Komplett salgsoppgave

Nabben 36

6 790 000 kr
188 m²
4 soverom
Krogsveen v/ Emilio de Paoli Dunne | Nabben 36
Krogsveen v/ Emilio de Paoli Dunne | Nabben 36
Kart
Del
Emilio de Paoli Dunne
Presenteres av
Emilio de Paoli Dunne
Klassisk og herskaplig villa i førsterekken mot Glomma - unik mulighet| Solrikt | Dobbeltgarasje | Mulighet for båtplass

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  6 790 000 kr
 • Omkostninger
  170 920 kr
 • Totalpris
  6 960 920 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2014
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Areal
  188 m²
 • Bruksareal
  188 m²
 • Tomteareal
  719,1 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  1 000 kr
 • Energimerke
  Rød B

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Unik mulighet - bo ved vannkanten av Glomma!
Herskaplig enebolig med klassisk utforming over to plan med gjennomgående god standard og med mange funksjonelle løsninger. Boligen bærer preg av å være påkostet med flotte detaljer og med åpen løsning med mye naturlig lys, god romfølelse og store vindusflater med fantastisk utsikt. Innholdsrik planløsning med blant annet to bad, vaskerom, fire soverom og to stuer. Perfekt familiebolig med nok boltreplass både inne og ute. Kjøkken i åpen løsning mot spisestuen og vinkelløsning på stuen, fra spisestuen er det direkte utgang til stor terrasse på 67 kvm. (hvor 17 kvm. er overbygget). Nye eiere får gleden av å nyte sommeren her til neste år - perfekt hus og beliggenhet for sommerfest!
Dobbeltgarasje. Mulighet for båtplass.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Nabben 36, 2166 OPPAKER
Kommunenummer 3034, gårdsnummer 141, bruksnummer 169, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 188 kvm
Totalt primærrom: 188 kvm
Bruksareal:
Enebolig 188 kvm
Primærrom:
1. etasje 94 kvm: Entre/trapperom, baderom, vaskerom, kjøkken og spisestue/stue.
2. etasje 94 kvm: Trapperom/tv-stue, baderom, omkledningsrom/soverom og tre soverom samt garderoberom.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.11.2023 utført av Anticimex AS.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med gulvflater i 1.etasje av betong og etasjeskillere av tre. Yttervegger og bærende konstruksjoner av
støpt plate på mark og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader er kledd med trepanel. Takkonstruksjon av tre i valmtaks form utvendig tekket med betongtakstein. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
- Bad: TG 2 gjelder kun fuktsvelling på enkelte fronter på innredning. Innredning bør skiftes ut. Tilstanden inne i konstruksjonen er ikke kjent, men det ble utført et overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument av typen Protimeter MMS 2. Det ble ikke oppdaget negative avvikende forhold som kan tolkes til fuktskade. Fuktsøk ble utført i våtsone (rundt/under armatur).
- Vaskerom: TG 2 gjelder riss/sprekk i veggoverflater samt ødelagte/manglende sokkelfliser, ved innkassing for vegghengt toalett. Det ble observert stedvis "bom" i gulvfliser, spesielt foran bereder og mot dør. Dette kan innebære at fliser har manglende vedheft til underlaget. Tilstanden inne i konstruksjonen er ikke kjent, men det ble utført et overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument av typen Protimeter MMS 2. Det ble ikke oppdaget negative avvikende forhold som kan tolkes til fuktskade. Fuktsøk ble utført i våtsone (rundt/under utslagsvask).
- Kjøkken: Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet. Komfyrvakt bør etableres. TG 2 gjelder sprekker i enkelte av gulvflatenes sammenføyninger (skjøter). Gulvoverflater bør fornyes. TG 2 gjelder kun stedvis fuktsvelling langs underkant av front på benkeplate, spesielt ved oppvaskkum. Forøvrig ingen merknader.
- Øvrige rom: TG 2 gjelder kun riss/sprekker i enkelte hjørner av veggoverflater. Forøvrig ingen merknader. TG 2 gjelder stedvise sprekker og fuktsvelling i enkelte av gulvflatenes sammenføyninger (skjøter) samt stedvis lokal knirk i gulv, spesielt i spisestue i 1.etasje og i tv-stue i 2.etasje. Gulvoverflater bør fornyes.
- Innvendig trapper: Rekkverk/håndløper oppfyller ikke dagens sikkerhetsforskrift. Håndrekke skal monteres på begge sider av hele trappeløp (grunnet krav til universell utforming, uavhengig av byggeår).
- Balkong/Terrasse: TG 2 gjelder kun utettheter i overganger mellom takoverbygg og terrasse for 2.etasje.
- Frittstående byggverk på tomten har ikke vært gjenstand for detaljerte undersøkelser. Det er foretatt en forenklet og overordnet vurdering av tilstanden og i forhold til byggeår vurderes moderat vedlikehold å være tilstrekkelig.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 
Selger opplyser videre:
- Service på varmepumpe, utført av Necas.
- Ladeboks for elbil i garasje.

Standard

Herskaplig enebolig med klassisk utforming over to plan med gjennomgående god standard og med mange funksjonelle løsninger. Boligen bærer preg av å være påkostet med flotte detaljer og med åpen løsning med mye naturlig lys, god romfølelse og store vindusflater med fantastisk utsikt. Innholdsrik planløsning med blant annet to bad, vaskerom, fire soverom og to stuer. Perfekt familiebolig med nok boltreplass både inne og ute. Kjøkken i åpen løsning mot spisestuen og vinkelløsning på stuen - fra spisestuen er det direkte utgang til stor terrasse på 67 kvm. (hvor 17 kvm. er overbygget), her sitter du skjermet, solrikt og rolig til med Glomma i bakgrunnen. Nye eiere får gleden av å nyte sommeren her til neste år - perfekt hus og beliggenhet for sommerfest!
Kjøkken:
Boligens store samlingspunkt er en kombinert stue- og kjøkkenløsning med store vindusflater og god romfølelse - alle vinduene på denne siden av boligen har utsikt mot elva. Moderne kjøkkeninnredning fra Epoq med glatte fronter, integrerte hvitevarer og overskap med belysning. Sosial løsning med kjøkkenøy fra 2019 med steinkompositt benkeplate og plass til barstoler. Videre er det laminert benkeplate med kompositt oppvaskkum med ettgreps koketopp. Integrert oppvaskmaskin og mikro og stekeovn i høyskap. Frittstående kjøleskap med fryser. Ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Waterguard.
Bad 1. etasje:
Moderne bad med god plassering i boligen med adkomst fra entré. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Innredning med servant med ett-greps armatur. Overskap, speil samt belysning
med stikkontakt på vegg. Vegghengt toalett og dusjhjørne med ett-greps armatur med hånddusj. Avtrekksventil i himling.
Vaskerom:
Praktisk vaskerom med egen inngangsdør og fra entré. Flislagt gulv med varme og tapetserte/malte overflater på vegger. Innredning med utslagsvask med ett-greps armatur.
Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel og stikkontakter på vegg. . Varmtvannsbereder på 300 L. er plassert i hjørne av vaskerom. Avtrekksventil i himling
Bad 2. etasje:
Delikat bad med flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Stort bad i boligens 2. etasje med god plassering og enkel adkomst fra alle soverom, samt loftstue. Innredning med servant med ett-greps armatur, overskap, speil og belysning med stikkontakt. Dusjnisje, vegghengt toalett og frittstående badekar. Baderom har praktisk klessjakt mot vaskerom. Avtrekksventil i himling.

Løsøre og tilbehør

Følgende medfølger ikke: Lamper på hovedsoverom og barnerom, vaskemaskin og tørketrommel, tramponline og huskestativ, TV-er med tv-feste og fastmontert speil. Kjøleskap, oppvaskmaskin, mikro, stekeovn, varmepumpe, elbil-lader medfølger.
Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med varmepumpe og varmekabler, kombinert med peisovn i spisestue/stue.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 25.05.2015.  Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger rolig og idyllisk til i et nyere boligområde på Oppaker i Nes kommune - Nabben 36 har en god intern beliggenhet på feltet, første rekken mot Glomma med flott utsikt. Her bor du stille og rolig i idylliske omgivelser uten gjennomgangstrafikk.
Eiendommen har umiddelbar nærhet til Glomma og alt det kan by på, meget gode tur- og rekreasjonsmuligheter, merkede stier og skogsareal i området. Glomma har mange flotte badestrender som er godt besøkt på sommeren, blant annet Daskerudstranda er en flott perle med både strand, svaberg og stupebrett. Bjertnestunet båtforening drifter båtplassene og brygga som ligger i umiddelbar nærhet.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved Kiwi Vormsund og Joker Skogbygda, samt Amfi-senteret på Vormsund. Videre er det kort vei til kommunesenteret med et bredere utvalg av servicetilbud og togstasjon med god offentlig kommunikasjon inn mot Oslo. l Årnes sentrum og BB-senteret, har et variert utvalg med blant annet div. dagligvare, post, bank, minibank, apotek, vinmonopol, mote, interiør, blomster, frisør, kafé/restauranter, lege og tannlege m.m.
Jessheim, Lillestrøm og Oslo ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil.
Kommunens kulturhus ligger i Årnes sentrum med tilknytning til BB-sentret. Her finner man bibliotek, kino og diverse kulturinnslag.
Pakkhuset ved jernbanen har egen Bluesklubb med konserter og kulturelle innslag. Av arrangementer i kommunen er det blant annet matfestival, Årnesdager, Viking-marked v/elva, oktoberfest mm. De fleste arrangementer på Oppakermoen finner sted i Flerbrukshuset. Bygget er det naturlige samlingspunkt for stedets innbyggere med idrettsplass. FUVO har både idrettsplass og klubbhus på Funnefoss stadion, og ilbyr fotballag i alle aldersbestemte klasser.
Nes Golfklubb
Rommen Golfpark er et komplett helårs golfanlegg beliggende vakkert i det bølgende kulturlandskapet i Nes på Romerike, like nord for elvemøtet mellom Vorma og Glomma.
Baneanlegget består av en 18-hulls bane, korthullsbane med 6 hull og et stort treningsområde med puttinggreen, chippinggreen med ulike innspillsvinkler og driving range. På vinterstid har de 2 stk Full swing simulatorer hvor man kan velge mellom nærmere 60 baner rundt om i verden. Videre er det også golfklubb på Hvam. Se forøvrig www.nesgolf.no og hvamgolfklubb.no for mer info.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 719 kvm. opparbeidet med blant annet plenarealer, diverse beplantning og grusbelagte arealer bestående av innkjøring til garasje/gårdsplass.

Parkering

Boligen har frittstående garasjebygning på 46,8 m2 (6,01 x 7,79 m innvendig mål). Ladepunkt for El-bil er montert på vegg. Garasjen har også lagerloft/kryploft med en gulvflate på 35 m2 for lagring.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boliger i henhold til reguleringsplan Bebyggelsesplan Bjertnes felt B2, B3 og B4 datert 10.10.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Avsatt i kommuneplan til boligbebyggelse, nåværende.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 26.513,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for eiendomsskatt, vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 21.800 kwh. pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 10.000.
Velavgift er kr 1.000 pr. år.
Boligen er tilknyttet Nextgentel som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 600 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 352 619,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2021 kr 4 869 428,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 7.515 pr år. Disse faktureres og er medregnet i de kommunale avgiftene som nevnt over.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.960.920.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 15.050,-/kr.17.550,- for eneboliger mindre/større enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Madeleine Schøyen Bergly

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Bjertnestunet Velforening

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 25.000 av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0222/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.23222

Dato

Sist oppdatert: 07. desember 2023 kl. 09:45

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.