Komplett salgsoppgave

Orkerødgata 66B

5 750 000 kr
156 m²
3 soverom
Joachim Kolderup
Presenteres av
Joachim Kolderup
Bellevue, Jeløy
Enebolig i familievennlig villastrøk. Oppgradert på 2000-tallet; nytt kjøkken og 2 nye bad. Vinterhage. Carport & lader.
 • Prisantydning
  5 750 000 kr
 • Omkostninger
  145 092 kr
 • Totalpris
  5 895 092 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1976
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  156 m²
 • Bruksareal
  184 m²
 • Tomteareal
  401,5 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig i kjede
 • Eierform
  Eiet
 • Energimerke
  Gul E

Visning

Smittevern tas på alvor, og det inviteres kun til individuelle visninger etter gitte forhåndsregler. Trykk på linken VISNINGSPÅMELDING rett under her for avtale om tid. Les salgsoppgaven digitalt, da papirform ikke anbefales grunnet smitterisiko. Dersom ingen melder seg til visning, vil ikke visning bli avholdt.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Enebolig i veletablerte og familievennlige omgivelser på Bellevue, Jeløy
 • Løpende vedlikeholdt samt oppgradert i flere omganger på 2000-tallet
 • Nytt kjøkken i 2016 med integrerte hvitevarer
 • To bad pusset opp i 2003 og 2010
 • Utskiftning av taktekking 2004 og oppgradering av el-anlegg utført i 2014
 • Vinterhage oppført i 2005 og tilknyttet stue
 • Carport og ladestasjon for Tesla ved inngangsparti montert i 2020
 • Lettstelt hage med gode solforhold dagen gjennom sommerstid
 • Ettertraktet nabolag på Bellevue, Jeløy
 • Nærhet til barnehager, skoler og aktivitetstilbud
 • Sykkelavstand til sentrum og togstasjon
 • Kort vei til Jeløys flotte strender og turområder

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Orkerødgata 66B, 1511 MOSS
Gårdsnummer 1, bruksnummer 1865, kommunenummer 3002

Innhold

Totalt bruttoareal: 201 kvm.
Totalt bruksareal: 184 kvm.
Totalt primærrom: 156 kvm.
Bruksareal pr. etasje:
Kjeller: 57 kvm.
1. etasje: 85 kvm.
2. etasje: 42 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
Kjeller: Trapp/ gang, bad, oppholdsrom/kjellerstue, omkledningsrom.
1. etasje: Entré, gang/ trapp, stue/ kjøkken, toalettrom.
2. etasje: Trapp/ gang, bad, 3 soverom.
Følgende rom inngår som sekundærrom:
Kjeller: Boder.
1. etasje: Vinterhage.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 19.03.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte iht. boligsalgsrapport:
Kjedet enebolig oppført med bærende konstruksjoner og etasjeskiller i trekonstruksjoner. Yttervegger er utvendig kledd med stående og liggende
trekledning. Grunnmur i murkonstruksjon/ betong. Saltakkonstruksjon i tre. Yttertaktekking er singel takpapp.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
Enkelte utdrag fra selgers egenerklæring:
9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som: rotter, mus, maur eller lignende?
Svar: Ja - I desember 2020 kom det inn mus under den ekstreme musehøsten. Vi tok kontakt med Anticimex som kom på befaring og gav råd. Etterpå har vi tettet med musebørste og fanget mus. Siden
den tiden har vi ikke hatt mus. Noen gang har vi sett maur i vinterhagen, kun under april/mai.
19. Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen?
Svar: Ja - Naboen har rett til å bruke innkjørselen.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Boligen er løpende vedlikeholdt og oppgradert i regi av nåværende eiere som overtok i 2000. Blant annet ble yttertaket oppgradert med ny shingel i 2004, mens vinterhage og terrasse i hagen ble oppført i 2005. Det er også foretatt oppgraderinger av boligens elektriske anlegg i flere omganger, inkludert montering av varmepumpe i 2005 og nytt sikringsskap i 2014. Tre vinduer ble skiftet ut i andre etasje i 2019, mens maling utvendig og innvendig i flere rom er utført gjennom 2020.
Romløsningen som omfatter to hovedplan samt full kjeller er i liten grad endret etter byggeåret, men likevel praktisk og helt i tråd med dagens bruksmønster. I første etasje er store deler av arealet viet til en sosial sone bestående av stuen og kjøkkenet. Sistnevnte var opprinnelig adskilt fra stuen, men er nå åpnet til fordel for bedre arealutnyttelse. Stuen måler i følge opprinnelige bygningstegninger nesten 35 kvadratmeter, er vinkelformet og har vinduer på to sider som fremmer gode lysforhold. Her finnes også en oppmuret peis med innsatselement fra 2012.
Kjøkkenet ble i 2016 påkostet med ny innredning som er åpent forbundet med stuen og frontes av en smart barløsning med sitteplass for tre personer. Kjøkkeninnredningen er praktisk og bruksvennlig utformet, blant annet med et stort antall oppbevaringsmuligheter og benker på alle fire sider. Samtlige av kjøkkenets hvitevarer medfølger og er integrert, hvorav stekeovnen er hendig plassert i benkehøyde.
Boligens tre soverom er samlet i praktisk nærhet, på én og samme flate i andre etasje. To har rundt ni kvadratmeter gulvflate og utgjør således velfungerende barnerom, mens hovedsoverommet har cirka 12 kvadratmeter gulvflate. Alle etasjens rom har skrånende himlinger, men knevegger av god høyde gjør det mulig å utnytte hele gulvflaten. Bak kneveggene finnes loft med noe lagringsmulighet.
Badet i andre etasje ble pusset opp i 2003 av innleid fagpersonell. Rommet har fliser på gulv og vegger, og er blant annet utstyrt med Westerbergs boblebadekar som også har dusjmulighet.
Et vesentlig større bad finnes i kjelleren og ble pusset opp i 2010, også dette av innleid fagpersonell. Veggene er i likhet med badet i andre etasje flislagt, mens himlingen er utstyrt med innfelt belysning. Badets gode størrelse er utnyttet med mer omfangsrike baderomsmøbler som både har mange oppbevaringsmuligheter og en stilren fremtoning. Badet fyller i tillegg rollen som vaskerom, varmtvannsbereder er også montert i rommet. Dusjmulighet finnes i kabinett, hvilket begrenser vannpåkjenning på overflatene.
Kjelleren inneholder for øvrig en gang som også er utvendig tilgjengelig fra gårdsplassen, samt bod og et innredet rom som benyttes til kjellerstue. Sistnevnte utgjør alene nær halve kjellerens areal og representerer således et stort areal, men er ikke godkjent bruksendret fra opprinnelig formål eller til varig opphold.
Overflater og innredninger:
Gulv: Hovedsakelig fliser, parkett, laminat, belegg, teppe og betong.
Innervegger: Hovedsakelig malt panel fliser, tapeter, malte tapeter og glatte malte flater.
Himlinger: Hovedsakelig panel, malt panel og malte plater.
Kjøkken: Skapinnredning med profilerte hvite fronter. Vitrineskap med glasshyller. Integrert belysning under overskap. Laminerte grå benkeplater. Nedfelt dobbel stålservant med avrenningsbrett og ett-greps blandebatteri. Integrert platetopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kombiskap. Ventilator i overskap.
Bad 2. etasje: Servantskap med glatte hvite fronter og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Overskap med profilert hvit front. Veggspeil med overbelysning. Badekar med veggmontert blandebatteri og hånddusj. Gulvmontert klosett.
Bad kjeller: Servant- og sideskap med glatte mørke fronter og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Speilskap med integrert overbelysning. Dusjkabinett. Veggmontert håndkletørker. Veggmontert klosett. Rør-opplegg til vaskemaskin. Varmtvannsbereder. Ny vifte montert i 2021 via El Partner Moss.

Oppvarming

Oppvarming er elektrisitet, luft til luft varmepumpe og vedfyring. Gulvvarme i vinterhage og bad. Det er to sløyfer med gulvvarme i vinterhage så man kan tilpasse temperaturen.
I henhold til informasjon fra Mosseregionen interkommunale brann og redning (MIB) fremkommer følgende:
Det ble avdekket hull i skorstein / gamle røykrør ved siste tilsyn med fyringsanlegget. Det ble sendt skriftlig tilbakemelding fra huseier om at avvik ble utbedret i løpet av 2016. Feierseksjonen
har ikke verifisert i etterkant.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 08.06.1976.
I henhold til mottatte bygningstegninger fra Moss kommune er det avvik på bruken av rommene i kjeller. Det foreligger godkjente tegninger fra tilbygget vinterhage og tilbygget del for nedgang til kjeller.
Det er ikke mottatt noen ferdigattest for tiltakene.
Det som i boligsalgsrapporten er omtalt som oppholdsrom i kjeller er opprinnelig byggemeldt som hobbyrom, jf. byggetegninger, og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 903, tinglyst 09.02.1976, type heftelse: Best. om adkomstrett.
Orkerødgata 68 skal ha adkomstvei over den fraskilte parsell Orkerødgata 66B.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Orkerødgata 66B er en del av boligområdet Bellevue på Jeløy som er utpreget familievennlig med løkker og lekeplasser, samt nærhet til både barnehage og skoler på samtlige trinn. Ramberg skole med trinn fra 1. til 7. og SFO ligger bare få hundre meter unna, kort vei er det også til Hoppern skole med ungdomstrinn. Det eksisterer for øvrig et bredt aktivitetstilbud i nærmiljøet, blant annet knyttet til Sprint Jeløys nærliggende baneanlegg og tennisanlegget på Refsnesskogen like ovenfor.
Hverdagslige innkjøp kan du gjennomføre ved dagligvareforretningene i nærområdet som alle er enkle å svinge innom på vei hjem i hverdagen. Et bredere utvalg av forretninger finnes i sentrumskjernen, deriblant kjøpesenter med flere titalls butikker. Sentrum er innenfor sykkelavstand, og underveis passerer du området Kanalen med idyllisk park, sandstranden Sjøbadet og byens bryggepromenade som yrer av liv sommerstid.
Skal du med toget, holder du til høyre rett etter Kanalen. Fra stasjonen kan du velge blant hyppige avganger mot Oslo, reisetiden til Oslo S er i dag fra 41 minutter. Etter den pågående utbyggingen planlegges imidlertid ny reisetid på kun halvtimen.
Når du bor på Jeløy kan du legge treningsturene i vakker natur, gjerne på Kyststien langs vannet rundt Framnes til Alby og det unike naturvernlandskapet på Søndre Jeløy. Her ligger også Alby Gård med Galleri F15 og kaféen med den velkjente Albykringlen. Tar du turen opp i høyden til Rambergåsen, opplever du Jeløys beste utsikt. Omkring på øyen finner du ellers et stort antall fine badesteder samt flere småbåthavner.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 401,5 kvm.

Parkering

Parkering skjer i felles carport ca. 14 kvm. Montert en Teslaladestasjon for Tesla september 2020. Ladestasjonen følger med boligen. Det er rikelig med gateparkering i området.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 10.03.2021 omfattes eiendommen av reguleringsplan Bellevue og vestenforliggende strøk med formål boliger, vedtatt 15.09.1937 med plannr. 5. Eiendommen omfattes i tillegg av kommuneplanens arealdel KP0104 med formål bebyggelse og anlegg nåværende, vedtatt 20.06.2011.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 15 180,- for inneværende år.
I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten utgjør kr 5 805,- for inneværende år og er inkludert i det ovennevnte beløp.
Det er 6 terminer i Moss kommune.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 20.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.979,-.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av internett og har en avgift på kr 709,- pr. mnd.
Boligen har parabolantenne.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 182 829,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 4 258 184,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 5 805,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.895.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jihong Clarke og Nicholas John Clarke

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,6% av salgssum
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Markedspakke: kr 13.500,-
Oppgjørshonorar: kr 5.550,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Foto/plantegning/stylingrådgivning: kr 6.000,-
Visninger pr. påbegynte time: kr 2.500,- (2 timer inkl.)
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0084/21
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.2184

Dato

Sist oppdatert: 25. mars 2021 kl. 08:13

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Visning

Smittevern tas på alvor, og det inviteres kun til individuelle visninger etter gitte forhåndsregler. Trykk på linken VISNINGSPÅMELDING rett under her for avtale om tid. Les salgsoppgaven digitalt, da papirform ikke anbefales grunnet smitterisiko. Dersom ingen melder seg til visning, vil ikke visning bli avholdt.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.