Solgt: 3 200 000 kr

Christen Smiths gate 14

3 290 000 kr
54 m²
1 soverom
Velkommen til Christen Smiths Gate 14!
Satvinder Jhooti
Presenteres av
Satvinder Jhooti
Nybyen/Marienlyst Park
Innbydende og sentralt beliggende 2-roms - Balkong - Heis - Lave f.kostnader - Mulighet for kjøp/leie av garasjeplass
 • Prisantydning
  3 290 000 kr
 • Omkostninger
  83 592 kr
 • Totalpris
  3 283 592 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2012
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  54 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 731 kr
 • Energimerke
  Grønn C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Innbydende 2-roms selveierleilighet beliggende i 2. etasje
 • Leiligheten er gjennomgående
 • Åpen kjøkken- og stueløsning
 • Delvis integrerte hvitevarer
 • Flislagt bad med dusjhjørne
 • Opplegg for vaskemaskin på badet
 • Soverom med garderobeskap
 • Bod i leiligheten og i garasjekjeller
 • Balansert ventilasjonsanlegg
 • Fjernvarme ved radiatorer
 • Overbygget balkong med markise
 • Gode solforhold på balkongen
 • Heisadkomst til leilighetens etasje
 • Dyrehold er tillatt i sameiet
 • Ingen fellesgjeld og lave felleskostnader
 • Sentral beliggenhet med kort vei til det meste
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Christen Smiths gate 14, 3045 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 110, bruksnummer 241, seksjonsnummer 14, ideell andel 1/1

Innhold

Bruttoareal (BTA): 61 kvm
Bruksareal (BRA): 57 kvm
Primærrom (P-rom): 54 kvm
Sekundærrom (S-rom): 3 kvm
Primærrom
2. etasje:
54 kvm: Entré/gang, stue, kjøkken, bad og soverom.
Sekundærrom
2. etasje:
3 kvm: Bod.
I tillegg disponerer boligen 1 bod på ca. 5 kvm i felles garasjekjeller.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare.
De oppgitte arealene er innhentet fra tilstandsrapport, utført av Hilleren Takst AS. Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet defineres som P-rom eller S-rom. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført med yttervegger av rammekonstruksjon i stål og betong med utfyllende bindingsverk. Yttervegger er kledd med liggende trepanel og malt mur. Etasjeskiller av betong. Flat-takkonstruksjon. Vinduer (PVC) og balkongdør (PVC) med isolerglass.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, som er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten kan det fremkomme forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, og det er fastsatt ulike tilstandsgrader som uttrykker tilstanden til objektet, med utgangspunkt i hva som er forventet ut i fra alder og normal bruk.
Takstmann skriver bl.a. i sin konklusjon "Leiligheten fremstår i generelt god stand for overflater og innredninger uten at det kan registreres spesielle observasjoner ved tilgjengelige områder".
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet:
TG2 gir uttrykk for en tilstand som vesentlig avviker fra dagens byggetekniske krav. TG3 gir uttrykk for en tilstand som i større grad eller kraftig avviker fra dagens byggetekniske krav.
Det er ingen punkter som har blitt tildelt TG2 eller TG3.
Se vedlagt tilstandsrapport for mer informasjon vedrørende boligens tilstand.
Oppsummering av selgers egenerklæring: Reklamasjon på bad, utbedret i 2017. Observert noen få sølvkre på badet i selgers eiertid. Vestfoldbanen skal legges i ny jernbanetrase, planlagt om ca. 5 år. Kan oppleve at det tar lang tid å få kaldt vann om natten/tidlig morgen. Sprekk i noen kjøkkenfliser over kjøkkenbenken.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Heisadkomst til leilighetens etasjeplan, videre tilgang til leiligheten via felles overbygget svalgang.
Entré/gang: Plassbygd garderobeskap med speilfronter. Dørcalling med åpnerfunksjon. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
Stue: Åpen kjøkken- og stueløsning med spiseplass. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Utgang til overbygget balkong på ca. 9 kvm med markise og plastheller på gulv.
Kjøkken: Kjøkkeninnredning med delvis integrerte hvitevarer. Over- og underskap i hvit og slett utførelse. Flislagt felt over benkeplate av laminat. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum, ventilator, integrert platetopp med induksjon og integrert stekeovn. Opplegg for kjøleskap og oppvaskmaskin. Parkett på gulv, malte plater samt malt mur på vegger og malt betong i himling.
Bad: Heldekkende servant over servantskap i hvit og slett utførelse. Speil og lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett og dusjhjørne med foldedører av glass. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Termostatstyrte varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og malte plater i himling.
Soverom: Garderobeskap og kommode i hvit og slett utførelse. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Garderobeskap og kommode medfølger.
Bod: Lagringsplass. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
Generelt om boligen: Malt vegger på soverom og entré/gang i 2017. Malt to vegger i stue med farge i 2017 (hvitmalte vegger er ikke malt nytt). Fjernvarme ved radiatorer. Balansert ventilasjonsanlegg. Vannrør av plast og avløpsrør av plast. Sikringsskap med automatsikringer.
Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder platetopp og stekeovn. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Fjernvarme ved radiatorer. Varmekabler i gulv på badet.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 19.07.2012, som omfatter oppføring av bygning med 22 leiligheter. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
De andre seksjonseierne har lovbestemt panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonslovens § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Tinglyst seksjoneringsbegjæring
Dagboknummer: 09.03.2012
Tinglysningsdato: 199860
Omhandler seksjonering av eiendommen gnr. 110 og bnr. 241: Gjeldende seksjon med seksjonsnummer 14, boligformål, sameiebrøk 58/1672.
Det er tinglyst 5 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om ledninger, bebyggelse, utearealer adkomstrett m.m. Ingen av disse har direkte betydning for bruken av denne boligen.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en meget attraktiv og sentral beliggenhet i Nybyen, i en rolig sidegate nær Museumsparken. Gangavstand til sentrum med alt av butikker, servicetilbud, bibliotek, uteliv, kino, teater, treningssentre, museum og idrettstilbud. Kort vei til Union Brygge med treningssenter, butikker og serveringssteder samt Papirbredden med Universitetet i Sørøst-Norge.
Kort vei til fine turmuligheter i Drammens-marka og alpinbakke i åsen. Kort gangavstand til Marienlyst Idrettspark med fotballbaner, kunstisbane om vinteren, friidrettsbane, treningsstudio, Drammensbadet, og idrettshall.
God bussforbindelse i Konnerudgata og bussknutepunkt innen få minutters gange, se www.brakar.no for rutetider. Ca. 5 minutters gange til Drammen jernbanestasjon med svært gode forbindelser mot Oslo-området og Kongsberg, se www.vy.no for avganger. Det er ca. 30 minutter med tog fra Drammen til Nationaltheatret. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon. Enkel adkomst til E-18.

Adkomst

På visningsdagen vil det bli skiltet med Krogsveen visningsskilt. Se vedlagt kart for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
Barnehager: Marienlyst barnehage, Lassebakken barnehage, Danvik barnehage.
Skoler: Danvik barneskole og Marienlyst ungdomsskole.
Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 904,3 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Øvrig parkering i gate etter områdets bestemmelser.
Nåværende eier opplyser om at det er mulighet for å kjøpe parkeringsplass i parkeringskjeller for kr 250.000,- det er også mulighet for å leie med en månedspris på kr 1.400,-. Mulighet for el-bil lading ved kjøp av parkeringsplass, kostnader for etablering og forbruk m.m. påkostes hver enkelt eier.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål, i henhold til reguleringsplan for "Marienlyst park" datert 29.10.2002. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanens arealdel 2014-2036 datert 05.10.2015, og kommunedelplan Strømsø datert 22.06.2004 med tilhørende bestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer bla. fjernvarme, renovasjon, kabel-tv/internett grunnpakke, felles vedlikehold, felles driftskostnader, snøbrøyting/plenklipping, strøm i fellesarealer, drift/vedlikehold av heis, forretningsførsel, revisjon- og administrasjonkostnader, styrehonorar, felles bygningsforsikring m.m.. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Felleskostnadene pr. mnd fordeles slik:
Grunnkostnad kr 1.961,-
Renovasjon kr 250,-
Ventilasjon kr 100,-
Bredbånd kr 420,-
Det opplyses om at felleskostnadene vil få en økning på ca. kr 200,- (tilsvarer 6% økning + kr 20,-) fra og med 01. Januar 2021.
Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 7.123,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen i 2019. Det er installert vannmåler slik at avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.
Nåværende eier har et strømforbruk som er estimert til 5.562 kWh pr. år, selger har betalt ca. kr 300-700,- pr. mnd. Det må påregnes kostnader til nettleie, dette vil variere avhengig av nettselskap.
Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av kabel-tv/nett, grunnpakke er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Det må påregnes kostnader til strøm og innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd osv..

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 800 250,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2018 kr 2 880 901,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 72 684,- pr. 31.12.2019.
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 12.10.2020.
Sameiet har ingen lån p.t.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.373.592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-/ kr 11.100 for enebolig/tomannsbolig med snr.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ragnhild Feldt Enger

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Eierseksjonssameiet Marienlyst Park III.
Sameiet består av 22 leiligheter, fordelt på 1 bygning.
Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 32 21 15 00.
Sameiets årsregnskap for 2019 viser et overskudd på kr 117.789,-.
Dyrehold er tillatt, med mindre det er til sjenanse for øvrige beboere.
Styret er av den oppfatning at det utførte løpende og periodiske vedlikeholdet er tilstrekkelig for å opprettholde den bokførte verdien på bygningsmassen.
Foretatte arbeid/påkostninger de senere år: Ordningen ved skifte av filter i leilighetene. Oppfølging av reklamasjoner. Skiftet til elektronisk heisdør i heishus.
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i sameiet i henhold til lov om eierseksjoner. Dette gjelder ikke for kjøp og erverv av fritidsboliger, erverv ved ekspropriasjon, arv eller forskudd på arv til livsarving eller en kreditors erverv for å redde en fordring som er sikret med pant i en seksjon.
Sameiets bygningsmasse er fullverdiforsikret i Gjensidige Forsikring ASA, polisenr.: 86353282.
Dokumenter vedrørende sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper unntatt tomter inneholder den i tillegg innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 40.000,- av salgssummen
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0446/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.20446

Dato

Sist oppdatert: 30. november 2020 kl. 14:45

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.