Solgt: 9 400 000 kr

Underhaugsveien 13A

9 200 000 kr
181 m²
3 soverom
Velkommen til Underhaugsveien 13 A presentert av eiendomsmegler Fredrik Nordstrøm v/ Krogsveen
Fredrik Nordstrøm
Presenteres av
Fredrik Nordstrøm
JAR // GRAV
Kjedet enebolig i barnevennlig boligområde - Beklager visning avlyst, boligen er solgt. Bud gitt direkte til selger.
 • Prisantydning
  9 200 000 kr
 • Omkostninger
  231 342 kr
 • Totalpris
  9 631 342 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1927
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  181 m²
 • Bruksareal
  200 m²
 • Tomteareal
  433,1 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig i kjede
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Underhaugsveien 13A - Enebolig i kjede i attraktive Underhaugsveien, like ved Grav skole. Boligen har en kjedet løsning med naboboligen og har tinglyst rett til garasjeplass og biloppstillingsplass på naboeiendommen. Boligen er oppført på slutten av 1920- tallet, opprinnelig som en tomannsbolig og omgjort til enebolig og vesentlig modernisert på 1970-tallet. Boligen er jevnlig vedlikehold i årene frem til 2003, og vesentlig modernisert og oppgradert fra 2003 og frem til i dag. Boligen går over 2 plan + innredet kjeller med egen inngang og innredet loftsetasje. Kjeller og loft er ikke godkjent til varig opphold. Fra stuen er det utgang til en meget stor, solrik og usjenert terrasse med flott utsikt. Rolig, attraktivt og meget barnevennlig boligområde.
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Underhaugsveien 13A, 1358 JAR
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 20, bruksnummer 167

Innhold

Totalt bruttoareal: 221 kvm
Totalt bruksareal: 200 kvm
Totalt primærrom: 181 kvm
Bruksareal:
Kjedet enebolig 200 kvm
Primærrom:
Kjedet enebolig:
Kjeller: 42 kvm: Entré, stue, wc, vaskerom
1. etasje 64 kvm: Entré, kjøkken, stue
2. etasje 62 kvm: Bad, kontor, stue, soverom
Loftsetasje 13 kvm: Stue
Sekundærrom:
Kjedet enebolig:
Kjeller: 10 kvm: Bod
Loftsetasje 9 kvm: Bod
+ Syd-østvendt terrasse på ca 99 kvm med utgang fra stuen.
+ Parkering i halvpart av felles dobbelgarasje,
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.04.2020 utført av Boa Takst AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre.
Grunn og fundamenter:
Støpt såle av betong, antatt fundamentert på komprimerte, faste masser/fjell.
Grunnmur:
Støpte betongvegger (sparesteins mur) med pusset og malt flate. Ingen synlig drenspapp mot veggene.
Drenering:
Dreneringen er utført etter de tradisjoner som var vanlig på oppføringstidspunktet. (ingen moderne drenering). Huset ligger i skrående terreng.
Yttervegger:
Bindingsverksvegger av reisverk (stående maskinlaft) og bindingsverk på øvre del av 2 gavler, antatt isolert med mineralull. Utvendig er huset kledd med liggende kledning med omramming av tre.
Vinduer:
Vinduer fra 2020, 2017, 2005, 2007, utført med 2-lags isolerglass, karmer av tre, takvinduer på loft fra ca 2015 og originale vinduer i entré, utført med blyglass.
*Nytt panoramavindu i stuen ble byttet 13.05.20.
Ytterdører:
- Ytterdør fra 2017 med hvitmalt overflate og glassfelt. Kjellerdør fra eldre tid med glassfelt.
- Balkongdør fra 2007, utført med 2-lags isolerglass, karmer av tre.
Takkonstruksjon:
Saltakkonstruksjon av tre, tekket med takstein. Nedløp av stål.
*Hele taket ble lagt om og belagt med ny takstein i 1985.
Trapper:
Innvendige trapper, utført med ubehandledetrinn og malte vanger og rekkverk. Rekkverk på en side mellom 1 og 2 etasje. Original trapp til loft uten rekkverk.
Terrasse:
Syd-østvendt terrasse på ca 99 kvm med utgang fra stuen. Terrassen er belagt med terrassebord og rekkverk av tre. Det er bygget utepeis på terrassen.
*Ny membran og sikkerhetsduk i 2006/07. Terrassen er bygget på naboens tak og benyttes kun av eier av Underhaugsveien 13 A. Underhaugsveien 13 A har hatt terrasse på taket til Underhaugsveien 13 B siden 13 B ble bygget på 1970-tallet. Se avtale mellom Underhaugsveien 13 A og Underhaugsveien 13 B vedr. bruksrettigheter og ansvar ved bruk.
Etasjeskillere:
Etasjeskillere av tre.
VVS:
- For det meste originale kobberrør. Rør-i-rør ført til bad, men ikke montert i skap, trolig koblet direkte på kobberledningene. Avløpsrør i hovedsak i støpejern, noe lokale utskiftninger.
- Avtrekk på kjøkken og bad. Naturlig avtrekk fra vaskerom, toalett. Tilluft via luftespalter i vindu og ventiler montert på vegg.
Elektriske anlegg:
Sikringsskap med automatsikringer plassert i gang i 2 etasje. Overbelastningsvern på 3 x 50 ampere.
+ Elanlegget ble godkjent uten anmerkninger eller avvik ved eltilsyn i 2019.
Garasje:
Halvpart av en isolert dobbelgarasje oppført i trekonstruksjoner og betong/lettklinkerblokker ut mot grunn, støpt dekke til grunn, tilnærmet flatt tak med terrasse for naboenheten over, utvendig kledd med liggende kledning. Garasjen har mekanisk vippeport.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG2:
- Drenering og vegger mot grunn
- Yttervegger
- Yttertak
- Vinduer i entré
- Kjellerdør
- Overflater på gulv generelt
- Innvendige trapper
- Terrasse
- Vann- og avløpsrør
- Vaskerom
- Garasjens helhet
Sammendrag av selgers egenerklæring:
- Badet er totalrenovert etter beste våtromstandard i 2004 med blant annet Protan sveiesemembran, nytt sluk og avløpssystem. Arbeidet er utført av Lefdal Installasjon ved Åge Wiik (elektriske anlegg), Høvik Rør ved Thor Aaserud (byttetjeneste, venn av selger) (rørleggerarbeid), byggmester Finn Borge samt egeninnsats / dugnad.
- I forbindelse med byggingen av 13 B i 1979 ble både vann og avløpsledning inn til 13 A skiftet og koblet til det nye kommunale nettet som samtidig ble byttet i hele gaten for alle hus på vår side av veien fra Grav Skolevei og ned til nr.15.
- Det var en liten vannlekasje fra den store takterrassen til stue hos naboen under i 2004. Hele dekket ble da skiftet. Taket/terrassen har i dag 2 lag papp + heldekkende sveisemembran som er dekket med et lag ikke sveiset tilsvarende membran som beskyttelse. Det er så lagt tilfarere på lyddempende elementer med nye terrassebord over. Arbeid utført av Protan AS.
- Hele taket byttet i 1970 ved totalrenovering av hele huset. Underpapp / toppapp, lekter og takstein. Arbeid utført av Finn Borge. Takstein ble så byttet fra rød takstein til gråsvart støpt takstein i ca. 1985, ifm muring av ny utvendig pipe.
- Ny trefas tilførsel lagt inn av Hafslund. Sikringsskap flyttet fra loft til 2.etg. Nytt skap bygget inn i ny baderomsvegg. Mesteparten av elektrisk anlegg byttet i hele huset. Alle forbrukere fordelt på nye kurser med egen jorfeilbryter på hver rekke. Nytt varmekabelanlegg i ankomstvei / bakke til øvre gårdsplass lagt mellom 2 lag asfalt med eget styreskap ute på vegg. Alt er tegnet og montert av Lefdal Installasjon ved Åge Wiik. El-tilsynskontroll i regi av Hafslund utført høst 2019 uten at det ble funnet noen feil eller avvik.
- Deler av kaldloft er isolert og innredet. Ikke godkjent hos bygningsmyndighetene.
- 13 A har tinglyst evig rett i forhold til 13 B til felles adkomst til gårdsplass og veien opp til øvre eg en gårdsplass, samt halvparten av dobbeltgarasjen og en p-plass utenfor garasje. Det er også tinglyst rett til at vann og avløpsledninger etc. ligger over 13 B sin eiendom. Det foreligger også en avtale mellom eiendommene om eksklusiv bruksrett for 13 A sin terrasse over 13 B, og eksklusiv bruksrett til terrassen over fellesgarasje for 13 B. I avtalen inngår også ansvarsforhold som man har til vedlikehold og bruk av terrasser og fellesarealer. Forårsaker man skader som fører til vannlekkasjer etc. så er man forpliktet til evt. utbedring uten kostnad for nabo. Denne avtalen gjelder for både eksisterende og nye eiere. Avtalen kan tinglyses, men dette er iflg. advokat ikke nødvendig.
Tilstandsrapporten, selgers egenerklæring og avtalen mellom Underhaugsveien 13 A og Underhaugsveien 13 B følger som vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene og lese disse nøye før bud inngis.

Standard

Velkommen til Underhaugsveien 13A - Enebolig i kjede i attraktive Underhaugsveien, like ved Grav skole. Boligen har en kjedet løsning med naboboligen og har tinglyst rett til garasjeplass og biloppstillingsplass på naboeiendommen. Boligen er oppført på slutten av 1920- tallet, opprinnelig som en tomannsbolig og omgjort til enebolig og vesentlig modernisert på 1970-tallet. Boligen er jevnlig vedlikehold i årene frem til 2003, og vesentlig modernisert og oppgradert fra 2003 og frem til i dag. Boligen går over 2 plan + innredet kjeller og innredet loftsetasje. Kjeller og loft er ikke godkjent til varig opphold. Fra stuen er det utgang til en meget stor, solrik og usjenert terrasse på 99 kvm med flott utsikt. Rolig, attraktivt og meget barnevennlig boligområde.
Kjøkken:
Lyst og koselig kjøkken med hvitlakkerte, profilerte fronter på over- og underskap, benkeplate i heltre eik med stålkum og fliser mellom overskap og benkeplate. Kjøkkenet er utstyrt med integrert platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin, samt plass til kjøleskap. Ventilator er montret over platetopp, med heltrukket hette i lakkert kobber.
*Kjøkkeninnredning i massiv eik fra 1987, som ble sprøytelakkert i 2006.
*Miele hvitevarer (kjøl/frys fra 2020)
Baderom 2. etasje:
Pent baderom med fliser på gulv og vegger, og nedsenket panelt himling. Badet er innredet med toalett, servant med underskap og dusjhjørne med foldbare glassdører. Ventilasjonsavtrekk koblet via ventil i himling, samt tilluft via luftespalte under dør.
*Varmekabler
*Downlights
Toalettrom kjeller:
Enkelt toalettrom med gulvstående toalett. Avtrekksventil i vegg.
Vaskerom kjeller:
Vaskerom med malt betonggulv og malte, pussede vegger. Rommet er innredet med skapinnredning med benkeplate i laminert spon og nedsenket stålkum, samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Innvendige overflater:
Gulv:
Gulvene består hovedsakelig av parkett, furuplank, malt betong.
*Gulv på kjøkken og stue er nyslipt og lakkert i april 2020.
Vegger:
Veggene består hovedsakelig av malte flater, panel, malt mur, malt strie og tekstiltapet/strie.
Himling:
- 1 etasje: Malte flater og panel. Romhøyde i stue er ca 2,48 meter
- 2 etasje: Panelte flater. Romhøyde i stue er ca 2,39 meter
- Loft: Panel himling. Romhøyde på det høyeste er ca 2,75 meter på det høyeste (skrå himling)
- Kjeller: Malt panel og malt puss. Romhøyde i stue er ca 1,95 meter.

Oppvarming

Elektrisitet:
- Panelovner.
- Varmekabler på bad, samt entré i kjeller.
Ildsteder:
- Åpen peis i kjellerstue og hovedstue.
- Jøtul vedovn i stuen. Peisovn i 2 etasje (ikke i bruk i dag, mangler brannhemmende stein innvendig og må kontrolleres om den skal tas i bruk).
*Det er en nedgravd glassfibertank tilkoblet parafinbrenner i kjellerstuen. Tanken og brenneren har ikke vært i bruk på mange år.
Det er innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes og erstattes med miljøvennlige alternativ, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar ansvaret og evt. økonomiske følger av dette. For utfyllende informasjon, se www.oljefri.no.»
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1927 og er opprinnelig oppført som hel tomannsbolig. Boligen ble bygget om til enebolig på 1970-tallet og blitt brukt som enebolig frem til idag.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det er ikke uvanlig for boliger oppført på den tiden. Se for øvrig vedlagt informasjon om dette som vedlegg i salgsoppgaven.
Halvparten av kaldloft ble islolert og innredet til en loftstue, samt at det ble satt inn takvinduer i 2005. Innredning av rommet til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent til denne bruk av kommunen.
Rommene i kjelleretasjen har betegnelsen bryggerrom eller har ingen betegnelse på originale byggemeldte tegninger i kommunen. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/ omsøkt til kommunen, og dermed heller ikke godkjent til denne bruk. Dette kan om ønskelig kjøper på eget initiativ søke kommunen om.
Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre og overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Det gjøres for ordens skyld oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3024/20/167:
12.12.1946 - Dokumentnr: 5584 - Rettigheter iflg. skjøte
Rettighetshaver: Knr:3024 Gnr:20 Bnr:145
Bestemmelse om vannledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
07.10.1959 - Dokumentnr: 303926 - Best. om vann/kloakkledn.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
16.01.1971 - Dokumentnr: 300326 - Vilkår i kjøpekontrakt
14.12.1972 - Dokumentnr: 417078 - Erklæring/avtale
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. garasje
i strid mot veilovens avstandsbestemmelser
09.01.1973 - Dokumentnr: 332 - Erklæring/avtale
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. garasje
ikke frostfritt fundament
10.01.1979 - Dokumentnr: 701 - Best. om vann/kloakkledn.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
20.02.1979 - Dokumentnr: 4110 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om felles vannverk/ledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
06.05.1927 - Dokumentnr: 900059 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3024 Gnr:20 Bnr:145
14.07.2004 - Dokumentnr: 20386 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:3024 Gnr:20 Bnr:1482
22.07.2004 - Dokumentnr: 21083 - Målebrev
Areal fradelt til veigrunn til Underhaugsveien og tillagt
gnr. 300, bnr. 1300 i GAB.
01.01.2020 - Dokumentnr: 1847774 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0219 Gnr:20 Bnr:167

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

* Det er nylig opprettet en avtale mellom eier av Underhaugsveien 13 A og Underhaugsveien 13 B vedr. bruksrettigheter og ansvar ved bruk av:
- Garasje og adkomst, avtalen kommer i tillegg til og utdyper rettigheter og ansvar som fremgår av tinglyst erklæring med dagboknr. 20387, 14. juli 2004.
- Taket til fellesgarasje / bTerrasse over garasjen i Underhaugsveien 13 B.
- Rettigheter og ansvar - Tak til Underhaugsveien 13 B og terrasse over taket.
- Soverom til 13 B som ligger delvis over eiendomsgrensen til 13 A.
Utendørs boblebadekar (Polarbad) under tak med utepeis medfølger boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Underhaugsveien 13A har en attraktiv og barnevennlig beliggenhet i et villaområde på Jar. Det er nærhet til flere barnehager, Grav skole, Steinerskolen, den internasjonale skolen på Bekkestua, Ringstabekk og Bekkestua ungdomsskoler, samt Eikeli og Nadderud videregående skole. Fra boligen er det få minutters gange til t-bane både på Jar og Ringstabekk (i enden av Underhaugsveien), samt buss i retning mot Oslo, Lysaker og Bekkestua. Det er gange bl.a. til Jar-huset der du finner Meny, blomsterbutikk, legesenter, tannlege og apotek. Bekkestua sentrum ligger også i nærheten og byr på et bredt utvalg av servicetilbud som blant annet dagligvarebutikker, vinmonopol, treningssenter, kjøpesenter, kafeer/resturanter tannleger, legekontor, fysioterapeuter, frisører, velværesenter og optikere mm. På den andre siden av kommunegrensen finnes CC-Vest kjøpesenter.
Området har et godt utvalg av fritidsaktiviteter og turmuligheter. Bjerkelunden som bare ligger noen hundre meter unna har fine grøntområder og lekeapparater. Her avholdes forøvrig 17. mai feiringen for Grav skole. På Jarmyra og Nadderud er det gode idretts-og sportstilbud for hele familien. Norges eneste galoppbane ligger på Øvrevoll, bare en kort kjøretur unna. Langs Lysakerelven har man kilometer på kilometer med fine turstier som tar deg opp til marka, eller ned til Lysaker brygge.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
- Krokus familiebarnehage
- Østheim barnehage
- Skaubo barnehage
- Grav kindergarden
- Jar idrettsbarnehage
Barneskole:
- Grav skole
Ungdomsskole:
- Bekkestua skole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 433,1 kvm. Tomten er skrående og er opparbeidet med noe grøntarealer, asfaltert oppkjørsel, redskapsbod, overbygget uteplass med boblebad og utepeis samt terrasse.
Det er lagt 2 lag asfalt med innstøpte varmekabler i bakke og innkjøring/gårdsplass. Varmekabelanlegget erfordelt slik at strømforbruk i bakken belastes 13 A og forbruk i gårdsplass nede belastes 13 B.
Eiendommen har tinglyst adkomstrett over naboeiendommen samt tinglyst rett til garasje og 1 parkeringsplass på naboeiendommen. Det foreligger avtaler om bruksrettigheter og ansvar ved bruk mellom eier av 13 A og eier av 13 B. Avtalen regulerer garasje og adkomst, taket til fellesgarasje / terrasse, tak til 13B og terrasse over taket, samt soverom tilhørende 13 B som ligger delvis over tomtegrensen til 13 A.

Parkering

Parkering i halvpart av dobbelgarasje samt 1 biloppstillingsplass på naboeiendommen. Øvrig parkering på biloppstillingsplass på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra kommunal vei, via naboeiendommens tomt med tilhørende adkomstrett
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 04.04.2018 avsatt til: nåværende boligbebyggelse (433 kvm).
Kommuneplan under arbeid:
Kommuneplanens arealdel 2035-2040, med plannummer 201702 er igangssatt.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 10 687,51 for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Vann 2 765,63 kr
Avløp 3 650,63 kr
Renovasjon 3 983,75 kr
Feiing 287,50 kr
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 19 400,- pr. år. / 17 600 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4 975,-.
Boligen er tilknyttet Telenor / Riks-TV som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 649,- pr. mnd (Riks-TV).
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 7 788,- pr. år. Abonnement kan medfølge.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 577 822,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 5 680 159,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 9.431.342,-
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,7% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.150,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Ukens bolig: kr 2.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 10-0030/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bekkestua
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR10.2030

Dato

Sist oppdatert: 23. september 2020 kl. 08:55

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.