Solgt: 2 300 000 kr

Mosevegen 13

2 600 000 kr
120 m²
3 soverom
Velkommen til Mosevegen 13 - presentert av Torstein Drevik
Fasade og hage mot vest
Fremmerholen
Påmeldingsvisning| Enebolig med rehabiliteringsbehov| Barnevennlig område med gangavstand til barnehage| Stor tomt
 • Prisantydning
  2 600 000 kr
 • Omkostninger
  72 212 kr
 • Totalpris
  2 372 212 kr
 • Byggeår
  1968
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  120 m²
 • Bruksareal
  199 m²
 • Tomteareal
  1 429 m² (festet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eiendommen er beliggende i populært boligområde i Fremmerholen i Spjelkavik. Det er kort veg til skoler og barnehagen som ligger i kort gangavstand fra eiendommen. Store friområder i nærområdet og flott turterreng på Vasstranda, Emblemsfjellet og rundt Lillevannet. Eiendommen er oppført i 2 etasjer og inneholder blant annet 3 soverom. Frittstående garasje og lekehytte. Opparbeidet og beplantet tomt med blant annet frukt og bærtrær. Det vil ved et eierskifte være naturlig med en renovering av boligen.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Mosevegen 13, 6011 ÅLESUND
Kommunenummer 1507, gårdsnummer 32, bruksnummer 1, festenummer 64, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 199 kvm
Totalt primærrom: 120 kvm
Bruksareal:
Enebolig 171 kvm
Garasje 28 kvm
Primærrom:
Enebolig:
Kjeller: 32 kvm: Bad, gang 1, hall m/trapp, stue som på opprinnelige tegninger er byggemeldt som arbeidsrom.
1. etasje 88 kvm: Bad, gang, kjøkken, stue, trapperom, vindfang, 3 soverom
Sekundærrom:
Enebolig:
Kjeller: 51 kvm: 5 boder
Garasje bygd i 1989:
1. etasje 28 kvm: Garasjerom
I tillegg lekehytte - ikke måleverdig areal.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.07.2020 utført av Takstmann Frode Mauren. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i en bindingsverkkonstruksjon som var vanlig på utførelsestidspunktet. Utvendig kledd med stående og noe liggende bordkledning fra byggeår. Malte trevinduer med i hveodsak kobla glass, noen få 2-lags glass, i all hovedsak fra byggeår. Eldre ytterdør og kjellerdør, samt malt balkongdør med kobla glass - alle fra byggeår. Trebjelkelag. Betong grunnmur. Utgang fra stue til støpt balkong med trerekkverk. Ca 16 kvm.
Huset har Decra taktekking som taktekking fra 2000-tallet.
Garasje er oppført på 1980-tallet, ferdigattest 1989, i murkonstruksjoner, lettklinkerbokker. Takkonstruksjon tekket med decra taktekking fra 2000-tallet. Leddport i tre. Trevinduer med enkle glass.
Leikehytte fra 1990-tallet, oppført i trekonstruksjoner. Betydelige skader som følge av manglende vedlikehold.
Det er opplyst om at utvendige vann og avløpsledninger fra huset og til kommunal ledning skiftet i 2017.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder har følgende bygningsdeler fått tg3:
Bad 1. etasje:
Bad er fra 1970-tallet og har vinyl på gulv, tapetserte vegger og himlingsplater i tak. Badet har wc, badekar og servant. Veggovn. Utifra alder og konstruksjon står badet foran full oppgradering.
Bad kjeller:
Bad er fra 1970-tallet. Det har flislagt gulv, tapetserte vegger og malte tak. Badet har wc, servant og dusjkabinett. Veggovn. Utifra alder og konstruksjon står badet foran full oppgradering.
Kjøkken;
Eldre kjøkkeninnredning fra byggeår. Kjøkkeninnredningen har malte fronter. Kjøkkeninnredningen er slitt og har endel skader. Påregnelig med utskiftning av innredningen.
Kjeller:
Det er i treverk både i gulv og vegger i kjeller målt høyt fuktighetsnivå samt noe saltutslag. Disse nivåene indikerer at det er jevn fuktnivå. Utifra observasjoner bør mest mulig av treverk i kjeller fjernes, skal kjeller brukes til annet enn råkjeller må det
foretas tiltak.
Vinduer:
Påvist sprukne glass, en god del slitasjegrad/fuktskader i enkelte vinduer. Påregnelig med utskiftning av de fleste vinduer.
Tak:
Taktekking fra 2000-tallet. Det er påvist en lekkasje rundt pipe, og muligens rundt luftehatt. Lokal utbedring må foretas.
Balkonger/terrasser:
Utgang fra stue til støpt balkong med trerekkverk. Ca 16 kvm. Trerekkverk med høyde ca 0,85 m. Rekkverket er for lavt ihht dagens forskrifter. Rekkverket har betydelig råteskader og må skiftes.
I tillegg har en del bygningsdeler fått tg2 - jfr. vedlagte tilstandsrapport. Bygget står foran en totaloppgradering innvendig samt bordkledning, vinduer/dører etc. Det er og påvist lokale lekkasjer fra tak som må utbedre.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Eiendommen er oppført i 1. etasje + kjeller og står foran en totalrehabilitering innvendig. Boligen har følgende standard på innvendige overflater:
Gulv:
Vinyl og parkett på gulv i hovedetasjen. I underetasjen er det vinylbelegg samt tregulv i kjellerstue, ellers i stor grad betonggulv.
Vegger:
Malte og tapetserte vegger. Noe panelte vegger. I kjeller er det panelte vegger i kjellerstue, noe panel på vegger i enkelte boder ellers betongvegger.
Tak:
Malte innvendige tak i hovedetasjen. Enkle plater i tak i kjeller.
Eldre kjøkkeninnredning antagelig fra byggeår. Kjøkkeninnredningen har malte fronter, er slitt og har endel skader. Påregnelig med utskiftning av innredningen. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Bad i hovedetasjen er fra 1970-tallet og har vinyl på gulv, tapetserte vegger og himlingsplater i tak. Badet har wc, badekar og servant. Veggovn.
Bad i underetasjen er fra 1970-tallet. Det har flislagt gulv, tapetserte vegger og malte tal. Badet har wc, servant og dusjkabinett. Veggovn.
Kryploft med adkomst via trappeluke i gang i hovedetasjen.
Tretrapp fra byggeår med tette trinn.
Tekniske installasjoner :
Mursteinspipe fra byggeår.
Eldre oljekamin i stue på hovedetg. Eldre vedovn i kjellerstue.
Avløpsrør av støpejern (soilrør). Vannrør av kobber. Stoppekran i bod i kjeller.
Ca 200 l varmtvannstank fra 1980-tallet.
Varmepumpe luft til luft montert i ca 2012.
El anlegg i stor grad fra byggeår. Skrusikringer i el skap.
Ny måler i 2018.

Oppvarming

Eldre oljekamin i stue, eldre vedovn i kjellerstue, varmepumpe (luft til luft) og forøvrig elektrisk oppvarming.
Det er innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes og erstattes med miljøvennlige alternativ, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar ansvaret og evt. økonomiske følger av dette. For utfyllende informasjon, se www.oljefri.no.» Salgsfullmektig opplyser at denne eiendommen ikke har oljetank, verken nedgravd eller i huset.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse/innflyttingsattest ble giitt 14.03.1968
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
Dør til altan avstenges inntil rekkverk er ferdig.
Rekkverket på yttertrapp forlenges til hele trappens lengde.
Selger opplyser at alle punkter er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det foreligger ferdigattest på garasje dat. 11.09.1989.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
I kjeller er kjellerstue på tegning angitt som arbeidsrom. Bad i kjeller er på opprinnelig byggemeldt tegning en bod. Soverom i kjeller er på opprinnelig byggemeldt tegning bod. Disse rom er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
1507/32/1/64:
23.01.1967 - Dokumentnr: 300414 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 286
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
Gjelder denne registerenheten med flere
01.01.2020 - Dokumentnr: 1588702 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1504 Gnr:32 Bnr:1
Gjelder denne registerenheten med flere

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Boligens selges ved fullmektig. Fullmektigen har ikke selv bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave og takst/boligsalgsrapport.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i et populært boligområde i Fremmerholen i Spjelkavik. Det er kort veg til skoler og barnehagen som ligger i kort gangavstand fra eiendommen. Store friområder i nærområdet og det er flotte trimløyper,
idrettshall og skitrekk, samt fine turforhold på Emblemsfjellet, Vasstranda og Lillevannet.

Adkomst

Kjør Borgundvegen østover fra Moa/Spjelkavik. Etter å ha passert Borgund videregående skole tar du av til høyre ved bilbutikken Fremme. Ta så første vei inn til venstre, så første vei inn til høyre, dette er Mosevegen og du har boligen på din høyre hånd i krysset mellom Mosevegen og Vassendvegen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Spjelkavik barneskole (1-7 kl.) 21 min. gange - 1.8 km
Åse skole (1-7 kl.) 6 min. m/bil - 2.9 km
Spjelkavik ungdomsskole (8-10 kl.) 19 min. gange - 1.6 km
Borgund vg. skole 5 min. gange - 0.4 km
Spjelkavik vg. skole 17 min gange - 1.4 km
NTNU - 8 min. m/bil - 8,5 km
Barnehager:
Fremmerholen barnehage (3-5 år) 10 min. - 300 m
Tommeliten barnehage (0-5 år) 14 min. gange - 1.2 km
Gnist Høgvoll (0-6 år) 16 min. gange - 1.3 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 1 429 kvm.
Festeavgiften er kr 2.938,- pr. år.
Regulering av festavgift: 2027
Festeavtalen utløper i 2066.
Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke.
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.
Mulighet for innløysing av festetomt om ønskelig - kfr megler.

Parkering

Parkering i garasje samt innkjørsel.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Salgsfullmektig opplyser at stikkledninger for vann og avløp fra hus til kommunal ledning ble skiftet i 2017. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan for 2016 - 2028 avsatt til boligformål.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 21 436,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, feiing/tilsyn og eiendomsskatt.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 7.400,- pr. år. Det påpekes at boligen ikke har vært bebodd siste året.
Boligen har bygningsforsikring i Eika - avgift ikke oppgitt.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv, avgift ikke oppgitt. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 615 599,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 216 156,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomskatten utgjør kr. 4.595,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
- Innfestingsavgift, 2 x årlig festeagift - kr 5.876,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.672.212,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-/kr.14.650,- for eneboliger/hytter mindre/større enn 230 kvm. Kun rettshjelspdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Einar Anders Kvalvaag

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,3 % av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0111/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.20111

Dato

Sist oppdatert: 26. januar 2021 kl. 09:27

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.