Solgt: 3 900 000 kr

Ivar Knutsons vei 52

3 875 000 kr
45 m²
1 soverom
Velkommen til Ivar Knutsons vei 52. Presentert av Marius Iversen v.Eiendomsmegler Krogsveen
Nordseter
Bo høyt og fritt på toppen med 13 kvm solrik terrasse og fantastisk utsikt - Garasje - Høy standard fra 2018
 • Prisantydning
  3 875 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  290 000 kr
 • Omkostninger
  8 457 kr
 • Totalpris
  4 198 457 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1981
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  45 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 949 kr
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til en lekker og stilsikker leilighet for den kresne. Hele boligen gjennomgikk totaloppussing i 2018, med nytt bad, kjøkken, oppgradering av store deler av det elektriske anlegget, gulv, samt alle overflater. Boligen holder en gjennomgående høy standard og har et stilig særpreg.
Kort oppsummert en ypperlig leilighet for deg som ønsker å flytte rett inn!
- 13 kvm sørvestvendt terrasse med helt rå utsikt og fantastiskse solforhold.
- Garasjeplass med el-bil lader medfølger.
- Varmtvann, tv og internett inkl. i fellesutgiftene
- Rolig og flott felles parkmessig opparbeidet nabolag
- Bo usjenert på toppen
Velkommen til Ivar Knustons vei 52!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ivar Knutsons vei 52, 1161 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 157, bruksnummer 626, ideell andel 1/1
Andelsnummer 295, Nordseter Borettslag v/styret Magnus Borge, organisasjonsnummer 947965018

Innhold

Totalt bruttoareal: 50 kvm
Totalt bruksareal: 45 kvm
Totalt primærrom: 45 kvm
Primærrom 45 kvm:
Entré, stue/kjøkken med utgang til terrasse, bad, soverom.
Tilleggsareal: bod på ca. 2 kvm med tilgang fra terrassen.
I tillegg disponerer leiligheten 1 bod i kjeller på ca. 2,5 kvm samt. et låsbart skap. Bod og skap er merket med nr. 4096.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.09.2020 utført av Aleksander Røv.

Byggemåte

Leiligheten ligger i 4. etasje i et bygg på 4 etasjer pluss kjeller/garasjeanlegg. Terrassert blokk oppført i 1978. Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong-, mur- og trekonstruksjoner. Grunnmur i betong, antatt fundamentert til faste masser/fjell. Yttervegger med platekledte gavlvegger og utfyllende bindingsverksvegger som utvendig er kledd med liggende kledning. Vinduer og terrassedør med isolerglass fra 2019. Entredør med brann- og lydklassifisering. Støpte dekker som etasjeskillere. Flatt tak i trekonstruksjon tekket med papp/folie.
Borettslaget har gjennomført en omfattende rehabilitering av blokkene: Tilleggsisolering og montering av ny utvendig kledning mot terrasse/veranda og bygging av nye boder samme sted samt betongrehabilitering av terrassegulvene. I 2019 har det blitt montert nye vinduer og terrassedør.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det ingen forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, samtlige forhold er vurdert til tilstandsgrad TG1.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Entré:
Innbydende entré/gang med romslig speildørs skyvedørgarderobe som sikrer rikelig med oppbevaringsrom. Allerede i entréen legger man merke til oppgraderingene som er utført i boligen. Hele boligen har et lekkert 1-stavs parkettgulv fra 2018 og en dus gråfarge på vegg som gir et elegant særpreg. Sikringsskap er plassert i oppgangen utenfor leiligheten. I forbindelse med oppussingen i 2018 ble store deler av det elektriske anlegget skiftet ut.
Kjøkken:
Lekkert innholdsrikt kjøkken fra 2018 med stilrene hvite grepsfrie fronter. Kjøkkenet er veldisponert med godt med skap- og benkeplass. Heltre benkeplate med stålkum og 1-greps blandebatteri. Kjøkkenvifte over induksjonstopp. Kjøkkenet er videre utstyrt med integrert stekeovn, platetopp, kjøleskap, oppvaskmaskin samt mikrobølgeovn. Det er montert waterguard for automatisk avstenging av vannet ved evt. lekkasje på kjøkken.
Stue:
Herlig stue med smart åpen løsning mot kjøkken som gir en flott romfølelse. Store vindusflater preger stuen og med sydvendt beliggenhet får man et fantastisk lys inn i leiligheten gjennom hele dagen. Her har du godt med plass til både sofagruppe og spisestue. Stuen og kjøkkenet er nymalt i 2018. 1-stavs parkett på gulv og tidsriktige fargevalg går også igjen i stuen. Helt nye 3-lags isolerglass vinduer fra 2019. Takhøyde i stuen på 2,39m.
Terrasse:
Fra stuen er det adkomst til 13 kvm terrasse med flotte solforhold og slående utsikt over Bunnefjorden. Terrassen er sørvestvendt så her kan du nyte solen fra tidlig ettermiddag og utover kvelden i rolige og skjermede omgivelser. Rett og slett et herlig og lunt sted å slå seg ned på varme sommerdager. Det er tillatt med grill. Terrassen har i tillegg en bod på 2,5 kvm for oppbevaring.
Soverom:
Romslig soverom med flott utsikt mot fjorden. Soverommet har god plass til både dobbeltseng og garderobeskap som sørger for godt med lagring. Med beliggenhet mot bilfritt gårdsrom og på toppen er du helt skjermet fra sjenanse fra gateplan. Nymalte overflater og 1-stavs parkett går også igjen på soverommet.
Bad:
Et lekker nyoppusset bad i tidsriktig utførelse fra 2018. Velfungerende bad med varmekabler i gulv, downlights belysning i tak, samt opplegg for vaskemaskin.
Badet preges av stilrent og delikat materialvalg. Lekker innredning med servantskap, speilskap, dusjhjørne med innfellbare dusjvegger og vegghengt toalett.

Oppvarming

Leiligheten har elektrisk oppvarming, samt varmekabler i badegulv. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 27.01.1982. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst to servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om adkomstrett, benyttelse og bebyggelse, vann-/kloakkledninger, anlegg og vedlikehold av ledninger, gjerde og veg.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Beliggende i et meget attraktivt og veletablert boligområde på Nordstrand, i et bilfritt bomiljø med flere grøntarealer. Et eldorado for barn, med flere barnefamilier i området, ingen biltrafikk og nærhet til et rikt tilbud av fritidsaktiviteter. Umiddelbar nærhet til nærbutikk (Spar), skoler og offentlig kommunikasjon, samt kort vei til diverse servicetilbud på Sæter og Holtet. Flere friområder i området.
Buss til Lambertseter senter.
Nærhet til trikkeholdeplass på Kastellet med rute 18 og 19 til hhv. Majorstuen o/Briskeby og Rikshospitalet - begge via Oslo sentrum.
Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med bl.a. kort vei til Østmarka og Ekebergsletta med flotte turområder sommer som vinter, lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, store friområder, Ekebergrestauranten m.m. Eiendommen ligger også i nærheten av fjorden, med flere hyggelige badestrender, som bla. Ulvøya, Nordstrand bad og Katten.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Nordstrand IF på 'Niffen' med håndballhall og fotballbane med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre.
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Bekkelaget sportsklubb(BSK) - håndball, fotball m.m. Anlegg på sportsplassen samt Ekeberghallen.
Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner på Lambertseter - svømmehall i tilknytning til Lambertseter skole samt lokal lysløype på Bergkrystallen.
Kort avstand til områdets lokale alpinbakke - Sloreåsen.
Treningsstudio: BestHelse på Holtet, Evo på Sæter og SATS på Lambertseter.

Adkomst

Adkomst fra Lambertseterveien inn Ivar Knutsons vei. Parker på gjesteparkeringen ved Jordbærveien. Alternativ adkomst er via Ekebergveien, inn Lindbäckveien, første til venstre er blindvei. I enden er det gjesteparkering til borettslaget.
Det vil bli skiltet med Krogsveen skilt på alle felles visninger.

Barnehager, skoler og fritid

Flere private og offentlige barnehager i området. iht. Utdanningsetaten sokner denne eiendommen til Nordseter skole. Gangavstand til skoler på alle trinn. Se vedlagte nabolagsprofil.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 36.206 m² som tilhører borettslaget. Fellesområder med lekeplasser og grøntarealer, samt asfalterte gang- og stikkveier.

Parkering

Garasjeplass med elbillader i felles garasjeanlegg under bygget. Ellers er det etablert gjesteparkeringsplasser på lagets tomt.
Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområdet for boliger i henhold til reguleringsplan S-2161 datert 30.08.1976 med tilhørende reguleringsbestemmelser og senere endringer i reguleringsplan V270601 datert 27.06.2001. Eiendommen inngår i reguleringsplan S-4735, som omhandler nytt dobbeltspor mellom Oslo og Ski (Follobanen).
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 2 949,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, kabel tv og internett (grunnpakke), trappevask, kommunale avgifter, felles bygg forsikring, forretningsførsel m.m.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader 2.586,-
Trappevask 108,-
Kabel-tv 255,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 5.659,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia (tidligere Get) som leverandør av kabel-tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Kommunale utgifter

Felleskostnadene er kr 2 949,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, kabel tv og internett (grunnpakke), trappevask, kommunale avgifter, felles bygg forsikring, forretningsførsel m.m.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader 2.586,-
Trappevask 108,-
Kabel-tv 255,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 5.659,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia (tidligere Get) som leverandør av kabel-tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 755 177,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 718 637,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Formuesverdien for denne eiendommen vurderes til å være satt lavt sammenlignet med markedsverdien. Kjøper må derfor påregne at formuesverdien vil øke.
Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel fellesgjeld er kr 290.000,- pr. 01.09.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 138.953.451,- pr. 31.12.2019 og lånevilkårene er:
Lån 1:
Saldo: kr. 63.902.100,-
Andel saldo: kr. 133.249,-
Rentebetingelser: Flytende rente på 1,5%
Lånets løpetid: 24 år 5 md.
Lån 2:
Saldo: kr.38.000.000,-
Andel saldo: kr. 79.233,-
Rentebetingelser: Flytende rente på 1,5%
Lånets løpetid: 27 år 9 md.
Lån 3:
Saldo: kr. 37.051.351,-
Andel saldo: kr. 77.249,-
Rentebetingelser: Flytende rente på 1,5%
Lånets løpetid: 39 år 5 md.
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.
Det gjenstår en låneramme på 2 millioner av innvilget lån som borettslaget kan ta ut ved behov. Fellesgjelden vil øke litt dersom det bestemmes at lånet tas ut, men det vil mest sannsynlig ikke påvirke felleskostnadene. Det ble 12. mars 2020 innvilget avdragsfrihet på alle tre lån ut året 2020 (dvs. fra og med mars 2020 til og med desember 2020) for å styrke egenkapitalen i borettslaget.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.173.457,-.
Av dette beløpet utgjør kr 290 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer det et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ingvil Sætness Bergem og Niklas Myhre

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Nordseter Borettslag.
Borettslaget består av 300 andeler fordelt på 202 terrasseleiligheter og 98 rekkehus. Forretningsfører er OBOS, tlf. 22 86 59 99.
Dugnad må påregnes.
Ifølge borettslagets ordensregler er det er tillatt å ha hund i borettslaget. Hunder skal føres i bånd gjennom borettslagets område. Det er ikke tillatt å ha katt i borettslaget, bortsett fra ”innekatt”.
Borettslaget har egen nettside, se www.nordseterborettslag.no.
Borettslaget disponerer et selskapslokale i Ivar Knutsons vei 58 som kan leies av beboere til private arrangementer mot en avgift som fastsettes av styret.
Fellesvaskeriene er i Ivar Knutsons vei 15, 21, 42 og 56. Styringskort til vaskerimaskinene og egen lås til reserveringstavlene kan kjøpes ved henvendelse til vaktmester
Skilt til ringeklokke og postkasse kjøpes/bestilles av hos vaktmester.
Foretatt påkostninger de senere år:
2019 - Montert beslag på brystningsplater
2019 - Ventilasjonsrens alle boliger
2018-2019 - Rehabilitering av blokkene.
I hovedsak tiltak som i rekkehusene, men takene på samtlige blokker renoveres i sin helhet samt nye inngangsdører. Infrastruktur for tilførsel av strøm til hver garasjeplass montert. Muliggjør oppføring av el-punkt for lading av el-bil for andelseiere som ønsker det.
2017-2018 - Rehabilitering av rekkehusene. Hovedtiltakene omfatter nye vinduer, tilleggsisolering av langvegger og gavlvegger, nytt panel og nye hage- og balkongdører. Det lages et eget FDV - dokument som omtaler alle tiltakene i detalj samt et eget dokument om hovedtiltak vedlikehold av vinduer, dører med omtaler.
2017- Kjøpt ny mindre traktor sammen med Fjellhytta Borettslag
2017 - Kjøpt ny gressklipper og løvsuger
2016 - Alle benker på uteområdene er reparert. Oppgradering av lekeplasser med innkjøp av nye lekeapparater.
- Røykvarslere i alle leiligheter ettersett.
- Skiftet brannslukningsapparater i alle oppganger. Slanger i rekkehus og blokker i garasjene ettersett.
2015 - Rengjort og malt veggene i fellesgarasjen..
2014 - Lagt granitt i trappenedgangene til garasjene.
2014 - Nye takstiger og gangbroer på rekkehustakene.
2013-2015 - Omfattende rehabiliteringsprosjekt for bygningene. Blokkene: Betongrehabilitering, utskifting av blomsterkasser i betong med brystningsplater, skifte av membran samt nye boder og betongheller på terrasser/markterrasser Rekkehusene: Vedlikehold av utvendige betongoverflater, skifte av membran På balkonger (b-rekkehusene), avlukker for avfallsdunker bygget inn som del av uteboder.
Planlagte påkostninger:
- Påbegynne oppussing av oppgangene i terrasseblokkene. Oppgangene vil iht. styreleder pusses opp etterhvert som det er behov og det finnes midler til det.
- Utbedrings- og vedlikeholdstiltak av grøntanlegg og uteområder.
- Oppdatering av styrets rullerende vedlikeholdsplan for borettslaget.
Iht. styreleder er det ikke planlagt å ta opp noe mer lån eller øke felleskostnadene i borettslaget pr. 08.07.20.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. Forkjøpsretten vil bli paralellavklart.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. Forkjøpsretten vil bli parallell avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper unntatt tomter inneholder den i tillegg innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Salgsoppgave: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 40-0238/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Majorstuen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR40.20238

Dato

Sist oppdatert: 02. desember 2020 kl. 10:33

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.