Solgt: 2 770 000 kr

Kvernevikstemma 6

2 790 000 kr
97 m²
3 soverom
Velkommen til Kvernevikstemma 6
Mats-Eirik Misje
Thina Dame
Presenteres av
Mats-Eirik Misje og Thina Dame
Tertnes
Strøken og innholdsrik toppleilighet med gjennomgående god standard. Stor terrasse med gode solforhold og nydelig utsikt!
 • Prisantydning
  2 790 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  137 163 kr
 • Omkostninger
  9 257 kr
 • Totalpris
  2 916 420 kr
 • Etasje
  6
 • Byggeår
  1976
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  97 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 606 kr

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Kvernevikstemma! Et svært populært og veletablert boligområde uten gjennomgangstrafikk og omkranset av friområder. Her er det meget barnevennlig med gangavstand til skole, barnehage og buss. Leiligheten ligger i byggets øverste etasje og har stor usjenert terrasse med svært gode solforhold og nydelig utsikt! Leiligheten har blitt oppgradert og fremstår med god standard. Noen høydepunkter: - Montert lekkert kjøkken med integrerte hvitevarer - Stort helfliset baderom - Eget vaskerom - Smartbelysning i flere rom - Skjermet beliggenhet og gode solforhold - Stor terrasse og nydelig utsikt - Tre soverom og stor stue - Parkering i garasjeanlegg - Mulighet for el-bil lading - God lagringsplass, 3 boder Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kvernevikstemma 6, 5114 TERTNES
Kommunenummer 4601, gårdsnummer 187, bruksnummer 251, ideell andel 1/1
Andelsnummer 129, Tertnes Borettslag, organisasjonsnummer 953 409 011

Innhold

Totalt bruttoareal: 109 kvm
Totalt bruksareal: 97 kvm
Totalt primærrom: 97 kvm
Primærrom:
Leilighet:
1. etasje 97 kvm: Entre, tre soverom, bad, vaskerom, kjøkken og stue.
I tillegg disponerer boligen tre boder (én bod har stikkontakt).
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.11.2020 utført av Anticimex Bergen.

Byggemåte

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av betong/trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med fasadeplater og murverk. Etasjeskillere av betong. Flatt tak (ikke besiktiget). Leiligheten har en éntredør med brannklasse B30 og lydklasse db35. Vinduer med karmer av tre, og to-lags glass. Balkongdør med karmer av tre, og tre-lags glass. Elektrisk oppvarming. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG2 - Vannrør av kobber og avløpsrør på grunn av alder. Membran, tettesjikt og sluk på grunn av alder. Sanitærutstyr og innredning, drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Fallforhold i dusjsonen og nivåforskjell fra døråpning og til hoved sluk. Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert på vaskerom. Overflate gulv på vaskerom, hull etter skruer.
Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

- Det elektriske anlegget er oppgradert til gjeldende standard og med jordfeilautomater.
- Smartbelysning i stue og flere rom.
- Oppvaskmaskin og stekeovn har appstyring (smarthvitevarer)
- Smarthusystemet kan enkelt utvides med flere enheter.
- Nytt kjøkken med Bosch hvitevarer
- Gulv i stue og på hovedsoverom er byttet
- De fleste overflater pusset opp med moderne uttrykk

Standard

Velkommen til Tertnes Borettslag!
Lys og flott leilighet med god standard i byggets øverste etasje. Her er hensiktsmessig planløsning samt at leiligheten har blitt vesentlig oppgradert med gode kvaliteter på både innredning og overflater. Flere rom har smartbelysning som kan styres via app.
Entreen er lys og fin med god plass til å henge fra seg ytterklær. I gangen er det fliser på gulv og lyse veggflater.
Stort og lekkert kjøkken innredet med god skap- og benkeplass. Her er slette fronter, laminert benkeplate med nedfelt vask og og alle nødvendige hvitevarer fra Bosch integrert. Det er også plass til stort spisebord på kjøkkenet.
Stuen er lys og romslig med store vindusflater som gir godt med lysinnslipp og åpner opp for den flotte utsikten. Her er det også god plass til både spisebord, sofa og tv-seksjon. Fra stuen har man utgang til stor terrasse med nydelig utsikt over nærområdet. Her sitter du helst skjermet fra innsyn fra naboer og kan du nyte svært gode solforhold fra tidlig på dagen til sen kveld.
Flott helfliset baderom som er innredet med toalett, dusjhjørne og stor skapseksjon med heldekkende servant, samt overskap med belysning. Vegg i vegg er det praktisk vaskerom hvor det er hyller for oppbevaring, utslagsvask samt god plass til vaskemaskin og tørketrommel.
Det er tre soverom i leiligheten. Hovedsoverommet er av god størrelse og har store vinduer mot utsikten. Her er det god plass til dobbeltseng og innredet med god garderobeplass. De to andre soverommene er i andre enden av leiligheten og vil fungere godt for barna i familien, vendt vekk fra stuen og terrassen.
Det medfølger tre romslige boder i underetasje.

Oppvarming

Varmekabler i gulv på baderom. Ellers mulighet for elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Kvernevikstemma og Tertnes borettslag som har rolig og tilbaketrukket i et av Åsanes mest attraktiv boligområde - Tertnes.
Leiligheten ligger i byggets øverste etasje og har stor terrasse med nydelig utsikt og gode solforhold.
Kvernevikstemma egner seg utmerket for dem som ønsker å bo sentralt i Åsane og for dem som ser etter et trygt og barnevennlig sted å bo. Fra området er det kort vei til skoler for alle alderstrinn, barnehager og kollektivtilbud og i nærområdet er det flere lekeplasser og idretts/ballplasser for de yngste. Ikke langt unna boområdet finner man badeplassen "Grønskjeret" som er en attraktiv plass å tilbringe solfylte sommerdager.
Åsane Senter, Arken, Horisont, og IKEA ligger kun 5 minutters kjøring fra leiligheten og skal man kunne finne alt man trenger av daglige servicetilbud, kafeer, vinmonopol, post og bank. Fra leiligheten er det ca. 10 minutter kjøring til Bergen Sentrum.

Adkomst

Kjør fra Bergen sentrum og ta av fra motorveien mot Tertnes. Kjør mot Åstveit og videre forbi Åstveit skole og Åsane gymnas. Fortsett videre mot Tertnes. Ta av til høyre mot Kvernevikstemma. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Kidsa Tertitten
Grønskjeret barnehage
Haukedalsmyra barnehage
Tertnes skole (1-7 kl.)
Åstveit skole (8-10 kl.)
Blokkhaugen skole (8-10 kl.)
Tertnes videregående skole
Åsane videregående skole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 30565 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Egen merket parkeringsplass i lukket garasjeanlegg. Det er også mulighet for å leie ekstra parkeringsplass ved å kontakte styret. Det er også felles gjesteparkering.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan Åsane, Gnr 187, Bnr 26, Haukedal, Tjuvadalen datert 28.11.1973.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 5.606,- pr. mnd. og inkluderer: Grunnpakke kabel-tv og bredbånd, dugnad, vask av fellesareal, betjening av fellesgjeld, kommunale avgifter, eiendomsskatt og drift av borettslaget.
Felleskostnadene fordeles slik:
Driftsutgifter inkl. renter og avdrag fellesgjeld kr 4.963,-
Fellesvask kr 243,-
Kabel-tv kr 400,-

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 721 717,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 598 181,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 78 608,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 137 163,- pr. 03.11.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er 20 428 808,- pr. 03.11.2020 og lånevilkårene er:
Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 03.11.2020: 0.92% pa.
Antall terminer til innfrielse: 16.998
Saldo per 03.11.2020: 8 428 224
Andel av saldo: 56 589
Første termin/første avdrag: 30.12.2003 (siste termin 30.11.2028)
Nordea Bank Norge Asa
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 03.11.2020: 1.55% pa.
Antall terminer til innfrielse: 49
Saldo per 03.11.2020: 12 000 585
Andel av saldo: 80 574
Neste termin/avdrag: 30.12.2020 (siste termin 30.12.2044)

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,-.
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 800,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.936 420,-. Av dette beløpet utgjør kr 137 163,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Andre Skår Bernes

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Tertnes Borettslag.
Borettslaget består av leiligheter.
Forretningsfører er Bergen og Omegn Boligbyggelag.
Dyrehold må søkes om til styret.
Planlagte påkostninger:
Ekstraordinær generalforsamling avholdt 4 desember 2019. Rehabilitering av balkonger vedtatt med en kostnadsramme på kr 30 000 000. Dette vil gi en gjennomsnittlig økning av fellesgjelden på ca kr 140.000 pr. andel. (borettslaget bruker kr 5 000 000 av oppsparte midler.)
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere. For godkjennelse av ny andelseier skal de møte på styrekontoret mandager mellom kl.1800-1900.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett.
Borettslaget er dekket av Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS (BBL Finans). Laget er sikret mot tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, etter gjeldende vilkår. Avtalen om sikring er gyldig til den sies opp av en av partene.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informajonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,8% av salgssummen
Tilrettelegging kr 13.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Kommunale opplysninger: kr 6.000,-
Fotografering: kr 7.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 74-0085/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Åsane
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR74.2085

Dato

Sist oppdatert: 11. desember 2020 kl. 14:24

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.