeldt som bod) og 4 (5) soverom (alternativt to stuer).
Boligen består av:
- Stue/spisestue med utgang til sydvestvendt veranda på ca. 5 kvm. samt romslig terrasse i tilknytning til stue.
- Romslig kjøkken med plass til spisesone.
- Boligen har fire soverom med god størrelse i underetasjen.
- Samtlige bad er pusset opp.
- Hyggelig loftstue/soverom i samme etasje som bad nr. tre.
- Biloppstillingsplass(er) med én elbil-lader rett utenfor inngangsdøren.
- Godt med oppbevaringsplass.
Det er et stort bodrom med adkomst fra yttergang i underetasje, i tillegg til to mindre boder og to kneloft med adkomst fra loftet

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Fageråsveien 29, 1415 OPPEGÅRD
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 244, bruksnummer 695, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 244, bruksnummer 38, ideell andel 1/43

Innhold

Totalt bruksareal: 180 kvm
Totalt primærrom: 158 kvm
Primærrom:
Underetasje 71 kvm: Entré, 4 soverom, 2 bad
1. etasje 60 kvm: Stue og kjøkken
2. etasje 27 kvm: Bad, stue/soverom
Sekundærrom:
Underetasje 22 kvm: 3 boder
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Andreas Høieggen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Det er krav til brannstige for rømning fra 2. etasje.
Det minste badet i underetasjen er opprinnelig byggemeldt som bod og er ikke godkjent til varig opphold.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten en kjedet enebolig med hovedtak av saltak i trekonstruksjoner fra byggeår. Kalde kneloft med adkomst via luker. Kaldt hanebjelkeloft med inspeksjonsluke. Flatt tak over bod ved terrasse. Pulttak i trekonstruksjoner med isolere takflater over tilbygget del. Betongtakstein fra byggeår på hovedtak. Betongtakstein og tilbyggingsår ved tilbygget del (overflatebehandlet i 2021). Takrenner og nedløp av overflatebehandlet metall fra byggeår. Luftehatt, pipebeslag og stigetrinn. Yttervegger av bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Liggende bordkledning. Drenering fra byggeår. Betonggrunnmur fra byggeår. Bunnledninger fra byggeår. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Tilstandsgrad 3:
- Utvendige dører: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Råteskade i skyvedør ved veranda samt karm/ramme. Det opplyses av eier at det er sjenerende trekk fra dører.
- Rom under terreng: Det er synlig fuktskader på vegger. Ved hulltaking ble det registrert kraftig "kjellerlukt". Ved hulltaking ble det også konstatert plast i veggen noe som var vanlig tidligere, men som ikke lenger er en anbefalt løsning. Konstruksjonen er skadeutsatt.
- Terreng faller inn mot bygningen.
Tilstandsgrad 2:
- Utvendig veggkonstruksjon : Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Det er lite lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Dette ser ut til å ha fungert, men kan medføre nedsatt brukstid. Stedvis råte ved hjernekasser og omramming på vinduer. Stedvis avflassing av overflatebehandling. Det er ingen musetetting i underkant av panel.
- Utvendig takkonstruksjon/loft: Museeksrementer er observert på kneloft. Mugg og svertesopp på undertak - til dels kraftig spesielt ved luke. Det er synlig mugg og svertesopp bak isolasjon ved isolerte flater over boligrom. Delvis manglende vindsperre på knevegger. Det er mangelfull lufting av kneloft. Råte i vindski.
- Vinduer: Vinduskarmer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Gjennomgående manglende/løs vinduskitt. Fuktpåvirket trevirke mellom glass, spesielt på vindu i 2. etasje. Det opplyses av eier at det er sjenerende trekk fra vinduer.
- Verandaer, terrasser og rom under: Rekkverket er for lavt iht. dagens krav til rekkverkshøyder. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på tettesjikt/membran. Avflassing og værslitt rekkverk på veranda. Tørkesprekker på trepåler ved veranda.
- Utvendig trapp mangler håndløper.
- Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.
- Innvendige dører: Baderomsdør i 2. etasje går mot karm/terskel. Dør til entré tar noe mot karm/terskel. Noe kvistgjennomslag på malte dører.
- Badene mangler tilstrekkelig med tilluft. Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet.
- Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Eier opplyser om dunkel-/bankelyd fra avløp i 2. etasje.
- Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Symptomer på vegger mot grunn indikerer at det er svikt i dreneringen.
- Det er råte i svillmurer.
Se også avvik som ikke trenger umiddelbare tiltak.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Moderniseringer og påkostninger

2017 - Malt alle rom innvendig. Delt et stort soverom til 2 små barnerom
2017 - Installasjon av varmepumpe
2017 - Oppussing av bad, og gjort om bod til et lite bad i 1. etasje
2018 - Oppussing av bad 3. etasje
2018 - Utvidelse av parkeringsplass, fjernet litt av hagen
2019 - Montert elbil-lader
2020 - Rehabilitert kjøkken
2021 - Rehabilitert gang 1. etasje

Standard

Enebolig i kjede, tilbygget i 1993 med et ekstra soverom og deler av entré. 2 små soverom og stue er nylig malt.
Underetasje
Entré: Vi kommer inn i entré i underetasjen som har slette, malte tak- og veggflater og laminatgulv lagt oppå tidligere fliser. Det er varmekabler under flisene. Her er det plass til kommode, skoskap el. Rommet ble pusset opp i 2021.
Hall/trapperom: Romslig hall med eldre vedovn. Her er det laminatgulv med varmefolie under.
Soverom: Boligen har fire fine soverom i underetasjen. Her er det laminatgulv og malte veggflater. De fleste rom har strietapet, og noen av rommene har garderobe.
Lite bad i underetasje: Mindre bad fra 2017. Flis på vegg og malt innvendig tak. Flislagt gulv og elektriske varmekabler. Innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett og dusjhjørne. Elektrisk styrt vifte. Dette rommet er opprinnelig byggemeldt som bod og er ikke godkjent til varig opphold.
Stort bad i underetasje: Romslig bad fra 2017. Flis på vegg, malt innvendig tak. Flislagt gulv og elektriske varmekabler. Innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett, dusjkabinett. Elektrisk styrt vifte.
Det er et stort bodrom med adkomst fra yttergang i underetasje, i tillegg til to mindre boder i samme etasje og to kneloft med adkomst fra loftet.
1. etasje
Stue/spisestue: Stue med god plass til egen sone for sofakrok og spisestue i tilknytning til kjøkkenet. Utgang fra spisestuen til sydvestvendt veranda på ca. 5 kvm. samt romslig terrasse i tilknytning til stue.
Kjøkken: Hyggelig kjøkken med plass til spisesone. Eldre kjøkkeninnredning med enkelte oppgraderinger. Malte fronter og laminert benkeplate som er plastfoliert. Oppvaskmaskin, frittstående komfyr og kjøleskap medfølger.
2. etasje
Bad 2. etasje: Baderom fra 2018. Flis på vegg. Flis i tak og malt innvendig tak. Flislagt gulv og elektriske varmekabler. Her er det lagt flise på flis. Innredning med nedfelt servant, badekar og veggmontert toalett . Elektrisk styrt vifte.
Loftstue/soverom: Romslig stue/soverom med lagringsplass i knevegger.

Løsøre og tilbehør

Hageutstyr, fyringsved, oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap (90x90) vil følge salget.

Oppvarming

Ildsted i underetasjen. Luft til luft varmepumpe plassert i trapp i 1. etasje. Panelovner. Gulvvarme med folie i trapperom. Varmekabler i entré og på baderommene.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 02.02.1983. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Det er krav til brannstige for rømning fra 2. etasje.
Det minste badet i underetasjen, er opprinnelig byggemeldt som bod og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Det foreligger en muntlig avtale med nabo i nummer 37 om å fjerne gjerdet i hagen og lage ny hekk/gjerde/noe pent for å skille hagene. Det er avtalt at dette skal gjøres i løpet av 2022.
Medlemskap i Sameiet Durendal Grendelag som koordinerer og administrerer fellesområder, vedlikehold og snøbrøyting av private stikkveier.
Durendal Grendelag: https://www.facebook.com/groups/298892837577022/

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen har en meget populær og sentral beliggenhet på Oppegård, i et rolig og barnevennlig boområde. Det er ingen biltrafikk forbi boligen, da det ligger i et område med kun beboertrafikk.
Barnehager ligger i nærområdet og det er kun noen få minutters gangvei til Greverud barneskole, i tillegg til kort avstand til Flåtestad ungdomsskole. Ballplass og lekeplasser på boligfeltet. Idrettshall og idrettspark innenfor radius 10 minutters gange.
Kort vei til matbutikk (Kiwi på Oppegård senter) samt nye Greverud senter med Meny, Rema 1000, apotek, legesenter, frisør, blomsterbutikk m.m. 18 hulls golfbane, skiløyper/lysløype, kunstgressbane, samt nyere idrettshall ved Østre Greverud. Det er flotte tur- og rekreasjonsmuligheter, særlig ved Østre Greverud, Nøstvedtmarka og langs Gjersjøen.
Gangavstand til bademuligheter i Tussevann og Gjersjøen. Ellers er det flotte bademuligheter på Breivoll, Hvervenbukta, Ingierstrand og Svartskog.
Området er godt tilknyttet offentlig kommunikasjon. Det er gangavstand til Oppegård togstasjon. Toget tar ca. 20-25 minutter til Oslo og ca. 7 minutter til Ski eller Kolbotn. Det er enkelt å komme seg til Ski og Oslo også med bil, via E18 og E6.
Både Kolbotn og Ski sentrum har et stort forretnings- og servicetilbud. Her finner du en rekke forretninger, offentlige kontorer, kulturhus, kino, bibliotek, en rekke restauranter og kaféer som er med på å skape et flott bymiljø.
Ski stasjon er et knutepunkt på Østfoldbanen med hyppige avganger og gode forbindelser til Oslo. Det bygges nytt dobbeltspor mellom Ski og Oslo. Follobanen har estimert ferdigstillelse i desember 2022. Reisetiden på direktereiser mellom Oslo og Ski skal da reduseres fra ca. 23 minutter til 11 minutter. Med buss fra Langhus innom Ski stasjon er det også gode bussforbindelser videre til Drøbak, Vinterbro og Ytre Enebakk. Det er nærhet til både E6 og E18, noe som gjør det enkelt å komme seg til Oslo og mot svenskegrensen. Det er ca. 22 minutter med bil til Oslo sentrum.
Oppegård tilbyr et aktivt lokalmiljø med mange forskjellige fritidsaktiviteter for barn og ungdom. Det er ca. 8 minutter med bil til Vinterbro med den populære fornøyelsesparken Tusenfryd, Vinterbrosenteret og Bunnefjorden med marina og fine badeplasser på Breivoll og Kjærnes.

Adkomst

Fra Skiveien: Ta av ved Gjersjøveien, og ta deretter av til Fageråsveien. Følg husnumrene.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Oppegård har et godt barnehage- og skoletilbud. Fra boligen er det kort og bilfri gangavstand til Greverud barneskole og Flåtestad ungdomsskole, ved Greverud Senter. Roald Amundsen videregående skole er sentralt plassert på Sofiemyr. Det er flere barnehager i nærområdet.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 297,2 kvm. Tomten går over to nivåer og er opparbeidet med asfaltert gårdsplass, plen og beplantning ellers.

Parkering

Biloppstillingsplass(er) med én elbil-lader montert på husvegg rett utenfor inngangspartiet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan for Oppegård Syd, vest for jernbanen med tilhørende reguleringsbestemmelser, datert 27.05.1981.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 28.511,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 31.063,- pr. år/30.556 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 7.263,-
Velavgift er kr 2.075,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 1.159,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler. Til informasjon har det bodd to familier med flere barn i boligen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1.305.594,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4.700.139,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.868.842,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Arfan Hussain og Rizwan Hussain

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,80 % av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0074/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR46.2274

Dato

Sist oppdatert: 29. mai 2022 kl. 11:27

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.