Solgt: 4 200 000 kr

Dugnadsveien 11A

4 200 000 kr
69 m²
2 soverom
Krogsveen v/Eirik Hermansen presenterer Dugnadsveien 11A!
Eirik Hermansen
Presenteres av
Eirik Hermansen
Årvoll/Tonsenhagen
Flott 3-roms endeleilighet i 3. etasje med fantastisk utsikt og solrik balkong - Peis, garasje - Nærhet til marka
 • Prisantydning
  4 200 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  56 570 kr
 • Omkostninger
  1 432 kr
 • Totalpris
  4 258 002 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1952
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  69 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 649 kr
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Dugnadsveien 11A!
Dette er en meget flott 3-roms leilighet, med en god beliggenhet, flott utsikt og sol på balkongen fra lunsjtider til sola går ned bak Grefsenkollen. Boligen har blant annet to romslige soverom i hver sin ende, kjøkken fra 2012 og oppussede overflater. Stua er meget romslig, med god plass til både spisemøblement og sofakrok. Balkongen er på ca 6 kvm, og ligger usjenert til.
Med leiligheten følger en garasjeplass i rekke, kun få meter fra inngangsdøren. Her er det montert elbil-lader som vil medfølge. Om bilen blir stående der, er det god kollektivtransport i området. Videre kun en kort spasertur til butikker og senter, i tillegg til Lillomarka som er nærmeste nabo - ypperlig beliggenhet for den turglade.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Dugnadsveien 11A, 0590 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 86, bruksnummer 626
Andelsnummer 50, Lia Borettslag, organisasjonsnummer 948 609 363

Innhold

Totalt bruttoareal: 76 kvm
Totalt bruksareal: 69 kvm
Totalt primærrom: 69 kvm
Bruksareal:
Leilighet 69 kvm
Primærrom:
Leilighet:
3. etasje 69 kvm: Entré/gang, 2 soverom, bad, kjøkken, stue.
I tillegg disponerer boligen to boder à 5 kvm, en på loft og en i kjeller. Garasjen er ca 13,5 kvm (ikke delevegger mellom plassene).
Balkong på ca 6 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.10.2020 utført av Agenda Taksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur. Fasader forblendet med teglstein og fasadeplater på gavlvegger. Takkonstruksjon av sadlet form, tekket av betongtakstein. Rehabiliterte balkonger av aluminium påhengt på fasader. Etasjeskillere av betong.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
Leiligheten har gjennomgående god standard, og takstmann har ikke funnet noen graverende feil ved leiligheten.
Badet har fått tilstandsgrad 2 (TG2) grunnet alder, men det er ingen indikasjon på at rommet ikke oppfyller funksjonskravet.
Selger opplyser:
Lekkasje i garasje, tettet i 2017 av Storo blikk.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Dugnadsveien 11A! Denne leiligheten har en meget god standard, med gode løsninger og en effektiv planløsning. Her ligger alt til rette for at du kan flytte rett inn.
Entreen er lys og romslig, med god plass til å henge fra seg yttertøyet. Nærmest ytterdøra er gulvet flislagt, slik at man kan ha en "våtsone", uten å tenke på at de våte vinterskoene vil lage merker i parketten. Lakkert entrédør med brann-/ lydklasse B30/dB35. Videre er det tilgang til alle rom i leiligheten fra entreen.
Kjøkkenet ble oppgradert i 2012, med fronter i høyglans, og frittstående hvitevarer. Mosaikkfliser mellom over- og underskap. Det er god plass til spisemøblement ved vinduet. Morgensola står på denne siden av boligen, som gjør kjøkkenet til et ypperlig sted for morgenkaffen. Ventilator over komfyr med avtrekk til kullfilter. Alle hvitevarer på kjøkken medfølger.
Leiligheten har et pent flislagt bad som ble rehabilitert i regi av borettslaget i 2004. Keramiske fliser på vegger og gulv, og varmekabler i gulvet. Badet har opplegg for vaskemaskin. Det er gode oppbevaringsmuligheter i med to vegghengte baderomsmøbler.
I tillegg kan klesvasken gjøres i vaskekjeller i nabobygget, som er et godt tilrettelagt vaskeri med vaskerom og bretterom.
Stua er lys og luftig, med lysmalte overflater. Det er god plass til flere sittegrupper, i tillegg til diverse oppbevaring i kommode, TV-benk m.m. Leiligheten varmes raskt opp ved hjelp av peisovnen som er godt plassert i stua.
Fra stua er det utgang til balkong med god utsikt og gode solforhold. Her har du sola fra ca kl 12:00 og ut dagen.
Med to romslige soverom er det god plass til hele familien, eventuelt et praktisk gjesterom eller kontor. Hovedsoverommet har både skyvedørsgarderobe, og ellers god plass til kommode og annen oppbevaring.
Det følger to boder med leiligheten. En på loft og en i kjeller, begge på ca 5 kvm.
Oppgraderingshistorikk:
Pusset opp kjøkken i 2012.
Skiftet alle vinduer og terrassedør i 2013.
Byttet gulv i gang og kjøkken i 2013.
Skiftet innredning og dusjdører på bad i januar 2020.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med panelovner, varmekabler og vedfyring. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1952.
Det foreligger ikke ferdigattest fra byggesaken men et arkivkort fra byggesaksmappen som er påtegnet med "ferdig inspisert", datert 18.11.1954 og "mangler rettet" datert 10.01.1956.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst én servitutt på borettslagets eiendom.
14.02.2013 - Dokumentnr: 130253
Denne omhandler bestemmelse om vei. Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven. Dugnadsveien godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde. Plikt til fremtidig vederlagsfri avståelse av veggrunn til Oslo kommune. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutt.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Tett inntil markagrensen ligger Dugnadsveien 9. Området er svært populært for både barnefamilier og mennesker med sans for trening, tur og friluft. Kort vei til Lillomarka med varierte sykkelstier, koselige turstier, grusveier, Grefsenkleiva alpinanlegg og fantastiske skiløyper/lysløyper som starter her! Alpinanlegget har bakker for både store og små. Hyppig preparering og lite folk i bakken, gir ofte nydelige skiforhold og til og med mulighet for pudderkjøring på de beste vinterdagene!
Inn til koselige betjente markastuer, som bl.a Linderudkollen og Trollvannstua, er det kun 15-30 minutter enten du går på ski eller til fots. Hit kan du enkelt komme deg frem også med barnevogn.
Vakre Isdammen, kun 500 meter unna, er nærmeste lille badevann som er et yndet sted for barn som vil vasse i vannet, foreldre som vil ha seg en dukkert og dette er også et egnet sted for pølsegrilling og en kaffetår. Oslo Kommune kjøpte kulturminnet Øvre Isdam i 2008. Siden 2011 har det skjedd en rekke oppgraderinger i området og av bygningene, og Isdammen har fått egen venneforening. Bygningene er tilgjengelige for utleie, og er et flott utgangspunkt for tur og friluftsliv.
Fra leiligheten er det ca 10 min. gange til Tonsenhagen Torg med KIWI matbutikk og den koselige kaféen Kaffehjørnet. Rett ved torget finner du også badedammen hvor man kan ta seg en dukkert på varme sommerdager.
I nærheten har du også Linderud senter med et stort utvalg av butikker og servicetilbud, blant annet matbutikk, vinmonopol og apotek.
Til tross for at Dugnadsveien ligger ved markagrensen, er det kun 7 km til Grünerløkkas spennende fasiliteter og mindre enn 10 km til Oslo sentrum. Meget effektivt og godt kolletivtilbud fra Årvoll til sentrum. (Buss nr. 25, 31 og 33). I tillegg går 31 bussen gjennom hele natten fra sentrum til Årvoll.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sogner til Tonsenhagen barneskole.
Det er flere barnehager i område, blant annet:
Skauen barnehage (3-6 år) 0.4 km
Tonsenjordet barnehage (midlertidig) (1-6 år) 0.5 km
Årvollskogen barnehage (10 mnd-6 år) 0.5 km
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 12.580,2 kvm som tilhører borettslaget. Felles grøntareal mellom blokkene med sittegrupper samt lekeapparater for barn og er skjermet og barnevennlig innenfor borettslagets grenser.

Parkering

Det følger én garasjeplass med leiligheten. Garasjen har montert lader til el-bil som følger med.
Ellers parkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan S-2864 datert 14.05.1986 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3 649,- pr. mnd. og inkluderer: Standardpakke TV/Internett fra Telia (gamle Get), kommunale avgifter, bygningsforsikring, forretningsfører m.m.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnader for drift av garasjeplass er kr 125,- pr mnd, og vil øke til kr 200,- pr mnd fra 01.01.2021.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 47,-
Avdrag kr 471,-
Driftsutgifter kr 3.091,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 12.000,- pr år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett og er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 967 805,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3 484 098,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 10 952,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 56 570,- pr. 25.09.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er 3.957.501,- pr. 25.09.2020 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 1,85% pa.
Siste termin: 30.06.2030

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.258.002,-. Av dette beløpet utgjør kr 56 570,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.325,- (OBOS)

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Tom Sandberg og Liv Jorunn Sandberg

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Lia Borettslag.
Borettslaget består av 80 leiligheter.
Forretningsfører er USBL, tlf. 22 98 38 00
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt, og det må foreligge en særskilt grunn for dette. Det må søkes til styret ved dyrehold.
Foretatt påkostninger de senere år: Våtromsrehabilitering i 2004. Nye vinduer, balkongdør i 2013.
Planlagte påkostninger: Asfaltere stikkvei foran blokka.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper unntatt tomter inneholder den i tillegg innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.500,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning / 1 gratis
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0227/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.20227

Dato

Sist oppdatert: 30. november 2020 kl. 12:46

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.