Solgt: 2 950 000 kr

Saturnus vei 42

3 130 000 kr
98 m²
3 soverom
Jonas Madsen
Presenteres av
Jonas Madsen
Mosserød
BUD INNKOMMET - Lys og moderne enebolig med flott tomt og alle funksjoner på en flate - 3 soverom - Garasje
 • Prisantydning
  3 130 000 kr
 • Omkostninger
  79 472 kr
 • Totalpris
  3 029 472 kr
 • Byggeår
  1968
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  98 m²
 • Bruksareal
  164 m²
 • Tomteareal
  757,4 m² (festet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass
 • Energimerke
  Gul G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Saturnus vei 42!
Boligen ligger i et stille, fredelig og særdeles barnevennlig område med lite gjennomgangstrafikk. Her kan de med små barn trygt la de håpfulle leke fritt.
Boligen er på ett plan med kjeller og har en usjenert og solrik hage/terrasse mot vest. Boligen har blitt vesentlig oppgradert i senere tid. På alle gulv er det ny høytrykkslaminat og alle vegger i hovedetasje har nye gipsplater som er sparklet og malt. El. anlegg og strømskap er skiftet. Rålekkert kjøkken ble montert i 2018.
Velkommen til en hyggelig visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Saturnus vei 42, 3226 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 41, bruksnummer 399, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 175 kvm
Totalt bruksareal: 164 kvm
Totalt primærrom: 98 kvm
Primærrom:
Kjeller: 18 kvm: Trappegang, hobbyrom og vaskerom
1. etasje 83 kvm: Vindfang, gang, tre soverom, bad, kjøkken, trappegang til kjeller og stue.
I kjelleren er det takhøyde på 205 cm og er delvis innredet.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 28.10.2019 utført av Hans Petter Olaussen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Enebolig over 1 etasje og kjeller som er oppført med bindingsverk over grunnmurer av sementblokker i 1968. Boligen har utvendig liggende tre kledning og saltak som er tekket med dobbelkrum betongstein. Det er terrasse med tilgang fra stue. Tomten er pent opparbeidet med hage og belegningsstein på gårdsplass. Det er frittliggende garasje som er oppført ca 1968.
Boligen er vesentlig oppgradert innvendig i 2017-2018. Det er da montert ny kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer, alle yttervegger er innvendig utforet og etterisolert, og alle overflater er oppgradert og fornyet i 1 etasje. El.anlegget er nytt i hele 1 etasje og det er jordfeil automater på alle kurser. Luft til luft varmepumpe er montert og panelovner er nye.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på følgende TG2:
- Aldersriss i grunnmur, samt mindre setning.
- Noe saltutslag i kjeller murvegg.
- Stedvis råte i enkelte kledninsbor.
- Påløpt alder på kledning.
- Alderslitasje på noen vinduer og terrassedør.
- Mosegrodd takstein, bør rengjøres.
- Alder på takrenner, nedløp og beslag.
- Ikke montert håndløper på trapp.
- Bom i flis på bad,samt noe fuktutslag i vegg bak badekar.Mekanisk avtrekk anbefales.
- Aldersslitasje på garasje.
TG3:
- Råteskade i et vindu.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Boligen holder en normalt god standard og er blitt vesentlig oppgradert i senere tid.
STUE:
Stor og romslig stue med nye overflater og utgang til usjenert og solrik terrasse. Store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys.
KJØKKEN:
Rålekkert Epoc kjøkken i lys profilert laminat utførelse fra 2018. 90 cm koketopp og lekker skråvifte. Kjøleskapet medfølger ikke i handelen.
BAD:
Flislagt bad med varme i gulv som ble modernisert i 2006. Badet er innredet med dusjbadekar, wc og servant.
SOVEROM:
Boligen har 3 soverom i første etasje med nye gulv i 2018. Godt med garderobe.
TOTALINNTRYKK:
Enebolig med alt på en flate som ble vesentlig oppgradert i 2018 med nye overflater og kjøkken i 2018. Boligen har moderne og tidsriktige fargevalg og har en god planløsning. Kjelleren er delvis innredet og har takhøyde på ca. 205 cm. Særdeles barnevennlig beliggenhet med gode solforhold. Alt i alt en fin bolig. Velkommen til en hyggelig visning!

Oppvarming

Oljeovn og varmepumpe i stuen. Ellers elektrisk oppvarming. Sandefjord kommune opplyser at pipa er kledd på en sine i kjeller.Kjøper overtar ansvaret for dette.
Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes i sin helhet, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette. For mer informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 10.06.1968. Denne kan fås ved henvendelse til megler. Ferdigattesten omfatter ikke garasje. Det er satt opp en vegg i kjeller etter at ferdigattest ble gitt. Veggen skiller gangen og disponibelt rom. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3804/41/399:
22.09.1965 - Dokumentnr: 3722 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Festetid: 99 år
AVGIFT NOK
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
BESTEMMELSE OM VILKÅR FOR SLETTELSE AV LEIEKONTRAKT
MED FLERE BESTEMMELSER
----------
Diverse påtegning
HVORVED SANDEFJORD KOMMUNE MED SIN FORKJØPSRETT VIKER
PRIORITET FOR HUSBANKENS OBLIGASJON TIL ENHVER TID
11.08.1965 - Dokumentnr: 3146 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3804 Gnr:41 Bnr:250
01.01.2020 - Dokumentnr: 817541 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0710 Gnr:41 Bnr:399

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Kjøleskap medfølger ikke.
Garderobeskap på soverom medfølger ikke.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Saturnus vei 42!
Boligen ligger i et stille, fredelig og særdeles barnevennlig område med lite gjennomgangstrafikk. Her kan de med små barn trygt la de håpfulle leke fritt. Gangavstand både til den populære Mosserød barneskole og Breidablikk ungdomsskole. Området kan by på flotte Mokollen, Hjertåsskogen og Midtås, Anders Jahres tidligere hjem. Dette er også et flott turmål for å nyte flott utsikt og en svunnen tid, eller rett å slett for å ta seg en god kopp kaffe og matbit på stedets sommercafè. På Mosserød ligger det Coop Ekstra dagligvareforretning med lange åpningstider og det er også etablert flere barnehager i nærområdet. Mosserød ligger i behagelig avstand fra byen, ca 2,5 km, slik at det er gangavstand til bl.a. jernbanestasjonen. Kort vei også til E-18 og Torp flyplass for de som pendler i jobben.
Vi ønsker velkommen til en hyggelig visning!

Adkomst

Fra Sandefjord sentrum følger du Sandefjordsveien nordover og tar av til høyre mot Mosserød. Deretter tar du til venstre på Ringveien, og til venstre igjen ved Coop Extra dagligvareforretning. Kjør til venstre inn Saturnus vei rett etter butikken. Boligen ligger på venstre side. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Mosserød barneskole og Breidablikk ungdomsskole. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 757,4 kvm. Flatt, lettstelt og barnevennlig tomt. Hagen ligger godt skjermet fra veien. Tomten er pent opparbeidet med gressplen og driveres prydbusker. Pent hellelagt gårdsplass. Festeavgiften er kr 4.998 pr. år.
Festeavgiften ble sist regulert i mai 2016, og denne kan reguleres hvert 10 år iht konsumprisindeksen. Festeavtalen utløper 13.09.2064
I følge Sandefjord kommune kan tomten kjøpes for kr. 128.461,- pr. 22.08.2017.
Grunneier Sandefjord Kommune har forkjøpsrett men ønsker ikke å benytte seg av denne. Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke. Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Parkering i garasje eller i hellelagt gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert i reguleringsplan Mosserød med vedtaksdato 17.11.1954.
Eiendommen er regulert i kommuneplan datert 22.05.2014 med formål for:
- Boligbebyggelse - Nåværende (Lager, industri, håndverksvirksomhet og forretning for dagligvare og plasskrevende konsept og kontor, trening, fritid)
- LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag.
- Høyspenningsanlegg (inkl høyspentkabler)
- Gul sone iht. T-1442
Sandefjord kommune kommenterer:
Vi er for tiden ikke kjent med reguleringsmessige forhold som tilsier at det kan bli vesentlige endringer for området og eiendommens eksisterende kvaliteter.
Deler av reguleringsbestemmelsene i den aktuelle planen erstattes av utfyllende bestemmelser i kommuneplanens arealdel punkt 2.1. Se første side i den aktuelle planens bestemmelser. Eiendommen er utsatt for støy fra veitrafikk fra Sandefjordsveien. Gul støysone iht. Miljøverndepartements "Retningslinje for behandling av støy i arealplanlegging". Denne er markert med hensynssone i kommuneplanen og framgår av kartløsningen på kommunens hjemmeside under "Temakart til kommuneplanen, støy".

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 8.942,24 for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Boligen er tilknyttet Telenor og Sandefjord bredbånd som leverandør av kabel-tv og internett. Kostnad på dette avhenger av valgt hastighet og kanalvalg.
Nåværende eier har hatt et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 22.000,- pr år.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 563.386,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr. 2.028.189,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3 209 472,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Erik Graff og Susanne Holm Larsen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 29.900,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 14.250,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0267/19
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.19267

Dato

Sist oppdatert: 08. desember 2020 kl. 14:14

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.