Solgt: 6 830 000 kr

Øvre Huseby 28

7 200 000 kr
187 m²
3 soverom
Velkommen til Øvre Huseby 28!
Rotnes
Romslig enebolig over to plan med flott utsikt - 3(4) soverom, 2 bad, 2 kjøkken, 2 innganger, 2 garasjer
 • Prisantydning
  7 200 000 kr
 • Omkostninger
  181 342 kr
 • Totalpris
  7 011 342 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1990
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  187 m²
 • Bruksareal
  238 m²
 • Tomteareal
  849 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Øvre Huseby 28. En romslig familiebolig over to plan på hele 238 kvm og et stort potensial. Eiendommen har meget flotte uteområder, med gressplen som omkranser boligen og gir god boltreplass for hele familien. Tomten er pent rammet inn med hekk mot naboeiendommene.
Boligen har bl.a. stue, kjøkken, bad og soverom i begge etasjer.
Området består for det meste av eneboliger og villabebyggelse, og er meget sentralt i Nittedal, med kort vei til barnehager, skoler, idrettsanlegg, handlesenter og det man trenger i dagliglivet.
Kort vei til buss og tog, slik at pendlerveien blir kort og effektiv.
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Øvre Huseby 28, 1482 NITTEDAL
Kommunenummer 3031, gårdsnummer 14, bruksnummer 1210

Innhold

Totalt bruttoareal: 262 kvm
Totalt bruksareal: 238 kvm
Totalt primærrom: 187 kvm
Bruksareal:
Enebolig 238 kvm
Primærrom:
Underetasje: 72 kvm: Bad, oppholdsrom, entré, kontor/soverom, kjøkken, innredet rom, garasje.
1. etasje 115 kvm: Bad, vaskerom, stue, kjøkken, entré, gang, 2 soverom.
Sekundærrom:
Underetasje: 51 kvm: 3 boder.
Terrasse på ca 37 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport utført 22.09.2020 av Jo Henrik Stigen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre. Yttervegger er trebindingsverk utvendig kledd med panel. Etasjeskiller i tre. Boligen er fundamentert med såle til antatt fast grunn. Bygget er antatt fundamentert med lettklinker/betong og støpte kjellergulv til fast masse eller stabile masser og eventuell fungerende drenering antas fra angjeldende byggeår. Tak med valmet takkonstruksjon. Adkomst til loft via loftsluke fra gang. Taket er tekket med takstein fra byggeår, ble impregnert i 2017.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
Følgende punkter har fått tilstandsgrad 2 (TG2):
Fliser grunnet "bom" på noen av flisene.
Følgende har fått TG2 grunnet alder:
Vinduer fra 1990 og 1995 (TG1 på vinduer fra 2002), ytterdører, bad underetasje og 1. etasje, vaskerom og kjøkkeninnredning.
Selger opplyser:
Tidligere hatt vannlekkasje fra vanntilførsel til klosett i 1. etasje. Forsikringssak gjennom IF, ble utbedret i 2019.
Selgers oppussingshistorikk:
- WC vindfang 1. etg. ominnredet til garderobe 2001
- Vindu byttet soverom i 1 etg. des. 2002
- Nytt beslag rundt pipe og pipeplatå + takstige 2007
- Hus og grunnmur malt, taksten vasket og impregnert 2017
- Rekkverk og sprosser veranda byttet 2017
- Nytt klosett bad 1. etg. 2019
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Øvre Huseby 28 er en romslig enebolig over to plan, med alt man trenger i hvert plan. Det er to innganger, to kjøkken, to stuer og soverom i begge etasjer. Her ligger alt til rette for å ha en hybel i underetasjen, eller kanskje den eldste ungdommen ønsker seg en egen etasje? Overflatene består for det meste av parkett, tapet, panel og malte flater. Boligen er meget godt vedlikeholdt, men holder en eldre standard, og må derfor påregnes noe oppgraderinger for å stå til dagens standard.
Boligen har to flislagte bad med varmekabler i gulv, samt separat vaskerom. Vaskerommet har belegg på gulv og plater på vegger. Her er det god plass til både vaskemaskin og tørketrommel, samt praktisk arbeidsbenk og utslagsvask. Begge badene har en romslig innredning med god plass til oppbevaring. Opplegg for vaskemaskin på badet i underetasjen.
Kjøkken i hver etasje, med integrerte hvitevarer i 1. etasje, og frittstående i underetasjen. Kun integrerte hvitevarer medfølger boligen.
Huset har tre gode soverom, hvorav to i 1. etasje og et i underetasjen, samt et ekstra rom i underetasjen som er innredet som soverom. Det er to store boder i underetasjen som gir god plass til oppbevaring.
Fra stuen er det utgang til en solrik terrasse som strekker seg rundt sør- og østsiden av huset, med god utsikt over dalen. Her kan du ha god oversikt mens barna leker i hagen.

Oppvarming

Boligen varmes opp med vedfyring, varmekabler og panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 11.06.1991. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom på at kjøkkenet i underetasjen er opprinnelig byggemeldt som bod samt at hobbyrommet er innredet som soverom og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. Dagboknr 1606, tinglyst 12.02.1990:
Nittedal kommune, televerket og antenneselskapet har rett til å ha liggende ledninger, kummer og lignende over den ubebygde delen av eiendommen, samt rett til adkomst for kontroll og vedlikehold.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Hundehus og hundegård medfølger.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et svært barnevennlig og populært område på Rotnes med unike turmuligheter i Nordmarka hvor det er lysløyper, turstier, fiskevann og badevann på Ørfiske og Høldippeldammen. Kort avstand til butikk, skoler, barnehager og Nittedal Stasjon hvor toget bruker kun 17 minutter til Nydalen og 25 minutter til Oslo S. Med bil bruker man ca. 30 minutter til Oslo S. Kun 5 minutter med bil til Mosenteret som har forretninger, bank, apotek, vinmonopol, restaurant osv. Dagligvarehandelen kan gjøres på Rema 1000, kun en kjapp kjøretur fra boligen.
Øvre Huseby 28 ligger sentralt til i Nittedal, med umiddelbar nærhet til skoler og barnehager. Det er tre barnehager innenfor 1 km, og nærmeste barneskole er Rotnes skole, kun 800m fra boligen. Videre er Nittedal undomsskole kun 1,2 km fra boligen, og Bjertnes VGS 1,5 km. Det er trygge skoleveier med gangfelt langs stasjonsveien.
Området har gode idrettstilbud, med blant annet fotball, håndball, golf, friidrett, langrenn og alpint. Nittedal idrettsanlegg ligger ved ungdomsskolen, og har idrettshall, friidrettsanlegg, tre kunstgressbaner fra 5'er til 11'er, samt en gressbane. Det tar ca 10 minutter å kjøre til Varingskollen skisenter som ligger i Hakadal. Skisenteret har god variasjon i løyper, alt for den minste til de erfarne, og en meget flott skipark for de akrobatiske.
Hauger Golfklubb ligger kun 11 km fra boligen, med meget god og utfordrende golfbane. Videre er det flere golfbaner i området, med blant annet Miklagard på Kløfta som er en av Norges beste baner.
Avstander med bil:
Lillestrøm: ca 20 min
Oslo: ca 25 min
OSlo Lufthavn: ca 40 min

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Stubben barnehage 0.5 km
Nygård barnehage 0.5 km
Kruttverket FUS barnehage 0.7 km
Rotnes skole 0.8 km
Sørli skole 1.7 km
Nittedal ungdomsskole 1.2 km
Bjertnes videregående skole 1.5 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Flott tomt på 849 kvm, delvis skrånet mot øst. Tomten er pent opparbeidet med gressplen rundt huset, velholdt hekk mot nabotomtene og belegningsstein på gårdsplass.

Parkering

Parkering i dobbelgarasje og på gårdsplass med belegningsstein.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan Nittedal stasjonsområde plan nr. 241 datert 20.06.2011 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 20.06.2011.
I krysset mellom Øvre Huseby og Lundveien ligger det en eldre funkisvilla med tomt til som vil bli utviklet med boliger.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 8 293,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Eiendommen er tilknyttet vannmåler og kostnadene til forbruk av vann og kloakk vil derfor avhenge av faktisk forbruk. Det koster kr. 47,44 pr. kubikkmeter for vann og kloakk som forbrukes (pris for 2020). Normalt forbruk stipuleres fra Nittedal kommune til ca. 50 kubikkmeter pr. år for 1 person.
Eiendomsskatten er kr 9.950,- pr år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 15.000,-
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr ca 5.200,-.
Snøbrøyting ca 1.200,- pr år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og har avgift på ca kr 800,- pr. mnd. Det er starte prosess med å legge inn fiber til boligen.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 6.000,- pr. år. Alarm kan medfølge. Egen avtale tegnes med kjøper.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 430 758,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 5 150 728,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomskatten utgjør kr. 9 950,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.381.342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Erik Eriksen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 60-0478/19
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Lillestrøm
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR60.19478

Dato

Sist oppdatert: 04. januar 2021 kl. 09:06

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.