Komplett salgsoppgave

Borgenveien 2

8 000 000 kr
174 m²
2 soverom
Velkommen til Borgenveien 2 - en sjarmerende eiendom med anneks og uthus på tunet
Velkommen til Borgenveien 2 - en sjarmerende eiendom med anneks og uthus på tunet
Kolbotn/ Solbråtan
Sjarmerende eiendom med anneks og uthus på tunet. Opprinnelig oppført 1911, modernisert/påbygget 1987. Sjelden mulighet!

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

Sjekk selv i vår boliglånskalkulator
 • Prisantydning
  8 000 000 kr
 • Omkostninger
  201 170 kr
 • Totalpris
  8 201 170 kr
 • Byggeår
  1911
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  174 m²
 • Bruksareal
  200 m²
 • Tomteareal
  1 036,1 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

Visning

HUSK PÅMELDING TIL VISNING! Kontakt megler på telefon eller via linken visningspåmelding for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding og fristen for påmelding er kl 14:00 på oppsatt visningsdato. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Perfekt for den som er på jakt etter en unik eiendom med eldre sjarm:
 • Bolig med noe eldre standard og behov for modernisering
 • Boligen og det røde annekset er Sefrak-registrert
 • Garasje med terrasse
 • Fin planløsning og arealfordeling, ekstra lagringsplass i kneloft
 • Loftsetasje som fin ungdomsavdeling bestående av loftstue, 2 rom og bad + terrasse
 • Stue, spisestue og kjøkken samlet
 • Hovedsoverom med eget bad, separat wc i hall
 • Store og fine hagearealer på eiendommen - perfekt for lek og moro!
 • Boligen har gode sol og lysforhold og har fine uteplasser samt terrasse
 • Nærhet til barnehager og skoler på Sofiemyr med trygg skolevei
 • Gangavstand til tog og buss på Solbråtan
 • Kort vei til Kolbotn sentrum med butikker og en servicetilbud

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Borgenveien 2, 1410 KOLBOTN
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 240, bruksnummer 46, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 200 kvm
Totalt primærrom: 174 kvm
Primærrom:
Trappegang, mellomgang, vaskerom og hobbyrom: 34 kvm
1. etasje 96 kvm: Entré, gang, wc-rom, bad, soverom, stue/spisestue og kjøkken
2. etasje 44 kvm: Loftstue, gang, bad, soverom, rom benyttet til soverom
Sekundærrom:
Bod og garasje: 25 kvm
2. etasje 1 kvm: Kneloft
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 30.06.2022 utført av Anticimex avd. Oslo. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
- Innvendig trapp er medregnet i boligens primærareal.
- Deler av innredet loft er ikke målbart grunnet lav takhøyde, den totale gulvflaten er målt til ca 83 m².
- Deler av kjeller er ikke målbar grunnet lav takhøyde, den totale gulvflaten er målt til ca 100 m².
- Rom på loft som er benyttet på soverom er opprinnelig byggemeldt som hobbyrom jf. byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold.
- Kjeller på tilbygget del er på godkjente tegninger inneholder rom som ikke er godkjent til varig opphold. Rommene er beskrevet som lager, ved ( bod) og areal som ikke definert ( mellomgang) jf. byggetegninger.
- Kjelleretasjen i husets opprinnelige del fra 1911 inneholder et åpent kjellerrom, bod og en del krypkjeller. Brukes i dag som midlertidig lagring.
Frittstående anneks på ca 29 m² og frittstående bod bygg på ca 16 m².
Se nærmere info under punkt om ferdigattest.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført som følgende: Enebolig fra 1911 påbygget i 1987. Gulv på grunn av betong. Grunnmur av naturstein og murkonstruksjoner samt lettklinkerblokker. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasader utført i liggende kledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med betongtakstein. Profilert/glatt entrédør av tre. Terrassedører og vinduer med karmer av tre og to-/tre-lags glass fra 1985 og 1987. Takvindu med karmer av tre og to-lags glass fra 1987.
Boligen har i tilstandsrapporten fått TG 1 48%, TG 2 47% og TG 3 %. samt TGIU 2 %.
TG3 er i boligen satt på overflater gulv på loft som har stedvis knirk samt skorstein som er innkledd og ikke i samsvar med at alle fire sider skal kunne inspiseres.
TGIU er satt på: Fundamenter som er naturgitt skjult og det er for øvrig ingen sikre og dokumenterte opplysninger om type fundamenter som huset har.
Det foreligger tilstandsgrad 2 (TG2) på en rekke bygningselementer. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bygningsdelene. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at frittstående anneks og bod på tomten har blitt vurdert til TG 3 i sin helhet da vesentlig slitasje, feil og mangler som råteskader og skjevheter er påvist.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden til boligen i rapporten.

Moderniseringer og påkostninger

Boligen ble modernisert og påbygget i 1987.

Standard

Opprinnelig hus ble oppført 1911 og ble modernisert i forbindelse med tilbygget i 1987. Boligen holder en nøktern standard og modernisering må påregnes.
Bad - loft:
Baderom fra 1987. Flislagt gulv og vegger. Himlingsflater utført i panel. Vegghengt innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Dusjnisje med dusjforheng med ett-greps armatur. Gulvmontert toalett. Vannrør av gløde kobberrør. Synlige avløpsrør av plast. Avtrekksventil i vegg.
Bad- 1.etg:
Baderom fra 1987. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflater utført i panel. Vegghengt innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil på vegg med overlys og stikkontakt over servant. Dusjnisje med glassdører med ett-greps armatur. Gulvmontert toalett. Vannrør av gløde kobberrør. Synlige avløpsrør av plast. Avtrekksventil i himling.
Toalettrom:
Wc-rom fra 1987. Flislagt gulv. Vegger utført i tapetserte flater. Himlingsflater utført i panel. Vegghengt servant med ett-greps armatur. Gulvmontert toalett. Opplegg for vaskemaskin. Montert watergard. Vannrør av gløde kobberrør. Synlige avløpsrør av plast. Avtrekksventil plassert i himling.
Vaskerom - kjeller:
Vaskerom fra 1987. Gulvflate utført i behandlet betong gulv med gulvvarme. Vegger utført i pussede malte flater og panel. Himlingsflater utført i panel. Vegghengt utslagsvask i rustfritt stål med ett-greps armatur. Opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder på ca 200 L fra 2009. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Avtrekksventil i vegg.
Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra 1987 med profilerte fronter og heltre benkeplate. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Flislagt mellom benkeplate og overskap med stikkontakter samt belysning over benkeplate. Oppvaskmaskin. Integrert stekeovn med nedfelt steketopp. Montert komfyrvakt. Frittstående kjøleskap med fryser. Fritthengende ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Vannrør av gløde kobberrør. Synlige avløpsrør av plast. Gulvflater belagt med tre-stavs parkett. Vegger utført i malt strietapet. Himlingsflater utført i tak-ess. Det er kun de hvitevarene som er listet opp som følger med og disse hvitevarene følger med: Oppvaskmaskin av nyere dato fra Gram, eldre (ca 35 år) og delvis defekt komfyr samt eldre kombiskap medfølger som må forvente kommer med slitasje og mulige defekter som følge alder og bruk.
Øvrige rom:
Gulvflater belagt med fliser, tre-stavs parkett og laminat. Gulvvarme i entré. Vegger utført i tapetserte flater, malt strietapet og trysilpanel. Himlingsflater utført i tak-ess. Hvite profilerte innerdører. Garderobeskap i entré og soverom. Ventilasjon er basert på naturlig ventilasjon med tilluftsventiler i vinduer.
Underetasje:
Etasjen er delvis under terreng. Gulvflater utført i fliser og pussede flater. Vegger utført i malt strietapet, panel og pussede malte flater. Himlingsflater utført i panel og gassbetong elementer. Profilerte/glatte innerdører. Ventilasjon er basert på naturlig ventilasjon med tilluftsventiler i yttervegger.
Loft:
Gulvflater belagt med heltre gulv og vegg-vegg teppe. Vegger utført i panel, glatte malte flater og tapetserte flater. Himlingsflater utført i panel. Profilerte innerdører. Plassbygget garderobeskap på rom benyttet som soverom. Ventilasjon er basert på naturlig ventilasjon med tilluftsventiler i vinduer.
Ildsted:
Skorstein fra 1911 utført i teglstein. Peis med innsats plassert i stue.
Innvendig trapper:
Trapper av trekonstruksjoner mellom etasjene. Rekkverk og håndløper av treverk.
Etasjeskiller:
U-etg: Støpt gulv mot grunn.
1.etg: Etasjeskille av tre.
2.etg: Etasjeskille av tre.
Teknisk anlegg - vvs:
Vannrør av kobber. Hovedstoppekran for vann er plassert i mellomgang, u. etasje. Varmtvannsbereder på ca 200 L fra 2009 plassert på vaskerom. Synlige avløpsrør av plast. Stakeluke for avløp er plassert på vaskerom. Luft-luft varmepumpe plassert i stue/spisestue. Avtrekk fra baderom samt wc-rom styres via loftvifte plassert på kneloft.
Elektrisk anlegg:
Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Boligen har skjult/åpent elektrisk anlegg.
Brannsikring:
Boligen har røykvarslere og håndholdt brannslukkingsapparat.
Takhøyde:
Takhøyden er på tilfeldige plasser målt til ca:
U. etasje: 2,23 meter på vaskerom og 2,26 meter i øvrige rom.
1. etasje: 2,33 meter på bad samt kjøkken. 2,4 meter på soverom. 2,3 meter i stue og 2,37 meter i øvrige rom.
Innredet loft: 0,99-2 meter i loftstue. 1,39-2,32 meter i gang. 1,43-2,22 meter på bad. 0,97-2,03 meter på soverom og 1,48-2,29 meter på rom benyttet som soverom.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør. Vaskemaskin, tørketrommel og fryser medfølger ikke boligen. Oppvaskmaskin, eldre og delvis deffekt komfyr samt eldre kombiskap medfølger.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet kombinert med peis med innsats og luft-luft varmepumpe. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1911. Kommunen opplyser at det ikke var krav til ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på den tiden eiendommen ble oppført. og dette finnes ikke på bolig, anneks eller bod på eiendommen.
Boligen ble påbygget i 1987. Det foreligger ikke ferdigattest på tiltaket, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 15.06.1988. og tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
1. Utgangsdør ved trapp må holdes forsvarlig låst inntil terreng er fylt opp eller utvendig trapp er montert.
2. Manglende håndlist for kjellertrapp monteres.
3. Vaskerom i kjeller: Åpninger i himling tettes.
4. Rekkverk på garasjetak må monteres.
5. Det må settes inn ventil i garasjen jfr. Byggeforskrift -87 kap.47:55.
Det er uklart om alle overnevnte er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Rom på loft som er benyttet på soverom er opprinnelig byggemeldt som hobbyrom jf. byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som hobbyrom/midlertidig oppbevaring.
Kjelleretasjen i påbygget er opprinnelig byggemeldt med vaskerom (hoveddel) samt rom definert som ved (bod), lager og areal uten definisjon (mellomgang).
Det er ikke mottatt tegninger fra kommunen på frittstående anneks og frittstående bod og byggenes lovlighet kan ikke dokumenteres.
Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for overnevnte videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser
Det er tinglyst fire servitutter på eiendommen i perioden 1956 - 1985. Disse omhandler blant annet vedtak av kommunens vann - og kloakkreglement fra 1983, avståelse av areal til etablering av gang og sykkelvei mm i 1983, avtale om erstatning for tapt areal fra 1985 samt en eldre forkjøpsrett fra 1956 internt i familien Bjurgård/Karlsen.
I forhold til sistnevnte vil denne bli slettet og det er innhentet erklæring på fraskrivelse av forkjøpsretten.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
I tillegg er det tinglyst erklæring/avtale datert den 01.06.1938, med dagboknr. 1349 vedr. ekspropriasjon og takstforretning 21.04.1938 i anledning av vei Steinar- Ekornrud. Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen. Kjøper overtar ansvaret for servitutten.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Boligens selges ved fullmektig. Fullmektigen har ikke selv bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave og tilstandsrapport. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selgers fullmektig ikke har mulighet å vite. Kjøper overtar derfor all risiko for denne type feil og mangler.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Enebolig beliggende i et veletablert boligområdet syd for Kolbotn sentrum.
Nærmeste dagligvarebutikk er Kiwi i Sønsterudveien, her finner du også frisør, sushi-og pizzautsalg. I tillegg kort vei til Sofiemyr senter med blant annet Rema 1000, gatekjøkken, frisør, apotek, treningstudio og medisinsk senter
Barnehager og skoler:
Kommunen har et godt barnehage- og skoletilbud. Flere barnehager i nærområdet.
Gangavstand til Sofiemyr barneskole, Fløysbonn ungdomsskole og Roald Amundsen VGS. Det er planlagt at det skal bygges en ny og moderne ungdomsskole på Sofiemyr.
Flere barnehager i nærområdet. (Dersom skole- og barnehagetilbudet er av betydning for kjøpet, anmodes interessenter om selv å undersøke med kommunen.)
Kolbotn sentrum:
Kort vei til Kolbotn sentrum, med et mangfoldig servicetilbud som spisesteder, treningssenter og legesenter, i tillegg til Kolbotn torg med ca. 60 forretninger. I Kolben kulturhus er det kino, flott bibliotek, kulturskole for barn og konsertsaler. Gamle Tårnhuset restaurant er et populært spisested med gode anmeldelser på TripAdvisor.
Offentlig kommunikasjon:
Få minutters gangavstand til Solbråtan togstasjon med flere avganger mot Oslo og Ski. Alternativt kan man ta bussen til Kolbotn sentrum og direktetog videre til Oslo S.
Kolbotn sentrum er knutepunkt for offentlig kommunikasjon. Det tar ca 12 min med direkte tog fra Kolbotn til Oslo S. Lokaltoget tar ca 17 min. Hyppige avganger.
Med bil bruker man ca. 20 min til Oslo sentrum, 15 min. til Ski sentrum og 50 min til Gardermoen.
Buss: Få minutters gangvei til bussforbindelser i Skiveien med avganger til Oslo sentrum og ekspressbuss i rushtiden som tar ca 27 minutter.
Fritidsaktiviteter/ nærmiljøet
Perfekt for aktive voksne og barn, med flotte tur- og rekreasjonsområder i nærmiljøet. Kort avstand til marka som har fine turløyper om sommeren og lysløype om vinteren. Løype til populære turmål som blant annet Grønliåsen, Østmarka, Stallerud og Sterkerud. Dessuten lager Skiforeningen og kommunen en rundløype og akebakke på Østre Greverud med kunstsnø. I dette anlegget arrangeres både skiskole og konkurranser.
Kort gangavstand unna ligger Sofiemyr idretts- og svømmehall, i tillegg til friidrettsanlegg og flere fotballbaner.
I tillegg til 18-hulls golfbane på Østre Greverud, er det slalåmbakke i Ingierkollen, flere treningssentre samt badeplasser ved Hvervenbukta og Ingierstrand.
Spa- og velværesenter, The Well, på Sofiemyr. Dette er Nordens største spa - i gangavstand fra boligen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 036,1 kvm opparbeidet med singlet gårdsplass, gressplen og hekk og diverse beplantning.

Parkering

Parkering i garasje integrert i boligen eller carport. Biloppstillingsplasser på tomten hvor det er god plass. For øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Anneks er ikke tilknyttet vann og avløp.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan Frittliggende småhusbebyggelse med plan ID 2014002 datert 12.09.2016 med tilhørende reguleringsbestemmelser for areal stort 1.024 kvm av eiendommen. En liten del på 11 kvm av eiendommens nordvestlige hjørne er regulert til gang/sykkelvei i henhold til reguleringsplan Del av Skiveien, etappe 3 med plan ID 4025 datert 06.01.1981 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Kommuneplan Nordre Follo 2019-2030 arealdel Oppegård gjelder også for eiendommen og området.
I kommunens planopplysninger fremkommer det at eiendommen ligger under hensynssone for støy gult nivå for hele eiendommen og rød sone for 570 kvm. Eiendommen er også i sin helhet omfattet av hensynssoner bevaring kulturmiljø, nedslagfelt drikkevann og ras - og skredfare.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Bolig og anneks er verneverdig/SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.
Kontakt megler for mer informasjon.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 12.747- for inneværende år. I dette inngår abonnementsgebyr for vann og avløp, a-konto stipulert forbruk av vann og avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Det er installert automatisk vannmåler på eiendommen og kostnadene betales etter forbruk. Forbruk avleses automatisk og innrapporteres fra kommunen. Forbruk betales à konto basert på siste avlesning. Avregning foretas i forbindelse med første forfall i året på kommunale avgifter.
Boligens stipulerte forbruk av vann og avløp inneværende år er på 56 m3 (som ligger til grunn for a-konto betaling i 2022). Dette er basert på tidligere års forbruk og fremstår unormalt lavt for en husholdning i en enebolig.
Kommunale priser for 2022: Forbruk vann kr 24,39 pr m3 og forbruk avløp kr 28,49 pr m3.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 17.750 kwh. pr. år. I selgers husstand har det bodd 1 person.
Boligen har en oppgitt årlig forsikringspremie på kr 1500,-. Dette fremstår unormalt lavt og erfaringsmessig pris på årlig forsikring av enebolig ligger mellom kr 5.000-10.000,-
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og har avgift på ca kr 1.000,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet alarmselskap ( Sector alarm) som koster ca kr 5.000,- pr. år, alarmen kan følge med og ny eier må evnt. kontakte alarmselskap for overføring.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 589 463,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5 722 067,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.201.170,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Inger Bjurgård

Overtakelse

Etter nærmere avtale, ønsket overtakelse påføres budskjema.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Skjemaet er fylt ut av salgsfullmektig (datter) iht deres kjennskap om eiendommen. Da fullmektig ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.500,-
Visninger: kr 2.900,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 49-0039/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Kolbotn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR49.2239

Dato

Sist oppdatert: 04. august 2022 kl. 11:04

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

HUSK PÅMELDING TIL VISNING! Kontakt megler på telefon eller via linken visningspåmelding for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding og fristen for påmelding er kl 14:00 på oppsatt visningsdato. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.