Solgt: 8 500 000 kr

Bråtengata 65

7 000 000 kr
159 m²
4 soverom
Bråtengata 65 formidles av Krogsveen.
Knut Dahl
Presenteres av
Knut Dahl
Søly
Luftig beliggende enebolig med flott utsikt fra de fleste rom, sjøen inkludert. Kun 500m. til nærmeste strand og båthavn
 • Prisantydning
  7 000 000 kr
 • Omkostninger
  176 342 kr
 • Totalpris
  8 676 342 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1952
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  159 m²
 • Bruksareal
  259 m²
 • Tomteareal
  943,6 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Enebolig ved Søly med vidstrakt utsikt, blant annet mot sjøen
 • Luftig beliggende med gode solforhold dagen gjennom
 • Kun 500 meters gange til nærmeste sandstrand og båthavn
 • Etterisolert, kledd om og de fleste vinduer skiftet i 1997, taktekking skiftet i 2012
 • Vinterhage med flott utsikt tilbygget i 2013
 • Velholdt kjøkken fra Øvereng Interiør, nytt i 2012
 • Fire soverom, bad i begge etasjer
 • Carport med bod, oppført omkring 2009
 • Ettertraktede og sentrale omgivelser på Jeløy
 • Nær sjøen, badestrender og båthavn
 • Vakre friområder langs vannet og i terrenget på Jeløy
 • Gang-/sykkelavstand til sentrum og togstasjon

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bråtengata 65, 1517 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 1, bruksnummer 831, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 287 kvm.
Totalt bruksareal: 259 kvm.
Totalt primærrom: 159 kvm.
Bruksareal pr. etasje:
Kjeller: 69 kvm.
1. etasje: 88 kvm.
2. etasje: 71 kvm.
Loft: 31 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
1. etasje: Bad, entré m/trapp, gang, kjøkken/spisestue, stue 1, stue 2, trapperom.
2. etasje: Bad, gang, trapperom, 4 soverom.
Følgende rom inngår som sekundærrom:
Kjeller: Gang, bod 1, bod 2, matbod, vaskekjeller, verksted, bod 3.
Loft: Bod 1, bod 2, bod 3.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.02.2021 utført av Norsk Boligtakst AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte bolig iht. tilstandsrapport:
Boligen er fundamentert på leire og øvrige faste masser. Støpt betongdekke til grunn. Grunnmur av plasstøpt betong. Ny kledning ca. 1998 inkludert etterisolering 100+50 mm mineralull. Saltak tekket
med betong takstein. Taket skiftet 2012. Dårlige bord undertak ble skiftet inkludert ny tekking. Takrenner og nedløp av plastbelagt stål. Heldekkende beslag over pipe. Vinduer med rammer og
karmer i tre med isolerglass fra antatt 1997/1998. Vinduer med rammer og karmer i tre med isolerglass fra 1984. Ytterdør i tre med innfelt glassfelt fra nyere dato. Terrassedør i tre med stort glassfelt med
isolerglass fra nyere dato. Altandør med stort glassfelt med isolerglass fra 2017. Eldre ytterdør i tre i kjeller.
Byggemåte carport m/bod iht. tilstandsrapport:
Bod med støpt plate på mark. Vegger av bindingsverk. Pulttak tekket med papp.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Drenering: Selv om eier har utbedret dreneringen stedvis måles det forhøyede verdier i kjeller. Saltutslag observeres. TG:2.
Vinduer: TG settes opp mot alder. Mer enn halvparten av levetid er oppbrukt. Videre stedvis noe kondensskader.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Boligen er siden slutten av 90-tallet oppgradert både utvendig og innvendig i flere omganger. Blant annet ble yttervegger etterisolert, kledning skiftet og de fleste vinduer byttet ut i 1997. Utskiftning av taktekking ble utført omkring 2010. Oppgradering av elektrisk anlegg er utført i forbindelse med oppussing av boligens ulike rom. Ytterligere noe oppgradering må påregnes, blant annet av overflater som har bruksslitasje og ufagmessige utførelser.
I tillegg til nevnte oppgraderinger ble boligen også tilbygget med ny vinterhage i 2013. Denne fungerer i dag som en forlengelse av stuen og er også det rommet som har best utsikt. En rekke vinduer med store flater gir vinterhagen flott utsikt mot blant annet sjøen i Værlebukta, i tillegg til svært gode lysforhold dagen gjennom.
Stuen, spisestuen og kjøkkenet utgjør til sammen en sammenhengende sosial sone og en stor del av arealet i første etasje. De sistnevnte to er åpent forbundet og har utsikt i flere retninger, både mot sjøen og i retning sentrum.
Kjøkkenet ble påkostet med ny innredning fra Øvereng Interiør i 2012. Innredningen består av et rikt antall suffer og skap, blant annet i sokkel, samt langstrakte benker med brede arbeidsflater. Hvitevarer foruten kombiskap er integrert, hvorav stekeovn er plassert i praktisk benkehøyde. Innredningen er i sin helhet gitt tilstandsgrad 1.
Første etasje inneholder også ett av boligens to bad. Dette er modernisert i regi av tidligere eier og har således ukjent, høy alder. Tilstandsrapport bemerker at badet ikke har vanntett sjikt på vegger i våtsoner og således ikke tilfredsstiller krav til våtrom. Siden badet er utstyrt med dusjkabinett er vannpåkjenning på overflatene likevel begrenset. Badets øvrige utstyr inkluderer et klosett og baderomsmøbler med noe oppbevaringsmuligheter.
Badet i andre etasje er pusset opp av fagpersonell innleid av nåværende eier og er i tillegg av et større areal. Tilstandsrapport bemerker at organisk materiale på vegger i våtsoner medfører at krav til våtrom ikke tilfredsstilles. Imidlertid benyttes dusjkabinett også her, hvilket begrenser vannpåkjenning direkte på overflatene.
Boligens fire soverom er samlet på én og samme flate i andre etasje, og er av ulike størrelser. Etasjen var i følge bygningstegninger fra 1950 innredet til eget bruk uavhengig av etasjen under, men er siden endret til nåværende innhold. Dagens hovedsoverom var i følge tegningene en stue og er følgelig av generøs størrelse til soveromsformål. Dette rommet har både en eldre kamin og utgang til en takterrasse som er etablert over vinterhagen, hvorav terrassedøren er fra 2017. Terrassen er solrik og har vidstrakt utsikt over Værlebukta i syd.
En rekke boder finnes både på loftet og i kjelleren, og representerer til sammen gode oppbevaringsmuligheter. I kjelleren inngår for øvrig også et rom som benyttes til verksted og en vaskekjeller av eldre dato.
Overflater og innredninger:
Gulv: Parkett, skipsgulv, laminat, malte trebord, fliser, belegg og støpt dekke.
Innervegger: Mønstret tapet, malt tapet, malt miljøstrie, malt panel, glatte malte flater, behandlet trepanel og malt mur.
Himlinger: Trepanel, malt MDF-panel, glatte malte flater, plater og behandlet trepanel.
Kjøkken: Skapinnredning med glatte hvite fronter og benkeplater i heltre. Nedfelt dobbel servant i sort kompositt med avrenningsbrett og ett-greps blandebatteri. Integrert induksjonstopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Avtrekksventilator.
Bad 1. etasje: Skapinnredninger med profilerte lyse fronter og nedfelt porselensservant med ett-greps blandebatteri. Veggspeil og overbelysning. Dusjkabinett. Gulvmontert klosett.
Bad 2. etasje: Skapinnredning med glatte hvite fronter og nedfelt porselensservant med ett-greps blandebatteri. Veggspeil og overbelysning. Dusjkabinett. Gulvmontert klosett.

Oppvarming

Ildsteder i 1. og 2. etasje. Varmekabler bad 2.etasje. For øvrig elektrisk oppvarming.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 02.05.1952. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 2454, tinglyst 28.12.1942, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse.
Tomten skal bebygges villamessig og pent med kun ett beboelseshus - enebolig eller tomannsbolig. Bebyggelsen skal høyst være 2 etasjer, uten adgang til å innrede beboelsesrom over andre etasje, med flere bestemmelser.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Selger informerer at utelys i kjeller og lys i gangen ikke fungerer. Vinduer i gangen og stort vindu i vinterhagen er defekte/punkterte.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Bråtengata 65 er en del av et veletablert boligområde nær sjøen på søndre Jeløy. Nabolaget oppleves fredelig og har praktisk nærhet til byen, i tillegg er både strender, båthavner og turmuligheter tilgjengelig i nærområdet.
Innenfor én kilometer fra boligen finnes hele fire flotte sandstrender, hvorav den nærmeste er bare 500 meters gange unna. Bystranden Sjøbadet finner du ved Kanalen, et område som ellers inkluderer både idyllisk parkmiljø, kafeer og spisesteder samt dagligvare- og delikatesseforretninger.
Gangavstand eller en kort sykkeltur er det også til sentrumskjernen og ikke minst togstasjonen som ligger like over Kanalbroen. Fra stasjonen går det hyppig avganger mot Oslo S dagen gjennom og reisetiden er i dag fra cirka 40 minutter. Ny stasjon og jernbane er under utbygging, og forventes blant annet å medføre cirka 10 minutter kortere reisetid til hovedstaden.
Skoler på alle grunntrinn finnes i nærområdet, deriblant Reier og Hoppern ungdomsskole. Kort vei er det også til Søly barnehage med økologisk fokus.
Jeløy er kjent for et etablert kulturtilbud og gallerier som Røed Gård og F15 på Alby Gård. Begge ligger i det unike landskapsvern-området på Jeløys sydvestre spiss som i seg selv er severdig. Turen hit kan du legge på kyststien som følger vannkanten forbi Framnes og i tillegg er ypperlig for treningsturer i hverdagen. Flere turmuligheter finner du nordover på Jeløy gjennom et stort nettverk av turstier. Vinterstid er det preparerte skispor, lysløype og skianlegg å oppdrive i Mossemarka så snart forholdene tillater.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 943,6 kvm.

Parkering

Carport.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 04.03.2021 omfattes eiendommen av reguleringsplan Grimsrød - Jeløy med formål boliger, vedtatt 30.09.1936. Eiendommen omfattes i tillegg av kommuneplan KP0104 med formål bebyggelse og anlegg nåværende, vedtatt 20.06.2011.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 17 598,- for inneværende år.
I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten utgjør kr 8 943,- for inneværende år og er inkludert i det ovennevnte beløp.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 22.000,- pr. år. / 19.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.411,-.
Velavgift er kr 250,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv. Dekoder medfølger ikke.
Internett leveres av Telenor og har en avgift på kr 599,- pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 090 282,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 925 015,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 8 943,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.176.342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kari Sand og Olav Svarstad

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,6% av salgssum
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Markedspakke: kr 8.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto/plantegning/stylingrådgivning: kr. 6.000,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Visninger: kr 1.850,- pr. stk
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0069/21
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.2169

Dato

Sist oppdatert: 29. mars 2021 kl. 13:48

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.