Solgt: 3 700 000 kr

Lindebergåsen 31 B

3 700 000 kr
92 m²
3 soverom
Emir Mekic
Siv Ødegaard
Presenteres av
Emir Mekic og Siv Ødegaard
Lindeberg
Romslig og lys 4-roms med stor innglasset balkong. Behov for modernisering. Garasjeplass. V.V. inkludert. Barnevennlig.
 • Prisantydning
  3 700 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  245 000 kr
 • Omkostninger
  8 938 kr
 • Totalpris
  3 953 938 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1979
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  92 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  6 533 kr
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Stor 4-roms leilighet med god gjennomgående planløsning og store vindusflater som gir godt med lys. Stue med utgang til stor innglasset balkong på ca. 15 m². Det må påregnes noe modernisering. Leiligheten disponerer en kjellerbod samt garasjeplass i felles lukket anlegg. Beliggende i et barnevennlig område nært østmarka med flotte tur og friluftsmuligheter. Øvrige fasiliteter:
 • Innglasset balkong.
 • 3 store soverom.
 • Garasjeplass med mulighet for ladestasjon.
 • God gjennomgående planløsning.
 • Nær offentlig transport.
 • Nærhet til marka.
 • Kjellerbod medfølger.
 • Varmtvann inkludert i felleskostnadene.
 • Familievennlig område.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Lindebergåsen 31 B, 1071 OSLO
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 115, bruksnummer 67
  Andelsnummer 105, Reistad Borettslag, organisasjonsnummer 951 555 649

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 123 m²
  Totalt bruksareal: 113 m²
  Totalt primærrom: 92 m²
  Bruksareal:
  3. etasje på 113 m² inneholder: Entré/gang, bad og wc rom, kjøkken, stue, 3 soverom, innvendig bod og innglasset balkong.
  Primærrom:
  3. etasje på 92 m² inneholder: Entré/gang, bad og wc rom, kjøkken, stue og 3 soverom.
  Sekundærrom:
  3. etasje på 21 m² inneholder: Innvendig bod og innglasset balkong.
  I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod.
  De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.03.2021 utført av Martens Takst & Byggtjenester AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport antatt fundamentert på faste masser. Grunnmur i støpt betong. Bærekonstruksjonen er av betong, metall eller treverk.
  Frittbærende dekker utført i armert betong. Bærende yttervegger og leilighetskillevegger i betong.
  Fasade er utvendig forblendet med spekket tegl. Flatt tak (fall mindre enn 6 grader) antatt utført som kompakt tak. Tekkematerialet er enten asfalt eller plast/gummibasert takbelegg.
  Isolasjonsskiktet er vanligvis plassert på oversiden av bærekonstruksjonen.
  Vinduer med 2 lags isolerglass i treramme av gran eller furu. Fra 2010 i soverom og fra 2017 i stue/kjøkken. Balkongdør med 3 lags isolerglass datert 2014.
  Innglasset balkong på 15,3 m². Utført på betong dekke. Tilgang fra stue, malt betonggulv, vegg mot leilighet er en panelt, isolert bindingsverkskonstruksjon. Stikkontakt på vegg og persienner.
  Entrédør i finert utførelse. Døren er brannklassifisert og iht gjeldende krav i "forskrift om brannforebygging". Merk at døren ikke er lydklassifisert.
  Nye innvendige dører i 2021.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder forhold merket med TG2:
  - Bad: Eldre bad med ukjent alder. Sluk og røropplegg er ikke skiftet ut i forbindelse med oppussing av badet. Støpejernssluk antatt fra byggeår. Det kan ikke gis noen garanti mht slukets tilstand. Mindre hakk i flis på gulv.
  - WC: Det er lagt tynt lag med silikon i fuger fliser gulv. Denne vil raskt slites bort. Ikke anbefalt løsning.
  - Innvendige gulv: Generell slitasje overflater. Synlig svell i skjøter mellom gulvbord.
  - Røropplegg: Det er gitt TG 2 grunnet alder på røropplegg.
  - Luftbehandling: Det er ikke tilstrekkelig med friskluftstilgang til boligen med dagens ventiler. Det anbefales at vinduer åpnes daglig for lufting.
  - Skap: Behov for mindre justeringer. Innredning med synlig slitasje og behov for innfestning.
  - Selger opplyser at toalett og flis i toalett, vask og baderomsmøbler samt dusjkabinett er skiftet ut etter egen innsats. Bod i enden av gang er også bygd på egen innsats i 2009.
  Tilstandsrapporten og egenerklæringsskjema fra selger følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

  Standard

  Entré/gang:
  Lys og praktisk entré med plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Fra entréen er det adkomst til bad med toalettrom, 3 soverom, innvendig bod og stue.
  Stue:
  Romslig stue med god plass til sofagruppe med tilhørende møblement. Det er god plass til stor spisegruppe. Stuen har store vinduer som slipper inn mye naturlig lys fra flere hold. Direkte utgang til stor innglasset balkong på ca. 15 m². Her er det god plass til sittegruppe, beplantning, grill, m.m.
  Kjøkken:
  Kjøkken fra 2017. Fronter i laminert utførelse, laminert benkeplate med innfelt servant. Flislagt vegg over kjøkkenbenk. Integrerte hvitevarer med innfelt platetopp i benkeplate, oppvaskmaskin, komfyr, kjøl/frys og mikrobølgeovn. Kjøkkenventilator med kullfilter. Det er montert aquastop for oppvaskmaskin. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
  Bad og wc rom:
  Badet er av god størrelse, utstyrt med servant med vegghengt servantskap, flislagt gulv og vegger og dusjkabinett. Separat wc med adkomst fra bad. Det er satt inn nye baderomsplater på veggene oppå eksiterende veggfliser i 2021.
  Hovedsoverom:
  Romslig soverom med god plass til dobbeltseng samt nattbord og gode oppbevaringsmuligheter garderobeskap. På soverommet er det fransk balkong med fin utsikt over Groruddalen.
  2 soverom/gjesterom/kontor:
  Soverom med god plass til seng og tilhørende møblement, kan benyttes som kontor eller gjesterom.

  Oppvarming

  Elektrisk oppvarming med panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 20.03.1981 samt ferdigattest for innglassing av balkonger 11.05.1999. Disse følger med i salgsoppgaven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
  Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Det er tinglyst 5 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet vann og kloakkledninger, bestemmelse om adkomstrett og dispensasjon for utarbeiding av vei.
  Servituttene vil følge eiendommen og kan fås ved henvendelse til megler.

  Eventuell adgang til utleie

  Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Bo tett inntil marka, med enkel adkomst til byens fasiliteter! Lindebergåsen 31 ligger fredlig til kun "et steinkast" fra turterreng, lysløyper, jogge- og bademuligheter i Østmarka. Østmarka strekker seg fra Lutvann og innover. Her finner man også bade- og fiskevann.
  Det er et stort utvalg av kjøpesentre i området som på Furuset, Lørenskog, Tveita og Alnabru. Det finnes i tillegg et mangfold av fritidsaktiviteter i nærområdet som bl.a. ballbinge tilknytning til borettslaget, skitrekk i Jerikobakken med tilhørende akebakker, Lindeberg sportsklubb med kunstgressbane, Nordre Lindeberg besøksgård, svømmehall på Furuset og Furuset Forum med is- og håndballhall, samt mange andre lag og foreninger. I kort gangavstand ligger også Coop Extra.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Skjønnhaug SMART-språkgruppe 0 km.*
  Knøttene familiebhg. (0-5 år) 0.3 km.
  Lutvannskollen bhg. (1-6 år) 0.5 km.
  Skjønnhaug skole (1-7 kl.) 0.4 km.
  Lindeberg skole (1-10 kl.) 0.7 km.
  Haugerud skole (8-10 kl.) 1.4 km.
  Etterstad videregående skole 5.5 km.
  Hellerud videregående skole 3.5 km.
  Distanser er basert på kortest kjøre-/gåavstand (*luftlinje). Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 28.426 m² som tilhører borettslaget.

  Parkering

  Det følger en garasjeplass til leiligheten i lukket garasjeanlegg. Borettslaget har gjesteparkering. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2106 datert 21.01.1976 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene er kr 6 533,- pr. mnd. og inkluderer kommunale avgifter, drift og vedlikehold, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, varmtvann, garasjeplass, nedbetaling av andel fellesgjeld, vaktmestertjenester, kabel-TV og internett fra Telenor m.m.
  Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 11.500,- pr. år. noe som utgjør ca. 10 000 kwh. pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.
  Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2018 var kr 1 062 813,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 826 126,80.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 34.332,- pr. 31.12.2020.
  Andel fellesgjeld er kr 245.000,- pr. 01.02.2021.
  Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 34.120.000,- pr. 06.07.2021 og lånevilkårene er:
  Lån: OBBK01-98207885290
  Annuitetslån med 12 terminer per år
  Restløpetid: 29 år og 2 mnd.
  Flytende rente: 1,67%
  Avdragsfrihet: Nei

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
  - Pantattest kr 172,-
  - Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.806,- (OBOS)
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.953.938,-
  Av dette beløpet utgjør kr 245.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr 6.850,- for andelsboliger.
  Evt. innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Zafar Poyan

  Informasjon om forkjøpsrett

  Leiligheten er tilknyttet Reistad Borettslag.
  Borettslaget består av 163 leiligheter fordelt på 5 blokker.
  Forretningsfører er OBOS avd. Forkjøp, tlf 22865500.
  Dugnad må påregnes.
  Forsikret hos: if... Skadeforsikring - polisenummer 1377336.
  Dyrehold er tillatt på vilkår angitt i husordensreglene.
  Canal Digital er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.
  Styret har kontor i Lindebergåsen 31 A.
  Borettslaget har en fast ansatt vaktmester.
  Borettslaget har eget velferdsrom som kan leies av beboere ved selskaper o.l.
  Det refunderes bytte av sluk med inntil kr 6 875,- inkl. moms mot dok. på at jobben er utført av aut. rørlegger.
  Planlagte påkostninger:
  - Forslag om nye søppelcontainere ute, sykkelskur og bygging av nye leiligheter er utsatt til ordinær generalforsamling 2021.
  Utførte påkostninger:
  - Utført større arbeid på tak/fasader/felles elskap/bytte de siste dører og vinduer. Dette inkluderer refinansiering av eksisterende lån. Pr. februar er 32.8 millioner fordelt. Det gjenstår fortsatt noe fordeling og fellesgjelden vil øke noe. Pr. 06. juli er det uvisst hvor mye fellesgjelden vil øke.
  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
  Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
  For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
  Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Avhendingsloven
  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Provisjon: 1,1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
  Grunnhonorar: kr 12.500,-
  Oppgjørshonorar: kr 5.550,-
  SmartAnnonsepakke: kr 12.500,-
  Visningshonorar: kr 2.500,- pr. påbegynt time
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
  Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 54-0021/18
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Løren
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR541821

  Dato

  Sist oppdatert: 08. november 2021 kl. 16:59

  Dokumenter

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Andre boliger i området

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.