Komplett salgsoppgave

Gamle Isevei 68A

2 950 000 kr
103 m²
3 soverom
Gamle Isevei 68A presenteres av Per-Espen Omberg i Krogsveen.
Gamle Isevei 68A presenteres av Per-Espen Omberg i Krogsveen.
Kart
Del
Borgenhaugen
Del av velholdt tomannsbolig innerst i fredelig blindgate. Praktisk romløsning med store rom. Carport rett utenfor.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 950 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  210 864 kr
 • Omkostninger
  1 510 kr
 • Totalpris
  3 162 374 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2001
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  103 m²
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  6 127 kr
 • Energimerke
  Rød D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Del av tomannsbolig innerst i blindgate på Borgenhaugen
 • Familievennlig og praktisk romløsning over to etasjer
 • Velholdt standard fra byggeåret
 • Vaskemaskin og alle hvitevarer på kjøkken medfølger
 • Terrasse og balkong med sol dagen gjennom, kveldssol foran inngangspartiet sommerstid
 • Carport med bod få meter unna inngangsdøren
 • Stille blindgate med rolig og barnevennlig miljø
 • Enkel tilgang til fine skogs- og turområder
 • Gangavstand til barne- og ungdomsskole, nærhet til sentrum

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Gamle Isevei 68A, 1738 BORGENHAUGEN
Kommunenummer 3003, gårdsnummer 1049, bruksnummer 1
Andelsnummer 11, Nybøle Borettslag, organisasjonsnummer 983514243

Innhold

Totalt bruksareal: 108 kvm
Totalt primærrom: 103 kvm
Bruksareal:
1.etasje: 54 kvm.
2.etasje: 54 kvm.
Primærrom:
1. etasje - 54 kvm: Entré, stue, spisestue, kjøkken og vaskerom.
2. etasje - 54 kvm: Gang, 2 soverom, kontor/soverom og bad.
Sekundærrom:
1.etasje - 2 kvm: Bod
2.etasje - 3 kvm: Bod
I tillegg medfølger det en utvendig bod i carport.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 24.11.2022, utført av Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Boligen er oppført med støpt plate på mark. Bærende konstruksjoner og skillende dekker av trekonstruksjoner. Yttervegger med liggende trekledning. Saltak med oppløft av trekonstruksjon tekket med takstein. Dører og vinduer fra byggeår. Profilert ytterdør med glassfelt. Vinduer og balkongdører med karmer av tre, og to-lags glass. Varmtvannsbereder på 198 liter fra 2001. Boligen er oppvarmet med elektrisitet. Avtrekksaggregat plassert på kaldloft. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det er gitt 48 % TG 0 eller TG 1, 46 % TG 2, 6 % TG IU.
Det er gitt tilstandsgrad 2 (TG 2) på bygningselementer i: Bad, vaskerom, kjøkken, øvrige rom, loft - uinnredet/råloft, innvendige trapper, etasjeskiller, teknisk anlegg/VVS anlegg, elektrisk anlegg, yttervegger inkl. fasader og konstruksjon, dører/vinduer, yttertak, balkonger/terrasser/veranda, grunnmur/fundamenter, drenering og frittstående byggverk.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om rommet/badet/bygningsdelen/skjevheten/sluket/fuktigheten/taket/det elektriske etc. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Boligen har i hovedsak de opprinnelige overflater og innredninger fra byggeåret i behold. Romløsningen er også uendret, men likevel praktisk og familievennlig utformet slik at hver etasje har sitt eget formål.
Første etasje består i stor grad av de aktive rommene stuen og kjøkkenet som til sammen gir familien god plass til felles opphold. Stuen alene utgjør om lag halve etasjens areal og er tilknyttet boligens terrasse som vender i sydlig retning - mot solens gang gjennom dagen. Luft-luft varmepumpe er montert i stuen, som for øvrig også har pipeløp med mulighet for å koble til et ildsted.
Kjøkkenet er stort nok til å romme et frokostbord og supplerer stuen i rollen som et sosialt rom. Selve kjøkkeninnredningen er fra boligens byggeår og velholdt når alderen tas med i betraktning. Innredningen er todelt med motstående koke- og vaskesoner samt en rekke oppbevaringsmuligheter på begge sider. Alle hvitevarer som finnes på kjøkkenet i dag medfølger boligen, hvorav platetopp og stekeovn er integrert.
Boligens tre soverom er samlet på én flate i andre etasje, som også inneholder badet. Soverommene er gjennomgående av gode størrelser som henholdsvis et hovedsoverom og to barnerom. De sistnevnte har innslag av skrånende himling som gir noe lavere høyde, men gir likevel barna god plass til lek og opphold i egne omgivelser. Hovedsoverommet er tilknyttet boligens balkong.
På badet er både gulv og vegger utført med fliser som i likhet med inventaret er fra boligens byggeår. Badet har vært benyttet med dusjkabinett som gjennom sin funksjon begrenser vannpåkjenning på overflatene. Et separat vaskerom finnes i første etasje, er tilgjengelig rett fra entreen og praktisk innredet til sitt formål.
Overflater og innredninger:
Gulv: Laminat og fliser.
Innervegger: Malte tapeter og fliser.
Himlinger: Trepanel og malt trepanel.
Kjøkken: Skapinnredning med glatte hvite fronter og laminerte benkeplater. Nedfelt stålbeslag med ett-greps blandebatteri. Integrert platetopp og stekeovn. Ventilator i overskap.
Bad: Servantskap med profilerte hvite fronter og heldekkende porselensservant med ett-greps blandebatteri. Veggspeil med overbelysning og sideskap med profilerte hvite fronter. Dusjkabinett. Gulvmontert klosett.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektrisitet.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 22.07.2022. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 18 servitutter på borettslagets eiendom og følgende antas å ha betydning for kjøpers bruk: Dagboknr 3772, tinglyst 29.04.2002, type heftelse: Festekontrakt.
De øvrige servituttene omhandler: bestemmelser om kraftledninger, bestemmelser om vann- og kloakkledninger,
Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
Eiendommen har tinglyst rett til vann- og kloakkledning på Iseveien 4, 8 og 6 (gnr.1048/bnr. 11). Rettigheten er tinglyst på Gamle Isevei 58 A, 58 B, 68 A, 68 B, 70 A, 70 B, 72 A og 72 B (gnr. 1049/bnr. 1) dagboknr 301341/301002, tinglyst 08.06.1951 og 28.04.1953.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Borettslaget ligger helt innerst i Gamle Isevei, er uten gjennomgangstrafikk og har et fredfylt, barnevennlig miljø. Et stort pluss er det også med nærmest umiddelbar tilgang til skog og turområder. Stier og grusveier finnes allerede i skogen rett nord for boligområdet, i tillegg er det kort vei til lysløyper både på Kurland og ved Hevingen.
For en liten barnefamilie vil det oppleves som et praktisk pluss at både barne- og ungdomsskoler er lett tilgjengelig i nærområdet. I området eksisterer det for øvrig også flere barnehager.
Hverdagslige innkjøp kan enkelt gjennomføres ved nærbutikkene som ligger langs Iseveien og er innenfor gangavstand fra boligen. I samme område finnes også blant annet varehus, apotek, konditori og treningssenter. Til sentrumskjernen tar det ca. 8 min. med bil, 10 min. med buss eller ett kvarter om du velger sykkel. Nærmeste holdeplass finnes rett utenfor borettslaget.

Adkomst

Veibeskrivelse
Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Betlehem Borgen barnehage (0-5 år) - 22 barn, 1 avdeling 0.8 km
Nygårdshaugen barnehage (0-5 år) - 48 barn, 3 avdelinger 1.2 km
Baneveien barnehage (0-5 år) - 95 barn, 5 avdelinger 1.7 km
Skoler:
Olavsborg kristne skole (1-6 kl.) 9 min
Borgen barneskole (1-7 kl.) - 375 elever, 14 klasser 0.9 km
Hafslund barneskole (1-7 kl.) - 400 elever, 19 klasser 1.7 km
Hafslund ungdomsskole (8-10 kl.) - 278 elever, 12 klasser 1.4 km
Borg videregående skole - 680 elever, 44 klasser 0.9 km
St. Olav videregående skole - 860 elever, 42 klasser 4.7 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Felles, festet tomt på 3 352,5 kvm som tilhører borettslaget.

Regulering av feste

Festeavgiften er kr 64.800,- pr. år.
Regulering av festavgift: 1 gangs oppføring
Festeavtalen varer i 80 år.
Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke.
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Det medfølger en carport rett utenfor inngangsdøren.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boliger med tilhørende anlegg i henhold til
- Reguleringsplan Rv.111 rundkjøring Rådhusveien datert 12.11.2015 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
- Reguleringsplan Industriområde Solheim datert 08.11.1968 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
- Reguleringsplan Nygårdshaugen 1977 datert 31.01.1977 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen ligger innenfor kommuneplanens arealdel. Se plananalysen for mer informasjon. Arealplanen er under revidering. Revideringen kan resultere i endringer av både kart og bestemmelser.
Eiendommen ligger helt eller delvis innenfor et område med mulighet for marin leire, herunder kvikkleire.
Reguleringsplaner under arbeid: Rv. 22 Hafslund-Dondern. Se Sarpsborg kommune for mer informasjon.
Eiendommen ligger innenfor et område hvor det pågår reguleringsarbeid. Se plananalysen for mer informasjon. IC dobbeltspor – plan under arbeid: KDP InterCity dobbeltspor Fredrikstad – Sarpsborg. For ytterligere informasjon kontaktes Bane NOR.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 6 127,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv og internett, kommunale avgifter, eiendomsskatt, festeavgift, vedlikehold, felles bygningsforsikring, forretningsfører, mm.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga renteøkninger.
Felleskostnadene vil da fordeles slik:
Renteutgifter kr 375,-
Avdrag kr 1.601,-
Felleskostnader kr 4.151,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 14.000,- pr. år. / 10.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og internett. Dette er inkludert i de kommunale avgiftene. Dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 809 354,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 913 674,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 31 194,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 210 864,- pr. 14.11.2022
Total fellesgjeld for boligselskapet er 3.628.925,- pr. 14.11.2022 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 2,28 %
Lånets restløpetid: 10 år
Andel av saldo: 210.864,-
Avdragsfrihet: Ingen
Ny fastrente fra 01.04.2022 til 01.04.2032.
Det er ikke IN-ordning i boligselskapet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr. pr. ny andelseier. 550,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3 162 374,- Av dette beløpet utgjør kr 210 864,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger/hytter med andelsnr.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr. 6.700,- (SOBBL)

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Elisabeth Andreassen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Nybøle Borettslag.
Borettslaget består av 18 leiligheter.
Forretningsfører er SOBBL, tlf. 69 13 10 00.
Dugnad må påregnes.
Det er tillatt med 1 dyr pr. leilighet.
Foretatt påkostninger de senere år:
2021: Utvendig maling på 14 husvegger, samt at det er montert felles vannmåler.
Planlagte påkostninger:
Det er i følge årsberetningen ikke noen planlagte påkostninger.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette inntil 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Visninger: kr 2.000,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 67-0243/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Fredrikstad og Sarpsborg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR67.22243

Dato

Sist oppdatert: 13. mars 2023 kl. 14:23

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.